Schoonenberg

4.8

Bestellen

4.1

Service

5.1

Prijs

4.7

Levering

41%

Zou hier weer kopen

Schoonenberg

Naast het goed kunnen zien van de dingen om je heen is goed horen ook essentieel om goed te kunnen participeren in de maatschappij. Wanneer je dus het idee hebt dat je niet meer zo goed hoort, kan het zijn dat je met een gehoorapparaat geholpen kunt worden. Voor een meting en de aanschaf hiervan kun je terecht bij Schoonenberg. Ook voor de bescherming van je gehoor bieden zij producten aan. Wat de klanten van de producten en service vinden lees je hier.


Over Schoonenberg

 
Schoonenberg heeft als ambitie om oplossingen te blijven zoeken zodat goed horen voor iedereen mogelijk wordt gemaakt. In ruim 180 winkels in heel Nederland werken ze met de modernste  meetapparatuur. De laatste trends worden scherp gevolgd en daarom is het tegenwoordig mogelijk om hun digitale hoortoestellen steeds kleiner te maken door de nieuwste chiptechnologie te gebruiken. De focus ligt op de kwaliteit van de producten en de aandacht voor de klant. Bij Schoonenberg kun je ook aan de slag, zij bieden verschillende opleidingen en trainingen aan en zijn aangesloten bij de Stichting Audiciensregister (StAr).


 


Diensten

 
Op de website van Schoonenberg is enorm veel informatie te vinden over horen en hoortoestellen, maar ook over gehoorbescherming bijvoorbeeld. Je vindt deze informatie onder andere terug in de volgende categorieën:


Hoortoestellen


Hoortoestellen & Accessoires Testen Het gehoor Onderhoud Reinigen hoortoestel Reparatie hoortoestel Veelgestelde vragen onderhoud hoortoestel Hoe lang gaat een hoortoestel mee? Oren schoonmaken Vergoedingen hoortoestel


Wanneer je twijfelt of je nog wel goed hoort kun je in een Schoonenberg winkel gratis je gehoor laten testen tijdens een test die zo’n 15 minuten duurt. Je kunt je online aanmelden voor deze test en wordt dan teruggebeld voor het maken van een afspraak in één van de 180 winkels. Wanneer blijkt dat je een hoortoestel nodig hebt wordt deze op basis van jouw wensen uitgekozen. Je krijgt minimaal 3 hoortoestellen voorgesteld waaruit je kunt kiezen, met daarbij een heldere prijsuitleg, begeleiding op maat en je mag altijd eerst proberen of het bevalt.


Gehoorbescherming 

Bij Schoonenberg kun je ook gehoorbeschermingsproducten aanschaffen. Je kunt bij hen oordoppen kopen ter bescherming tegen harde geluiden tijdens verschillende activiteiten zoals bij het luisteren naar muziek, in het verkeer, tijdens werk en hobby, tijdens de slaap of bij het zwemmen. Je kunt universele oordoppen gebruiken maar ook oordoppen door hen op maat laten maken voor verschillende doeleinden.


Overige producten

 
Schoonenberg biedt ook nog de volgende producten aan: hoorbatterijen, draadloze communicatiesystemen, TV en audio oplossingen, wek- en waarschuwingssystemen en telefoons voor slechthorenden.


Voor de kosten en vergoedingen kun je ook terecht op de website voor meer informatie. Verder vind je er nog een blog en de manieren waarop je contact met hen op kunt nemen.


Klachten

 
Wanneer je een klacht hebt over een product of dienst dan kun je deze e-mailen naar de klantenservice of per brief hier naartoe sturen. Schoonenberg zal de klacht onderzoeken en eventuele gebreken binnen een redelijke termijn herstellen.


Wat vind jij van Schoonenberg?

 
Heb jij al een gehoorapparaat of gehoorbescherming gekocht bij Schoonenberg? Wat vind je van de service en de prijzen van hun producten? Ben je tevreden over het resultaat dat je behaalt hebt of niet? Laat je mening hier horen bij NederlandReview, zo weten potentiële klanten beter of zij juist wel of niet bij hen moeten aankloppen bij gehoorproblemen.


