NederlandReview

  Ervaringen Tuinadvies.nl

  Lees of schrijf hier reviews van ervaringen, meningen en beoordelingen.

  Is een tuin ooit af?

  Het antwoord daarop is waarschijnlijk ‘nee.’ Misschien voor een seizoen of een paar jaar, maar vaak begint het daarna toch weer te kriebelen. Of je krijgt teveel inspiratie als je weer eens een tuincentrum bezoekt. Het maakt daarbij niet uit of je een groentje of doorgewinterde tuinier bent. Waar je verder voor zal gaan kiezen, is een kwestie van smaak. En zelfs al ben je niet zo van het tuinieren, dan nog kun je wel genieten van de vogels, dieren en insecten die op bezoek komen.

  Zelf de heg snoeien is een peulenschil voor de buurmannen….toch?

  De smakelijke tuin

  Ieder tuinminnend huishouden, geeft een eigen invulling aan wat er met de tuin gedaan wordt. Maar heb je het wel eens overwogen om, naast gewone bloemen, ook eens eetbare bloemen te planten? De bloesem van veel planten die later groenten of fruit gaan dragen, is overigens ook vaak schitterend. Dus dan heb je niet alleen het genot van de bloemenpracht, maar ook nog de oogst! Of wat dacht je van heerlijk ruikende kruiden? Misschien is zo’n moestuin, groentetuin of fruittuin of kruidentuin niet eens zo’n gek idee. Niet dat je gelijk de hele tuin dit najaar moet gaan omspitten en herinrichten. Hier en daar een pot of bloembak op het terras is ook al gezellig. Of langs de schutting.  Tuinadvies

  Deze webwinkel is actief in zowel België, Frankrijk, Duitsland als Nederland. Naast de webwinkel, is een deel van de site uitgebreid gewijd aan tuinliefhebbers, oftewel een tuinvriendenforum, en adviesblogs over een breed scala aan tuingerelateerde onderwerpen. Dat laatste was waarschijnlijk wel duidelijk uit de naam van de website. Ze verkopen naast tuinartikelen ook items als brievenbussen, deurbellen, decoratie voor binnen, Buddha’s en tuinkabouters, Voornamelijk uit voorraad.

  Opbouw webshop

  De webshop is opgebouwd in hoofdcategorieën en subcategorieën. Hieronder een overzicht van een zeer groot geheel:
  * Zaaien: groeilichten en bodemverwarming, zaaigereedschap, potten en kweekzakken, zaaibakjes en kweekkasjes, zaden en bloembollen
  * Planten opkweken: benodigdheden, kweeksystemen, composteren en zeven, potgrond en boomschors, meststof, water geven
  * Praktisch tuinieren: tuingereedschap, machines, meetapparatuur, tuinboeken, kids in de tuin, opbergen en transport, hulpmiddelen en tuinkleding, water geven
  * Aanleg en richting: tuinaanleg, tuininrichting, vijver en zwembad, tuinmeubelen
  * Bestrijdingsmiddelen: ongediertebestrijding, dierenoverlast, gezonherstel, ziektebestrijding, mosbestrijding, onkruidbestrijding, hulpmiddelen, vijverzorg, vorstbestrijding
  * In en om het huis: aan de deur, kids in huis, etagères en plantentrappen, barbecue en vuur, keuken en koken, klokken en thermometers, ongedierte in huis, mijn thuis en meer, interieurdecoratie
  * Decoratie en sfeer: tuinbeelden, bloemschikken en creatief, tuinverlichting, wanddecoratie, kaarsen en vuur, overige decoratie (zoals windmolens, vijverdecoratie, gongen en bellen, en tuindecoratie op pin), kerstdecoratie
  * Huisdieren en tuindieren: tuinvogels, dieren observeren, insecten, eekhoorns, egels, kat, hond, kippen en konijnen, overige dieren (zoals eenden, kikkers, padden, vleermuizen, schrikdraad en tuinnetten)
  * Kas en tuinhuis: tuinhuizen, kassen (van hobbykas tot serre, en de benodigheden)
  * Zaden en bloembollen: zomerbloeiers, groentezaden, fruit en sierfruit, bloemzaden, kruidenzaden, vaste plantenzaden, graszaden en gazon (ook gazonmengsels), groenbemesters, kiem- en spruitgroenten
  * Planten kopen: vaste planten, haagplanten, bol- en knolgewassen, sierheesters, bomen, siergrassen, bodembedekkers, klimplanten, de fruittuin
  Naast alle categorieën zijn er ook cadeaubonnen te krijgen en is er een koopjeshoek met afgeprijsde artikelen.

