Alensa

5.9

Bestellen

4.3

Service

6.2

Prijs

4.4

Levering

44.4%

Zou hier weer kopen

Alensa

Wanneer je alles niet meer helemaal scherp ziet, maar niet kunt of wilt wennen aan een bril, dan kun je natuurlijk ook contactlenzen gaan dragen. Nadeel hiervan is dat je deze regelmatig moet vervangen, en moet onderhouden met de nodige vloeistoffen. Bij een gewone opticien tellen deze kosten aardig op, en van de belasting kun je dit soort kosten niet meer aftrekken. Je kunt je lenzen en bijbehorende producten ook bestellen bij Alensa. Omdat dit een erg groot bedrijf is, kunnen zij scherp inkopen en de lenzen voor een lagere prijs aanbieden. Wat de ervaringen van andere lensdragers zijn met dit bedrijf lees je hier.


Over Alensa

Alensa.nl staat geregistreerd bij het Tsjechische moederbedrijf. De magazijnen en logistieke centra liggen ook in Tsjechië. De producten en diensten van Alensa worden door de hoofoperator van het Alensa netwerk verzorgd. Dit is een netwerk van online shops in contactlenzen dat in 2007 startte in Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk, inmiddels verkopen zij contactlenzen in 29 verschillende landen. Alensa verkoopt alleen originele producten die zij bij de fabrikant rechtstreeks bestellen. Zo ben je er zeker van dat je nooit namaak- of tweedehands producten krijgt als je bij hen bestelt. Het zijn dezelfde producten als diegene die verkocht worden bij o.a. Hans Anders en Pearle. Doordat Alensa groot kan inkopen tegen een lagere prijs, profiteert de klant van de laagste prijzen.


Diensten

Bij Alensa kun je dus contactlenzen bestellen tegen een scherpe prijs. Je kunt bij hen uit de volgende soorten lenzen kiezen:

  • Daglenzen
  • Weeklenzen
  • Maandlenzen
  • Torische lenzen
  • Multifocale lenzen
  • Kleurlenzen

Ze verkopen onder andere lenzen van de volgende merken: Acuvue, Air Optix, Biofinity, Proclear, PureVision, TopVue, etc. Daarnaast verkopen ze ook lenzenvloeistoffen, oogdruppels, oogsprays, lenzenhouders, lenzenkits, zonnebrillen en brilmonturen. Je kunt je bestelling betalen met iDeal, door een overschrijving vooraf, via PayPal, met Visa, Visa Electton en Mastercard. De verzendkosten verschillen afhankelijk van welke koeriersdienst je kiest.


Klachten

Wanneer je klachten hebt over de contactlenzen wordt je geacht alles bij te houden en eventueel foto’s te nemen. Neem eerst contact op met de klantendienst zodat zij een advies kunnen geven over wat er gedaan kan worden. Als je je  producten retour moet sturen, moet je de procedure op de pagina betreffende inruil- en terugzendprocedure opvolgen. Als de klacht niet tot tevredenheid wordt opgelost kun je contact opnemen met info@alensa.nl. Reageert Alensa niet binnen 30 dagen of lossen zij het niet naar tevredenheid op, dan kun je je klacht ook indienen via het Europese Online Dispute platform (ODR-platform).


Laat hier ook jouw mening over Alensa horen!

Bespaar jij veel geld door je lenzen bij Alensa te bestellen en ben je zeer tevreden over de prijs/kwaliteit en de snelheid van levering? Vertel ons er dan over. Ben je niet zo tevreden, dan horen wij dat ook graag, want NederlandReview is een onafhankelijk platform waar wij iedereen een plek willen bieden om te leren van elkaars ervaringen.


Kun je voor een kleine prijs alles weer scherp zien dankzij Alensa, of zijn de ervaringen minder positief, en valt de kwaliteit van hun lenzen tegen?


