NederlandReview

    Ervaringen Hi-Fi Corner

    Wanneer je een speaker set voor thuis gaat aanschaffen of een nieuwe televisie of een ander apparaat op het gebied van audio of video, dan wil je natuurlijk graag een goede keuze maken. Deze dingen zijn duur en je wilt natuurlijk geen miskoop doen. Daarom is het een fijn idee dat je deze artikelen bij een echte expert op dit gebied kunt kopen. Hi-Fi Corner is zo’n expert en wat de klanten van hun producten en service vinden kun je hier lezen.

    Over Hi-Fi Corner 
    Al meer dan 35 jaar is Hi-Fi Corner een audio-video specialist voor wat betreft hifi apparatuur. Zij leveren video- en audioproducten aan van de beste premium merken als Marantz, Bose, Sonons, KEF en nog veel meer. In het assortiment bieden zij speakers, hoofdtelefoons, kabels, televisies, Blu-ray spelers, etc. aan tegen scherpe prijzen. Naast de online shop hebben zij ook twee fysieke winkels in Groningen en Amersfoort.

    Diensten 
    De producten die Hi-Fi Corner in hun webshop aanbiedt zijn onderverdeeld in een aantal categorieën:

    • Audio & Hi-fi
    • Speakers
    • Kabels
    • Hoofdtelefoons
    • Beeld
    • Accessoires
    • Aanbiedingen
    • Merken

    Bij ieder product dat je in de webshop kunt vinden staan de specificaties en er zijn reviews te vinden van andere gebruikers van de producten. Voor het antwoord op eventuele vragen kun je eerst kijken op de pagina ‘Advies van de expert’. Kom je er dan nog niet uit, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via de online chat of per e-mail. Ook zijn ze op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur te bereiken op (050) 31 436 98. Bovendien kun je ze een Whatsapp bericht sturen via 0031 6 4528 3719.

    Keuzehulp 
    Naast de online adviezen, blogs en reviews die er te vinden zijn, kun je ook van de mogelijkheid gebruikmaken om de door jou gewenste luidsprekers eerst vrijblijvend te beluisteren in één van de instore luisterruimtes in Amersfoort of Groningen. Je kunt hiervoor een online reservering maken, of telefonisch overleggen met één van de experts in de winkels. De medewerkers helpen je graag door je te voorzien van meer informatie en adviezen.

    Levering en betaling 
    Alle bestellingen bij Hi-Fi Corner worden gratis geleverd. Bestel je vóór 23.59 uur, dan heb je je aankoop morgen al in huis, zelfs op zondag. Je kunt bij het bestellen ook een door jou gewenste leverdatum opgeven. Je kunt je aankoop betalen met iDeal, via een bankoverschrijving, PayPal, achteraf via Afterpay of met een creditcard.

    Klachten 
    Je kunt binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen een aankoop retour sturen. Als je een account aanmaakt, dan krijg je bij Hi-Fi Corner zelfs 60 dagen omruilgarantie. Wanneer je een klacht hebt dan kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Je ontvangt daarop altijd een bericht van ontvangst en binnen 14 dagen krijg je van hen een inhoudelijke reactie. Wanneer je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel.

    Schrijf hier ook jouw review! 
    Heb jij al eens een aankoop gedaan bij Hi-Fi Corner? Dan horen wij graag alles over jouw ervaringen met deze webshop. Zou je anderen aanraden om ook hier te kopen of juist niet en waarom wel/niet?

    Wat is de ervaring van klanten met Hi-Fi Corner? Kregen ze bij hen een goed en duidelijk advies bij de aanschaf van apparatuur voor beeld en geluid?

    Hi-Fi Corner
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (1)

    3,6
    0% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    8

    Service

    2

    Prijs

    2

    Leveren

    2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Onterecht Geld Ingehouden op Retourbedrag

    AaSt15-05-2018

    In het kort:
    90 Euro op mijn bestelling ingehouden vanwege een gebroken stuk piepschuim wat al zo was bij de levering en verder op geen enkele manier uitmaakte producten volledig onbeschadigd. Goedkope piepschuim niet verder afgebroken ondanks gewicht en omhandige afmetingen. Ohja en het plastic zakje om de afstandsbediening was niet perfect meer. En als ik het product iets later had gekocht zou ik 7% korting op de bestelling hebben gehad, 100 compensatie korting toen ik het retour had ingediend, geen 30 Euro retourkosten hebben gehad, de AptX module hadden verkopen, en geen 90 Euro ingehouden + een product.

