NederlandReview

    Ervaringen Xenos

    Wat is Xenos en bent u ooit daar naar toe gegaan? Hoe was uw ervaring van het bezoeken van de winkel of hoe hebben de consumenten het ervaart. We verzamelen reviews over bedrijven en winkels van consumenten die eerder daar een product hebben gekocht of daar gingen winkelen. Wij als NederlandReview hebben dus verschillende reviews van verschillende echte klanten op onze portaal waar u kunt zien of Xenos wel een goeie winkelketen is. Wij als NederlandReview zijn een onafhankelijk platform waar de mensen hun reviews dus kunnen achterlaten. Hiermee winnen we informatie voor de consumenten die ooit is bij Xenos willen werken of producten daar willen kopen. Zoals ik het eerder aangaf, hoe was uw ervaring daar? Waren ze klantvriendelijk, waren de producten etc. van topkwaliteit? Met de reviews kunt u dus lezen hoe het daar is. Natuurlijk is het per winkel verschillend.

    Over Xenos

    Xenos is een winkelketen gevestigd in het land Nederland. Het is dus een Nederlandse winkelketen die gespecialiseerd is in het verkoop van zeer diverse goederen. De eerste winkel Xenos is opgericht te ’s-Hertogenbosch (Den Bosch ) in het jaar 1973 als onderdeel van de SHV groep na hun overname van De Gruyter in 1971. Xenos begon ooit vroeger als een kruideniersformule en is in het jaar 1989 overgenomen door Blokker. Later kwamen de echte eerste drie winkels in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.
    Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk waar circa 120 mensen werken. In het jaar 2000 is er een grootte van 40.000 m2 distributiecentrum gevestigd. Ze gebruiken voor het laden en lossen half-automatische voertuigen die op afstand te buren zijn.

    Er zijn vijf- tot zesduizend verschillende soorten producten verspreid over meer dan 300 filialen in zowel Nederland als in Duitsland in het jaar 2014.

    Xenos is dus een winkelketen met huishoud,- cadeau- en woondecoratie artikelen waar zij ook etenswaren verkopen.

    Voor Xenos Duitsland werd er in het jaar 2014 een omzetgroei verwacht en zal een look hebben van de Nederlandse Xenos winkels. Ook heeft Xenos een webshop met vernieuwde winkelformule van Xenos te completeren en informatie aan te bieden.

    XENOS SHOPLOG

    Xenos diensten

    Xenos biedt zowel als huishoud,- , cadeau- en woondecoratie artikelen zoals ik het net over had. Ook verkopen ze etenswaren zoals zoetwaren, superfoods, kruiden en sauzen en veel meer.

    Volgens Xenos heeft Xenos een wereldkeuken die daar is vertegenwoordigd. Ze hebben heerlijke pijnboompitjes, pesto en andere Italiaanse lekkernijen die je kan bestellen volgens hun.

    Ze hebben ook categorieën van tafels waar je een sfeervolle tafelkleed en gezellige servetten kunt gaan bestellen volgens Xenos. Als je op werkdagen voor 22:00 besteld bij Xenos haar webshop, dan heb je het de volgende dag in huis. Ook is er een gratis verzending vanaf €30,-. Als het totaalbedrag lager is dan €30,-, betaal je €3,99 aan verzendkosten per bestelling. Ook is het mogelijk om het achteraf te betalen en gratis te retourneren in de Xenos winkels.

    Klachten

    Xenos heeft een uitgebreide klantenservice waar je je bestelling status kunt kijken of kunt laten annuleren . De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar met uitzondering van feest- en zondagen. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen.
    Ooit een klacht gehad en erover besproken met Xenos? Laat het weten aan NederlandReview voor de consumenten!

    Lekker goed EN goedkoop? Of toch maar niet? Lees ervaringen over bestellen en retourneren van klanten bij Xenos. Zo weet u precies wat en waar u koopt. Lees beoordelingen bij NederlandReview

    Xenos
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (27)

    7.8
    70% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7.4
    Service
    rating
    7.2
    Prijs
    rating
    8.2
    Leveren
    rating
    8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Compliment voor personeel Xenos Kalverstraat!

    Al jaren lang een van mijn favoriete winkels
    Ze hebben altijd allemaal leuke spulletjes en zijn altijd goedkoop

    En ik moet zeggen dat het personeel altijd zo aardig en vrolijk is, daar kunnen heel wat andere bedrijven echt een voorbeeld aan nemen!

    Ik kom zelf vaak in het filiaal in Amsterdam in de Kalverstraat en ik vind vooral de medewerkers daar echt superlief en enthousiast. Ze vinden het echt leuk wat ze verkopen en dat zeggen ze ook vaak als je afrekent. Ik krijg daar een blij gevoel van! Dus even een compliment voor het leuke personeel van de Xenos Kalverstraat, sommigen werken er volgens mij al jaren en jaren!!

    Door: Liesbeth11-09-2017
    daniel van alexsader06-08-2020

    energy drink ook te koop laat even weten

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Grote spullen laten versturen van de website

    Kom altijd al bij de Xenos omdat ze leuke spullen hebben en heel goedkoop zijn.
    Meestal koop ik het gewoon in een winkel, maar als het groot en zwaar is, dan laat ik het wel eens verzenden en dan bestel ik het online.

