NederlandReview

    Ervaringen Proxis

    Als je niet precies weet wat je zoekt als cadeau bijvoorbeeld, kun je eens een kijkje nemen op de site van Proxis. Dit is een website die allerlei artikelen verkoopt zoals Dvd’s, Cd’s, boeken, gadgets, etc. Voor iedere categorie is weer een apart deel ingericht, zodat je eigenlijk meerdere winkels in één webshop kunt vinden. Wat andere consumenten vinden van het aanbod van Proxis, de prijs/kwaliteitverhouding en de service lees je hier.

    Over Proxis

    Proxis.com is een onderdeel van Medio sprl-bvba. Deze is opgebouwd uit twee hoofdtakken bestaande uit MedioEurope en Proxis.com. Deze onstonden in een kelder op het Meiserplein in Brussel. Daar werd in 1996 het allereerste multimediamagazine op cd-rom gedistribueerd genaamd ‘Medio’. In de loop der tijd gingen ze dvd’s, boeken en e-boeken aanbieden en verhuisden naar de Monplaisirlaan in Schaarbeek. In 2004 namen ze de website Azur.be over van Corelio en Standaard Boekhandel. In 2010 werd Proxis.com overgenomen, een eerder onderdeel van de boekhandel Club en Distriplus. In 2011 verhuisde het bedrijf naar de actuele locatie in Boortmeerbeek. E-commerce is volop in beweging en Proxis.com staat symbool voor de nieuwe dynamiek in e-commerce. In 2014 ontvingen zij daarvoor een nominatie door Deloitte als FAST50 bedrijf.


    Online boekrecensie van Zadie Smith's Swing Time, een van de boeken te koop bij Proxis

    Diensten

    Op Proxis.com vind je allerlei producten en voor iedere productgroep vind je op de website een aparte webshop met de daarbij behorende specifieke informatie. Daarnaast is er een blog te vinden met dagelijkse updates.

    De website is verdeeld in de volgende webshops:

    • Boeken
    • e-Boeken
    • Books (Engelstalige boeken)
    • Strips
    • DVD
    • Music
    • Gadgets

    Wanneer je via de balk bovenin de webshop een artikelgroep kiest, ga je naar de desbetreffende webshop waarin je een heel groot aanbod kunt vinden. Zo zijn er in de boekenwinkel ook tweedehands boeken en kinderboeken in het speciale dyslexie lettertype. Zo kun je via de Proxis site dus meerdere winkels bezoeken als het ware. Je kunt als je dat wilt ook uit verschillende winkels tegelijk bestellen. Wanneer je voor meer dan € 30,- bestelt, krijg je het gratis thuis afgeleverd.

    Proxis Punten

    Bij elke aankoop verdien je Proxis Punten. Deze kun je omzetten in een waardebon voor korting op een volgende bestelling. Hiervoor moet je je verzamelde punten eerst in je account converteren naar een waardebon.

    Klachten

    Wanneer je je af wilt zien van je aankoop, kan dit zonder opgaaf van reden binnen 14 kalenderdagen na de dag van levering. Artikelen die beschermd zijn door een veiligheidsverpakking zoals een CD, LP, DVD, Blu-Ray, etc. mogen alleen retour als deze verpakking ongeopend is. e-Boeken en andere digitale downloads vallen buiten het herroepingsrecht. Voor overige vragen of opmerkingen vind je een contactformulier op de website, en een pagina met veelgestelde vragen.

    Deel hier ook jouw ervaring met Proxis!

    Positief of negatief, alle meningen zijn welkom op NederlandReview, wij zijn een onafhankelijke website waar wij leren van elkaars ervaringen.

    Wat zijn de ervaringen van de klanten van Proxis? Krijgen ze vlot geleverd wat ze hadden besteld, of valt het assortiment wat ze bieden helaas tegen?

    Proxis
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (29)

    3.8
    28% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.4
    Service
    rating
    3.2
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    3.2

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Proxis

    Uw beoordeling

    De goddelijke komedie

    Tot voor kort was ik enthousiast over Proxis.com.
    Hier mijn overzicht van mijn herhaalde verzoeken aan Proxis waarop geen enkel antwoord komt:
    LS
    WEER EEN 2-TAL WEKEN VOORBIJ ZONDER ANTWOORD OP MIJN VRAGEN.
    IN AFWACHTING,
    H.Scholten

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Begin doorgestuurd bericht:

    Van: Hein Scholten <heinscholten@icloud.com>
    Datum: 23 mei 2020 om 13:40:04 CEST
    Aan: "Proxis.com" <noreply@proxis.com>
    Onderwerp: Eindelijk een antwoord???Gebruik waardebonnen en nieuw wachtwoord!

