The Body Shop

5.5

Bestellen

4.7

Service

5.3

Prijs

5.3

Levering

47.2%

Zou hier weer kopen

The Body Shop

Op zoek naar een verzorgingsproduct dat niet alleen goed is voor jouw lichaam, maar ook voor de wereld? The Body Shop heeft geen bescheiden ambitie en biedt producten aan die op allerlei manieren bijdragen aan het milieu. Wat heeft de winkel te bieden, online en in de winkelstraat? Hoe ervaren anderen de schoonheidsproducten en de uitstraling van het bedrijf? Lees het hier op NederlandReview!


Over The Body Shop

‘Beauty with heart’, dat is de slogan van The Body Shop. De winkel kenmerkt zich door enkel gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten die bovendien eerlijk verhandelt worden. Producten van The Body Shop zijn nooit getest op dieren en 100% vegetarisch. Daarnaast staat het bedrijf bol van milieuvriendelijke waarden en werken ze met 25 Community Fair Trade-leveranciers. Op de website kun je op een wereldkaart precies zien waar welke ingrediënten vandaan komen. Bovendien voert The Body Shop actie tegen allerlei onrecht in de wereld. Sinds 1994 zetten ze zich in om aandacht te vragen voor en geld in te zamelen tegen huiselijk geweld. Sinds 2004 is er wereldwijd bijna 5 miljoen euro gedoneerd aan lokale partners die zich inzetten voor preventie, en hulp en bescherming bieden aan getroffen vrouwen en kinderen. Sinds 1993 strijdt The Body Shop voor bekendheid en de opheffing van taboes rond hiv en aids, en is er bijvoorbeeld alleen al in de laatste twee jaar 1,2 miljoen euro ingezameld voor de Staying Alive Foundation, een internationale organisatie die in risicogebieden voorlichting geeft aan jongeren over veilig vrijen, hiv en leven met aids. Een andere campagne gaat over mensenhandel en behelst ook vooral het vragen van aandacht en geld voor hulp en voorlichting. ‘Beauty with a heart’ is dus meer dan alleen een slogan.



Diensten van The Body Shop

The Body Shop heeft winkels in alle winkelcentra van Nederland, maar ook kun je hun ethisch verantwoorde producten kopen in The Body Shop Online Store. Er is van alles te vinden. Cadeausets, gezichtsproducten zoals crèmes, reinigers, scrubs, maskers, serums en lipverzorging; lichaamsverzorging zoals body butters, body sorbets, deodorant, aromatherapie en zepen; haarproducten zoals shampoos en conditioners, maar ook borstels en kammen; geuren zoals parfums en geurstokjes; make-up zoals lippenstift, rouge, mascara, bronzers en nagellak. Ook vind je online een speciale pagina met aanbiedingen.


Ben je lid van de Love Your Body Club (en dat kan gratis), dan krijg je een member card waarmee je punten spaart, die je vervolgens kunt besteden aan producten of kunt schenken aan een goed doel. Voor elke euro krijg je één punt en voor 50 gespaarde punten kun je een kortingsbon van 5 euro krijgen, met je verjaardag krijg je extra punten en vaak zijn er acties voor extra bonuspunten. Bovendien word je uitgenodigd voor speciale evenementen en sneak previews van de nieuwste producten en campagnes.


Klachten over The Body Shop

Via TheBodyShop.nl kun je allerlei informatie vinden over de producten, over het milieu en hoe je dat kunt steunen door bij The Body Shop te kopen en over praktische zaken zoals (gebruiks)voorwaarden en het membership. Wil je persoonlijk contact, dan kun je terecht in één van de winkels (een store locator vind je online) of doordeweeks telefonisch contact opnemen met de klantenservice.


Shop jij bij The Body Shop? Wat vind je van de producten, de service, de winkels? Deel hier je mening! 
 



Kent u kortingscodes of wilt u weten welke winkel het beste is; amsterdam of utrecht? Lees ervaringen en beoordelingen van mensen die iets kochten bij de body shop

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (53)

White musk

Ik wil de oude white musk terug. Geur is anders nu die vegan is. White musk vegan is niet meer lekker. Dit was het enige geurtje waar ik tegen kon en al mn hele leven draag. Ik krijg hoofdpijn van alle andere geuren en nu ook van deze geur. Breng deze geur weer terug naar hoe die was ??? Mijn partner gebruikte de white musk for man, maar deze is ineens blue musk vegan en is nu een misselijkmakend geurtje geworden. En de douchegel van deze lijn ruikt ook anders en blijft niet lang hangen

L

LdG

07-09-2023

0

White Musk

30 jaar lang had ik het geurtje White Musk, sinds dat ze het vegan hebben gemaakt is het niet meer hetzelfde, WAARDELOOS dit!! Jullie zijn mij kwijt als klant.