Luistert Schoonenberg goed naar de wensen van hun klanten bij het aanmeten van een gehoorapparaat of zijn de ervaringen helaas toch niet zo positief?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (39)

Gehoortoestel

Belazerd worden zoals je nog nooit hebt gehoord !!! Klachtenbehandeling; daar hebben ze nog nooit van gehoord.

W

W.M.P. Jongen

20-09-2023

0

Gehoorapparaat

Best Schoonenberg-team, Ik wordt net gebeld door mijn (oude 95!) buurvrouw die sinds een aantal jaren in de Rietvinck woont. Het slangetje vh app moest vervangen worden en nu is die lieve medewerkster uit de winkel langsgegaan bij Tjitske Ten Hope en zij was helemaal verbaasd en verrast door deze geweldige SERVICE? Ook namens mij, complimenten voor deze service. Vriendelijke groet José Vriendelijke groetvJosé

J

José Sampimon

10-08-2023

0

Hoortest

Ik wilde graag een afspraak maken voor een hoortest. Er werd mij meegedeeld dat ik niet in Zierikzee hiervoor terecht kon. Of ik maar naar Middelharnis wilde komen. Toen ik aangaf dat ik geen 2x42 km hiervoor wilde rijden, werd mij meegedeeld dat ik niet geholpen kon worden. Dat noem ik nog eens "reclame". Zo ga je niet met klanten om!!!

C

Carla Reijnhout

21-06-2023

0

Wilde 2 gehoortoestellen

Het personeel kan en niet met mensen omgaan en hun moet een beetje respect worden bijgebracht. Zelfs als je het hoofdkantoor opbel met een gegronde klacht word je opgebeld en afgezekendoor dat personeel. Ik zit nog in de proefperiode van mijn toestellen maar die gaan terug en ik wil niks meer met schoonenberg te maken hebben..helaas

M

M v galen

16-05-2023

0

Phonac hoortoestel links en rechts

Na het doorgeven dat de oordopjes kapot waren ( ingescheurd en een ander een stuk eruit ) had ik 2 weken gewacht , voor ik kontact heb gezocht of er iets bekent was. Ik kreeg na ong 5 x een telefoon ingesproken te hebben uiteindelijk iemand aan de lijn , die zou het navragen bij de leverancier en mij tergbellen, je raad het al niet teruggebeld. Hierna wederom kontact op proberen te nemen wat niet lukte (ook div. keren een bericht ingesproken zodat men mij terug zou bellen), wat niet gebeurde. Ik heb een klacht ingestuurd waarna men mij terugbelde. Helaas was er maar 1 dopje binnen , en men ging navraag doen bij de leverancier waar de andere bleef , ze zouden terugbellen (nu weer anderhalve week verder). Ik heb weer kontact proberen te zoeken maar helaaas geen respons. Dit is voor mij een kantelpunt om de klandizie eens goed onder ogen te gaan zien. Heb nog nietes en al ong. anderhalve maand verder.

R

Rene van der Weijden

04-04-2023

0

Hoorapparaat

na het bij mij afhalen van 300 euro (zogenaamd verzekering bij verlies e.d.) en het geven van een pakket met plastic voorwerpen die nergens voor zijn gebruikt (hoe slecht ook voor het milieu) zijn de medewerkers van schoonberg in Gouda arbeidsongeschikt. Ik heb nooit bruikbare informatie gekregen of zo. Dus ze verkochten me het hoortoestel en toen was het voorbij. Terwijl je bij de concurrenten veel meer informatie en advies krijgt...