    LS
    Weer een week voorbij zonder antwoord!
    In afwachting,
    Hein Scholten.




    LS
    Een ‘ gebed zonder end’!!!!!!
    Wanneer krijg ik in godsnaam eens een antwoord op mijn vragen!!Bestaat Proxis nog wel ??
    Met groet en nog steeds in afwachting,
    H.Scholten.



    LS
    Wat is de reden waarom ik nog steeds geen antwoord krijg en geen oplossing voor de herhaaldelijk aan de orde gestelde problemen???
    Zie ook het opnieuw iets aangepaste verhaal hierna:

    LS
    Waarom krijg ik geen mogelijkheid om vanuit mijn winkelmand bij bestelling van bv. ‘de Goddelijke komedie’ van Dante de waardebonnen FID54612 en/of FID38481 in te leveren???
    Daar wordt alleen de mogelijkheid gegeven om een ‘promotiecode’ aan te geven en die heb ik niet.
    Deze vraag heb ik al meerdere keren gesteld, maar nog steeds geen antwoord op gekregen.
    Bovendien heb ik via de site onlangs gevraagd om bij inloggen een nieuw wachtwoord, omdat met mijn wachtwoord ik steeds de melding krijg: authenticatie mislukt.Maar het wachtwoord krijg ik dan niet !!!!!!!!hoewel het mij toegezegd wordt!
    In afwachting van een antwoord,met vriendelijke groet,
    Hein Scholten.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Door: H.Scholten06-06-2020
    Marianne 03-01-2021

    Bij mij ook gebed zonder end. Bestelling 25/11 /20 gedaan, nooit iets ontvangen. Wat een schandalig bedrijf. Schaam U! Slechtste service ooit! Wel betaald, nooit iets ontvangen!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    FIjne winkel

    Ik ben al redelijk lang klant bij Proxis en ik zou deze site graag van harte aan willen bevelen. Zeker nu de wintermaanden op zn hoogtepunt zijn vind ik niets fijner dan bij de kachel te zitten en een goed boek te lezen. Bij Proxis bestel ik met enige regelmaat boeken die bij mij passen. Een voordeel van Proxis vind ik dat je als trouwe klant goed beloond wordt door de zogenaamde proxis punten. Met iedere euro die je bij deze website besteed krijg je zo automatisch kortingsbonnen die je weer kunt gebruiken als je een nieuwe bestelling plaatst. Op deze manier loont het om trouw te zijn aan een bepaalde webwinkel.

    Ook ben ik erg tevreden over de service. Ik heb een keer per ongeluk een verkeerd boek besteld. Gelukkig kon ik die gewoon terug sturen en had ik snel weer het geld op mijn rekening staan. Ik zal in de toekomst nog zeker klant blijven bij dit bedrijf.

    Door: Dinnissen29-12-2017
    Fleskens22-09-2019

    Geachte denesen Ben je soms directeur of eigenaar van dit bedrijf

    rene16-01-2020

    ik sluit mij aan bij alle slechte ervaringen hier. KOOP HIER NIETS. Zeggen verzonden te hebben maar hebben geen track en trace nummer. kunnen ook geen enkel ander bewijs voorleggen. na vele mails met nietszeggende antwoorden en nu helemaal geen reactie meer, nog steeds geen lp's of geld terug. dit zijn gewoon OPLICHTERS

    Paula01-02-2020

    Die duimpjes omhoog kun je zelf onbeperkt doen....trap er nietmin mensen!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Blu-Ray dvd (His Dark Materials - seizoen 2)

    Proxis was de goedkoopste aanbieder van een serie op Blu-Ray waar ik naar op zoek was. Ik had daarom gekozen om de dvd hier te bestellen. Op de website stond een levertijd van 5 werkdagen, maar na 1,5e week had ik nog niets ontvangen. Ik ging de reviews over dit bedrijf lezen en er werd veelal geschreven dat mensen waren opgelicht. Ik raakte licht in paniek, waarop ik telefonisch contact met het bedrijf heb opgenomen. Een vriendelijke man kon mij vertellen dat de serie die dag bij hen was geleverd en dat het 4 á 5 dagen zou duren voordat het bij mij in Nederland bezorgd zou worden. En inderdaad: de 4de dag na het telefonische contact werd het keurig verpakt geleverd! Het heeft bijna 2 weken geduurd, maar ze leverden wat ik besteld had.

