NederlandReview

    Ervaringen The Body Shop

    Op zoek naar een verzorgingsproduct dat niet alleen goed is voor jouw lichaam, maar ook voor de wereld? The Body Shop heeft geen bescheiden ambitie en biedt producten aan die op allerlei manieren bijdragen aan het milieu. Wat heeft de winkel te bieden, online en in de winkelstraat? Hoe ervaren anderen de schoonheidsproducten en de uitstraling van het bedrijf? Lees het hier op NederlandReview!

    Over The Body Shop

    ‘Beauty with heart’, dat is de slogan van The Body Shop. De winkel kenmerkt zich door enkel gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten die bovendien eerlijk verhandelt worden. Producten van The Body Shop zijn nooit getest op dieren en 100% vegetarisch. Daarnaast staat het bedrijf bol van milieuvriendelijke waarden en werken ze met 25 Community Fair Trade-leveranciers. Op de website kun je op een wereldkaart precies zien waar welke ingrediënten vandaan komen. Bovendien voert The Body Shop actie tegen allerlei onrecht in de wereld. Sinds 1994 zetten ze zich in om aandacht te vragen voor en geld in te zamelen tegen huiselijk geweld. Sinds 2004 is er wereldwijd bijna 5 miljoen euro gedoneerd aan lokale partners die zich inzetten voor preventie, en hulp en bescherming bieden aan getroffen vrouwen en kinderen. Sinds 1993 strijdt The Body Shop voor bekendheid en de opheffing van taboes rond hiv en aids, en is er bijvoorbeeld alleen al in de laatste twee jaar 1,2 miljoen euro ingezameld voor de Staying Alive Foundation, een internationale organisatie die in risicogebieden voorlichting geeft aan jongeren over veilig vrijen, hiv en leven met aids. Een andere campagne gaat over mensenhandel en behelst ook vooral het vragen van aandacht en geld voor hulp en voorlichting. ‘Beauty with a heart’ is dus meer dan alleen een slogan.


    Product reviews van body shop producten (wel in het engels!)

    Diensten van The Body Shop

    The Body Shop heeft winkels in alle winkelcentra van Nederland, maar ook kun je hun ethisch verantwoorde producten kopen in The Body Shop Online Store. Er is van alles te vinden. Cadeausets, gezichtsproducten zoals crèmes, reinigers, scrubs, maskers, serums en lipverzorging; lichaamsverzorging zoals body butters, body sorbets, deodorant, aromatherapie en zepen; haarproducten zoals shampoos en conditioners, maar ook borstels en kammen; geuren zoals parfums en geurstokjes; make-up zoals lippenstift, rouge, mascara, bronzers en nagellak. Ook vind je online een speciale pagina met aanbiedingen.

    Ben je lid van de Love Your Body Club (en dat kan gratis), dan krijg je een member card waarmee je punten spaart, die je vervolgens kunt besteden aan producten of kunt schenken aan een goed doel. Voor elke euro krijg je één punt en voor 50 gespaarde punten kun je een kortingsbon van 5 euro krijgen, met je verjaardag krijg je extra punten en vaak zijn er acties voor extra bonuspunten. Bovendien word je uitgenodigd voor speciale evenementen en sneak previews van de nieuwste producten en campagnes.

    Klachten over The Body Shop

    Via TheBodyShop.nl kun je allerlei informatie vinden over de producten, over het milieu en hoe je dat kunt steunen door bij The Body Shop te kopen en over praktische zaken zoals (gebruiks)voorwaarden en het membership. Wil je persoonlijk contact, dan kun je terecht in één van de winkels (een store locator vind je online) of doordeweeks telefonisch contact opnemen met de klantenservice.

    Shop jij bij The Body Shop? Wat vind je van de producten, de service, de winkels? Deel hier je mening!

    Kent u kortingscodes of wilt u weten welke winkel het beste is; amsterdam of utrecht? Lees ervaringen en beoordelingen van mensen die iets kochten bij de body shop

    The Body Shop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (37)

    5.4
    46% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.6
    Service
    rating
    4.8
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    5.4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Moeilijke huid advies Bodyshop goed

    Hallo ,

    Ik kom best wel vaak bij de Body Shop. Ik hou heel erg van de producten. Ik heb een hele moeilijke huid en ik kan niet zo veel verdragen qua crèmes. Maar ik heb het wel extra nodig.

