NederlandReview

    Ervaringen Xenos

    Wat is Xenos en bent u ooit daar naar toe gegaan? Hoe was uw ervaring van het bezoeken van de winkel of hoe hebben de consumenten het ervaart. We verzamelen reviews over bedrijven en winkels van consumenten die eerder daar een product hebben gekocht of daar gingen winkelen. Wij als NederlandReview hebben dus verschillende reviews van verschillende echte klanten op onze portaal waar u kunt zien of Xenos wel een goeie winkelketen is. Wij als NederlandReview zijn een onafhankelijk platform waar de mensen hun reviews dus kunnen achterlaten. Hiermee winnen we informatie voor de consumenten die ooit is bij Xenos willen werken of producten daar willen kopen. Zoals ik het eerder aangaf, hoe was uw ervaring daar? Waren ze klantvriendelijk, waren de producten etc. van topkwaliteit? Met de reviews kunt u dus lezen hoe het daar is. Natuurlijk is het per winkel verschillend.

    Over Xenos

    Xenos is een winkelketen gevestigd in het land Nederland. Het is dus een Nederlandse winkelketen die gespecialiseerd is in het verkoop van zeer diverse goederen. De eerste winkel Xenos is opgericht te ’s-Hertogenbosch (Den Bosch ) in het jaar 1973 als onderdeel van de SHV groep na hun overname van De Gruyter in 1971. Xenos begon ooit vroeger als een kruideniersformule en is in het jaar 1989 overgenomen door Blokker. Later kwamen de echte eerste drie winkels in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.
    Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk waar circa 120 mensen werken. In het jaar 2000 is er een grootte van 40.000 m2 distributiecentrum gevestigd. Ze gebruiken voor het laden en lossen half-automatische voertuigen die op afstand te buren zijn.

    Er zijn vijf- tot zesduizend verschillende soorten producten verspreid over meer dan 300 filialen in zowel Nederland als in Duitsland in het jaar 2014.

    Xenos is dus een winkelketen met huishoud,- cadeau- en woondecoratie artikelen waar zij ook etenswaren verkopen.

    Voor Xenos Duitsland werd er in het jaar 2014 een omzetgroei verwacht en zal een look hebben van de Nederlandse Xenos winkels. Ook heeft Xenos een webshop met vernieuwde winkelformule van Xenos te completeren en informatie aan te bieden.

    XENOS SHOPLOG

    Xenos diensten

    Xenos biedt zowel als huishoud,- , cadeau- en woondecoratie artikelen zoals ik het net over had. Ook verkopen ze etenswaren zoals zoetwaren, superfoods, kruiden en sauzen en veel meer.

    Volgens Xenos heeft Xenos een wereldkeuken die daar is vertegenwoordigd. Ze hebben heerlijke pijnboompitjes, pesto en andere Italiaanse lekkernijen die je kan bestellen volgens hun.

    Ze hebben ook categorieën van tafels waar je een sfeervolle tafelkleed en gezellige servetten kunt gaan bestellen volgens Xenos. Als je op werkdagen voor 22:00 besteld bij Xenos haar webshop, dan heb je het de volgende dag in huis. Ook is er een gratis verzending vanaf €30,-. Als het totaalbedrag lager is dan €30,-, betaal je €3,99 aan verzendkosten per bestelling. Ook is het mogelijk om het achteraf te betalen en gratis te retourneren in de Xenos winkels.

    Klachten

    Xenos heeft een uitgebreide klantenservice waar je je bestelling status kunt kijken of kunt laten annuleren . De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar met uitzondering van feest- en zondagen. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen.
    Ooit een klacht gehad en erover besproken met Xenos? Laat het weten aan NederlandReview voor de consumenten!