Contactlenzen en andere lenzen zijn misschien niet de leukste items om te kopen, maar als je zicht wat achteruit gaat heb je ze helaas toch echt nodig. Maar niet alle lenzen zijn hetzelfde. Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit, maar ook de beste prijs. Je vraagt je daarom misschien af waar je goede lenzen voor een redelijke prijs kunt vinden. Één van de bedrijven die je hieraan kan helpen is Alensa. Maar wat kun je verwachten van deze lenzenwinkel? Zullen je lenzen je weer goed zicht op de wereld geven? Hoe lang zal het duren voor de bezorgservice van Alensa de lenzen naar je thuis heeft gestuurd? Het beste is om voor je besluit bij Alensa lenzen te kopen eerst nog wat meer informatie in te winnen over dit bedrijf. Hieronder kun je lezen over de verschillende contactlenzen die Alensa verkoopt, de kortingen die ze af en toe hebben en andere dingen die je misschien van Alensa zult willen weten. Zo ben je goed voorbereid als je besluit om zaken te doen met Alensa en hier je contactlenzen vandaan te halen. Zo voorkom je vervelende verrassingen en weet je wat je van Alensa kunt verwachten.


Wat is Alensa?

Alensa is een winkel die contactlenzen en andere lenzen verkoopt. Ze beloven dat ze alleen originele producten verkopen. Deze zijn direct bestelt bij de fabrikant. Ze beloven dus dat je op hun website nooit tweedehands producten of namaakproducten tegen zult komen. Ze verkopen dus alleen producten die je ook bij optiekzaken zoals Hans Anders en Pearle kunt tegenkomen. Vanaf 2007 hebben ze een netwerk van online shops opgericht. Eerst waren deze winkels alleen in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije, maar nu verkopen ze hun producten in heel Europa. Ze zijn dus ook actief in Nederland, Letland, Noorwegen, Groot Brittannië, Estland, Finland, Hongarije, Kroatië, Spanje en nog veel meer Europese landen. Hierdoor hebben ze een groot klantenbestand en is het voor hen mogelijk om hun producten aan lagere prijzen aan te kopen bij de fabrikant. Ook hebben ze geen kosten aan offline winkels. Ze hebben alleen een magazijn dat ten allen tijde zo’n 500.000 doosjes contactlenzen op voorraad heeft. Hierdoor kunnen ze iedere maand zo’n 70.000 bestellingen verwerken. Ook hebben ze 100 personeelsleden die je graag helpen met al je vragen en problemen.


Alensa en het Dragen van Contactlenzen

Alensa verkoopt dus een hele straal contactlenzen. Je kunt om verschillende redenen aan contactlenzen beginnen. Misschien vind je een bril wel helemaal niet prettig. Een bril kan ook erg onhandig zijn, vooral als je veel moet bukken of werk doet waarbij je bril snel stoffig en vies kan raken. Ook is er altijd de kans dat je je bril ergens vergeet. In al die gevallen kunnen lenzen misschien een uitkomst zijn. Wel is het verstandig eest een oogonderzoek of oogmeting te laten doen. Een oogspecialist zal niet alleen kijken naar de sterkte die je nodig hebt, maar ook de soort lenzen die je nodig hebt. Als je veel sport heb je misschien een andere soort lens nodig dan iemand die het merendeel van de dag achter de computer zit te werken of juist veel reist. Ook het verschil tussen veel thuis of juist buitenshuis zijn kan verschil maken in de soort contactlenzen die voor jou het beste zijn. Daarnaast kun je op de website van Alensa tips vinden voor de verzorging van je contactlenzen. Alensa vindt namelijk een goede hygiëne en verzorgingsroutine voor je lenzen erg belangrijk. Ook gaan je lenzen door een goede verzorging langer mee.