    Door: Mariëlle01-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    snelle levering, lage prijzen

    Inmiddels heb ik al heel vaak bij Proxis.com boeken besteld. Altijd tijdige en correcte levering, geen verzendkosten en een lage prijs. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen: dat niet álle boeken worden aangeboden tegen een voordelig prijs.

    Door: C.W. Rang23-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    boek

    Bestelling van mijn boek ging vlot. Echter bleek mijn boek niet op voorraad en werd mijn bestelling geannuleerd. Een terugbetaling bleef uit en tot op heden ruim een maand verder en meerdere mailtjes geen geld terug.

    Ze geven aan dat ze niet beschikken over mijn betalingsgegevens en dat ze daarom geen betaling kunnen terug kunnen geven.
    Paypal gegevens en overige betalingsgegevens verstrekt en zelfs maar hun eigen orderbevestiging. Wellicht zijn ze die ook wel kwijt..

    Niet bestellen hier, waardeloze klantenservice en nijgt naar oplichting.

    Door: Marjolein02-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    DVD

    Ik heb onlangs een dvd-box gekocht bij Proxis. Bij aankoop werd mijn vraag over de levertijd vrijwel direct beantwoord. Echter werd een andere (goedkopere) versie geleverd, zonder dat dit overlegd of aangegeven was. Telefonisch is Proxis onbereikbaar en ook herhaaldelijke mail blijft na weken onbeantwoord.

    Door: M11-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    DVD

    Lage prijs, en ook redelijk snel gezien levering vanuit Be (4 werkdgn). Zeer tevreden.

    Door: A-B23-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Boek

    Nooit geleverd. Geen kerstkado voor mijn dochter. Geen reactie op mail aan klantenservice. Hier moet je gewoon niets bestellen

    Door: Enrico23-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    CD's en Boeken

    Geachte Gedupeerden,
    Stuur een e-mail naar: kayleigh.zanders@medio.be
    Zij is een verse en integere kracht bij proxis.com, is mijn persoonlijke ervaring.
    Zij brengt uw dossier in orde.

    Door: J. De Wilde29-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    DVD in August 2019

    naar weken was de antwoord DVD was niet meer leverbaar.
    terug betaling was gevraagd, nog steeds mijn geld nog niet ontvangen. Gewoon oplichters.

    Door: Melanie25-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Boxset

    Voer voor Radar,Kassa en Opgelicht!

    Door: Marco01-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Boek

    Kijk uit!

    Door: Rene01-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    DVD

    Hier niks kopen!!

    Geld ben je kwijt en er wordt niks geleverd of terugbetaald.

    Dit bedrijf moet zich diep schamen...oplichters eersteklas

    Door: Paula24-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Boek

    Je kan fluiten naar je geld. Geld wordt afgeschreven en daarna is het stil en en kom je tot de conclusie dat je bent opgelicht....

    Door: Nicole G24-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    DVD

    Een dvd besteld op Proxis.com. Keurig via Ideal betaald. Vervolgens wordt er niet teruggekeerd naar de website en is de bestelling dus foetsie...

    Je bent dus je geld kwijt. Op emails wordt niet gereageerd.
    Dat dit ''bedrijf' kan blijven bestaan is mij een groot raadsel.

    Door: Jan V24-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    27 lp s en goed opgelicht

    ik sluit mij aan bij alle slechte ervaringen hier. KOOP HIER NIETS. Zeggen verzonden te hebben maar hebben geen track en trace nummer. kunnen ook geen enkel ander bewijs voorleggen. na vele mails met nietszeggende antwoorden en nu helemaal geen reactie meer, nog steeds geen lp's of geld terug. dit zijn gewoon oplichters

    Door: rene16-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Star wars episode 8 - The last Jedi, (Blu-Ray)

    Site werkt slecht. Na betaling geen email met bevestiging. Klantenservice moeten benaderen. Reactie duurde lang en was kort en slecht. Bezorging duurde meer dan een week.

    Door: Wouter16-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    FAQ

    Is Proxis een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 29 ervaringen geplaatst over Proxis. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.8 gekregen, waarbij 28% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Proxis actief?

    Proxis is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Elektronica, Multimedia & Bladen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Proxis gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.