NederlandReview

    Ervaringen Tuinadvies.nl

    Lees of schrijf hier reviews van ervaringen, meningen en beoordelingen.

    Is een tuin ooit af?

    Het antwoord daarop is waarschijnlijk ‘nee.’ Misschien voor een seizoen of een paar jaar, maar vaak begint het daarna toch weer te kriebelen. Of je krijgt teveel inspiratie als je weer eens een tuincentrum bezoekt. Het maakt daarbij niet uit of je een groentje of doorgewinterde tuinier bent. Waar je verder voor zal gaan kiezen, is een kwestie van smaak. En zelfs al ben je niet zo van het tuinieren, dan nog kun je wel genieten van de vogels, dieren en insecten die op bezoek komen.

    Zelf de heg snoeien is een peulenschil voor de buurmannen….toch?

    De smakelijke tuin

    Ieder tuinminnend huishouden, geeft een eigen invulling aan wat er met de tuin gedaan wordt. Maar heb je het wel eens overwogen om, naast gewone bloemen, ook eens eetbare bloemen te planten? De bloesem van veel planten die later groenten of fruit gaan dragen, is overigens ook vaak schitterend. Dus dan heb je niet alleen het genot van de bloemenpracht, maar ook nog de oogst! Of wat dacht je van heerlijk ruikende kruiden? Misschien is zo’n moestuin, groentetuin of fruittuin of kruidentuin niet eens zo’n gek idee. Niet dat je gelijk de hele tuin dit najaar moet gaan omspitten en herinrichten. Hier en daar een pot of bloembak op het terras is ook al gezellig. Of langs de schutting.



    Tuinadvies

    Deze webwinkel is actief in zowel België, Frankrijk, Duitsland als Nederland. Naast de webwinkel, is een deel van de site uitgebreid gewijd aan tuinliefhebbers, oftewel een tuinvriendenforum, en adviesblogs over een breed scala aan tuingerelateerde onderwerpen. Dat laatste was waarschijnlijk wel duidelijk uit de naam van de website. Ze verkopen naast tuinartikelen ook items als brievenbussen, deurbellen, decoratie voor binnen, Buddha’s en tuinkabouters, Voornamelijk uit voorraad.

    Opbouw webshop

    De webshop is opgebouwd in hoofdcategorieën en subcategorieën. Hieronder een overzicht van een zeer groot geheel:
    * Zaaien: groeilichten en bodemverwarming, zaaigereedschap, potten en kweekzakken, zaaibakjes en kweekkasjes, zaden en bloembollen
    * Planten opkweken: benodigdheden, kweeksystemen, composteren en zeven, potgrond en boomschors, meststof, water geven
    * Praktisch tuinieren: tuingereedschap, machines, meetapparatuur, tuinboeken, kids in de tuin, opbergen en transport, hulpmiddelen en tuinkleding, water geven
    * Aanleg en richting: tuinaanleg, tuininrichting, vijver en zwembad, tuinmeubelen
    * Bestrijdingsmiddelen: ongediertebestrijding, dierenoverlast, gezonherstel, ziektebestrijding, mosbestrijding, onkruidbestrijding, hulpmiddelen, vijverzorg, vorstbestrijding
    * In en om het huis: aan de deur, kids in huis, etagères en plantentrappen, barbecue en vuur, keuken en koken, klokken en thermometers, ongedierte in huis, mijn thuis en meer, interieurdecoratie
    * Decoratie en sfeer: tuinbeelden, bloemschikken en creatief, tuinverlichting, wanddecoratie, kaarsen en vuur, overige decoratie (zoals windmolens, vijverdecoratie, gongen en bellen, en tuindecoratie op pin), kerstdecoratie
    * Huisdieren en tuindieren: tuinvogels, dieren observeren, insecten, eekhoorns, egels, kat, hond, kippen en konijnen, overige dieren (zoals eenden, kikkers, padden, vleermuizen, schrikdraad en tuinnetten)
    * Kas en tuinhuis: tuinhuizen, kassen (van hobbykas tot serre, en de benodigheden)
    * Zaden en bloembollen: zomerbloeiers, groentezaden, fruit en sierfruit, bloemzaden, kruidenzaden, vaste plantenzaden, graszaden en gazon (ook gazonmengsels), groenbemesters, kiem- en spruitgroenten
    * Planten kopen: vaste planten, haagplanten, bol- en knolgewassen, sierheesters, bomen, siergrassen, bodembedekkers, klimplanten, de fruittuin
    Naast alle categorieën zijn er ook cadeaubonnen te krijgen en is er een koopjeshoek met afgeprijsde artikelen.