    Lekker goed EN goedkoop? Of toch maar niet? Lees ervaringen over bestellen en retourneren van klanten bij Xenos. Zo weet u precies wat en waar u koopt. Lees beoordelingen bij NederlandReview

    Xenos
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (39)

    6.6
    59% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.4
    Service
    rating
    5.8
    Prijs
    rating
    7.2
    Leveren
    rating
    6.4

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Xenos

    Uw beoordeling

    Compliment voor personeel Xenos Kalverstraat!

    Al jaren lang een van mijn favoriete winkels
    Ze hebben altijd allemaal leuke spulletjes en zijn altijd goedkoop

    En ik moet zeggen dat het personeel altijd zo aardig en vrolijk is, daar kunnen heel wat andere bedrijven echt een voorbeeld aan nemen!

    Ik kom zelf vaak in het filiaal in Amsterdam in de Kalverstraat en ik vind vooral de medewerkers daar echt superlief en enthousiast. Ze vinden het echt leuk wat ze verkopen en dat zeggen ze ook vaak als je afrekent. Ik krijg daar een blij gevoel van! Dus even een compliment voor het leuke personeel van de Xenos Kalverstraat, sommigen werken er volgens mij al jaren en jaren!!

    Door: Liesbeth11-09-2017
    daniel van alexsader06-08-2020

    energy drink ook te koop laat even weten

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Grote spullen laten versturen van de website

    Kom altijd al bij de Xenos omdat ze leuke spullen hebben en heel goedkoop zijn.
    Meestal koop ik het gewoon in een winkel, maar als het groot en zwaar is, dan laat ik het wel eens verzenden en dan bestel ik het online.

    Dat heb ik bijvoorbeeld laatst nog gedaan met een mooie grote ladenkast. Die kon ik zelf niet makkelijk verslepen vanaf de winkel (en dan zo'n drukke winkelstraat door...), dus die heb ik laten opsturen en dat ging heel goed. Werd best wel snel geleverd en het scheelde mij heel wat gedoe!

    Door: Lieke G22-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    op de website bestellen gratis thuisbezorgd dag later

    ik ken ze vooral van de winkelstraten vind het altijd een leuke winkel ze hebben altijd wel leuke spulletjes en ze zijn nooit duur

    maar nu heb ik ook gevonden dat ze een website hebben met gratis levering

    dat was een tip van een mevrouw in de winkel want ik wilde een kast kopen maar kon deze niet goed vervoeren

    die heb ik toen op de website besteld en werd de volgende dag gratis thuisbezorgd.
    echt
    goede service en niet eens duur ik vind het een hele leuke winkel!!

    Door: melanie10-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    setje kaarsenhouders en van alles

    Nog altijd een superleuke winkel en ik kom hier best wel vaak als ik erlangs loop. Ik vind het jammer dat er een paar winkels zijn verdwenen. Of dat ze zijn vervangen door een winkel van Casa. Ik vind Casa op zich ook wel leuk maar die winkel mist gewoon de gezelligheid van de Xenos en is volgens mij ook een stuk duurder. Dus ik heb liever de Xenos. Vind vooral ook de kleinere decoratiedingetjes altijd heel leuk enzo. Laatste keer had ik een setje met kaarsenhouders besteld en die staan heel mooi.

    Door: Annemieke Steenwijk18-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Kast + paar voorraadpotjes

    Waardeloos. Online kast besteld, paar potjes maar meebesteld. Krijg je een mail, kast niet op voorraad, je krijgt geld terug, geen moment om even te kunnen reageren wat ik wil doen, en worden gewoon die potjes geleverd waar ik geen interesse meer in had. 2x een email gestuurd, 2x niks gehoord. Kon uiteindelijk zelf opdraaien voor de retour-kosten. 1x, nooit weer. 0 klantenservice.

    Door: Arno28-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Lampekap.

    Nooit geen Xenos meer...!!
    Waardeloze gang van zaken.
    Waardeloze service.
    Waardeloze bezorging.
    Nooit meer dus !
    Wees gewaarschuwd.