    Dat heb ik bijvoorbeeld laatst nog gedaan met een mooie grote ladenkast. Die kon ik zelf niet makkelijk verslepen vanaf de winkel (en dan zo'n drukke winkelstraat door...), dus die heb ik laten opsturen en dat ging heel goed. Werd best wel snel geleverd en het scheelde mij heel wat gedoe!

    Door: Lieke G22-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    op de website bestellen gratis thuisbezorgd dag later

    ik ken ze vooral van de winkelstraten vind het altijd een leuke winkel ze hebben altijd wel leuke spulletjes en ze zijn nooit duur

    maar nu heb ik ook gevonden dat ze een website hebben met gratis levering

    dat was een tip van een mevrouw in de winkel want ik wilde een kast kopen maar kon deze niet goed vervoeren

    die heb ik toen op de website besteld en werd de volgende dag gratis thuisbezorgd.
    echt
    goede service en niet eens duur ik vind het een hele leuke winkel!!

    Door: melanie10-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    setje kaarsenhouders en van alles

    Nog altijd een superleuke winkel en ik kom hier best wel vaak als ik erlangs loop. Ik vind het jammer dat er een paar winkels zijn verdwenen. Of dat ze zijn vervangen door een winkel van Casa. Ik vind Casa op zich ook wel leuk maar die winkel mist gewoon de gezelligheid van de Xenos en is volgens mij ook een stuk duurder. Dus ik heb liever de Xenos. Vind vooral ook de kleinere decoratiedingetjes altijd heel leuk enzo. Laatste keer had ik een setje met kaarsenhouders besteld en die staan heel mooi.

    Door: Annemieke Steenwijk18-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    krukje online

    er zat een xenos bij mij om de hoek maar dat is nu een andere winkel
    vind het jammer dat de xenos weg is want ik ging er best vaak even naar binnen toe

    maar nu heb ik al een paar keer online bestelt en dat gaat telkens heel goed
    de laatste keer was een leuk krukje
    ik had het met een paar dagen in huis en het was in de aanbieding dus lekker goedkoop

    Door: andrea van sas11-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Tuinstoelen

    Wat een goede service bij Xenos!!! Ik had 6 tuinstoelen gekocht voor €300,- een 2 weken later waren ze in de aanbieding €10,- korting. Nadat ik had gebeld kon ik gewoon langs komen met de bon en kreeg ik in de winkel mijn €60,- terug gestort. Dat is pas klantvriendelijk! Ik was al ambassadeur van Xenos maar nu helemaal!

    Door: Kiki de Lange10-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Leuke winkel! Mijn hele interieur hier gekocht en cadeaus haha

    Leuke winkel!!
    Heb er mijn hele interieur gekocht zo ongeveer, want ze zijn lekker goedkoop en ze hebben altijd wel wat leuks.

    Veel van die exotische dingetjes ook, altijd leuk als cadeautje of voor jezelf natuurlijk

    En nu liggen er allemaal dingen voor pasen al, ook leuk!!

    En de thee is ook heel lekker en nergens zo goedkoop, echt maar 50 cent ofzo voor een pakje.

    Dus ik vind het een hele leuke winkel

    Door: Chantie 02-03-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    ik wil mijn Xenos winkel terug!

    ik vond de Xenos altijd een fantastische winkel en vind het heel jammer dat er winkels weg zijn zoals die bij mij in de buurt

    online bestellen heb ik 1x gedaan maar is toch echt wat anders dan lekker een beetje rondstruinen in de winkel en dan allemaal leuke dingen scoren voor in je huis.

    dus ik hoop heel erg dat mijn eigen xenoswinkel weer terugkomt, want dan kan ik weer lekker shoppen bij de xenos!

    Door: Melany Joosten20-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Net op kamers - shoppen bij Xenos!

    Ik ben dit jaar op kamers gegaan en had dus echt heel veel spulletjes nodig voor de keuken en badkamer en alles eigenlijk!

    Ben helemaal los gegaan bij Xenos. Echt ideaal, van borden en bekers tot zelf een kast.

    Alles online besteld en direct op mijn nieuwe adresje laten bezorgen.

    Het was er serieus gewoon de volgende dag al. En de verzendkosten waren gratis!

    Door: Bushra den Hamer15-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Super winkel

    Xenos is echt mijn winkel! Ik koop er alles! Ik ben er een beetje verslaafd aan denk ik. Van ananaskaarsen tot 80 kussens! Ons hele huis is gedecoreerd met spullen van de Xenos! Het zijn ook allemaal van die schattige dingen die je huis heel knus en gezellig maken! Alles is er super goedkoop en heeft een super goede kwaliteit! Ik ben helemaal fan!

