NederlandReview

    Ervaringen Skala

    Full HD Smart TVs, Apple iMacs, hybride gazelles… voor een paar tientjes. Te mooi om waar te zijn of gewoon een hele goede deal? Via Skala kóóp je je technische apparatuur niet, je huurt ze. En zo lijkt ook die nieuwe koel-vriescombinatie ineens heel voordelig, want je betaalt slechts een klein bedrag per maand. Niet iedereen heeft de financiële middelen om allerlei apparaten aan te schaffen en deze bovendien telkens te vervangen voor de nieuwste versie. Voor anderen is het vooral gemakkelijk dat een apparaat onbeperkte garantie geniet en dus wordt vervangen of gerepareerd zonder dat dat extra tijd of geld hoeft te kosten. Maar voordat je in zee gaat met een bedrijf dat meerdere tientjes per maand van je ontvangt, is het belangrijk om te weten hoe de ervaringen van eerdere klanten zijn. Bieden ze inderdaad de nieuwste producten aan, is de service goed en zijn de kosten zo laag als ze beloven? Lees het hier op NederlandReview!

    Over Skala

    Skala verhuurt een scala aan apparatuur. Van huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, droger of witgoed in het algemeen tot luxe elektronica zoals een zonnehemel, een iPad of ebike. Tegen een laag maandbedrag krijg je niet alleen het gewenste apparaat, maar ook een volledige en onbeperkte garantie over de gehele huurperiode. Bovendien wordt alles gratis thuisbezorgd en geïnstalleerd, met een landelijke dekking. Raak je gehecht aan je apparatuur en mocht je je apparaat na de huurperiode willen kopen, dan kan dat ook. Het grote voordeel van huren boven een afbetaalregeling bij de koop van een product is dat je vaak nog doorbetaalt, terwijl je het product al niet meer gebruikt. Of, erger nog, dat het apparaat al is gesneuveld, maar niet meer gedekt wordt door de garantie en je dus doorbetaalt voor een apparaat dat niet eens meer werkt. Dan is het handiger om te huren en huren via Skala kan dus een ideale oplossing zijn.

    Diensten van Skala

    Via de website skala.nl kun je allerhande apparaten uitkiezen, zowel nieuw als tweedehands. In de categorie Beeld & Geluid vind je bijvoorbeeld LED-televisies, home cinema sets en gaming consoles van merken als Philips, Samsung, Sony, Panasonic, LG en Xbox. In de categorie Computers vind je laptops, complete computersets en beeldschermen met wisselende groottes en verdiensten van merken als Apple, Asus en HP. Veel Bosch en Miele, maar ook andere merken vind je bij Koelen & Vriezen met allerlei koelvriescombinaties en bij Wassen & Drogen in de verschillende vaatwassers, wasmachines en Eco Bubbles. Ook huishoudelijke apparatuur zoals een gasfornuis of een stofzuiger is te huren via Skala. Tot slot kun je er terecht voor de populaire fietshybride Gazelle Orange. Kun je tussen al deze apparatuur niet kiezen? Verschillende Combi-deals zorgen voor extra korting.

    Klachten over Skala

    Skala is vooral bereikbaar via de website (onder andere met een contactformulier), maar als je vragen hebt, dan kun je op werkdagen tot 17.00 uur ook even bellen. Ze beloven dan een vriendelijke medewerker die al je vragen zal beantwoorden.

    Heb jij je huishouden verrijkt met de apparaten van Skala? Deel dan hier je ervaringen met dit bedrijf!

    Wilt u weten of u goed geholpen wordt bij skala? Zijn ze goedkoop en doen ze wat ze beloven? Lees ervaringen van consumenten die u voorgingen op NederlandReview!

    Skala
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (16)

    6,6
    50% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,8
    Service
    rating
    6,2
    Prijs
    rating
    6,2
    Leveren
    rating
    6,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Compliment

    Sedert 1978 huur ik tv toestellen bij scala: prettige medewerkers en goede service.
    Aanrader nooit meer moeite met monteurs of callcenters: elbuco(scal) komt binnen 24 uur keurig op tijd(sms met.verwachte aankomsttijd monteur).

    Door: M.B.V. Jansen 24-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Foutenfestijn bij Skala

    Pluspunten:
    -Bestellen ging makkelijk
    -Levertijd was snel

    Minpunten:
    -Service is zeer slecht
    -Heel erg duur

    Tv die ik geleverd kreeg was kapot. Bezorger zou de dag erna contact met mij opnemen om het verder af te handelen. Dit is niet gebeurd en kon er uit eindelijk zelf achter aan bellen.

