Holland and Barrett (voorheen De Tuinen)

4.6

Bestellen

4.5

Service

5

Prijs

4.6

Levering

51.3%

Zou hier weer kopen

Holland and Barrett (voorheen De Tuinen)

Holland & Barrett, misschien nog altijd beter bekend onder hun oude naam De Tuinen, is een van de bekendste natuurwinkels van Nederland. Je kunt er terecht voor allerlei voedingssupplementen, theesoorten van bijvoorbeeld YogiTea, interessante edelstenen en originele cadeaus, maar wat vinden we eigenlijk van de kwaliteit van deze producten? Werkt het allemaal naar behoren? Hoe is de service? Lees reviews van anderen en kom erachter of jij hier wel of niet wilt bestellen!


Van De Tuin van Babylon tot Holland & Barrett¨

Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels. Er is een uitgebreide webshop, maar door het hele land vind je ook fysieke winkels van Holland & Barrett. Je kunt er kiezen voor het eigen merk, maar ook voor producten van bekende merken zoals Kneipp, Nature’s Garden en Atkins. 


De geschiedenis van Holland & Barrett gaat terug tot 1980, toen de eerste winkel werd geopend in Den Haag, toen nog ‘De Tuinen van Babylon’ geheten. Een tweede winkel in Den Haag volgde al snel. In 1991 werd ‘De Tuin van’ onderdeel van de Koninklijke Ahold, waarna de naam wijzigde in ‘De Tuinen’. Wat hetzelfde bleef is dat alle producten hun oorsprong vinden in de natuur en de winkel wordt gezien als een rustpunt waar klanten uitgebreid persoonlijk advies kunnen krijgen van de medewerkers. 




Een nieuwe stap tot het huidige bedrijf werd genomen in 2003, toen De Tuinen onderdeel werd van het Britse Holland & Barrett, op haar beurt weer een dochteronderneming van het Amerikaanse NBTY. De overname zorgde voor een flinke uitbreiding van het assortiment aan voedingssupplementen en sportsupplementen. Vanaf 2015 is de naam De Tuinen in het kader van rebranding komen te vervallen ten faveure van het meer internationale Holland & Barrett. Ook al is er in de volksmond nog vooral sprake van De Tuinen, maar wellicht verandert dat nog…


Diensten van Holland & Barrett¨

Holland & Barrett biedt een grote hoeveelheid producten aan, kijk maar eens op hun website of in een van hun winkels. Ze hebben er allerlei soorten vitamines en supplementen, bijvoorbeeld om jouw vitamine C-tekort goed te maken, om jou te voorzien van extra Omega 3 visolie of voor die nodige extra probiotica. Als het gaat om persoonlijke verzorging is er ook veel te vinden bij Holland & Barrett, waaronder producten voor gezichtsreiniging zoals facewash, maar ook crèmes, huidolie en zelfs shampoo en douchegels. Voor wie wil afvallen biedt Holland & Barrett allerlei dieetproducten, waaronder shakes, detox en afslankthee. Wil je juist aankomen wat betreft spiermassa, dan zijn er bijvoorbeeld eiwitshakes, speciale workout-voeding en creatine. Daarnaast heeft Holland & Barrett allerlei voedingsmiddelen, zoals veel soorten kruidenthee, allerlei typen kokos-olie, zaden en pitten. 


Met de Passie Klantenkaart kunnen vaste klanten punten sparen bij elke aankoop. Deze punten kunnen bij een voldoende hoeveelheid worden ingewisseld tegen extra korting.


Heb jij wel eens iets gekocht bij Holland & Barrett? Laat dan hier jouw review achter en deel je ervaringen! Het maakt niet uit of je iets in de winkel of in de webshop hebt gekocht, of je positieve of negatieve ervaringen hebt, alle meningen zijn welkom!


Wat zijn ervaringen van klanten van Holland and Barrett, voorheen De Tuinen? Hoe ervaren zij het persoonlijke advies van de natuurwinkel?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (39)

bad delivery service

very poor service and not friendly . recently they changed the delivery forwarder which called budbee. they delivery only between 4 pm-10pm. my delivery address was provided is my company address which open time till 5pm.I would change delivery time ,it cannot change , no option ,delivery time is fixed and i called Holland & Barrett for help , they provided phone is not existed . very bad experience with Holland & Barrett.

S

Sophie

24-01-2024

0

Al jaren mijn favoriete drogist naast Kruidvat. Ik koop meestal als de producten in aanbieding zijn. Dan koop ik een voorraadje. Waar ik even zoet mee ben. Het is ook heerlijk om te weten dat je weet wat er precies in zit

S

Sheesha Sewpal

06-07-2023

0

Pompoenpitten

Wilde pompoenpitten kopen ipv online ergens anders bestellen. In de winkel alleen pompoenpitten uit China . Jammer er zijn ook pitten uit nederland. Toch maar weer bij een online winkel gekocht terwijl ik liever mijn producten dicht bij huis in een winkel koop.