  Tuinadvies

  Afgezien van de naam van de website en webshop, is dit ook de naam van de blog die de webwinkel rijk is. Hier worden allerlei tuinonderwerpen aangekaart die bij dat seizoen passen, zoals trends, zaaien, oogsten, snoeien, kweken, kweeklampen, tuintips, vijver, planten, bloemschikken, decoratie, ongedierte, toepassing alternatieve bestrijdingsmiddelen, vogelweringsmiddelen, insecticiden en pesticiden, bemesting, kalk, kuipplanten in de winter, enzovoort. De blogs zijn voorzien van links naar de webshop.

  Tuinvrienden

  Dit is een soort online forum, waar geïnteresseerden lid kunnen worden en allerlei tuingerelateerde onderwerpen kunnen posten. Of het nu een vraag is of het tonen van hoe mooi die bloembollen erbij staan.

  Jouw advies?

  Als jij bekent bent met deze site, wat zou jij graag aan andere mensen adviseren? Zowel die met als zonder groene vingers. Wat vond je van de klantenservice en prijs-kwaliteitverhouding? Deel hier gerust je mening en voel je vrij een review van jouw ervaring te schrijven. Daarmee help je mensen die hier zijn omdat ze op zoek zijn naar beoordelingen van eerdere klanten.

  Interesse in Tuinadvies? Spit hier door reviews van ervaringen, beoordelingen en meningen van consumenten voor jou. Zelf planten mag natuurlijk ook!

  Tuinadvies.nl
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (242)

  9
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  9.2
  Service
  rating
  8.8
  Prijs
  rating
  8.6
  Leveren
  rating
  9

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Tuinadvies.nl

  Uw beoordeling

  Spuitmiddel

  Snelle levering geen minpunten zeer tevreden

  Door: J.vergoossen03-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Edialux Anti-slakkenkorrels 700 gram

  Het werkt uitzonderlijk goed, en is bovendien zeer goedkoop. De dosering werkzame stof is 6 % metaldehyde, en dat is veel hoger in vergelijking met andere merken met dezelfde werkzame stof. Je krijgt daarom per kilogram product veel meer werkzame stof. Bovendien is Edialux ook nog eens per kilogram veel goedkoper in vergelijking met andere merken met dezelfde werkzame stof, waardoor het verschil met andere merken nog groter wordt. Ik heb eerst twee andere soorten slakkenkorrels uitgeprobeerd (bio, veilig voor huisdieren, milieuvriendelijk, bla bla bla) die beide zwaar onvoldoende werkten. Met deze slakkenkorrels van Edialux (met metaldehyde) werd onder de net aangeplante boompjes (die ik wilde beschermen) een ware slachting aangericht onder de slakken.

  Door: André Wiering19-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Van alles, ik koop vaker bij Tuinadvies

  Kweekpotten en trays, prima spul!
  Mest en bodemverbeteraar, prima!
  Potgrond enz., prima!
  Verzending en verpakking altijd prima!

  Het enige was het vogelnet dat ik had gekocht was niet zo sterk als ik dacht, maar dat had ik gekocht om een gat te dichten voor mijn katten. Katten zijn toch wat sterker dan de gemiddelde vogel, dus dat was mijn eigen schuld.
  Ik raad Tuinadvies aan iedereen aan.
  Ik vind het alleen vaak lastig om dingen te vinden op de site, maar dat kan ook aan mij liggen.

  Door: Jacky Heijmans01-03-2021
  Wil Berendts30-03-2021

  Ik ben zeer tevreden over de afwikkeling van mijn bestelling. Plantenkapjes en slakkenmiddel. Het werd snel en netjes verpakt geleverd met een kadootje voor de vogels in mijn tuin erbij. Nu maar kijken of de slakken ook goed reageren.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Van alles en nog wat! Veel egelvoer zoals meelwormen en ook strooipinda's en zonnebloempitten voor de vogels. Planten en tuindecoratie.

  Bestellen is een makkie maar je moet soms effe zoeken. Over de service heb ik niet te klagen want de levering is altijd netjes op tijd. De pakketten zijn soms wel een beetje zwaar. Over de verpakking van de planten is echt nagedacht! Over de prijs kun je bakkeleien, sommige dingen zijn aan de dure kant en andere weer goedkoper dan ergens anders. Het enige echte minpunt voor mij is dat het egelvoer bijna altijd uitverkocht is! Ik verzorg elke zomer 7-9 egels en moet het egelvoer regelmatig ergens anders vandaan zien te halen.