    Bij de Bodyshop heb ik mij laten adviseren en ik heb gemerkt dat ik hier meerdere producten goed kan gebruiken, het reageert goed op mijn huid en daar ben ik heel blij mee. In de winkel zijn ze erg vriendelijk en ik kon meerdere producten testen om te kijken hoe het reageert op mijn huid.

    Kan zijn dat het beter werkt omdat er minder chemische spullen in deze crèmes zitten? Maar ik weet het niet. Ben in ieder geval erg blij met deze service en dat ik weer eens een creme kan gebruiken.

    Groetjes,
    Anneke

    Door: Anneke17-01-2017
    Ronald03-02-2017

    Ik heb ook slechte ervaringen bestel je en betaal je met paypal dan moet je eerst inloggen met paypal daarna op betalen drukken (ehhh betalen we dan) dan kom je terug op op de website van de bodyshop met een error dat er iets met het aflever adres is en of je dat wil aanpassen adres is niet aan te passen alternatief adres zoals dpd droppoint is niet te selecteren. het lijkt me logischter dat je eerst al die dingen krijgt en op het allerlaatst(als alles goed is) je dan pas gaat betalen. kortom, website uit het jaar 0

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Beste winkel van Nederland!

    Ik ben helemaal weg van the body shop! Ik vind het zowiezo leuk om lekker te snuffelen tussen allemaal geurtjes, kaarsen en olien. En ze hebben zooooveel! Mijn favoriet is white musk parfum. Maar ik schrijf deze review even omdat ik een eerst een ander had gekocht en uiteindelijk thuis niet blij was met de geur. (ik vond hem anders dan in de winkel gek genoeg, maarja dat gebeurt). Ik had het dus opengemaakt maar mocht bij locatie gelderlandplein in amsterdam zonder te betalen een ander uitkiezen van hetzelfde bedrag. Echt top service. Dankjewel lieve mevrouw in de winkel!

    Door: Maartje van Dorp07-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    webshop werkt goed, natuurlijke producten

    Ik vind het een geruststellend idee dat er geen onnatuurlijke toevoegingen inzitten in de cremepjes en smeerseltjes van de Bodyshop

    Omdat de winkels niet in mijn buurt zitten, bestel ik meestal online.
    Ik bestel mijn producten altijd liever bij een bedrijf die ook fysieke winkels heeft, dan steun je toch nog een beetje de fysieke winkels naar mijn mening en dat is toch ook belangrijk.

    De Bodyshop webshop werkt prima. Er zijn vaak leuke aanbiedingen en ik vind het design mooi.

    Door: Heraldien 14-10-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Black Friday Sale!

    Gisteren met de Black Friday Sale wat leuks gekocht met 40% korting! Kijk, zo doe je dat. Al die winkels in de kalverstraat die zitten te adverteren met Superrrr Black Friday Sale en dan 10% korting geven. Hoe sneu is dat? Vorig jaar in Amerika geweest en daar is het standaard om met Black Friday 40% of meer te geven.
    Super dat The Body Shop daar wel aan mee doet!
    En de gratis verzending is ook prettig, scheelt toch :-)

    Door: Pieter25-11-2017
    ricky05-12-2017

    Fijn zo'n review. Ik heb besteld keurig betaald. Kreeg geen bevestiging en dus ook geen producten en moet nu al weer 8 dagen wachten totdat ze mijn geld terugstorten.

    ricky05-12-2017

    Ik heb eens alle reviews gelezen. Een groot drama. Wordt het geen tijd om radar eens in te lichten.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Nog geen helaas!

    Op je verjaardag ontvang je een leuke korting van 5,- euro. Jaar na jaar heb ik de code nog nooit kunnen inwiselen. Het bestelproces is zo onklantvriendelijk en onhandig ingericht, dat het mij als ervaren internetshopper gewoonweg niet lukt. Zonde want ik heb een aantal favoriete producten, die ik graag vaker zou willen gebruiken.