    Toen ik een bevestiging kreeg van de afspraak over de nieuwe levering zag ik dat ze het maandbedrag opeens verhoogd hadden. Na bellen met Skala bleek dit een fout te zijn en het werd hersteld.

    Tv werd uiteindelijk goed geleverd.

    Maar toen kwam de eerste betaling.. Ik zou een korting krijgen, eerste half jaar voor maar 10 euro per maand. Maar opeens bleek dat ze een lagere korting in de huurovereenkomst hadden gezet. Toen ik dit aangaf bij Skala kreeg ik alleen de huurovereenkomst toegestuurd, geen uitleg niks.

    Alsof ze niet al genoeg geld verdienen..

    Door: D Barelds 26-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5
    rating

    Aanvraag huren tv

    Ik had netjes een aanvraag gedaan maar het is van zotte dat de aanvraag niet wordt vervolgt omdat het een camping betreft terwijl het gewoon een adres op mijn naam is en netjes bij de gemeente ingeschreven sta en normaal huur en belasting betaal en naar mijn mening maakt het niet uit of je op een boot woont of een echt huis of in een stacaravan zoals in mijn geval. Als je wilt huren moet het gewoon kennen dus bij deze omdat ik het belachelijk vind de aanvraag niet doorgaat

    Door: Duncan rizzi 16-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    voor en nadelen

    Na mijn scheiding kreeg k isnel een woning, op dat moment geen geld om het hoognodige aan te schaffen, heb ik besloten van de mogelijkheden van Skala gebruik te maken. het is op termijn misschien duurder, maar het helpt jou wel uit de brand en zo mezelf behelpen.

    Door: LW 27-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8,5
    rating

    Nooit doen

    Ga hier nooit iets huren want het is schreeuwend duur.
    Het lijkt allemaal prachtig maar reken maar eens je maandbedrag keer 60 (5 jaar) dan val je steil achterover want je betaald zeker 2X de nieuwwaarde.
    Als je het niet in 1X kan of wil betalen ga dan naar een postorder bedrijf.
    Dat is ook niet goedkoop maar altijd nog beter dan deze woekerprijzen.
    EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR 2

    Door: De Graaf 22-04-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    Lease nooit bij Skala/Elbuco

    Kijk uit als je service of regeling wil treffen of door omstandigheden je contract wil beëindigen ,als je klantenservice belt krijg je de Hol aan de telefoon oftewel Wil.Hol Service center agent,begin niet aan huren bij deze club,je zit 5jaar eraan vast en meewerken ho maar,dus nooit doen krijg je spijt van!

    Door: Theo 09-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Pure geldklopperij

    Beste mensen voor u hier gaat huren bij Skala/Elbuco : BEZINT EER GE BEGINT.

    Het lijkt een klein bedrag per maand maar u komt op het einde van de rit behoorlijk bedrogen uit.
    Ieder jaar verhoogd Skala/Elbuco jou fijne lage bedrag per maand met bijna €1, met een duur woord noemen hun dat herindexeren.
    Zo heeft Skala/Elbuco €2.20 in het verleden een zogenaamde brand/water schade verzekering iedereen verplicht opgelegd wat ook weer bij je lage maandelijkse bedrag erbij kwam, dit terwijl de meeste mensen al een inboedel verzekering hebben en zo verzinnen ze ieder jaar weer wat nieuws om jou elk jaar weer een paar euro's lichter te maken.
    De service die hun zogenaamd aanbieden is gebakken lucht, vroeger stond Skala nog ergens voor nu is het daar een graai cultuur geworden met vaak oude apparatuur die voor woekerprijzen worden verhuurd. (Google is your best friend)
    Ook aan het einde van je huurperiode durft Skala/Elbuco nog om gigantische afkoopsommen te vragen voor je al oude apparatuur.
    Ben dan ook blij dat ik van Skala/Elbuco af ben en raad iedereen af in mijn directe omgeving om dit bedrijf te mijden.

    U bent gewaarschuwd.