  Door: G.B.Broeke26-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  3x bonsai schaart, small

  Voor een heel schappelijke prijs aangeschaft. Ze knippen uitst4ekend, maar helaas zijn ze inderdaad 'small', te klein voor mijn niet zo grote mannenhand.
  Mijn advies: zet er de ware grootte in cm bij.
  Daarom kocht ik ook bij ruinadvies de grote bonsai schaar. Bij deze schaar helaas ook geen afmeting in cm. Deze schaar is echter zo groot dat ik hem allen met 2 handen kan bedienen. Ik zou hem graag terugsturen, want hier heb ik niets aan, helaas. Het produkt is ook nu weer van zeer goede kwaliteit.

  Door: Roland Schoonheid06-10-2020
  John Kardolus29-10-2020

  Meelwormen en Egelvoer voor meneer en/of mevrouw Egel. Nu reeds 2 jaar egel(s) in de tuin. meelwormen en egelvoer van Tuinadvies worden dagelijks in de tuin klaargezet. Het Egelverblijf dat wij vorig jaar aangeschaft hebben bij tuinadvies is nu door de Egel ingericht als winterverblijf. Zelf vulde de Egel dit met takjes en blaadjes vanuit de omgeving en ik had nog wat vers droog stro van stal meegenomen. In 1 nacht had Egel het in het verblijf naar binnen gesleept.. Egel ziet er uit alsof hij de winter gaat overleven, dankzij onder andere het egelverblijf, de gedroogde meelworwen en het egelvoer van Tuinadvies.nl

  Ria Hunting01-12-2020

  De vaste planten die ik had besteld, zijn netjes geleverd in een stevige verpakking en ze zagen er prima uit. Nu maar hopen dat ze het goed gaan doen in onze tuin.

  Frederike Jonk10-12-2020

  Keuze uit een breed assortiment, vriendelijk geholpen en snel geleverd. Ik zal hier altijd weer bestellen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Regenwater tank van 360 model van een grote kruik

  Model is gracieus van vorm. Lijkt op een grote urn. Wij hebben voor de grijze variant gekozen omdat dit beter past in de tuin.

  Door: Hans Nonnekes02-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Twee soorten planten

  De bestelling is prima verlopen, de planten waren veilig ingepakt en ook duidelijk verpakt, zodat je wist wat welke plant was. Ze doen het heel goed in onze tuin. Aanrader!

  Door: Kitty29-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Groeibed 97,5 x 97,5 x 25 cm

  Het groeibed is prima, goed ingepakt door Tuinadvies en ook nog een klein presentje erbij! Het product voldoet precies aan de verwachtingen en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik ben niet zo tevreden over de levering van DHL. Er zaten scheuren en gaten in het karton van de pakketjes. Er stond zelfs nog op de doos dat het breekbaar was, maar blijkbaar vind DHL dat niet zo heel belangrijk. Dus tevreden over Tuinadvies, niet tevreden over DHL.

  Door: Lars Adams26-10-2020
  Struikopdehei27-10-2020

  Uitstekend, snel geleverd, goed verpakt, fijne producten

  kolmschot15-11-2020

  Bestelling snel gekregen. Verpakking ook prima , supper tevreden.

  H. Plaatsman04-02-2021

  De pindakaaskooi valt me tegen. Het zijdeurtje gaat slecht open en de vogeltjes kunnen toch niet goed bij de pindakaas komen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Witvast schermmiddel

  Te gebruiken voor mijn tuinkasje, die nogal warm wordt als de zon er op staat. Alvorens te bestellen had ik Tuinadvies gevraagd welk product effectief zou zijn en daarop snel en deskundig antwoord gekregen dat Witvast schermmiddel de beste keus zou zijn. Echt super support. Ik heb het nog niet op de tuinkas gesmeerd, dus over het effect kan ik nog niets zeggen maar ik ga ervan uit dat hett goed zal werken.

  Door: Ewald Quint06-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Vogelhuisje op standaard

  Mijn ervaring met mijn aankoop is niet zo positief. Het huisje is van goedkoop vurenhout en heeft een grijs kleurtje ipv de gezellige hout kleur te zien op de website. Vervolgens bleek de poot delen scheef op elkaar te draaien. Veel spaanders eraan en bobbels in de dakbedekking. Je moet alles nakijken en een extra klap met de kamer geven. Kortom prijs kwaliteit verhouding vind ik slecht.