    Door: B.03-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    The Body Shop

    Bij The Body Shop in de winkel wordt ik altijd netjes geholpen, maar via de webshop helaas een uiterst slechte ervaring. Na de bestelling heb ik geen bevestiging van de bestelling gekregen, maar er is geld afgeschreven. Elke dag een mail gestuurd, maar ze negeren je en willen dus waarschijnlijk geen geld terug geven. Jammer. Mijn geld is gestolen en ik krijg het niet terug.

    Door: Melissa08-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    fijne maar wel dure artikelen

    ik heb een tijdje geleden online wat spulletjes gekocht bij de bodyshop en die zijn na ongeveer 2 weken aangekomen. Wist dat dit even kon duren en was tevreden. Ik ga meestal naar de fysieke winkel in Rotterdam want dan kun je de meeste produkten uitproberen.
    Geweldig dat deze produkten niet op dieren getest worden en ik ben verslaafd aan de produkten van de bodyshop.

    Door: gusta09-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Wist ik niet

    Ik wist helemaal niet dat The Body Shop zoveel doet voor goede doelen! Wel dat ze fijne producten verkopen zonder rommel erin, dat vind ik heel belangrijk want ik wil goed voor mezelf zorgen. Dus nu zijn ze nog meer in aanzien gestegen bij mij. Ik ga altijd naar hun filiaal op de Nieuwe Dijk in Amsterdam maar ga ook eens online kijken want ze hebben een mooie website!

    Door: Ozlem Y. 29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Leuke zalfjes voor Sinterklaas

    HALLO allemaal!

    Ik wilde even zeggen; ik vind de Body Shop een hele leuke winkel.
    Voor Sinterklaas vroeg ik dit jaar allemaal leuke zalfjes en die heb ik gekregen (voor mij zelf best wel duur vandaar).
    Heel lekker allemaal en ik ben er heel blij mee!!

    Groetjes,
    Yfke

    Door: Yfke!08-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Mooie webshop, goede kwaliteit producten

    De kwaliteit van de producten is erg goed.

    De webshop vind ik persoonlijk ook erg mooi. Ik kom er liever dan in de winkels. Daar kijkt het personeel je zo aan alsof ze je moeten helpen, maar ik kijk liever zelf.

    Ook erg geschikt voor cadeautjes!

    Door: Mathilde van de Oever14-06-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Dream Big This Christmas Ultimate Advent Calendar

    Eind oktober bovenstaande kalender online gekocht en afgerekend a 120 euro. Een week later 2 knulllige mailtjes gehad dat de bestelling is geannuleerd omdat ze “een foutje hebben gemaakt”. Klantenservice is niet bereikbaar en op je mail krijg je gewoon geen antwoord. Na ruim een maand verder nog steeds het geld niet terug. Mensen koop niet bij TBS. Ze claimen diervriendelijk te zijn terwijl klantvriendelijkheid een eerste prioriteit zou moeten zijn. Schande!!

    Door: Sophia02-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Lang wachten

    Hoe duurzaam ben je als bedrijf wanneer elke bestelling los vanuit Engeland moet worden vervoerd? Daarnaast dus ook niet klantvriendelijk, want het duurt veel langer dan bij concurrenten. Winst lijkt hier toch echt de belangrijkste pijler te zijn, anders zou je wel investeren in betere en milieubewuste levering. Als ik wist dat de bestelling uit Engeland zou komen dan had ik nooit besteld, ik vind het milieu namelijk wel belangrijk en wil niet bijdragen aan deze onzinnige extra belasting van het vrachtverkeer. Investeren in een distributiecentrum in NL zal te duur zijn denk ik. Ik shop hier daarom nu niet meer, bodyshop geeft veel minder om duurzaamheid dan ik dacht.

    Door: Annemieke13-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    KLACHT

    Bestellen en verkopen gaat snel...maar dan... en je kunt op geen enkele wijze contact krijgen met dit bedrijf....SLECHT!!!!

    Door: anoniem27-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Het is nog niets een mogelijk om mijn verjaardagsbon te gebruiken!