    - Voor 17-04-2018 wellicht enkele andere bestellingen geplaatst onder mijn achternaam zonder verdere geschillen of retouren.

    In detail:
    - 17-04-2018 een bestelling geplaatst voor de Focal Dimension + Focal Dimension Sub + Focal AptX Wireless Module pakket. Voor 23:59 besteld morgen in huis.

    - 18-04-2018 alleen de subwoofer en AptX module geleverd dus niet voor 23:59 morgen in huis, zelfs niet de dag daarna. Voor de rest alles netjes ontvangen.

    - 20-04-2018 soundbar geleverd in doos met 1 beschadigde piepschuime beschermingshoek een heel aantal piepschuime restanten stukjes over de vloer gevallen. Voor de rest de module zelf volledig onbeschadigd. Is een lange doos (ongeveer 1.2 meter) en redelijk zwaar en zal dus vaak op zijn kant gezet zijn waardoor de goedkope harde piepschuime hoeken makkelijk beschadigen.

    Zoals gewoonlijk zeer zorgvuldig omgegaan met de unit en zoals bij alle bestellingen alles netjes bewaard. Doos en alles wat er bij kwam netjes opgeruimd, ongeopende handleidingen en CDs, de Focal AptX module ongeopend gehouden en op Marktplaats geplaatst met de intentie voor verkoop in nieuwstaat omdat ik deze niet nodig had (heb nog de afbeeldingen van het nieuwstaat pakketje).

    - 30-04-2018 retour aangevraagd over de telefoon omdat ik de geluidsmetingen betreft de unit (~30dB verschil tussen 48Hz en 56Hz dus een behoorlijk gat in het geluid met afbeelding van de meting als bewijs) in mijn luisterruimte toch onbehoorlijk vond. Het aanpassen van de bas op de unit zelf verhelpt dit probleem niet verlaagd alleen bas in zijn geheel een beetje niet dit specifieke probleem.

    Niet dat het uitmaakt want maak nooit misbruik van retouren. Verder alle overige informatie zoals mails en retour etiketen bewaard voor de zekerheid.

    - 30-04-2018 retourbevestiging ontvangen over de mail. Mij is 100 Euro korting op de aankoop prijs aangeboden als ik niet zou retourneren en de set zou houden om mij te compenseren en te overtuigen niet te retourneren. Wat uiteraard niet netjes is wat als ik het retour nooit had aangevraagd. Kort later was er ook 7% korting op alle artikelen.

    Voor het retour zelf heb ik meer dan 13 Euro verzending moeten betalen per pakket. Als ik niet zeker was over het goed kunnen retourneren en de staat van de artikelen plus alle accessoires zou ik nooit geretourneerd hebben zeker met deze bedragen er bij mee gerekend (plus het mogelijk kunnen verkopen van de AptX).

    Alles netjes ingepakt met alle onderdelen er bij en de Marktplaats advertentie voor de AptX module verwijderd want die moest uiteraard ook terug.

    De lipjes op het plastic, het lipje tussen de batterij en het contact punt in de afstandsbediening, alle plastic zakjes, de kabelbinders, het piepschuim, de kartonnen gebogen verstevegingselementen, de schumrubbere elementen, de handleidingen, de CDs, de kabels... alles netjes, volledig, onbeschadigd, en zorgvuldig ingepakt en op de voet geretourneerd (niet op de fiets met trillingen).

    Vervolgens ook aan de wensen voldaan door de factuur 3 keer uit te printen en ook de retour factuur er bij in ieder pakket. Het RMA nummer op de doos, doorzichtige tape zodat de dozen netjes zouden blijven. En alle piepschuime restanten die in de doos zaten opgeruimd. Verder de Track & Trace codes ook nog netjes vermeld en in de mail verstuurd. Beide Track & Trace en verzenbewijzen heb ik nog.

    - 02-05-2018 ontvangstbevestiging.

