NederlandReview

  Ervaringen Ray-Ban

  ​Heeft u ook altijd al eens een zonnebril van het merk Ray-Ban aan willen schaffen omdat het zo’n goede naam heeft? Maar weet u wellicht niet zeker of de kwaliteit voldoet aan uw verwachtingen van dit merk? Of twijfelt u of u wel tevreden zult zijn over een bril die u online besteld? Lees dan hier de reviews van de mensen die u voorgingen en al één of meerdere van de brillen van dit merk via de website hebben aangeschaft.

  Over Ray-Ban
  Het zonnebrillenmerk van Ray-Ban bestaat sinds 1937, en werd destijds opgezet door Bausch& Lomb. Zij kregen in 1936 de vraag om voor piloten een zonnebril te ontwerpen. Dit model was de Aviator, die ook voor het publiek vanaf 1937 verkocht werd. Varianten van dit model zijn heden ten dage nog steeds te koop, en nog immer zeer populair. In 1999 werd het bedrijf aangekocht door de Italiaanse Luxottica Group. Het hoofdkantoor van Ray-Ban staat in het Italiaanse Agordo. De naam stamt af van de Engelse woorden ray (straal) en ban (uitbannen). Eigenlijk dus de letterlijke vertaling om lichtstralen uit te bannen. Het is het meest bekende zonnebrillen merk, en ook één van de oudste eyewear kwaliteitsmerken. Ray-Ban is nog steeds de wereldwijde marktleider in kwaliteitsbrillen en het meest verkochte merk brillen ter wereld.


  Van goede, grote merken zijn vaak fakes op de markt. Hoe herken je een neppe Ray-Ban?

  Diensten
  Op de website ray-ban.com kunt u een zonnebil naar uw eigen smaak uitkiezen. Ten eerste kiest u voor welk geslacht u een bril zoekt, en vervolgens maakt u de keuze voor een model van uw voorkeur. De keuze is enorm, er vindt een onderverdeling plaats in bijvoorbeeld de vorm van de bril. Zo heeft u de keuze uit de bekende pilotenvorm, een vierkante vorm etc. Ook zijn er legio kleuren te vinden in het assortiment. Daarnaast zijn er verschillende materialen verkrijgbaar zoals kunststof, metaal etc. Als u benieuwd bent hoe een bepaalde bril zal staan, kunt u deze op een virtueel model passen. U kunt vervolgens zelf kiezen welke kleur lens u in uw zonnebril wilt hebben. Voor de uitvoering van de glazen heeft u onder andere de keuze uit gespiegelde glazen of gepolariseerde glazen. Er staan ook gewone brillen in de webshop, maar deze zijn nog niet online te bestellen, wel kunt u hiervoor doorverwezen worden naar de dichtstbijzijnde Ray-Ban dealer. Een ander onderdeel van de website vindt u onder ‘verhalen’. Met filmpjes, muziek, gratis apps en meer.

  Klachten
  Binnen 45 dagen mag u uw bril terugsturen wanneer u niet tevreden bent. Daarvoor moet u eerst het herroepingsformulier invullen. Daarna moet u de klantenservice van Ray-Ban.com bellen op 0800 020 14 19, of gebruik maken van de online service op de pagina met uw bestelgeschiedenis en een autorisatie voor retournummer aanvragen. U heeft standaard twee jaar garantie op materiaal- en productiefouten. Voor andere vragen of problemen kunt u op de knop ‘Assistentie’ klikken. U kunt daar een terugbelafspraak maken, een online chat starten (op werkdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of een mail sturen.

  Ray-Ban reviews
  Heeft u al eens een bril via ray-ban.com besteld en bent u tevreden over uw aankoop? Raad  u dit ook aan anderen aan, of bent u van mening dat men voor de aankoop van een zonnebril beter naar de fysieke winkel kan gaan zodat men zeker weet dat de bril goed staat en zit? Wij van NederlandReview lezen graag uw review over deze website. Daarmee helpt u anderen bij het maken van een goede keuze.

  Lees de reviews! Hoe beoordelen klanten van Ray-Ban de zonnebrillen en webshop? Wat is de levertijd en hoe kun je retourneren? Is de kwaliteit goed?

  Ray-Ban
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (4)

  5,2
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7

  Service

  4,6

  Prijs

  4,6

  Leveren

  5

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  ray-ban zonnebril

  Tony17-12-2018

  heb ray-ban gebogen zonnebril op sterkte gekocht afgelopen zomer bij bril-uniek, kwaliteit is ver onder de maat. glazen vallen er regelmatig uit, zonnebril is te licht voor felle zon, polarized? vraag het me af of dat wel zo is want ben dagelijks onderweg in felle zon, maar de bril valt me erg tegen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Slechte levering

  Gerard van Roey10-07-2017

  Op 1 juli online een zonnebril voor mijn vrouw besteld die volgens de website op voorraad was. Ging allemaal prima, meteen e-mail bevestiging met een beloofde levering op woensdag 5 juli. De status, die je kan volgen in de webshop, veranderde niet, eindelijk op 6 juli veranderde deze in "verzonden". Via "track and trace" te volgen op de UPS site, op 7 juli veranderde staat bij UPS in "delayed" en de belofte zo snel mogelijk een nieuwe leverdatum af te geven. Inmiddels is hetde avond van 10 juli en is de status bij UPS is onveranderd en na 4 telefoontjes naar de Ray-Ban Service desk, heb ik geen duidelijkheid wat er aan de hand is en wanneer die geleverd wordt. Er wordt steeds gezegd dat de bril in Venetië op het vliegveld is, maar hij zou toch inmiddels wel op de neus van mij vrouw mogen zitten.

  Egbert K.20-07-2017

  Heeft u vrouw inmiddels haar bril ontvangen? Ik heb ook via de site besteld, de status is sinds gisteren "Wacht op verzending" Ik heb gisteren dus ook de bestelling gedaan. Als alles goed gaat wordt de bril maandag bezorgd.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  6

  Goede kwaliteit zonnebrillen

  Marijke N. 28-03-2017

  Heb sinds kort lenzen en de oogarts adviseerde mij om een goede zonnebril aan te schaffen. Met lenzen zou je namelijk nog slechter tegen de zon in kunnen kijken en dat bleek al snel het geval. Ik heb een mooie zonnebril gekocht op de website van Ray-Ban. Je hebt keuze uit heel veel modellen, maar het mooie is dat je ook je eigen bril samen kunt stellen. De prijs? Daar laat ik mij liever niet teveel over uit. Een goede zonnebril kost nu eenmaal geld en je betaalt hier ook behoorlijk wat. Desondanks ben ik wel zeer te spreken over de kwaliteit van de bril. Kan nu weer rustig tegen de zon inkijken zonder dat ik er last van heb.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  6,5

  Eigen Ray-Ban zonnebril samenstellen

  Wilco Gerrits14-03-2017

  Al sinds jaren fan van de zonnebrillen van Ray-Ban, maar ik vind ze altijd zo duur. Daarom besloot ik om voor mijn verjaardag een Ray-Ban zonnebril te vragen. Toen ik een kijkje nam op de website, viel mijn oog direct op de mogelijkheid om zelf je bril samen te stellen. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, glazen en kleuren. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de bril te voorzien van een opdruk. Ik heb zelf een bril ontworpen en heb mijn ouders gezegd dat ik deze bril graag wilde voor mijn verjaardag. De bril direct besteld en op de dag van mijn verjaardag werd hij keurig thuis afgeleverd. Dit was verreweg het leukste cadeau dat ik dit jaar heb ontvangen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  6,5

  Schrijf zelf een review over Ray-Ban

  Uw beoordeling