Daglenzen, Weeklenzen en Maandlenzen van Alensa

Je kunt kiezen uit verschillende soorten lenzen. Sommige mensen vinden het prettig om hun lenzen iedere dag te vervangen terwijl anderen er rustig een week of zelfs maand mee doen. Daarom zijn er ook verschillende soorten lenzen. Je kunt kiezen voor daglenzen. Daarbij doe je iedere dag nieuwe, schone lenzen in. Je voorkomt dan dat je steeds je lenzen moet schoonmaken. Daarnaast heb je nog weeklenzen en maandlenzen. Deze vragen echter wel wat onderhoud. Je moet ze af en toe schoonmaken met lenzenvloeistof. Zo blijven ze het langst goed en doe je er het langst mee, al zullen weeklenzen nooit maandlenzen worden. Je kunt ook een voordeelpack kopen. Op die manier heb je een heel voorraadje daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Zo kun je voorlopig vooruit en duurt het even voor je je weer zorgen moet gaan maken over een nieuwe lading.


Torische en Multifocale Lensen van Alensa

Misschien heb je wel niet genoeg aan gewone contactlenzen. Sommige mensen hebben immers in meerdere of mindere mate correctie nodig. In dat geval zou je kunnen kiezen voor torische contactlenzen. Dit zijn contactlenzen met een cilinder die zijn ontwikkelt voor de correctie van astigmatisme. Dit zorgt ervoor dat de ovale vorm van het hoornvlies de beelden niet langer op je netvlies vervormd. Wel moet je hiervoor de waarde weten van de as en cilinder die je nodig hebt. Mocht Alensa de lenzen niet meteen kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld bij een zeldzame waarde, dan kunnen ze deze gewoon voor je bestellen. Zo kun je toch aan de zeldzame waarden komen die je nodig hebt. Naast Torische lenzen heeft Alensa ook multifocale lenzen. Deze lenzen zijn ook wel bekend onder de namen varifocale lenzen of bifocale lenzen. Deze zijn ontwikkelt voor mensen met de oogafwijking presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Bij deze afwijking heb je een correctie voor zowel dichtbij als veraf nodig. Multifocale lenzen werken door middel van meerdere optische zones. Ook moet je bij dit soort lenzen letten op de ADD sterkte die de asferische sterkte aangeeft. Zoals Alensa op hun website al vermeldt hebben verschillende merken helaas hun eigen manier om deze ADD waarde aan te geven. Let hier dus goed op bij het bestellen van je multifocale lenzen en vraag ook hulp van een oogspecialist.


Alensa en hun Kleurlenzen

Zou jij wel eens een hele andere kleur ogen willen? Misschien wil je jouw blauwe ogen wel eens wisselen voor bruine of groene. Of je wilt een aparte kleur ogen die past bij je cosplay outfit of ander kostuum. Dit is natuurlijk niet mogelijk, maar je kan wel de illusie van een andere oogkleur geven door middel van kleurlenzen. Er zijn kleurlenzen met en zonder sterkte te verkrijgen. Als je de lenzen een tijd moet dragen wil je immers niet steeds je leesbril op moeten zetten en om je heen kijken zonder sterkte terwijl je die wel nodig hebt is ook niet zo’n strak plan; daar krijg je na een tijdje ontzettende hoofdpijn van. Ook is er keuze tussen Opaque en Enhancers. De Opaque contactlenzen zijn dekkende contactlenzen die de kleur van je ogen geheel bedekken. Deze zijn ook verkrijgbaar in zogenaamde Crazy versie. Er zijn er zelfs die schijnen onder UV licht. Deze zijn ideaal voor je Halloween outfit. De Enhancers daarentegen zijn getinte lenzen en zullen de kleur van je ogen niet bedekken maar juist benadrukken. Alensa verkoopt kleurlenzen van bekende merken zoals Air Optix Colors, SoftLens, Biofinity, TopVue, Freshlook, PureVision, Crazy ColorVUE en nog vele andere merken. Bedenk wel altijd dat de lenzen bij jouw oogkleur er niet altijd hetzelfde uitzien als iemand met een andere oogkleur. Ook kan het langer duren voor je gewend bent aan gekleurde contactlenzen.