    Tuinadvies

    Afgezien van de naam van de website en webshop, is dit ook de naam van de blog die de webwinkel rijk is. Hier worden allerlei tuinonderwerpen aangekaart die bij dat seizoen passen, zoals trends, zaaien, oogsten, snoeien, kweken, kweeklampen, tuintips, vijver, planten, bloemschikken, decoratie, ongedierte, toepassing alternatieve bestrijdingsmiddelen, vogelweringsmiddelen, insecticiden en pesticiden, bemesting, kalk, kuipplanten in de winter, enzovoort. De blogs zijn voorzien van links naar de webshop.

    Tuinvrienden

    Dit is een soort online forum, waar geïnteresseerden lid kunnen worden en allerlei tuingerelateerde onderwerpen kunnen posten. Of het nu een vraag is of het tonen van hoe mooi die bloembollen erbij staan.

    Jouw advies?

    Als jij bekent bent met deze site, wat zou jij graag aan andere mensen adviseren? Zowel die met als zonder groene vingers. Wat vond je van de klantenservice en prijs-kwaliteitverhouding? Deel hier gerust je mening en voel je vrij een review van jouw ervaring te schrijven. Daarmee help je mensen die hier zijn omdat ze op zoek zijn naar beoordelingen van eerdere klanten.

    Interesse in Tuinadvies? Spit hier door reviews van ervaringen, beoordelingen en meningen van consumenten voor jou. Zelf planten mag natuurlijk ook!

    Tuinadvies.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (322)

    9
    87% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    9.2
    Service
    rating
    9
    Prijs
    rating
    8.8
    Leveren
    rating
    9

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Tuinadvies.nl

    Uw beoordeling

    Edialux Anti-slakkenkorrels 700 gram

    Het werkt uitzonderlijk goed, en is bovendien zeer goedkoop. De dosering werkzame stof is 6 % metaldehyde, en dat is veel hoger in vergelijking met andere merken met dezelfde werkzame stof. Je krijgt daarom per kilogram product veel meer werkzame stof. Bovendien is Edialux ook nog eens per kilogram veel goedkoper in vergelijking met andere merken met dezelfde werkzame stof, waardoor het verschil met andere merken nog groter wordt. Ik heb eerst twee andere soorten slakkenkorrels uitgeprobeerd (bio, veilig voor huisdieren, milieuvriendelijk, bla bla bla) die beide zwaar onvoldoende werkten. Met deze slakkenkorrels van Edialux (met metaldehyde) werd onder de net aangeplante boompjes (die ik wilde beschermen) een ware slachting aangericht onder de slakken.

    Door: André Wiering19-06-2021
    Adriaan10-08-2021

    Je kunt zonnebloemen het beste beschermen tegen slakken door er walnootschillen omheen te leggen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Van alles, ik koop vaker bij Tuinadvies

    Kweekpotten en trays, prima spul!
    Mest en bodemverbeteraar, prima!
    Potgrond enz., prima!
    Verzending en verpakking altijd prima!

    Het enige was het vogelnet dat ik had gekocht was niet zo sterk als ik dacht, maar dat had ik gekocht om een gat te dichten voor mijn katten. Katten zijn toch wat sterker dan de gemiddelde vogel, dus dat was mijn eigen schuld.
    Ik raad Tuinadvies aan iedereen aan.
    Ik vind het alleen vaak lastig om dingen te vinden op de site, maar dat kan ook aan mij liggen.

    Door: Jacky Heijmans01-03-2021
    Wil Berendts30-03-2021

    Ik ben zeer tevreden over de afwikkeling van mijn bestelling. Plantenkapjes en slakkenmiddel. Het werd snel en netjes verpakt geleverd met een kadootje voor de vogels in mijn tuin erbij. Nu maar kijken of de slakken ook goed reageren.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Van alles en nog wat! Veel egelvoer zoals meelwormen en ook strooipinda's en zonnebloempitten voor de vogels. Planten en tuindecoratie.