S

Sanne

26-04-2023

0

White musk

Sinds hun oude vertrouwde white musk vegan is geworden lijkt het in de verste verte niet meer op hun geur. Ondanks dat ontzettend veel klanten hierover reclameren, reageren zij nergens op. Schandalig

C

Claudia

08-05-2022

1

White musk

Ik heb mn hele volwassen leven dit parfum gebruikt. En niets anders. Nu is het veranderd. Ruikt chemisch, hoofdpijnluchtje geworden. Hoe kun je een 40jarig bestaan van een succesnummer voeren door het de nek om te draaien? Ik wil zo graag mijn luchtje terug!

W

Wendy

21-02-2022

1

Argan bodylotion flink in prijs gestegen!!

Prachtig product maar ik voel mij genept met de nieuwe verpakking die nu in tube vorm is waar 50 ml minder in zit dan in de vorige verpakking. Bovendien 11 euro ipv 10 euro!!! Een dubbele prijsverhoging dus. Niet netjes.

I

Ireen Leinwand

30-10-2021

0

Cadeauverpakking en verschillende zeepjes en cremetjes

Vanuit het buitenland bestelde ik dit cadeau voor mijn vriendin. Eerst kwamen alle zeepjes etc binnen en een dag later kreeg ze de cadeauverpakking twv 5 euro. Contact geprobeerd te krijgen met de klantenservice, maar geen enkele reactie ontvangen.

M

Martin van Deutekom

18-10-2021

0

Verschillende producten

Slechte service, geen bestelling ontvangen. Geen reactie op email. Producten al betaald, nog geen geld terug ontvangen!!!

A

AJ Kohnen

13-04-2021

0

Shampoo

Heerlijke shampoo perfect voor mijn haar

L

Liza

23-03-2021

0

Shampoo

Nette service en goed advies

S

Sandra

05-02-2021

0

Niks ontvangen, zelfs bestolen van cadeaubon door de Body Shop

Ik zit al 3 weken te wachten op mijn bestelling, zonder enig bericht over vertraging van mijn bestelling. Nadat ik zelf 2x met de klantenservice heb gemaild, kreeg ik vandaag eindelijk reactie. De bestelling kan niet worden opgestuurd doordat er in het systeem een "stoornis" aanwezig is, het geld wordt teruggestort en ik kan zelf al mijn producten weer opnieuw gaan opzoeken op de website om zo opnieuw een bestelling te doen. Maar ik heb bij mijn bestelling dus een 1) cadeaubon en 2) een aanbieding gebruikt en nu ben ik dus mijn cadeaubon kwijt en kan ik dus meer gaan betalen voor dezelfde bestelling! De service is ver beneden elk peil, er wordt niet klantgericht gehandeld en ze steken daar gewoon mijn cadeaubon in hun eigen zak door eenzijdig de bestelling te annuleren! Ik raad eenieder dan ook af om bij deze webwinkel te kopen.

R

Rianne

28-11-2020

0

meerdere producten

online meerdere producten besteld. Na 2 weken wachten, toch de klantenservice gebeld want op mijn email was ook geen respons gekomen. Heel lang gewacht voordat ik iemand aan de lijn kreeg. Het systeem werkte traag dus nog even geduld. Toen bleek mijn bestelling intern geannuleerd te zijn, waar ik geen bericht van had gekregen! Ze kon alleen het geld terugstorten. Als ik verschillende reviews lees, begrijp ik dat ik naar mijn geld kan fluiten want terugstorten lijkt ook heel traag of nooit te gebeuren. En dan gaat het toch om 40 euro...In de winkels ben ik altijd prettig behandeld maar bestellen via de website doe ik echt nooit meer, wat een slechte service!

R

Ramona Bos

27-11-2020

0

Adventskalender

De Bodyshop winkel heer Hugowaard is echt fantastisch. Ik was bang om geen advent kalender te kunnen bemachtigen. Maar dankzij Marlies is dit toch gelukt. ??