De Brillen van Alensa

Sommige mensen kunnen gewoon niet wennen aan contactlenzen. Bij sommige mensen drogen de ogen heel snel uit en gaan lenzen al vrij snel irriteren. Alensa richt zich ook op deze groep mensen, aangezien die best groot is. Voor hen verkopen ze een heel assortiment brillen. Ook voor zonnebrillen kun je bij Alensa terecht. Zo houdt je je ogen veilig voor schadelijke UV-stralen. Je ogen zijn immers al kwetsbaar genoeg en je hebt maar één paar waar je het je hele leven mee zult moeten doen. Zonnebrillen van Ray-Ban, Hugo Boss, Dior of één van de andere bekende merken kan veel bescherming bieden. En vele van deze zonnebrillen zien er ook nog eens leuk en stoer uit.


Lensenvloeistof, Oogzorg en Andere accessoires van Alensa

Alensa geeft op hun website aan de verzorging van je lenzen en vooral ogen erg belangrijk te vinden. Maar dan moeten ze daar natuurlijk wel de juiste producten voor aanbieden. Natuurlijk doen ze dat dan ook. Er zijn lenzenvloeistoffen die ervoor zorgen dat je je lenzen makkelijk in en uit kunt doen. Als je een lenzenvloeistofpack koopt heb je voorlopig genoeg. Ook hebben ze oogdruppels en sprays die ervoor kunnen zorgen dat je ogen niet uitdrogen als je vaak lenzen draagt. Vergeet echter alsnog nooit je lenzen ’s nachts uit te doen. Andere accessoires die Alensa aanbiedt zijn lenzenkits, lenzenhouders en producten voor het omgaan met je contactlenzen. Zo weet je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een goede verzorging van je ogen en lenzen.Hoe doe je die zachte contactlenzen nou eigenlijk in en uit?


Kortingen, Promo Codes en Kortingscodes van Alensa: Echt Zo Goedkoop?

Helaas zijn de kosten van contactlenzen niet meer af te trekken via de belasting. Dit maakt kortingen en andere leuke aanbiedingen alleen maar meer welkom. Gelukkig heeft Alensa vaak leuke acties. Sowieso kunnen ze goedkoop inkopen omdat ze een vrij groot bedrijf zijn en dus een hoop in één keer afnemen. Ook krijg je een korting als je je inschrijft voor Alensa’s nieuwsbrief. Sowieso bieden ze ook de laatste prijsgarantie. Als je ergens anders exact hetzelfde product tegen het lijf loopt (let wel op merk, specifiek model en aantal lenzen) dan kun je contact opnemen met Alensa. Je stuurt ze dan de URL en zij zullen het product bekijken. Als het inderdaad een lager bedrag is zullen zij het verschil in prijs terugbetalen. Daarnaast heeft Alensa soms kortingscodes, promo codes en andere kortingen waar je handig gebruik van kunt maken. Daarnaast kun je korting krijgen via aanbevelingen. Dit houdt in dat jij korting krijgt als je jouw “klantencode” deelt met vrienden. Dit kan via Facebook, Instagram. Twitter of andere vormen van Social Media. Jij en je vriend krijgen dan allebei 5% krediet die ingewisseld kan worden voor geld als korting. Zo krijg jij korting en Alensa meer bekendheid.


Contact met Alensa’s Klantenservice

Mocht je om wat voor reden dan ook contact willen opnemen met de klantenservice van Alensa, dan heeft Alensa hier natuurlijk medewerkers voor beschikbaar. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Er is een contactformulier dat je kunt invullen via hun website. Ook hebben ze een speciaal retouradres waar je een product naartoe kunt sturen als het toch niet blijkt te zijn wat je zoekt. Natuurlijk is het ook mogelijk om een e-mail naar ze te sturen. En als je snel een antwoord op je vraag wilt dan kun je even een belletje plegen en ze telefonisch bereiken.