    Ik wou net een bestelling plaatsen en mijn beloningsbon van 5 euro (die ik voor mijn verjaardag ''kreeg'' van Body Shop) inwisselen, maar na minstens 8x te hebben geprobeerd via de knoppen ''inwisselen'' en ''beloningen nu gebruiken'' ik krijg nog niet eens de mogelijkheid om het te gebruiken!! En bellen, voor hulp, nee bedankt!
    Fijne cadeau is dat. :/
    Ik heb ook gelijk opgegeven toen ik de laatste beoordelingen hier zag dat de bestellingen blijkbaar vaker niet eens aankomen. Niet motiverend…
    Prut website, heb je dus niets aan en kun je beter in de winkel zelfs. (Wat ik ook liever doe, maar door tijdgebrek wou ik het een keertje anders proberen)

    Door: Deli.25-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Slechte service en GEEN levering

    Online artikelen besteld 22-10-2018 tot op heden nog niets binnen.
    Wel een track en trace van UPS (ehh geen DPD!)--> Shipment Progress Label Created 22/10/2018 13:49 er gebeurd verder niets....
    Vorige week contact gehad (chat) met de The Body shop ja het kan 7 dagen duren moet uit England komen (lijkt meer de Ali-express)
    Tot vandaag nog steeds geen pakketje afgeleverd pick up adres.
    Dus weer gekeken op de site geen Chat functie meer aanwezig ! mailtje gestuurd via de contactpagina geen mail van ontvangst gekregen dus of ze mijn mailtje ontvangen heb geen idee zeer slechte service anno 2018 !
    Verbeterpunten: Zet duidelijk op de site dat het meer dan 7 dagen gaat duren omdat het uit England moet komen (slechte logistiek dus en incomplete site) andere online sites zie je gewoon vandaag besteld voor 22:00 uur besteld morgen levering en je ziet voorraad status !

    Klantenservice moet service leveren aan de klant klant is koning anders kan je wel inpakken met je bedrijf.
    Als je contact zoek via de mail dat je een bevestigingsmail ontvangt.

    Kortom eerste en laatste keer dat ik hier bestel ben benieuwd of ze nog gaan reageren op korte termijn en dat ik alsnog mijn bestelde artikelen binnen krijg danwel mijn geld terug....

    Door: Erg31-10-2018
    anna07-11-2018

    Hallo, ik ben helaas in dezelfde situatie terecht gekomen. Echter wist de klanten service mij te vertellen dat de enige mogelijkheid was om mijn bestelling opnieuw door hen te laten plaatsen of volledig te annuleren. Ik moest dan 4-7 werkdagen weer wachten op mijn nieuwe bestelling. Ook ik had aangegeven dat ik het via een afhaalpunt wilde halen, maar dit was logistiek niet mogelijk vertelde de medewerker mij. Op eerdere mails die ik had gestuurd is nooit een reactie gekomen. Ook wist de klantenservice mij te melden dat als ik nog langer had gewacht op mijn bestelling de kans groot was dat hij niet zou komen, een redelijk aantal zendingen zouden zoek zijn geraakt. Ik adviseer iedereen om bij een vertraging de klantenservice te bellen om zeker te zijn dat je niet voor niets zit te wachten. Voorheen had ik altijd goede ervaringen met de webshop en levering, helaas is dat nu niet zo.

    Marloes Waal29-11-2018

    Besteld, geen bevestiging ontvangen (wel betaald natuurlijk) en bij navragen via Facebook chat nul reactie. Wat is dit BERESLECHT!! Zo niet van deze tijd!

    Ellis09-01-2020

    Hier ook twee producten besteld en betaald. Kreeg ik een wazig mailtje dat een product niet op voorraad was en het niet in rekening gebracht werd.. Ik had al betaald hoezo niet in rekening gebracht? Gemaild geen reactie Facebook geen reactie.. Dus gebeld zouden ze me iets anders opsturen en ik zou de verzendkosten van de nalevering dan niet nogmaals hoeven te betalen.. Maar het mooiste is het pakket wat wel zou komen is tot nu toe er nog altijd niet en zou volgens de mail er dinsdag al moeten zijn.. Afhaalpunt.. Dus zowel mijn eerste als tweede pakket wacht ik nog op. Ga maar weer eens bellen met de klantenservice die overigens slecht verstaanbaar Nederlands sprak!... En ook niet echt vriendelijk was maar snel snel afhandelde.. Hier bestel ik nooit meer. Ik vind hun producten geweldig maar dan maar in de winkel een a twee keer per jaar aangezien deze ver weg is voor mij... Mocht ik mijn bestellingen nooit krijgen of het word niet recht gezet koop ik hier natuurlijk nooit meer! Wat een waardeloze website en service...