N

N.Toury

23-03-2023

0

Gehoorapparaat

Ik ben tevreden over Schoonenberg. Alleen het inloop spreekuur tussen 16:00 en 17:00 uur vind ik heel lastig. Ik werk 5 x 8 uur en moet daarvoor 1 uur reizen. Ik werk normaal tussen 8:00 en 16:00 uur. Dus ben pas om 17:00 uur thuis. Nu moet ik een keer vanavond werken ivm updates die gedraaid moeten worden. Ik denk dan kan ik vanmorgen even langs bij Schoonenberg om naar mijn gehoorapparaat te laten kijken. Maar ze helpen je alleen tijdens het inloop spreekuur. Wanneer kan ik naar hen toe. Ik denk dat Schoonenberg ervan uit gaat dat ze alleen met gepensioneerden te maken heeft. Ik heb nu een probleem met mijn gehoor apparaat en moet nu vrijnemen om tussen 16:00 en 17:00 uur langs te kunnen komen. Ik vindt dit erg jammer en het kan voor mij een reden zijn een volgend gehoorapparaat ergens anders te kopen.

J

JG van der Bijl

25-11-2022

0

Phonak hoorapparaten

Circa een jaar geleden nieuwe Phonak apparaten aangeschaft. De spraak van deze apparatenis voor ij moeilijk te verstaan. Gebruik vaak mijn 5 jaar oude Phonak apparaten. De "nieuwe"apparaten afgegeven om te testen. Een week later opgehaald, deze waren technisch oké. Indien de spraak niet goed zou zijn werd mij geadviseerd om een gehoortest te doen zodat de hoor apparaten eventueel bijgesteld konden worden.Probeer hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer, werdt er door de telefoniste verteld dat ik weer eerst naar het service uur moet om een afspraak te maken. Gevraagd waarom dat niet telefonisch kan werd er gezegd "omdat de landelijk afgesproken is" en omdat wij erg druk zijn... m.a.w. geen service wordt er verleend. U zult begrijpen dat ik hier niets mee kan en genoodzaakt ben om voor een andere hoorspecialist te kiezen.

E

E.A. Vermeer

03-11-2022

0

Zover zijn we niet gekomen

Na bijna drie uur testen en geklets in twee afspraken met 29 dagen ertussen niet verder gekomen dan n hoortest. Personeelgebrek dus ook een vieze winkel en toilet, .Na al die tijd geen drankje aangeboden gekregen. Heel onprofessioneel of gewoon geen zin meer. Wat n afknapper na al die mooie reclame op tv.

M

MT van Kuijk

29-09-2022

0

gehoorapparaten/service

Je maakt een afspraak, dat is al lastig, want ze zitten overvol, krijgt de audicien corona. Kan natuurlijk en dan verwacht je een telefoontje.... Zou zo moeten werken, maar niet bij Schoonenberg. Ze claimen gebeld te hebben en mijn voicemail te hebben ingesproken. GELOGEN, ik heb geen voicemail. Klachten hierover worden niet serieus genomen. Zeer slecht bedrijf, alleen goed in mensen de eerste keer naar de winkel krijgen, daarna is het uitzoeken maar.... Serviceuur? Werkt niet, minimaal een uur wachten

M

Marc

02-09-2022

0

phonak hoortoestel

Helaas functioneert het rechter hoortoestel van mijn 100 jarige moeder net meer , niet getreurd op naar het service uur van de vestiging Hoofddorp waar men tussen 4 en 5 uur zonder afspraak terecht kan. Aldaar aangekomen een briefje op de voordeur: afwezig van 6 tot 12 juni. geen verwijzing naar andere lokatie !! Schoonenberg heeft de ambitie om oplossingen te blijven zoeken. Wellicht een antwoordapparaat met goede info en aanpassen van de website is al een stap in de goede richting. Telefonisch contact met hoofdkantoor leverde weinig op de jonge dame was wel begripvol maar kwam niet verder dan dat we Maandag weer terecht konden. Geen verwijzing naar ander filiaal

P

paul van ommen

08-06-2022

0

Gehoorapparaat

Ik ben een zeer tevreden klant van Schoonenberg, Winkelcetrum Dukenburg , Nijmegen. Ben heel fijn geholpen door Réna Bögels, zij is vriendelijk en deskundig met een prima nazorg. Réna bedankt en tot een volgende keer. Chapeau.