Klanten en Reviews en Ervaringen Betreft Alensa

Zoals vermeldt verzorgd Alensa zo’n 70.000 bestellingen per maand. Dit betekent dus dat er veel mensen zijn die al ervaring hebben met Alensa. Hier, op NederlandReview, kun je de ervaringen, meningen en beoordelingen van deze mensen lezen. Deze reviews kunnen je helpen om in te zien wat voor een winkel Alensa nou echt is. Ook kan het je helpen in de beslissing je lenzen, lenzenvloeistof of andere lenzenproducten wel of niet bij Alensa te kopen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw eigen ervaring met Alensa. Heb je al eens daglenzen, kleurlenzen of iets anders bij Alensa gekocht? Laat dan een review achter en vertel ons alles wat je over deze winkel te zeggen hebt. Zo help jij weer andere klanten om een beter beeld van Alensa te vormen.


Hopelijk heb je nu wat meer informatie over Alensa. Blijf desondanks goed rondkijken naar wat voor jou de beste lenzenaanbieder is. Wat voor de één een perfecte oplossing is hoeft immers voor een ander helemaal niet te werken en meningen zijn per definitie subjectief. Doe dus grondig onderzoek voor je besluit bij Alensa of welke webwinkel dan ook iets te kopen.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (27)

Aankoop product niet van goede kwaliteit

Alensa zeker NIET. Zoek naar een goede en betrouwbare verkoper. Ik heb meerdere keren problemen ondervonden, ik weet waar ik het over heb.

N

No Alensa

02-11-2023

0

Lenzen

Retour gestuurd en ontvang mijn geld niet retour. Ik zou ontzettend lang moeten wachten omdat ze het retourproces niet voor elkaar hebben. Als ik het al terug ontvang..

C

Christian

06-04-2023

0

Montuur

5 weken geleden een montuur gekocht met een fabrieksfout, 5 weken al bezig met mijn geld of een goed montuur te krijgen. Een maand geleden heb ik een montuur besteld bij Alensa Nederland. Na een aantal werkdagen heb ik dit montuur thuis ontvangen met een fabrieksfout. Het was aan een kant niet mogelijk om het montuur open te maken om er een glas in te zetten. Vervolgens heb ik Alensa hierover gecontacteerd en kreeg ik te horen dat ik mijn bril terug kon sturen en ik mijn geld terug zou krijgen. Vervolgens krijg ik te horen dat er krasjes op mijn montuur zitten, maar hij wel open gemaakt kan worden. Omdat mijn montuur open gemaakt kan worden, wordt hij teruggestuurd naar mij. Hierna heb ik nogmaals het montuur ontvangen en was er nog steeds niks opgelost. Het montuur ging nog steeds aan dezelfde kant niet open. Nadat ik dit ontdekt had besloot ik gelijk weer Alensa te contacteren. Hierbij vertelde ik dat het nog steeds niet werkte en heb ik uiteindelijk een video gestuurd waarin ik duidelijk liet zien dat het montuur niet open ging. Alensa gaf als antwoord dat ik de bril mocht terugsturen, ondanks de krassen, en dat ik een nieuwe van ze zou krijgen. Op dit moment zijn we een aantal weken verder en heb ik een reactie ontvangen van Alensa. Hierin is mij verteld dat er krassen op het montuur zitten en ik geen nieuw montuur krijg. Alensa refereert naar hun regelement waarin staat "de producten moeten in verkoopbare toestand zijn". Echter maakt het hierin helemaal niet uit of er krassen aanwezig zijn op het montuur, omdat door de fabrieksfout de bril nooit in verkoopbare toestand is geweest. Het is tevens niet zo dat ik mijn montuur aan het retouren ben. Alensa biedt een 2 jarige garantie op al hun producten en mijn product is nooit volgens de juiste kwaliteit geleverd, op mijn adres. Om deze reden hoort dit binnen de garantie te vallen en zal Alensa dit moeten oplossen. Tot slot heb ik aan de telefoon een gesprek gehad met een klantenservicemedewerker. Hierin beweerde hij nog steeds dat het montuur open ging op het moment dat hij teruggestuurd was. Hierna heb ik hem gevraagd of zij dan een filmpje wilden maken waarin het montuur open ging. Deze medewerker vertelde mij het volgende "het is helaas niet mogelijk om een video van het montuur te maken dat hij niet open gaat, omdat wij te maken hebben met allemaal 'privacyregels'". Op het moment dat ze echt een werkend product hadden geleverd, hadden ze natuurlijk wel een video gestuurd. Dit bewijst maar weer dat ze hun problemen niet willen toegeven en gewoon oplossen.