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Na 13 werkdagen nog steeds niet ontvangen

    Op 2 oktober heb ik een bericht gekregen dat mijn bestelling verzonden is, dit is ook het laatste bericht wat ik van ze heb gekregen. Ik heb contact opgenomen via het contactformulier op de webpagina, na een paar dagen wachten nog geen reactie, dus had ik hun een mail gestuurd. Tot op het heden ben ik nog steeds niet verder gekomen. Belachelijk dit.

    Door: Puck18-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    webwinkel body shop

    Zeer slechte service bestelling geplaatst zou binnen 4 tot 7 dagen geleverd worden maar na 2 weken nog niets ontvangen geen enkel bericht. Gebeld krijg slecht nederlands sprekende dame aan de lijn die beweerde dat 1 van de 3 produkten die ik had besteld niet leverbaar was. Waarom rest dan niet verzonden is bleef onduidelijk. Men zou andere 2 produkten versturen weer binnnen 4 tot 7 dagen en geld retourneren van niet leverbare produkt. Ik raad iedereen af om via de webshop een bestelling te doen.

    Door: ruud van der horst17-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Slechte service voor dure middelen.

    Pluspunt is het product zelf. Minpunt is alles eromheen, ik had een week geleden een product besteld, en nog steeds niet geleverd. Je wordt niet op de hoogte gesteld van de status van je product. Mijn product werd zomaar teruggestuurd. Na gebeld te hebben werd mij beloofd dat ze mij terug zouden mailen met info wanneer het product binnen kwam. Geen mail gehad dus nogmaals gebeld, ze kunnen niks bieden, kunnen het pakket niet sneller verzenden (nodig voor een geplande vakantie) hebben het nergens op voorraad in een winkel. Kortom ik bestel hier niks meer! Je krijgt geen service van niks als dat nodig is.

    Door: Esther14-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    slechte klantenservice mbt afhandeling verkeerde bezorging

    Ik had deze week een verkeerde bestelling van de body shop ontvangen. Ik heb het eerlijk gemeld en mag vervolgens het pakket weer terugsturen en de verzendkosten voorschieten. Ik mocht dan wel een product houden (waar ik geen belang bij had)>
    Ik gaf aan dat ik niet van plan was om het probleem van de body shop op te lossen en dit geen klantvriendelijke actie vond. Daar kwam bij dat ik mijn eigen bestelling nog steeds niet had ontvangen na 2 weken. Ik bestel dus niets meer bij de body shop. Als ik weer een verkeerde bestelling ontvang kan ik weer " aan het werk." Ik wil gewoon mijn eigen bestelling en niet aan het werk gezet worden. Echt jammer.

    Door: Hanneke Wiefferink19-04-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Dissappointed

    I used Body Shop products for more than 6 years. For facial wash I used to use Seaweed, then when Aloe Vera came I read the review and product description that it is for sensitive skin. I have sensitive skin and I want to try Aloe facial wash. At first use, I felt the product was so soft at hand and face. but then there was reaction after that on my face, i was thinking maybe it was because the transition, ok let's wait. Then after a week, the reaction on my face becoming worst, there was red spot underneath my skin (allergy reaction) like a lot, itchy and warm. It was so horrible to make me ashamed to get out of my house. Then i changed back to Seaweed, i hope my face can recover soon! how dissapointed i am, it said natural ingredients, soft or whatsoever but gave such bad reaction to my face. I tried to post the review on the bodyshop nl but got rejected as they say i'm not following the guidelines, which doesn't make sense. I'm pretty sure they rejected my review to gave bad rating and bad review.

    Door: cerryl20-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Schrijf zelf een review over The Body Shop

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is The Body Shop een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 37 ervaringen geplaatst over The Body Shop. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 46% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is The Body Shop actief?

    The Body Shop is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Persoonlijke verzorging, Fit(ness)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van The Body Shop gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.