NederlandReview

    Ervaringen V&D

    ________________________________________________________
    Het beroemde warenhuis V&D is helaas failliet. Mis jij V&D ook zo? Je kunt hier alsnog je ervaring of memorial achterlaten! Hoe ervaarden Nederlanders het warenhuis?
    ________________________________________________________

    V&D: Ervaringen

    De V&D, wie kent het niet? Het aantal klanten en dus ook de omzet loopt al jaren drastisch terug, maar toen het bedrijf onlangs in zulk zwaar weer verkeerde, dat een faillissement dreigde, schrokken veel mensen daar ook weer erg van. Voor velen hoort het warenhuis gewoon bij Nederland en zou het zonde en raar zijn als het niet meer zou bestaan. Wat heeft V&D allemaal te bieden, hoe krabbelt dit aloude warenhuis uit de crisis? Draagt iedereen zijn steentje bij om het bedrijf er weer bovenop te helpen, of zijn de mensen het eigenlijk wel zat? Laat hier je mening achter over de V&D!

    Over V&D

    De geschiedenis van de Vroom & Dreesmann gaat ver terug. Al in 1887 werd het bedrijf opgericht door naamgevers Willem Vroom en Anton Dreesman, met een eerste winkel op de Weesperstraat in Amsterdam. Tot het einde van de verzuiling had de winkel een katholiek karakter (met bijvoorbeeld internaten voor het personeel, zodat kerkbezoek kon worden gecontroleerd) en bleef ook daarna voor veel katholieke gezinnen de favoriete winkel. In 1919 traden Willem Vroom en Anton Dreesmann terug en werden opgevolgd door hun zonen. In 1972 werd het bedrijf opgenomen in Vendex, waar later ook concurrenten uit het hogere segment De Bijenkorf en uit het lagere segment de Hema bijkwamen. Vanaf 1987 openden de succesvolle La Place-restaurants in de warenhuizen van V&D. Vanaf 2004 begonnen de problemen met telkens weer nieuwe investeerders en in 2015 raakte de V&D mede daardoor op de rand van een faillissement. Tot groot ongenoegen van velen moest personeel salaris inleveren (met succes aangevochten bij de rechtbank) en werden huren niet of nauwelijks meer betaald. Uiteindelijk werd een akkoord bereikt in de hoop dat er op de lange termijn genoeg kon worden bespaard om de V&D een hoopvolle toekomst te geven.

    Diensten van V&D

    Nog altijd heeft de V&D een hoop aan haar klanten te bieden. Het bedrijf richt zich vooral op het middensegment. Kon je er vroeger werkelijk voor alles terecht, tegenwoordig lijkt de focus al jaren vooral op kleding te liggen, waarbij met name aan vrouwen op leeftijd wordt gedacht. Maar er is veel meer te vinden in de inmiddels 63 filialen en op de website vd.nl. Aparte afdelingen voor heren, kinderen en jongeren, schoenen, sport, vrije tijd, boeken, entertainment, elektronica en wonen. Onverminderd populair is nog altijd de School Campus van de V&D. Het V&D Prijzencircus is voor velen een belangrijke festiviteit en vormt de tegenhanger van de Drie Dwaze Dagen van De Bijenkorf. Online kun je een account maken en zo VIP klant worden, betalen kan met iDeal, credit card (MasterCard en VISA), PayPal, V&D Cadeaukaart, Airmiles en op factuur.

    Klachten over V&D

    Op verschillende manieren is V&D te bereiken. Natuurlijk zijn er de filialen met rondlopend personeel en klantenservice waar je bijvoorbeeld terecht kunt met klachten, vragen en retourneringen. Maar je kunt ze ook bellen op een 0900-nummer (zes dagen per week) of e-mailen. En zoals elk bedrijf kun je ze ook via de sociale media bereiken. Stel bijvoorbeeld een vraag via Twitter, blijf op de hoogte via Facebook, bekijk filmpjes op YouTube, deel nieuwe vondsten op Google + of laat je inspireren via Pinterest.

    Ook jij hebt vast wel een mening over de V&D! Laat hier je review achter op NederlandReview!

    Warenhuis V&D is helaas failliet. Mis jij V&D ook zo? Je kunt hier alsnog je ervaring of memorial achterlaten!