L

Lorenzo

29-03-2023

0

Had een bezorging probleempje, Alensa heeft dit keurig opgelost

DHL bezorger was wat onzorgvuldig met het bezorgen. Wij waren wel thuis, toch geen bezorging. Met hulp van Alensa is het uitstekend opgelost en zijn de lensen keurig binnen. Nette prijs en klantenservice die betrokken is. Aanrader wat mij betreft.

E

Erwin

27-02-2023

0

biofinity lenzen

Alensa, dit is echt waardeloos. Goedkope lensen is prima, zodra er een probleem is dan gaat het niet goed. Lenzen ontvangen, met 2 doosjes van 6 stuks waarvan de lenzen niet goed zijn. Deze moeten voor onderzoek verzonden worden, met de rekening erbij en uitleg en een lensrecept. Alensa weet ook dat je voor een recept bij een lensspecialist of oogarts moet betalen als je de lenzen daar niet neemt. Dus 2 doosjes biofinity met elk 6 lenzen die niet goed zijn voor €37,60 gekocht en een recept, dat niet ouder dan 1 jaar mag zijn, mee sturen wat € 39,50 moet kosten. Tel uit je winst en kijk hoe onmogelijk Alensa het wil maken. Als je lenzen koopt bij Alensa, dan kan dit zonder recept. Zodra er een probleem is kunnen ze dat niet aan de lenzen zien die je al jaren draagt, maar moet het recept mee. Klasse Alensa!!! Veel geluk met de verkoop aan anderen. Voor mij zijn er nog wel andere bedrijven. Aan de recensies te zien zijn er veel meer mensen niet tevreden. Ik zag een review site waar je zelfs op een negatieve review geen duimpje omhoog kon klikken, als je iets aan de info had. Dat is de site waar nu mijn review op staat. Probeer maar het duimpje omhoog. Omdat ik aangeef niet meer te willen kopen zal het niet lukken om het duimpje omhoog aan te klikken

J

J. de Vries

21-02-2023

0

Multifocale review

Zeer slechte service!! Ik was vaste klant en bestel al een paar jaar multi focale daglenzen. Nu had ik 3 doosjes besteld voor meer dan 70 euro, en dhl zegt dat het bezorgd is, maar heb niks ontvangen, niet bij buren, niet rondom het huis. Ik neem contact op met Alensa en vraag wat ze kunnen doen. Ik moet eerst een verklaring ondertekenen en opsturen dat ik het bij de buren heb gevraagd, daarna zullen ze een onderzoek starten bij dhl... En ondertussen heb ik geen lenzen! Ik vroeg of ik gedurende het onderzoek ern noodpakket kan krijgen, maar nee, dat kon niet. Dan moest ik gewoon nieuwe kopen. Zeer slechte service. Niet klantvriendelijk! Ik heb nu nieuwe lenzen gekocht bij een andere winkel en ben mn geld kwijt. Maar zij zijn mij kwijt als klant, maar dat boeit ze niet. Koop hier niet!!