  Door: L01-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  8.5
  rating

  5 x ASTER DUMOSUS 'LADY IN BLUE' (Herfstaster) 5 x ASTER DUMOSUS 'KRISTINA' (Herfstaster) 5 x ASTER DUM. 'KASSEL' (Herfstaster)

  Pluspunten: mooie verpakking die uitstekend voldoet. Snelle levering. Duidelijke aanwijzing op de verpakking welke kant boven moet.
  Mooi assortiment planten
  Minpunten: op de plantpotjes geen stikker van welke plant erin zit. De leverancier trekt zich niets aan van de stikker op de doos voor wat betreft de bovenkant en zet de doos gewoon op de kop voor de deur.

  Door: H.C.G.P. Evers04-11-2020
  LINDERS01-12-2020

  ZEER SNELLE AFHANDELING ALLEEN MAAR LOF. PERFECTE-AANRADER.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Plantenpotten

  Mijn aankoop werd kapot en beschadigd geleverd en ik krijg geen reactie om het om te ruilen.

  Door: Ann29-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  18 campanulas

  N.a.v. van de foto op de site met gezellige paarse bloemetjes besteld om een stukje tuin wat op te fleuren. 35 euro betaald maar op een leuke plant dus leek me het zeker waard . Niets bleek minder waar wat ik geleverd kreeg leek in niets op de foto het waren hele kleine plukjes groen soort gras en er was geen bloem te bekennen. Het leken wel zaadjes wat net aan het opkomen was. Ik heb een klacht geschreven de reactie hierop dat dit eenmaal de prijs is wat hun rekenen voor deze grootte en ze geen bloeigarantie geven. Het is gewoon pure oplichting. Je besteld vanaf een foto . Ik heb er 18 en nergens zit een bloemetje in en het ziet er niet naar uit dat dit nog gaat komen. Het is gewoon een blokje dor onkruid wat je geleverd krijgt

  Door: Shirley arissen29-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Multihark zonder steel

  Ik ben goed geholpen door een multihark (zonder steel) naar mij te sturen.
  Alleen... ik had gevraagd of U de bevestigingsschroefjes erbij wilde doen.
  Helaas...die zaten er niet bij en moest ik naar de bouwmarkt om een doosje schroefjes te halen. En ik had er maar twee nodig.

  Door: NL. Floris29-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Eekhoornvoederhuis

  Ziet er mooi en praktisch uit
  Hoop er veel plezier van te hebben .

  Door: Wilma Nederpel 26-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Mooie tuinkip

  Snelle levering, volledig tevreden,voldoet aan verwachting

  Door: J de Wit25-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  voederhanger met grondpin

  Prima product.
  Goede communicatie en snel geleverd. Stevig verpakt.

  Door: Wybe25-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Vogelverschrikker

  Ziet er leuk uit, maar is nog niet in gebruik, dus daar kan ik nog niets over zeggen.

  Door: Tiny Kerbof25-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Voeding voor planten

  Alles uitstekend!

  Door: Brigitte25-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Pennisetum

  7 van de 21 planten zijn niet gaan groeien. Bij vragen hierover kreeg ik te horen dat er geen groeigarantie op werd gegeven. Dit betekent in principe dat de firma ondeugdelijke planten kan afleveren zonder dat je aanspraak Jan maken op nieuwe plante.

  Door: Astrid Voorberg24-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  • ACONITUM (monnikskap) verschillende varianten.

  Al diverse keren heb ik het e.e.a. besteld bij Tuidadvies op basis van tevredenheid. Helaas deze keer was een deel van de planten van mindere kwaliteit. Enkele planten bestonden slechts uit een stengel met zaden. Ik begrijp dat planten diverse perioden hebben waarin ze optimaal zijn. Mijn advies aan u planten die te dicht op deze periode zitten (tijdelijk) niet te koop aan te bieden. Dat voorkomt teleurstelling bij de klant.

  Door: P. Makkus24-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  FAQ

  Is Tuinadvies.nl een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 242 ervaringen geplaatst over Tuinadvies.nl. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 9 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Tuinadvies.nl actief?

  Tuinadvies.nl is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Huis, tuin & kamers, Wonen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Tuinadvies.nl gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.