    V&D
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    7,6
    78% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7,4
    Service
    rating
    7,2
    Prijs
    rating
    8,2
    Leveren
    rating
    7,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Jammer

    V&D is naar mijn idee ten onder gegaan door onzorgvuldigheid. Jammer. Het was een goed concept.
    Velen missen V&D, ook ik. Dat is toch wel frapant. Beoordelingen worden niet gesceend op producten. Ook jammer. Wel belangrijk.

    Door: Helma 04-05-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    6
    rating

    Nog steeds jammer dat V&D weg is

    Ook al kwam ik er niet dagelijks, ik vind het nog steeds jammer dat V&D niet meer bestaat. Er is gewoon geen winkel die de plek inneemt, voor veel dingen kan ik alleen nog online terecht. En ik vond het personeel altijd heel vriendelijk.

    Ik hoop echt dat er niet meer winkels verdwijnen zoals V&D, die al zo lang als ik besta, bestond!

    Wilde ik toch even zeggen.

    Door: Meliisa van den Broek 24-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Triest

    Ontzettend jammer dat de V&D niet meer bestaat. Ik was een vaste klant en vond het altijd erg prettig winkelen. De service was goed en de prijs/kwaliteit verhouding was ook prima. En natuurlijk ook de lekkere broodjes bij La Place. Ik hoop dat er toch een soort gelijke winkel als de V&D komt, maar ik betwijfel het..

    Door: Anke 13-04-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    oliebollen bij La Place

    wilde nog even zeggen: wij hadden oliebollen gekocht bij V&D afgelopen nieuwjaarsdag en die waren dus heel erg leker. met cranberry's, dus nog gezond ook!! Hoop dat V&D en La Place volgende jaarwisseling gewoon nog bestaan, dan haal ik weer mijn oliebollen daar!

    Door: Fabienne van Nieuwland 13-01-2016
    angela 13-01-2016

    denk het niet.......

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    cadeaubonnen V&D kan ze weggooien

    echt BELACHELIJK dat mijn cadeaubonnen van de V&D nu ineens niet meer bruikbaar zijn omdat ze failliet zijn
    wat een achterlijke service
    Zat al jaren te sparen om in een keer iets groots te kunnen kopen en nu kan ik ze weggooien
    Snap dat ze het moeilijk hebben met het faillissement en de reorganisatie en alles, maar zo ga je niet met je klanten om, ook al zijn ze bijna je klanten niet meer

    Door: Tobias 02-01-2016
    angela 13-01-2016

    ze hebben wel andere dingen aan hun hoofd dan jouw cadeaubonnen regelen nu natuurlijk... en misschien gelden ze later alsnog he, niet weggooien

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    niet failliet gaan!!

    oh ik ben weer zoooo geschrokken van de kranten de laatste dagen
    niet failliet gaan, hoor V&D!!!!!

    ik koop er misschien zelf ook wel te weinig
    maar wil niet dat ze weggaan!!
    want dan kan ik noooit meer shoppen in de winkels :'((

    En Laplace ook niet, die hebben altijd van die lekkere broodjes en sapjes enzo

    Door: Tiffany 25-12-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Toch weer druk

    Fijn om te zien dat het toch weer wat drukker is in de V&D! Lange rijen bij de kassa, zoals vanouds. Ik was er gisteren (Kalverstraat) en dat was dan wel de laatste dag van het Prijzencircus, maar toch goed om te zien! Koop er zelf eigenlijk maar zelden iets nog, maar toch zonde als het zou verdwijnen!

    Door: Joop 12-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    Trui met een wolf alleen voor kinderen

    Ik had zo'n leuke trui gezien op de website van V&D, die met die grote wolf erop. Is het alleen voor kinderen! Heb nog overwogen dan maar een maat 176 te nemen, maar dat ziet er vast niet uit natuurlijk. Waarom is die trui er niet ook gewoon voor volwassenen?! :'(

    Door: Wolfje 07-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    Prijzencircus!!!!

    Jaaaa prijzencircus!!! En nu de laatste dagen dus extra korting zeggen ze!! Wel jammer dat er veel weg is nu maar ja

    Door: anneliesjeee 07-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Online aanbiedingen en voorraadcheck

    Kom net terug uit de stad van Prijzencircus, mijn maat was weg! Maar de mevrouw in de winkel zei dat het misschien wel nog online was en dat was nog zo ook! Hoop dat die M dan wel goed zit... Superhandig dat je online de voorraad kunt checken en zelfs extra aanbiedingen vindt!

