NederlandReview

    Ervaringen Heine Shop

    Heine: Ervaringen

    Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer, als het gaat om kleding kopen op internet. Ook damesmodebedrijf Heine mengt zich in de strijd om de klant met een groot aanbod van van alles en nog wat. Waarom zou je kiezen voor deze modegigant, hebben ze inderdaad ‘altijd iets bijzonders’ zoals ze beloven in hun slogan, of is het van hetzelfde laken een pak? Hoe zijn de voorwaarden, kun je gemakkelijk ruilen en retourneren, hoe is de levering en is de kwaliteit goed? Lees hier hoe anderen Heine ervaren hebben en beoordelen!

    Tips dan Trik Memulai Online Shop! Part 1 | Sampan Mimpi #SharingGaring Eps. 1

    Over Heine

    Heine werd in 1951 opgericht door Heinrich Heine (what’s in a name) als Heine Versand. Inmiddels maakt het bedrijf deel uit van de Otto Group, bekend van die andere (of dus niet andere) grote modeketen OTTO. Heine staat voor de wat stijlvollere, luxere tak op het gebied van mode en wonen, en is vooral actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. Heine heeft een groot assortiment en een grote diversiteit als het gaat om mode. Niet alleen kleding, schoenen en accessoires, maar ook allerhande woonartikelen: zowel allerlei soorten meubilair (ligstoelen, fauteuils, kasten en zelfs haarden en kachels) en keukenapparatuur (waterkokers, pannensets, broodroosters) als diverse soorten woontextiel (badmatten, beddengoed, plaids, et cetera). En daarbij vertegenwoordigen ze een groot aantal merken, waaronder Desigual, s. Oliver, Esprit en Tamaris.

    Diensten van Heine

    Met behulp van maar liefst veertig catalogi per jaar verspreidt Heine haar aanbod onder de veelal vaste klanten, ook nu dat aanbod tegenwoordig altijd online te vinden is. Op de website is het bovendien gemakkelijker zoeken, afbeeldingen vergroten, zoomen en producten bewaren. De aparte Sale-pagina’s laten klanten hebberig worden van scherpe aanbiedingen en koopjes. Ben je bang niet thuis te zijn als de postbezorger langskomt? Heine biedt aan je pakketjes af te leveren bij een PostNL servicepunt, dan kun je het ophalen wanneer het je uitkomt. Ook handig is dat alle maten dezelfde prijs zijn; bij andere aanbieders kunnen vooral grotere maten soms duurder uitvallen. Bij afgeprijsde artikelen en ondergoed kunnen verschillende maten overigens wel verschillende prijzen hebben. Betalen per acceptgiro is mogelijk. Heine voert het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

    Klachten over Heine

    Voor vragen en wensen rond het bestellen kan er op werkdagen tot 21.00 ’s avonds en op zaterdag tot 18.00 telefonisch contact worden opgenomen met de servicemedewerkers van Heine. Ook is er een emailadres en een postadres om vragen te stellen en eventuele klachten en problemen door te geven. Als een product niet bevalt, dient het in de originele verpakking ‘indien redelijkerwijs mogelijk’ terug te worden gestuurd naar een antwoordnummer in Zwolle. Met klachten kan er mondeling of schriftelijk contact worden gezocht, dat wordt dan binnen twee werkdagen beantwoord. Mocht het niet lukken er met Heine uit te komen, dan kan er een klacht worden ingediend bij de Geschillencommissie Thuiswinkel.

    Kijk je altijd reikhalzend uit naar de nieuwe catalogus van Heine of bestel je wel eens wat via de website? Deel hier dan je ervaringen met deze representant van het luxere segment in de mode- en woonwereld!

    Ervaringen van consumenten die u voorgingen bij Heine-shop.nl. Kreeg u korting en hoe was retouneren? Lees het op NederlandReview!

    Heine Shop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (28)

    6
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.4
    Service
    rating
    5.4
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    6.2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Kwaliteit en service, al jaren vaste klant

    Ik koop al jaren bij heine, Ben geen enthousiaste shopper, mij vind je niet voor mijn plezier in de winkelstraten. Bestellen online of via de catalogus, is voor mij dan ook echt een uitkomst.

    Het is soms wel een prijzige webwinkel, niet zo'n stunter als al die nieuwe modeketens die online gaan.
    Maar daarmee investeer je wel in kwaliteit. En in service. Je weet hier gewoon dat hoe het er op de foto's uit ziet, dat het er ook zo uitziet in het echt. Ik hoor dat dat bij andere ketens nog wel eens anders is!