T

Th.Dinnessen

14-04-2022

0

Hoortoestel

Bij het maken van een afspraak word er niet naar je geluisterd en heeft men al een idee voor jou. Dit kan echt niet. Ik wil alleen een afspraak voor een nieuw hoortoestel. Niet bij schoonenberg dus.

B

Bob

25-03-2022

0

Hoortoestellen

Waardeloos geholpen, daarna naar specsevers gegaan en perfekt geholpen gelukkig geen chineserotsooi meer. Zien mij nooit meer meer . Rolf.

R

Rolf hafner

24-03-2022

0

Gehoortoestellen schoneberg

Een afspraak gemaakt voor het aanmeten van gehoortoestellen. De bewuste dag vrij genomen van mijn werk. In de ochtend gebeld dat de afspraak niet door kan gaan. Geen reden gegeven en of ik zelf maar weer een nieuwe kan plannen. Zeer slechte zaak en service .. voor mij geen Schoneberg! Beter horen gebeld en deze zijn gaan kijken waar er in de omgeving nog een plek vrij was..

L

Laisina

07-03-2022

0

Gehoor toestellen + ass

Ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Door Marieke Kommer in de winkel Den Helder. Zij gaf duidelijke antwoorden en zocht ook onduidelijke dingen goed uit.dikke 10

M

M. Wemmenhove

10-02-2022

0

Eerste hoortest

Afspraak moest verzet worden van 13 naar 9 uur ik ben daar optijd gaat hij weer niet door ze hadden gebeld vrijdag op maandagochtend afspraak nam niet op en mail gestuurd niet gezien kom ik daaraan ging het niet door speciaal vrij nou lekker vakantiedag naar de verdoemenis

G

Gonard Wijgerde

23-08-2021

0

Hoortoestel

Omdat mijn hoortoestel kapot is, heb ik met spoed een afspraak nodig. Via het algemene afsprakennummer geprobeerd een afspraak in de winkel in Hilversum te maken. Wachttijd 4 weken!!! Moet ik maar gebruik gaan maken van het service inloop spreekuur....ben benieuwd hoe druk het daar dan is. De reden voor de wachttijd zijn de gehoortestdagen die Schoonenbdrg heeft ingepland. Maw ze willen je graag als klanthebben maar niet als klant houden. 1 ster vind ik nog teveel

T

Truus Van Eijkelenburg

18-08-2021

0

Hoortoestellen

Mijn klacht voor aanpassing voor één boortoestel wordt niet serieus genomen en het advies was “laat uw oren eens uitspuiten”, Het betreffende hoortoestel heb ik inmiddels in Oosterhout afgegeven met het verzoek het op te sturen ter reparatie. Op de voicemail-mail kreeg ik te horen dat ik maar mijn oren moest laten uitspuiten want zij (in het filiaal) kon niets ontdekken aan het toestel en het was verder in orde. Talloze keren geprobeerd om telefonisch contact te zoeken met het betreffende filiaal in Oosterhout. Tevergeefs! Ik kreeg alleen te horen dat ik op het vrije inloopuur kon komen. Ik ben niet van plan om heen-en-weer te reizen zonder serieus genomen te worden, temeer omdat dit toestel al twee keer ter reparatie was weggeweest. Graag een SERIEUS ANTWOORD gevraagd.

D

Douwe Rijpsma

05-07-2021

0

Geen

Ik was al genezen met het proberen van een afspraak maken. Zij doen dus mee aan de onzin van mondkapjes, die niet werken. Ik ga nu en in de toekomst dus niets met dit bedrijf doen. Zij hebben gewoon niet in de gaten hoe zij meewerken om onze maatschappij ten grond te richten. Wat is de volgende voorwaarde? Een verplichte vaccinatie?

J

Jolanda Jille

29-04-2021

0