Kings of Indigo

10

Bestellen

10

Service

10

Prijs

10

Levering

100%

Zou hier weer kopen

Kings of Indigo

Kings of Indigo

is een kledingmerk dat op een zo duurzaam mogelijke manier produceert. Het merk verkoopt zijn producten naast Nederland in vele andere landen in Noord-Europa. Daarnaast wordt het merk ook online verkocht.


Geschiedenis

Het kledingmerk Kings of Indigo is acht jaar geleden opgericht door Tony Tonnaer. Het hoofdkantoor van het merk staat in Nederland. Om precies te zijn: op IJburg in Amsterdam. Het bedrijf heeft inmiddels 14 medewerkers op het hoofdkantoor. Inmiddels is het merk verkrijgbaar bij 400 retailers. Momenteel is het merk alleen in Noord-Europa verkrijgbaar, maar in 2019 breidt het merk ook uit de VS, Canada en Australië.


Missie

De missie van het merk is het produceren van kleding op duurzame wijze, zowel sociaal als voor het milieu. Dit moet gebeuren zonder in te leveren op de kwaliteit van de producten. Sinds het merk is opgestart, wordt continu gezocht naar de meest duurzame productiemethoden. Het merk staat dan ook niet stil maar is continu in ontwikkeling. Kings of Indigo gelooft dat het duurzaamheidsconcept zelf ook steeds in ontwikkeling is en wil deze nieuwe ontwikkelingen volgen. Op deze manier blijft het merk bezig met het verminderen van hun impact op mens en milieu.


Fair Wear Foundation

Naast de secties voor dames en heren op de website, is er een derde sectie: Duurzaamheid. In diverse hoofdstukken wordt hier beschreven hoe het bedrijf zich gericht inzet op duurzaamheid. Een van de hoofdstukken betreft het lidmaatschap van de Fair Wear Foundation. Kings of Indigo is sinds 2013 lid van deze Foundation die zich richt op de totale ketelverbetering. Hierbij zetten ze zich samen met andere bedrijven in de keten in voor betere arbeidsomstandigheden voor de producenten. Deze Foundation voert onder andere controles en audits uit in fabrieken waar het merk wordt geproduceerd. Door het lidmaatschap van deze Fair Wear Foundation verplicht het merk zich tot maximale inzet voor een betere arbeidsomgeving in de fabrieken waar het merk wordt geproduceerd.


Producten

Kings of Indigo gebruikt denim als basis voor de producten. Het maakt gebruik van twee soorten denim. Ten eerste het pure, Japanse denim met een minimalistisch uiterlijk. Ten tweede wordt gebruik gemaakt van Amerikaans denim, wat een ruwer en stoerder uiterlijk heeft. De focus van het bedrijf ligt naast duurzaamheid ook op kwaliteit van de producten. Het meest duurzame is namelijk dat producten lang meegaan en niet snel vervangen hoeven te worden.


Assortiment

Kings of Indigo biedt producten voor zowel heren als dames aan. Voor heren worden naast jeans, ook onder andere T-shirts en hoodies aangeboden. Voor heren wordt de bovenkleding aangeboden in de maten XS tot XL. Jeans worden aangeboden van maat 28 tot en met 38, in drie verschillende lengtematen: 32, 34 en 36. Voor dames wordt de bovenkleding ook in de maten XS tot en met XL aangeboden. Onderkleding is er in de maten 24 tot en met 32, met lengtematen 30, 32 en 34.
Ervaringen en beoordelingen

Kings of Indigo heeft geen reviews op hun website staan. Bij het zoeken naar reviews online worden wel ervaringen met het merk gevonden. Dit zijn echter vaak blogs over het merk, en geen directe beoordelingen van consumenten op grote schaal. Het is daarom ook zeer belangrijk dat jij jouw mening hier achter laat!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (0)