    Door: Suzanne 06-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Vroeger hadden ze veel meer

    Vroeger kon je voor alles terecht bij de V&D. Het was toen nog echt een warenhuis. Jammer dat ze nu alleen nog maar kleding hebben. Ja, en wat keukenspullen, maar mijn gewone alledaagse dingen zoals een schaar ofzo, die haal ik wel bij de HEMA.

    Door: Mariëtte 04-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5
    rating

    Bijenkorf is veeeel te duur nu!!

    Nu de Bijenkorf alleen maar duurder en duurder wordt en alleen nog maar Chineze en Russische klanten wil, ga ik maar weer gewoon naar de V&D. Was er lang niet geweest, maar keer nu weer terug. Ze zijn in ieder geval goedkoper en dingen worden gewoon in het Nederlands omgeroepen.

    Door: Margotje 02-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Slechte service van V&D

    Op 23-9-2015 een jas besteld; volgens de V&D website levering binnen 1-2 dagen. Op 29-9-2015 de koop ontbonden omdat ik nog niets had ontvangen en ook geen enkel bericht/communicatie. Vervolgens krijg ik bericht dat de bestelling annuleren nog niet kan omdat het pakje 'ergens' bij de tranporteur is.
    Op 1 okt krijg ik een mail dat mijn pakje klaar ligt bij het Kiala-punt en dat het retourneren naar V&D kan met terugbetaling van het aankoopbedrag minus de retourkosten.....(!!??)

    Door: Jan 01-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Prijzencircus is feest

    Ik kom graag bij de V&D. Soms vind ik ze wel een beetje duur, vooral sommige merken. Maar als het Prijzencircus is, dan kom ik hoor! Goede aanbiedingen altijd! Van mij mogen ze nog lang blijven bestaan, maar dan wel lekker vaak met Prijzencircus haha.

    Door: Fatma 01-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    na het winkelen naar La Place

    Vind de V&D zo leuk, als ik ga winkelen in Amsterdam dan loop ik altijd de nieuwe dijk af en dan de Kalverstraat en dan eindig je bij de La Place en dan ga ik daar altijd wat eten en drinken. Goed systeem! Verder kom ik niet echt bij de V&D, maar de La Place vind ik helemaal geweldig!!!

    Door: Evelien 30-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Desigual en Hunkemoller

    V&D brengt me altijd in aanraking met merken die ik nog niet kende. Desigual vind ik bijvoorbeeld heel leuk en die had ik niet gekend als ik die niet was tegengekomen in de V&D op de Kalverstraat! Net als Hunkemoller. Of Mexx. En LIV. Ze blijven me verrassen!

    Door: Emmy van Leeuwen 30-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    service kan beter

    Vind de V&D een leuke winkel. Kom er altijd even binnen als ik er toch langsloop. Maar die winkelmeisjes mogen wel wat vriendelijker. Die zijn niet zo aardig soms. En dan een broodje eten bij LaPlace. Daar zijn ze trouwens aardiger.

    Door: Mieke 29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    suf maar ik wil ze niet missen!

    Vind het jammer dat het zo slecht gaat met de V&D. Die crisis lijkt voorbij nu, of we horen er niet zoveel meer over, maar als ik naar de winkel ga, dan is daar niemand... zo treurig! Maar ja, het is ook wel een suffe bedoening daar natuurlijk, vooral de kledingafdeling. La Place vind ik wel weer heel leuk en daar is het ook wel altijd druk. Hoop in ieder geval dat ze nog lang mogen bestaan want het zou toch zonde zijn als ze zouden stoppen. zo'n oud bedrijf!

    Door: Tooske van Leen 28-09-2015
    Diederik 29-09-2015

    Ze maken het er zelf naar! Beetje proberen te profiteren via de verhuurders, terwijl die panden eerst van hunzelf waren! Verkopen en dan huren, en dan maar klagen dat de huur te hoog is!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    6,5
    rating

    Schrijf zelf een review over V&D

    Uw beoordeling