    Door: maria van overbeek14-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Leuke winkel! Mijn hele interieur hier gekocht en cadeaus haha

    Leuke winkel!!
    Heb er mijn hele interieur gekocht zo ongeveer, want ze zijn lekker goedkoop en ze hebben altijd wel wat leuks.

    Veel van die exotische dingetjes ook, altijd leuk als cadeautje of voor jezelf natuurlijk

    En nu liggen er allemaal dingen voor pasen al, ook leuk!!

    En de thee is ook heel lekker en nergens zo goedkoop, echt maar 50 cent ofzo voor een pakje.

    Dus ik vind het een hele leuke winkel

    Door: Chantie 02-03-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    ik wil mijn Xenos winkel terug!

    ik vond de Xenos altijd een fantastische winkel en vind het heel jammer dat er winkels weg zijn zoals die bij mij in de buurt

    online bestellen heb ik 1x gedaan maar is toch echt wat anders dan lekker een beetje rondstruinen in de winkel en dan allemaal leuke dingen scoren voor in je huis.

    dus ik hoop heel erg dat mijn eigen xenoswinkel weer terugkomt, want dan kan ik weer lekker shoppen bij de xenos!

    Door: Melany Joosten20-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Net op kamers - shoppen bij Xenos!

    Ik ben dit jaar op kamers gegaan en had dus echt heel veel spulletjes nodig voor de keuken en badkamer en alles eigenlijk!

    Ben helemaal los gegaan bij Xenos. Echt ideaal, van borden en bekers tot zelf een kast.

    Alles online besteld en direct op mijn nieuwe adresje laten bezorgen.

    Het was er serieus gewoon de volgende dag al. En de verzendkosten waren gratis!

    Door: Bushra den Hamer15-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    krukje online

    er zat een xenos bij mij om de hoek maar dat is nu een andere winkel
    vind het jammer dat de xenos weg is want ik ging er best vaak even naar binnen toe

    maar nu heb ik al een paar keer online bestelt en dat gaat telkens heel goed
    de laatste keer was een leuk krukje
    ik had het met een paar dagen in huis en het was in de aanbieding dus lekker goedkoop

    Door: andrea van sas11-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Zeer slechte klantenservice

    Zeer slecht

    Van december bezig om €19.99 retour te krijgen

    Xenos maakte een fout door €9,99 over te maken en de resterende €10 kan ik naar fluiten

    Inmiddels 14 mails en 18 telefoontjes verder
    Nog steeds niet opgelost

    Ze beloven terug te bellen maar doen ze niet
    Dan geven ze aan het is betaald

    Bel je weer en zeggen ze dat ze een fout hebben gemaakt en binnen 10 werkdagen staat het op je rekening 😤

    Senior Smarand van Xenos zou t oplossen maar zij laat niks meer van zich horen

    Xenos stuurt 2x maal een schandalige incomplete en beschadigde vakkenkast
    Biedt compensatie maar keert niet uit

    Je kunt naar de klachtencommissie kost je €150 maar de kast was €79

    Nou dan ben je mooi een aap gelogeerd

    Door: Inge 25-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    3 Serviessets

    1 16 dagen levertijd ano 2021 kan echt niet

    2 3 dagen thuis blijven u pakket wordt morgen bezorgd na contact gelegd te hebben met klantenservice vriedlijk en duidelijk tewoord gestaan prima klantenservice werd duidelijk dat ik nog 5 dagen moest wachten ja eindelijk ze zijn binnen wat schetst mijn verbazing 2 geleverd ipv 3 weer bellen half uur ja echt een half uur in de wacht het antwoord is ja u heeft een nalevering ow oke maar dat staat niet op de pakbon daar staat alles geleverd waneer komt de na levering als het goed is deze week meneer en anders nog even geduld hebben volgende dit kan niet waar zijn maar ja wel hoor
    Ik bestel echt nooit weer iets bij xenos dan wacht ik wel dat de winkel weer open is