M

Maya

29-12-2022

0

lenzen

jarenlang een trouwe klant geweest. Heb recentelijk weer lenzen besteld. Hele avond thuis, maar volgens DHL wel afgeleverd. 2 werkdagen gewacht zoals op de DHL website staat, maar nog steeds niks mogen ontvangen. Daarna een formulier ingevuld en opgestuurd naar Alensa om een onderzoek te starten. DHL gebeld voor 1 euro per gesprek ( hun fout, ze verdienen dus aan hun eigen fouten !? ) Resultaat : pakket wordt terugestuurd naar Tjechië ( geld wordt teruggestort, ondanks dat ik heb aangegeven liever een vervangende zending te krijgen ) Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het geld weer op de rekening staat . mIJ DRINGEND ADVIES LUIDT NIET BIJ ALENSA BESTELLEN. DRAMA SERVICE BIJ ONREGELMATIGHEDEN !

M

michiel

03-11-2022

0

Daglenzen Biotrue oneday

Twijfelachtige bestelling, het product lijkt verre van origineel, bij navraag geen duidelijk antwoord.

K

Klant

22-06-2022

0

Lenzen

Ik zou hier nooit meer bestellen!!! De fabrikant heeft bevestigd dat de lenzen een fout bevatten maar Alensa wilt er niets aan doen omdat ik afgelopen jaar niet bij de opticien ben geweest om een meting te doen. Ik heb 12 lenzen besteld (2 doosjes) waarvan doosje 1 goed is en doosje 2 een hele andere sterkte heeft. Ze proberen overal onderuit te komen echt super slechte service!!!!

J

Jansen

01-06-2022

0

Lenzen biofinity

Verschrikkelijk slechte klantenservice!!! Mijn bestelling is nog steeds niet geleverd terwijl ik op 15 april een mail heb gekregen dat het verstuurd is. Track and trace geeft tot op heden nog steeds aan dat het pakket niet ontvangen of aangemeld is. Als ik klantenservice mail krijg ik geen reactie. Als ik bel krijg ik een medewerkster aan de telefoon die alleen maar het zinnetje "u moet wachten" op iedere vraag die ik stel geeft. Als ik dan vervolgens weer bel omdat ik met haar niet verder kom krijg ik iemand die gebrekkig Nederlands spreekt en geen idee heeft wanneer of hoe dit op een correcte manier afgehandeld kan worden. Ik heb betaald voor iets wat ik niet krijg en ik moet maar rustig gaan zitten wachten of ik wel of niet iets krijg en of en wanneer ik dan eventueel mijn geld terug kan krijgen. Belachelijk slecht dit en dat terwijl ik altijd een tevreden klant was. Jullie moeten je schamen!!!!

L

Lisa Anakotta

22-04-2022

0

Multyfocale bril

Multyfocale bril die totaal onbruikbaar is, dus waardeloos Ik heb op de website van Alensa een multyfocale bril gekocht met dezelfde specificaties als een veiligheidsbril van mijn werk. Ik gebruik deze veiligheidsbril zeer regelmatig op mijn werk en ben daar tevreden over. Nadat ik de bril van Alensa heb ontvangen was het meteen duidelijk dat deze glazen niet geschikt waren voor mij, ik kon er niet goed mee zien zowel dichtbij als op afstand. De communicatie met Alenza leek voorspoedig te verlopen maar ze wilde geen verantwoordelijkheid nemen voor de in mijn ogen foute bril. Ik zit nu opgescheept met een schadepost van ruim 250 Euro en een bril die ik niet kan gebruiken!!! Mijn advies aan iedereen bestel hier geen multyfocale bril Erik