P

Petra

08-06-2023

0

supplementen ,word niet bezorgd door PostNL

Bestelling gedaan bij H+B Bestelling gedaan bij H+B , keurig betaalt, pakket dienst POST NL weigert om te bezorgen, klacht in gediend , zou actie ondernomen worden ,helaas geen verdere reactie. POST NL medewerker is te LUI om te bezorgen , dit gebeurt herhaaldelijk, wij moeten hier 16 km voor rijden om dit op te halen bij PostNL punt , helaas doen we dat NIET meer, wanneer H+B voor een andere pakketdienst gaat als POST NL willen we weer gaan bestellen, maar we zijn nu klaar met H+B...Ik hoop dat H+B er een les uit trekt , en er eindelijk iets mee doet , inmiddels binnen een week van kennissen al 4 klachten vernomen.

W

WSJ

09-05-2023

0

Zonnebloempitten

Ik heb steentjes en geel stukjes di naar plastic smaken in de zonnebloempitten gevonden en ze hebben niks onderzocht ik heb contact gehad met manager en klantenservice en ze willen niks onderzoeken heel vreemd en slecht voor klanten gezonheid is niet te vertrouwen.

N

Naima

05-04-2023

0

Toppe klantenservice

Top medewerker exauce heel lief en behulpzaam

H

Helene

03-03-2023

0

Multi Compleet Senioren

Gebruikte altijd ABC Senioren Plus, multi vitamine. Recent is niet alleen de verpakking veranderd maar vooral ook de inhoud. Er zitten veel minder vitamines en mineralen in maar wat me vooral stoort is dat er geen opgave gedan wordt van de hoeveelheid. Vind ik ronduit verdacht. Voel me bekocht, dat dat ik Holland Barrett kon vertrouwen, maar dat doe ik niet meer. Ga op zoek naar een andere leverancier

H

Herb Prooy

23-01-2023

0

Verscheidene

KLACHT! Winkeldames doen het perfect. Cher bedankt voor je goede zorg in de winkel wat het hoofdkantoor verzaakte! Deze keten gaat het niet redden door slecht managment! Twee jarigen die week, aromaverspreider/aroma's via de site gekocht voor ze. Op de site werd snel levering beloofd. Belofte werd waar gemaakt, kreeg bericht dat mijn bestelling klaarstond in de winkel. Na 2 uur rijden,benzinegeld en parkeergeld minder en zonder de cadeaus/bestelling kwam ik thuis..Fout van managment. HollandandBarrett kantoor deed niets met mijn klacht, heen reactie terug, geen vergoeding, helemaal niets! Vandaag 3 weken later bestelling opgehaald. De charme van HollandandBarrett is weg!

D

Dam

14-09-2022

0

pepermuntolie capsules en propolis

De service in de winkel was perfect. Omdat niet alles wat ik wilde kopen in de winkel aanwezig was, werd geopperd dat ik het thuisgestuurd kon krijgen, zonder verzendkosten. Onder de 25 euro is online met verzendkosten, maar via de winkel met thuisbezorgservice dus zonder verzendkosten. Goede service! Maar de bezorgservice van PostNL was heel slecht. De bezorger is NIET bij mijn huis geweest en heeft het direct achtergelaten bij een bezorgpunt. Ik was namelijk gewoon thuis en er lag na het genoemde tijdstip in de e-mail geen briefje in de brievenbus. De bezorgservice van PostNL viel dus erg tegen!

M

Malou Bruijn

08-06-2022

0

enzymen, vitamine d3, l-lysine

heel botte vrouw.ze ziet dat ik lysine heb gekocht maar zegt niet eens dat de 2e gratis is. geeft mij gewoon maar 1 potje mee. Ik heb al vaker het ongenoegen van deze vrouw mee gemaakt.Kom er al jaren maar vandaag is het de laatste keer geweest. klantvriendelijkheid is bij deze vrouw ver te zoeken. ik haal mij vitaminen wel ergens anders. heb voor ongeveer 60 euro gekocht. geen bon in de tas te vinden terwijl ik dat duidelijk heb gevraagd. heb de spullen gekocht in Heerlen.

R

R.Vermeesch

12-04-2022

0

niks

Beste mensen, Zijn jullie er wel van bewust dat holland&barret van een russische oliegarch is en je dus indirect poetin steunt. Ik denk het niet, tijd voor verandering.