    Door: Pieter 08-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Nieuwe wasmachine plus droger huren

    Omdat ik niet in een keer de grote uitgave van een wasmachine en droger kan betalen, heb ik gekozen voor huren. Mijn wasmachine was namelijk weer eens kapot gegaan en repareren kon niet meer zei de verkoper, maar ik had dit apparaat nog geen 4 jaar! Nu wil ik niet meer een eigen apparaat, maar dat je een nieuwe krijgt als hij stuk is, want ik kan een nieuwe niet zomaar betalen en voelde me dan ook een beetje afgezet door mijn witgoedwinkel....

    Skala is uiteindelijk misschien prijziger, maar per maand is het minder en daarom kan ik nu gewoon een nieuw model wasmachine plus droger aanschaffen. Met twee kinderen is dat ook wel nodig...

    Door: Liesbeth 12-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Skala

    Mijn playstation is opgehaald voor reparatie en het is nu inmiddels een maand verder.
    Ik heb een aantal keer gebeld er word gezegd dat het geleverd zal worden wat niet is gebeurd.
    Wanneer ik contact opneem word er elke x gezegr dat ik terug word gebeld wat ook niet gebeurd
    Geen vervangend toestel helemaal niks.
    Zal hier nooit meer wat nemen,want waar betaal ik nu voor.
    Een apparaat die ik niet eens heb!!!!

    Door: Simon 10-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5
    rating

    veel keuze, nieuwe wasmachine

    Veel keuze en fijn dat je het niet in één keer hoeft te betalen.
    Voor mijn moeder heb ik hier een wasmachine geregeld en dat is voor haar erg goed bevallen.
    Mooi nieuw apparaat, netjes aangesloten en werkt goed voor haar.

    Door: Timo 12-05-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    veel te duur

    heb gekeken voor tv, kost in media markt 800 euro en bij skala na 5 jaar huren 1700 en dan ben je na 5 jaar huren nog niet eens eigenaar

    Door: rudi 27-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Wasmachine goedkoop per maand

    Wasmachine stuk en nu had ik geen zin om een nieuwe te kopen, die dingen zijn schreeuwend duur en tweedehands is gewoon echt goor.

    Hier betaal je per maand en dan is het gewoon veel goedkoper. Plus zij fixen het als het kapot gaat.

    Door: Martin 05-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Maandprijzen

    Wij hebben een Playstation en ook een koelkast bij Skala aangeschaft. Doordat het maandprijzen zijn, kunnen wij dit betalen. Apparaten doen het allebei naar behoren en we zijn blij (en de kinderen ook!) dat we het nu hebben kunnen betalen. Ze zeggen dat je uiteindelijk eigenlijk duurder uit bent, maar volgens mij is dat helemaal niet zo hier, want we betalen helemaal niet zo veel per maand! Paar tientjes maar en het zijn hele dure apparaten als je ze zelf koopt.

    Door: Teun 22-12-2016
    Syl 14-01-2019

    Beste Teun......reken eens uit wat je over al die jaren betaalt aan Skala en kijk dan ook wat het aparaat bij bijvoorbeeld de MediaMarkt kost. Je zult zien dat je na 3 jaar meet dan 2x de nieuwprijs hebt betaald. Dat is hoger dan de gemiddelde rente op een creditcard en dan mag je het aan het eind van de looptijd niet eens houden zonder nog eens te betalen......

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Niet veel te besteden

    Heel fijn voor mensen die niet veel te besteden hebben per maand maar wel gewoon net als iedereen spullen nodig hebben.

    Wij delen ook sommige spullen met het huis en dan kun je gewoon heel handig de rekeningen delen, zoals de stofzuiger, dat kost dan echt niks meer als je met meerdere mensen doet. Vroeger vond ik dat echt een enorme uitgave hoor, zo'n stofzuiger!

    Door: Sonia 14-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Skala.nl is ideaal voor studenten

    Ik ben student en woon op kamers in Utrecht. Heb weinig geld en tot overmaat van ramp ging ook nog eens mijn laptop kapot. Via een studiegenoot kwam ik terecht bij Skala.nl. Hier betaal je per maand een vast bedrag voor je apparatuur, waardoor het ook voor studenten betaalbaar blijft. Top!

    Door: Pieter de Vries 23-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Met huisgenootjes

    Heel chill, mijn huisgenootje Anna stelde voor om samen te huren en dat scheelt heel veel geld. Mijn tv was echt veeel te oud, kon echt niet meer, en nu hebben we een dikke HD in de woonkamer staan. Beter!!

    Door: Joosje!! 29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Schrijf zelf een review over Skala

    Uw beoordeling