    Bestellen is een makkie maar je moet soms effe zoeken. Over de service heb ik niet te klagen want de levering is altijd netjes op tijd. De pakketten zijn soms wel een beetje zwaar. Over de verpakking van de planten is echt nagedacht! Over de prijs kun je bakkeleien, sommige dingen zijn aan de dure kant en andere weer goedkoper dan ergens anders. Het enige echte minpunt voor mij is dat het egelvoer bijna altijd uitverkocht is! Ik verzorg elke zomer 7-9 egels en moet het egelvoer regelmatig ergens anders vandaan zien te halen.

    Door: G.B.Broeke26-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    3x bonsai schaart, small

    Voor een heel schappelijke prijs aangeschaft. Ze knippen uitst4ekend, maar helaas zijn ze inderdaad 'small', te klein voor mijn niet zo grote mannenhand.
    Mijn advies: zet er de ware grootte in cm bij.
    Daarom kocht ik ook bij ruinadvies de grote bonsai schaar. Bij deze schaar helaas ook geen afmeting in cm. Deze schaar is echter zo groot dat ik hem allen met 2 handen kan bedienen. Ik zou hem graag terugsturen, want hier heb ik niets aan, helaas. Het produkt is ook nu weer van zeer goede kwaliteit.

    Door: Roland Schoonheid06-10-2020
    John Kardolus29-10-2020

    Meelwormen en Egelvoer voor meneer en/of mevrouw Egel. Nu reeds 2 jaar egel(s) in de tuin. meelwormen en egelvoer van Tuinadvies worden dagelijks in de tuin klaargezet. Het Egelverblijf dat wij vorig jaar aangeschaft hebben bij tuinadvies is nu door de Egel ingericht als winterverblijf. Zelf vulde de Egel dit met takjes en blaadjes vanuit de omgeving en ik had nog wat vers droog stro van stal meegenomen. In 1 nacht had Egel het in het verblijf naar binnen gesleept.. Egel ziet er uit alsof hij de winter gaat overleven, dankzij onder andere het egelverblijf, de gedroogde meelworwen en het egelvoer van Tuinadvies.nl

    Ria Hunting01-12-2020

    De vaste planten die ik had besteld, zijn netjes geleverd in een stevige verpakking en ze zagen er prima uit. Nu maar hopen dat ze het goed gaan doen in onze tuin.

    Frederike Jonk10-12-2020

    Keuze uit een breed assortiment, vriendelijk geholpen en snel geleverd. Ik zal hier altijd weer bestellen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Kunstof kerstboom

    Eenmaal goed uitgevouwen een mooie boom voor een schappelijke prijs.

    Door: Christa 29-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Kerstboommand wit

    Tevreden , snelle levering en vriendelijke mensen

    Door: Annelies29-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Divers vaste planten

    Bestel proces verliep keurig en kreeg netjes via Dhl pakket geleverd ... werd goed op de hoogte gehouden wanneer en hoe laat het pakket werd geleverd.
    Planten zaten netjes in plastic houders ... nummers op de potjes die op factuurlijst omschrijven welke plant het is.
    Al meerder bestelling geplaatst en geleverd gehad ... in het voorjaar ga ik zeer zeker weer bestellen ! Bevalt prima en sommige soorten planten die bij de Tuincentrums niet te vinden zijn die zijn bij Tuinadvies wel te krijgen !

    Door: Karina van der Heiden22-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Groeibed 97,5 x 97,5 x 25 cm

    Het groeibed is prima, goed ingepakt door Tuinadvies en ook nog een klein presentje erbij! Het product voldoet precies aan de verwachtingen en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik ben niet zo tevreden over de levering van DHL. Er zaten scheuren en gaten in het karton van de pakketjes. Er stond zelfs nog op de doos dat het breekbaar was, maar blijkbaar vind DHL dat niet zo heel belangrijk. Dus tevreden over Tuinadvies, niet tevreden over DHL.