    Door: Rowan12-03-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Hordoeken en buitenverlichting

    Het is begrijpelijk dat er langere levertijden kunnen optreden in de Corona-crisis. Wat niet begrijpelijk is, is zeggen dat het pakket nog niet bekend is bij postNL, om vervolgens van PostNL te horen dat het al 5 dagen ligt te verstoffen in het distributiecentrum. Ik heb daar natuurlijk geen zin in en wil de online bestelling annuleren, conform de 14 dagen bedenktijd (dit recht is er ook als het product nog niet is ontvangen door de klant)

    Krijg ik vervolgens te horen dat ze daar niet toe bereid zijn en dat de enige manier van ontbinden, het weigeren van het pakketje aan de deur inhoudt. Xenos is zeer onbeschoft aan de telefoon en zijn verontwaadigd als je op een gegeven moment je geduld verliest met ze.

    Nee, ik kan niemand aanraden om er online iets te bestellen. Je kunt beter naar de winkel gaan.

    Door: Mellany17-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geen

    Vanmiddag zo schandalig behandeld in de Xenos in Almere aan het Globeplein. M'n moeder en ik hadden 1 mandje gepakt, niet wetende dat het per persoon moet. Schreeuwt een manager /medewerker door de winkel naar ons dat wij gek zijn dat we niet van deze regel weten, dat we niet goed zijn en dat we niet ingeburgerd zijn etc. Hoe onbeschoft en schandalig!! Ik kwam er graag maar nu nooit maar dan ook nooit meer. Achterlijk gedrag van een medewerker naar een klant toe. Als hier niks mee gedaan word dan spam ik heel internet onder met deze 'Richard' die naar ons schreeuwt in de winkel. En waar ander winkelend publiek zichtbaar van schrok en ons een hart onder de riem stak.

    Door: Suzanne11-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Hangmatstandaard

    Heb een week geleden al iets besteld op de site zou het met 1a2 dagen geleverd worden en als je besteld en betaald hebt dan krijg je een mail dat het 1a2 weken levertijd is. Dit is dus de eerste en laatste keer dat ik iets online bij Xenos zal bestellen. Ik bestel ruim op tijd om het voor pasen in huis te hebben wat een bedrijf is dit zeg, op mails reageren ze daar ook al niet en annuleren kun je ook niet je kunt het alleen retourneren als je het bestelde ontvangen hebt.

    Door: Anja10-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Salontafel

    Ik wacht al twee maanden of de pootjes van mijn salontafel. Die ontbraken namelijk bij het tafelblad. Meerdere malen gemaild om te zeggen dat ik de nalevering nog steeds niet gehad heb, maar nul reactie. Dikke fail.

    Door: Mandy Verleijsdonk09-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    twee tafels

    Ik heb twee oude houten tafels besteld bij de Xenos.
    Echt veel goedkoper dan bij die dure meubelwinkels en minstens zo mooi.
    Ik ben er dan ook zeer tevreden mee.
    Groetjes

    Door: Marianne05-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    voor kerst enzo

    Dit jaar veel leuke dingetjes gekocht bij de Xenos in de stad voor de kerst. Vind het echt een leuke winkel vooral voor mensen met een kleine beurs dan is er altijd wel wat leuks!

    Oh en het personeel is ook altijd vriendelijk hier!

    Door: Jessy vd Wolde31-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Kaars


    Ik heb een goud kleurige kaars gekocht bij Xenos. Deze heb ik in een houder gestopt speciaal gemaakt voor kaarsen. De kaars heeft (waarschijnlijk omdat de goude kleur een chemisch niet brandbaar goedje was) een enorme roetvlek op mijn muur en platfond achter gelaten. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice via mail, bijgeboegd de foto's van de schade. Geen gehoor. Toen ik de klantenservice belde en het probleem uitlegde werd mij verzekerd dat ze de mail gelezen hadden en werkten aan een passende oplossing. Vervolgens krijg ik een mail waarin staat dat de kaarshouder niet geschikt was en dat ik 1 cm van de gehele bovenkant van de kaars had moeten knippen dus dat het mijn fout was. Ik heb al jaren kaarsen van verschillende merken in de houder gehad en nog nooit is er zoiets gebeurd. Xenos heeft geen begrip voor mijn klacht en doet er niks aan om tot een oplossing te komen en is bovendien totaal niet klantvriendelijk

    Door: Danique 24-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    xenos

    leuke winkel, ik koop er best vaak wat, want ze zijn lekker goedkoop! en leuke dingetjes altijd wel

    Door: caterina07-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    gezellige winkel

    gezellige winkel met leuke dingetjes en aardige mensen!

    spullen gaan vaak jaren mee

    Door: Leanne Raad14-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    XENOS MOET BLIJVEN

    een van mijn lievelingswinkels en ik kom er vaak en hoop dat ze gewoon blijven!!!
    ze hebben al de winkel bij mij in de buurt gesloten en nou nog meer hoorde ik

    ze hebben gewoon heel veel leuke spullen en zijn niet duur en altijd aardig!!

    Door: Rineke Bergman31-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Schrijf zelf een review over Xenos

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Xenos een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 27 ervaringen geplaatst over Xenos. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7.8 gekregen, waarbij 70% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Xenos actief?

    Xenos is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Kantoor, hobby, feest & merch, Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Xenos gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.