    - 05-05-2018 verzoek tot update betreft staat van het retour.

    - 07-05-2018 zonder verdere informatie is 809,- Euro van de 899,01,- Euro aankoopprijs terug gestort. Dat is dus 90 Euro er af bovenop alle andere bedragen. Gelijk geinformeerd of dit misschien kwam omdat de AptX module misschien niet gevonden was.

    - 08-05-2018 reactie dat het was doorgegeven aan het magazijn.

    - 09-05-2018 in online chatgesprek verder besproken en is gebleken dat het bedrag is ingehouden omdat de set "niet meer als nieuw" verkocht kon worden. De AptX module hadden ze gewoon dus daar lag het niet aan. Na verzoek tot verklaring was de reden min of meer dat het niet meer als nieuw verkocht kon worden omdat de piepschuime hoek gebroken was.

    Hiervan heb ik meteen aangegeven dat dit volledig onredelijk is omdat de units zelf in uitstekende staat verkeren, dat ik heb voldaan aan alle wensen, dat het niet redelijk is dat verwacht wordt dat het piepschuim onbeschadigd zou zijn door transport, dat het piepschuim bij mij bij bezorging al over de vloer lag en dus zo geleverd was, dat er diverse kortingen waren en ik ondanks dat toch nog verzonden had, en dat het gewoonweg oneerlijk is 90 Euro in te houden vanwege gebroken piepschuim al had het aan mij gelegen.

    De medewerker gaf aan dat hij hier zelf geen invloed op had maar had het wel aan "het magazijn" doorgegeven. Ik zou nog bericht krijgen.

    - 11-05-2018 wederom een chat opgestart. Kreeg hetzelfde te horen over "niet nieuw" verkocht kan worden, terwijl ik gewoon retourrecht heb. En wederom te horen gekregen dat zij hier niet verantwoordelijk voor is en over mag beslissen. Verder werden er twee afbeeldingen bij geleverd als een soort van bewijs (die ik heb opgeslagen en bij zou kunnen voegen).

    Eentje is van de afstandbediening omdat het plastic verpakkinkje er niet meer goed omheen kon omdat ik die uiteraard had geopend, verder is er duidelijk in de afbeelding te zien dat ik het plastic lipje zelfs nog heb terug geplaatst op de hoogglans zwarte plastic afwerking en uiteraard was het plastic lipje dat tussen de knoopcel batterij dat ik nog had terug geplaatst en het contact punt niet te zien op de afbeelding.

    De tweede foto was van een afgebroken stuk piepschuim. Wat ook op de foto te zien is dat de doos zelf inwendig volledig onbeschadigd is dus het product niet ergens tegen aan heeft gestoten, ook is niet laten zien dat het feit dat dit stuk is afgebroken volledig irrelevant is want als de unit ingepakt zit houd de soundbar zelf dit stuk op zijn plaats, wat ook niet laten zien is is dat dit stuk piepschuim waarschijnlijk nog perfect past op een ander stuk, en wat je ook duidelijk op de afbeelding ziet is dat er geen extra stukjes piepschuim verder zijn afgebroken tijdens het transport want de doos was nog netjes schoon en leeg.

    Verder geen afbeeldingen van hoe netjes het allemaal was ingepakt en dat de producten zelf onaangetast zijn. Weer aangegeven dat ze mij later weer zullen contacteren.

    - 14-05-2018 is mij aangegeven dat management vast staat in hun besluit ze willen de 10% geschatte waarde vermindering op mij belasten want "is niet meer als nieuw te verkopen" ondanks dat dat niet eens zo hoort.

    Alles wat ik beschreven heb, heb ik ook bewijzen van die ik heb opgeslagen op mijn computer. Alleen de eerste chat sessie betreft het retourbedrag heb ik niet meer, maar als het goed is heeft Hi-Fi Corner deze zelf nog.

    Verder zou ik nog willen mededelen dat het niet lijkt dat men altijd nader contact op wil nemen als dit beloofd wordt, terwijl je via de chat meestal sneller geholpen word. Mensen worden dus voorrang gegeven over de chat en er is geen zekerheid over of er wel daadwerkelijk nog contact word opgenomen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5

    Schrijf zelf een review over Hi-Fi Corner

    Uw beoordeling