L

lucas smits

01-04-2022

1

Bestelling nooit geleverd

Ik heb enkele vitaminen en supplementen voor een zieke familielid besteld. Bestelling kwijt, geen oplossing, onbeschoft personeel, belachelijk gewoon. Tot nooit meer. Lijnen vrijer maken...

M

Maggie

15-02-2022

0

D-mannose met granberry

D-mannose is een goed product tegen blaasontsteking. Helaas zijn de tabletten vrij onhandig om in te nemen. Als vulmiddel gebruiken ze silicium dioxide (zand) dat het doorslikken nogal bemoeilijkt. Het schuurt in je keel. Wellicht kan uw bedrijf een andere samenstelling of een andere tabletvorm overwegen.

M

M. Schmitz

11-02-2022

0

Vitaminen

Bestelling nooit ontvangen en geen geld terug!! Op berichten wordt niet gereageerd waardeloos ?

L

Linda Mennes-Mooren

16-01-2022

0

False delivery expectations

Order products at 3pm which the promise of items being delivered the next day if ordered before 9pm. Only to be informed that they will be delivered in 2 days, after I reached out to them. false advertising and the customer support was not helpful. items were for a covid patient

K

Kate

16-07-2021

0

Verschillende producten

Goede producten, slechte service ze misleiden je gewoon om te bestellen vanwege hun korte bezorgtijd. De bezorgtijd gaf aan de volgende werkdag. Eenmaal besteld krijg je een mail met dat het 1 a 2 werkdagen kan duren. Ik heb expres bij jullie besteld omdat jullie aangaven de volgende dag. Schandalig dat dit gewoon kan. Eens maar nooit meer. Geen eerlijke service

N

N

17-06-2021

0

Niks

Net bij de nieuwe H&B in Zwolle geweest om nog gebruik te maken van de 2e voor halve prijs aanbieding. Ze hadden ivm nieuwe winkel de acties voor maandag er al in staan en kon geen gebruik meer maken van de lopende actie. Ze konden het wel voor me bestellen online. Ik heb het eigenlijk vandaag nog nodig zei ik, maar nope... dikke doei dan maar en nu kom ik in ieder geval nooit meer daar terug!

M

Mirjam

11-06-2021

0

allerlei

Een grote bestelling geplaatst voor vitaminen en allerlei soorten olie. Er stond dat het binnen 2 werkdagen zou worden bezorgd. Een week later niets gehoord, niets ontvangen. Zelf gebeld. Er bleek iets niet op voorraad en daar wordt op gewacht. En ze waren te druk om me dit zelf te laten weten. Als compensatie krijg ik 10% korting op mijn volgende bestelling. M.a.w.: "Geef nog meer geld bij ons uit zodat je iets korting krijgt"... Dat mag toch geen compensatie heten voor wat er nu misgaat met deze bestelling? Ben heel benieuwd hoe lang ik nog moet wachten, nog steeds geen verzendbevestiging voor een order van meer dan 200Euro.

G

Gül Dogan

25-03-2021

0

Producten

Ik had een aantal producten besteld, zag dat de producten nog op mijn oude adres zouden worden verzonden, pas ik dit aan, blijkt dit niet gepakt te zijn en nog steeds naar het oude adres verzonden te gaan worden. Afijn ik bel hun meteen de volgende ochtend met de vraag of dit nog geregeld kan worden, ja dat kan het pakketje is nog aan te passen en er werd stellig beloofd dat ik het op mijn nieuwe adres kan verwachten. Maar helaas dit was niet het geval en blijkt het na 5 dagen toch op het oude adres zijn bezorgd. Het probleem hier is dat er een aantal producten bij zitten waar ik afhankelijk van ben (Wat aan de telefoon is uitgelgd) en dat ik niet zo maar even op een neer naar mij oude adres (zonder auto) kan. Nu moet ik daar weer een week op wachten, wat ervoor zorgt dat ik nu 2 weken later mijn producten heb waarvan ik afhankelijk ben. Belofte maakt schuld en schaadt vertrouwen , dus geen vertrouwen in Holland en Barret meer, bovendien mag de klantenservice wel wat vriendelijker ipv de klant meteen de schuld te geven, maar de situatie niet veel beter...

D

Dianne Kooijmans

05-03-2021

0

Lijnzaad omega 3

Lijnzaad was op korting dus ik heb paar verpakking besteld. Toen pakketje thuis kwam heb ik gezien dat dosje anders was, andere kleur dopje, product was niet bio(originele verpakking is "bio") Pillen was ook anders, ook kleur vershil. Ik ben zeer teleurgesteld.

S

Sylvia

16-01-2021

0