    Door: Lars Adams26-10-2020
    Struikopdehei27-10-2020

    Uitstekend, snel geleverd, goed verpakt, fijne producten

    kolmschot15-11-2020

    Bestelling snel gekregen. Verpakking ook prima , supper tevreden.

    H. Plaatsman04-02-2021

    De pindakaaskooi valt me tegen. Het zijdeurtje gaat slecht open en de vogeltjes kunnen toch niet goed bij de pindakaas komen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Witvast schermmiddel

    Te gebruiken voor mijn tuinkasje, die nogal warm wordt als de zon er op staat. Alvorens te bestellen had ik Tuinadvies gevraagd welk product effectief zou zijn en daarop snel en deskundig antwoord gekregen dat Witvast schermmiddel de beste keus zou zijn. Echt super support. Ik heb het nog niet op de tuinkas gesmeerd, dus over het effect kan ik nog niets zeggen maar ik ga ervan uit dat hett goed zal werken.

    Door: Ewald Quint06-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Vogelhuisje op standaard

    Mijn ervaring met mijn aankoop is niet zo positief. Het huisje is van goedkoop vurenhout en heeft een grijs kleurtje ipv de gezellige hout kleur te zien op de website. Vervolgens bleek de poot delen scheef op elkaar te draaien. Veel spaanders eraan en bobbels in de dakbedekking. Je moet alles nakijken en een extra klap met de kamer geven. Kortom prijs kwaliteit verhouding vind ik slecht.

    Door: L01-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8.5
    rating

    herst gazon meststof

    Ik heb niks te klagen. Ik bestel regelmatig en ik ben altijd zeer content met de levering.
    Ga zo door

    Door: Jan Willemen29-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Kabouters om zelf te schilderen

    Goed

    Door: DICK Van de Kamp28-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    tuinvogel producten

    Prima webshop! Producten snel geleverd, goede kwaliteit en een goede prijs kwaliteit verhouding.
    Zag ogenschijnlijk hetzelfde produkt in een tuincentrum voor een lagere prijs maar dat bleek ook een veel mindere kwaliteit te zijn!
    Producten waren ook goed verpakt en kwamen onbeschadigd aan.
    Kan zo gauw geen minpunten bedenken.

    Door: Berty Stam24-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    onder andere plantenbakken

    Uitstekende communicatie, heel goede service, erg blij mee. Er was een kleine beschadiging in één van de potten (waarschijnlijk door de niet al te zachtzinnige manier waarop er met pakketten wordt omgegaan?) en meteen werd er een nieuwe toegestuurd, met vriendelijke en snelle communicatie. Ik zal hier zeker weer bestellen.

    Door: Louise 24-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Nestkast en voedersilo systeem

    Prima. Maar de prijzen lagen hoger dan bij de concurrent. Alleen datgene wat ik zocht was alleen hier. Het mooie was wel dat het meteen naar een parcelshop gestuurd kon worden. Geen gezeur aan de deur en lastig gevallen buren.
    Nog geen beroep gedaan op de service, maar dat zal wel ok. Zijn.

    Door: J21-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Ooienvaar

    Super tevreden

    Door: Antoinette Van dalen21-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Cyclamen

    De bestelling was goed verpakt. De palntjes stonden in plastic trays.
    De kwaliteit van de plantjes viel tegen, erg klein, bijna miezerig waren enkele.

    Door: Madeleine de Wit16-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Spaas theelichtjes ( doorzichtige cupjes)

    top theelichtjes, snelle levering en niet duur

    Door: Hanneke Kamerbeek15-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    DIVERSEN

    ALLES POSITIEF TOT BEZORGING AAN TOE

    Door: JAN BURGER15-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Planten en eekhoornhuis

    Alle materialen zijn snel en netjes verpakt geleverd.
    Het eekhoornhuis en voederhuis was elders uitverkocht. Nu snel geleverd.

    Door: Simone14-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    FAQ

    Is Tuinadvies.nl een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 322 ervaringen geplaatst over Tuinadvies.nl. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 9 gekregen, waarbij 87% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Tuinadvies.nl actief?

    Tuinadvies.nl is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Huis, tuin & kamers, Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Tuinadvies.nl gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.