    Nogmaals verbaasd dat dit nog kan in deze tijd heel bijzonder

    Groet van der heide

    Door: Van der heide16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Wijnrek

    Op 25-01 een bestelling gedaan welke binnen 4 tot 10 werkdagen zou worden geleverd. Na 15 werkdagen nog altijd niets ontvangen, PostNL heeft het pakket zelfs nog niet binnen.
    Meerdere contactformulieren ingevuld zonder respons, daarna met de klantenservice gebeld. Zij spelen een bandje van 2 minuten af en vervolgens melden ze dat het erg druk is en hangen ze op.
    Dank je wel voor de service.. Ik heb nu dus nog steeds geen idee waar mijn pakketje is.
    Eerste en laatste bestelling die ik bij deze winkel doe.

    Door: Pim Bomhoff15-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    fruitschaal

    verzending traag, verpakking zeer slechts 3 mm doos, dus inhoud was gebroken. na 2 weken en 5 emails betaalt xenos aankoopwaarde terug maar niet de door mij betaalde verzendkosten. Toppunt van slechte service. Xenos hult zich in stilzwijgen en bij onderzoek blijkt xenos nergens te zijn aangesloten, geen enkel consumentenbescherming dus

    Door: Helen10-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    2x Pampagrass 1x pluim small

    2x pampagrass besteld, 2 vershillende kleuren ontvangen.
    1x pluim small besteld daar zijn 3 takken van afgebroken.

    meerderen keren gemaild maar ik krijg geen contact met xenos
    ook meerdee keen gebeld maar de hoorn word er op gegooid,

    Door: I renkema23-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Te veel

    Niks geleverd gekregen, geen mail terug, wel mijn geld kwijt.
    Wat een smerig vies bedrijf
    Ik hoop dat de winkels zullen verdwijnen...
    Na verzoek om terugbetaling nergeren ze je volledig

    Door: Claudia Siewertsen16-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Servies

    Zeer Slecht!!! Doos is ingedeukt en beschadigd geleverd. Er waren meerdere borden stuk geleverd van mijn bestelling. Ik wacht nu nogsteeds op de na levering. Waarvan 1 bord die ik besteld had niet meer verkrijgbaar was. Dus ik heb nu een serviesset die niet compleet is. Die ik wel nodig had met kerst. Ik zal hier niet nog een keer bestellen.

    Door: Mustapha Boutia23-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Webbing Bandung kast

    Erg teleurstellende ervaring: ik had een lichte Webbing kast besteld voor in mijn slaapkamer, maar kreeg in plaats daarvan een zware Industriële kast geleverd die ik niet kan verplaatsen en dus al anderhalve week in de woonkamer in de weg staat. Contact opgenomen met de klantenservice en na 5 dagen kreeg ik een reactie dat ik kan retourneren bij een postnl-punt (tegen extra betaling) en dat zij als ze mijn retour ontvangen hebben de juiste kast opsturen. Waardeloze service - de industriële kast weegt namelijk 25kg en past niet in een auto dus retourneren is niet mogelijk. Zij hebben een fout gemaakt, maar nemen niet de verantwoordelijkheid om dit goed op te lossen. Had ik maar nooit die kast besteld, wat een teleurstellende ervaring.

    Door: Laarman07-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    serviesgoed

    Super!!

    Door: Anna20-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Een kast

    Kast besteld deze werd kapot geleverd lades passen niet hij is gedeukt en de verf eraf. Retouren mag maar dit past niet in een normale auto en ik kan de doos niet eens zelf tillen. Ophaal service doen ze niet aan wel kon ik een paar euro ( totaal niet in verhouding) korting krijgen.

    Door: Natascha Hazelbag07-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is Xenos een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 39 ervaringen geplaatst over Xenos. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.6 gekregen, waarbij 59% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Xenos actief?

    Xenos is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Kantoor, hobby, feest & merch, Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Xenos gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.