C

Charissa

25-11-2020

0

diverse body butters, douchegel

Fijne produkten, maar dat is een kwestie van smaak. Gewoon uitproberen, zou ik zeggen. De webshop werkt gewoonlijk goed. Het duurt wel even voordat je de spullen in huis hebt, dus niet pas bestellen als de douchegel helemaal op is. Eén keer verdween mijn bestelling van de radar. Geen bevestigingsmail en geen produkten. Op mijn mail via het contactformulier kreeg ik alleen een bericht 'bedankt voor je bericht en alvast bedankt voor je geduld'. Daarna twee weken geen antwoord. Vervolgens via de chat geprobeerd. Dat was handiger. En ook handiger dan via de telefoon, volgens mij. Ik had de betalingsgegevens (banknummer, bedrag, datum) alvast in een tekstbestand gezet en kon ze daarna snel in de chat kopiëren. De medewerker had de betaling binnen tien minuten gevonden en geregeld dat het bedrag zou worden teruggestort. Dat was gisteren. Vandaag is het bedrag bijgeschreven.

R

Rosa

20-10-2020

0

Nog geen helaas!

Op je verjaardag ontvang je een leuke korting van 5,- euro. Jaar na jaar heb ik de code nog nooit kunnen inwiselen. Het bestelproces is zo onklantvriendelijk en onhandig ingericht, dat het mij als ervaren internetshopper gewoonweg niet lukt. Zonde want ik heb een aantal favoriete producten, die ik graag vaker zou willen gebruiken.

B

B.

03-09-2020

0

The Body Shop

Bij The Body Shop in de winkel wordt ik altijd netjes geholpen, maar via de webshop helaas een uiterst slechte ervaring. Na de bestelling heb ik geen bevestiging van de bestelling gekregen, maar er is geld afgeschreven. Elke dag een mail gestuurd, maar ze negeren je en willen dus waarschijnlijk geen geld terug geven. Jammer. Mijn geld is gestolen en ik krijg het niet terug.

M

Melissa

08-06-2020

0

Dream Big This Christmas Ultimate Advent Calendar

Eind oktober bovenstaande kalender online gekocht en afgerekend a 120 euro. Een week later 2 knulllige mailtjes gehad dat de bestelling is geannuleerd omdat ze “een foutje hebben gemaakt”. Klantenservice is niet bereikbaar en op je mail krijg je gewoon geen antwoord. Na ruim een maand verder nog steeds het geld niet terug. Mensen koop niet bij TBS. Ze claimen diervriendelijk te zijn terwijl klantvriendelijkheid een eerste prioriteit zou moeten zijn. Schande!!

S

Sophia

02-12-2019

0

Lang wachten

Hoe duurzaam ben je als bedrijf wanneer elke bestelling los vanuit Engeland moet worden vervoerd? Daarnaast dus ook niet klantvriendelijk, want het duurt veel langer dan bij concurrenten. Winst lijkt hier toch echt de belangrijkste pijler te zijn, anders zou je wel investeren in betere en milieubewuste levering. Als ik wist dat de bestelling uit Engeland zou komen dan had ik nooit besteld, ik vind het milieu namelijk wel belangrijk en wil niet bijdragen aan deze onzinnige extra belasting van het vrachtverkeer. Investeren in een distributiecentrum in NL zal te duur zijn denk ik. Ik shop hier daarom nu niet meer, bodyshop geeft veel minder om duurzaamheid dan ik dacht.

A

Annemieke

13-03-2019

0

fijne maar wel dure artikelen

ik heb een tijdje geleden online wat spulletjes gekocht bij de bodyshop en die zijn na ongeveer 2 weken aangekomen. Wist dat dit even kon duren en was tevreden. Ik ga meestal naar de fysieke winkel in Rotterdam want dan kun je de meeste produkten uitproberen. Geweldig dat deze produkten niet op dieren getest worden en ik ben verslaafd aan de produkten van de bodyshop.

G

gusta

09-03-2019

0

KLACHT

Bestellen en verkopen gaat snel...maar dan... en je kunt op geen enkele wijze contact krijgen met dit bedrijf....SLECHT!!!!

A

anoniem

27-11-2018

0

Het is nog niets een mogelijk om mijn verjaardagsbon te gebruiken!

Ik wou net een bestelling plaatsen en mijn beloningsbon van 5 euro (die ik voor mijn verjaardag ''kreeg'' van Body Shop) inwisselen, maar na minstens 8x te hebben geprobeerd via de knoppen ''inwisselen'' en ''beloningen nu gebruiken'' ik krijg nog niet eens de mogelijkheid om het te gebruiken!! En bellen, voor hulp, nee bedankt! Fijne cadeau is dat. :/ Ik heb ook gelijk opgegeven toen ik de laatste beoordelingen hier zag dat de bestellingen blijkbaar vaker niet eens aankomen. Niet motiverend… Prut website, heb je dus niets aan en kun je beter in de winkel zelfs. (Wat ik ook liever doe, maar door tijdgebrek wou ik het een keertje anders proberen)

D

Deli.

25-11-2018

0