E

Erik Cornelissen

17-03-2022

0

Air Optix Hydraglyde

Extreem slechte service. Had hier nieuwe lenzen besteld, helemaal volgens de specificaties die ik al jaren heb. De ontvangen lenzen waren echter niet goed, ik zag er wazig door. Contact met Alensa was vreselijk. Ze konden zogenaamd de bestelling niet terugzien dus waarschijnlijk had ik (na 31 jaar lensdrager met ongewijzigde specificaties) verkeerd besteld! Andere optie was volgens hun dat ze wellicht niet goed zouden passen... Dan zit er toch een fout in de lenzen? En ik kreeg de opmerking maar naar de opticien te moeten gaan... Terugnemen deden ze niet want seal was verbroken. Ja logisch moet ze toch dragen? Bestelde voorheen ook bij andere partijen (Vision Direct en Toplenzen) en nooit een probleem gehad. Ook niet met switchen van merk. Nooit Alensa!

H

Harry

14-02-2022

0

daglenzen besteld niet geleverd

Een week geleden daglenzen besteld. Worden niet geleverd. PostNL heeft ze niet ontvangen en 77 euro kwijt

J

J vd P

12-11-2021

0

Contactlenzen

De contactlenzen zijn snel en goed verpakt afgeleverd. Nog gratis ook. Wel 2 werkdagen moeten wachten. Wil je ze sneller geleverd hebben moet je voor de betaalde optie kiezen. De prijzen bij dit bedrijf zijn fenomenaal!!! te noemen na enige vergelijking met andere webshops op internet.

J

Johan

29-07-2021

0

Lenzen Dailies Aquacomfort plus

Lenzen besteld, twee dagen later netjes afgeleverd aan de deur. Zeer voordelige prijs en nog een gratis cadeautje (reinigingsmelk) erbovenop. Na het bestellen had ik een vraag en die werd zeer snel en correct door de dame aan de lijn beantwoord. Zeer scherpe prijs, snelle levering en zeer vriendelijke klantenservice!

N

Nathalie

02-04-2021

0

Acuvue Oasys

Jaren bij Alensa besteld altijd verpakking 24 st van €72 Sterkte +3 Gister deed ik lenzen in en zag niks, op de doos stond sterkte -3, aantoonbaar op de bestelling zijn door Alensa dus verleerde lenzen gestuurd! Vanochtend gebeld kreeg als antwoord dat er maar €10 vergoed kan worden: dus €62 weggegooid door toedoen van hun... Alensa nooit meer!

C

C. Wansem

05-10-2020

0

Lensvloeistof

Mijn eerste bestelling bij dit buitenlandse bedrijf en dat ging goed. Mijn bestelde lensvloeistof was hier het voordeligst inclusief verzendkosten. Het product is niet de volgende dag in huis, maar dat was voor mij niet noodzakelijk.

C

Charles Bernard

04-04-2020

0

lenzen

Ik bestel hier altijd mijn lenzen! Scheelt best veel! Ik ben er niet voor verzekerd dus dan is dat wel fijn om minder te betalen toch! Je moet wel goed van te voren bestellen want het is niet de volgende dag in huis zoals met andere shops maar daarom is het denk ik ook zo goedkoop.

J

Jaqueline

12-12-2019

0

Lenzen

Zou de volgende dag geleverd worden...helaas.... nog niet aangekomen in land van bestemming?? Was op voorraad.... eerste en laatste keer!

M

Monique Meulstee

02-12-2019

0

Air Optix Multifocal + Biofinity Toric

Nadat mijn sterkte is veranderd, nieuwe bestelling geplaatst. Nu bleek ik nog 2 volle doosjes à 6 lenzen te hebben liggen van mijn oude sterkte. Houdbaarheidsdatum tot 2022 dus nog 3 jaar en ongeopende verpakking. Ze willen deze niet omruilen tegen mijn nieuwe sterkte, beroepen zich op de algemene voorwaarden. Erg klantonvriendelijk en bovendien zijn de producten vaak niet op voorraad.

D

Dorien Zant

26-08-2019

0