NederlandReview

  Ervaringen TrosKompas

  De meeste mensen zijn tegenwoordig geen lid meer van een omroep, of hebben een abonnement op een televisiegids. Je kunt vaak via digitale tv precies zien welke programma’s uitgezonden gaan worden. Maar dan lees je geen leuke weetjes achter de programma’s en je kunt niet ver vooruit kijken in de gids. Daarom is het soms handig om toch lid te zijn van een programmablad als TrosKompas. Wat anderen van deze gids en de bijkomende voordelen vinden kun je hier lezen bij NederlandReview.

  Over TrosKompas

  TrosKompas heette vroeger Tros Kompas. Dit is een weekblad wat vroeger door de TROS werd uitgebracht, maar tegenwoordig wordt deze uitgegeven door de publieke omroep AVROTROS. Hoewel de TROS in 2014 dus is opgegaan in AVROTROS, de titel TrosKompas is, in aangepaste vorm, behouden gebleven. De TrosKompas is een uitgave van de HMC (Hilversumse Media Compagnie) te Hilversum. Het compacte formaat is afgeleid van de Amerikaanse TV Guide. In de loop van de tijd is hij iets groter van formaat geworden, maar het is nog altijd de kleinste gids van Nederland. Naast de informatie over welke radio- en televisie-uitzendingen er te bekijken en beluisteren zijn iedere week, bevat het blad daarnaast informatie en achtergronden bij de verschillende uitzendingen. Ook staan er een aantal vaste rubrieken in.


  50 jaar TrosKompas

  Diensten

  Op de website van TrosKompas zijn een aantal tabbladen:

  • Homepage: Hier kom je direct een aantal tips tegen over programma’s die die dag worden uitgezonden. Enkele zijn nader toegelicht. Ook zie je hier een aantal tips voorbijkomen waar de leden van de gids van kunnen profiteren. Verder staat er een kopje ‘Extra’ vermeld met verschillende dingen waarop je kunt doorklikken. Ook kun je meedoen met een Bel en Win actie of doorklikken naar het TrosKompas filmarchief.
  • Word Abonnee: Hierop kun je zien wat de huidige aanbieding van het TrosKompas lidmaatschap is. Wat kost het en kies je voor een korting op het abonnementsgeld met een gratis omslagmap voor de gids, of kies je voor een welkomstcadeau?
  • Service: pagina met informatie over het abonneren op TrosKompas, de bezorging, het doorgeven van een verhuizing, contact met TrosKompas, veelgestelde vragen en adverteren.
  • Acties: Winacties en korting op uitjes en weekendjes weg en dergelijke.
  • Gids: Online TV-gids.
  • Filmarchief: voor het bekijken van ruim 10.000 recensies over bioscoopfilms en films die op televisie zijn uitgezonden.
  • Extra: Met columns van o.a. Freek Vonk, informatie over het blad Radar+, een artikel van Rob Verlinden etc.

  Klachten

  Klachten over de bezorging van de TrosKompas kun je op een online formulier kwijt onder het kopje Service. Wanneer je vragen of klachten hebt over een bepaalde omroep dan kun je op de site een lijst met de telefoonnummers van alle omroepen vinden, maar ook een e-mail sturen naar de publieke omroep bijvoorbeeld. Voor vragen over abonnementen, verlenging en betaling etc. kun je een contactformulier gebruiken. Je kunt dan binnen twee werkdagen een antwoord verwachten. Wanneer je sneller antwoord wilt of een abonnement wilt opzeggen, dan kun je bellen naar 0900 97 70 (€ 0,35 per gesprek). Dit kan op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

  Deel jouw mening over TrosKompas

  Heb jij ervaring met de TrosKompas deel dan hier jouw mening hierover, daardoor kunnen anderen beter beslissen of het de moeite waard is om ook lid te worden.

  Hoe beoordelen abonnees TrosKompas? Is de levering op tijd? Zijn er goede aanbiedingen? Waarom zou je een gids nemen? Ben je automatisch lid van de Tros?

  TrosKompas
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (3)

  5.6
  33% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.6
  Service
  rating
  3.4
  Prijs
  rating
  6
  Leveren
  rating
  6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over TrosKompas

  Uw beoordeling

  Tros kompas gids

  Na alle telefoontjes en een mailbericht verstuurd te hebben, ben ik helemaal klaar Met de troskompas. Ik heb een abonnement afgesloten voor een half jaar, met aanbieding van Hema pas twv 10 euro afgelopen November. Er was onduidelijkheid over dat het om een aanbieding ging. Terwijl dat toch duidelijk afgesproken was. Eind December ben ik gaan bellen dat ik nog steeds niet de beloofde Hema pas gekregen heb.Heb daarna zo'n vier keer daarover gebeld, telkens werdt beloofd dat ze die zouden opsturen . Tot op heden nog niets ontvangen, zo raar terwijl de gids wel gewoon goed aankomt op mijn adres. Ik voel me ontzettend misleid en heb geen vertrouwen meer in de Troskompas.

  Door: Corina van Riet 02-02-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  tros compas

  abonnement op de tros Compas afgesloten
  met cadeau kaart.
  ik kreeg de Tros Compas maar niet de cadeau
  kaart.
  ik moest eerst betalen en zou na 4 tot 6 weken
  de cadeau kaart krijgen.
  de reden er waren mensen die wanneer zij de cadeau kaart meteen kregen de betaling niet mee l vol deden.
  dus m.a w ik word meteen als ponteniele wanbetaler bestempelt.

  Door: ad strik21-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Jarenlang tevreden klant geweest

  Jarenlang ontvingen wij thuis de TrosKompas. Niet alleen stonden hierin de programma's die op televisie te zien waren, maar er stonden ook tal van andere leuke verhalen in. Ik las het blaadje altijd van begin tot eind uit. Het was echt heel erg leuk en de prijs was ook prima betaalbaar. Vroeger werd het heel erg veel gebruikt, maar in de loop der jaren maakte ik er steeds minder gebruik van. Door de smartphone kijk ik nu eigenlijk altijd op het internet om te zien wat er op de verschillende televisiezenders te zien is. Ons abonnement dan ook met pijn in het hart opgezegd. Gelukkig hebben mijn ouders de TrosKompas nog steeds en als ik hier ben, lees ik hem altijd even. Ik kan iedereen dit tijdschrift van harte aanraden. Je krijgt zeker waar voor je geld.

  Door: Edgar van Drienerlo05-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  FAQ

  Is TrosKompas een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 3 ervaringen geplaatst over TrosKompas. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 33% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is TrosKompas actief?

  TrosKompas is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Multimedia & Bladen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van TrosKompas gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.