    Ook krijg je hier altijd service. Heb wel eens contact moeten zoeken omdat ik vragen had over mijn bestelling, ook wel eens omdat ik deze eerder had verwacht dan dat deze kwam, maar iedere keer werd ik keurig en correct te woord gestaan en verder geholpen.

    Vandaar dat ik mijn relatie met heine voort blijf zetten. Want naar bij zulke kwaliteit keer je terug.

    Door: Arne30-09-2016
    Willy Bruinekreeft02-05-2020

    Ons mailadres is gewijzigd in: e.bruinekreeft@solconmail.nl

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Respect voor kleding

    Onze familie is al jaren vaste klant bij Heine.

    Heine levert altijd kwaliteit. Tegenwoordig zijn er veel merken die veel goedkoper, daardoor lijkt Heine soms duur. Maar als je dan vervolgens bedenkt hoe veel langer de kwaliteit van Heine meegaat, tegenover die goedkopere merken, dan is er geen verschil meer.

    Maar voor wie niet lang met zijn of haar kleding wil doen, is het wellicht een te grote uitgave.

    Wij hebben van onze ouders meegekregen en proberen dat ook aan onze kinderen mee te geven, dat ieder ding moet worden gekoesterd en bij deze instelling past Heine.

    Ik heb nog verschillende kledingstukken die ik jaren en jaren geleden heb aangeschaft en die ik nog steeds regelmatig met plezier draag!

    Door: Antoinette16-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Rokken shirt jurken

    Ik had deze site nog nooit gezien en ik dacht wauw wat een leuke kleding voor zo'n weinig geld. Ik had 5 kledingstukken besteld op zaterdag en echt op maandag binnen. Ik was best bang Omdat ik na mijn bestelling en betaling de reviews ging lezen schrok ik erg il dacht nou daar gaat mijn geld. Maar niks van waar alles past mooi materiaal ik ben er erg blij mee. Dus een tevreden klant erbij.

    Mvg Conny

    Door: Conny18-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    acceptgiro duurzaam catalogus

    Voor een dame op leeftijd zijn er weinig winkels waar ik terecht kan. Ik kan goed overweg met internet, de meesten van mijn leeftijd kennelijk niet, want het aanbod is vooral op jongere mensen gericht. Die kleding past mij niet meer.
    Fijn is het dat ik per acceptgiro kan betalen, dat de kleding duurzaam is en lang meegaat. En dat ik thuis een catalogus kan ontvangen.

    Door: Ank de Haan17-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Pyama en ochtendjas

    De klantenservice van heine is ronduit slecht. Hoorn werd erop gegooid, haf uur wachten voor je überhaupt te woord gestaan word. Artikelen die verkeerd op de website staan en dan dus niet verkocht worden want dat kan de mevrouw van de klantenservice niet aanpassen en artikelen die ineens een maand langere levertijd hebben zonder je als klant daarvan op de hoogte te stellen. Geld.terugstorten duurt 4 weken.....inmiddels 8 weken verder dus nu nog 4 weken wachten op mijn geld en dan nooit meer bestellen!

    Door: Jolanda Verschuuren08-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    sweat pak

    Sweat pak besteld, verkeerd bovenstuk in de verpakking. Na telefonisch overleg retour gestuurd. Artikel weer besteld. Juiste artikel geleverd. Kwaliteit valt tegen. Na telefonisch overleg volledig pak retour, met de opmerking erbij geschreven zoals de medewerkster zei. Bovenstuk is 5 mei ontvangen en gecrediteerd, van de broek niets gehoord. Het pak zat in !!!! 1 doos!!!. Mail gestuurd, maar geen antwoord en geen geld retour.

    Door: S.G22-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Ik kom er al jaren

    Net als mijn moeder bestel ik al jaren bij Heine. Vroeger keken we dan samen in de catalogus, daar keken we echt naar uit ook. En dan samen bladeren en aankruisen en bestellen. Nu bestel ik ook wel eens online, maar vind het eigenlijk romantischer om het in die catalogus aan te strepen., Ik hoop van harte dat mijn dochters deze traditie voort zullen zetten.

    Door: T. van Deventer28-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    kwaliteit

    Anders dan de meeste andere kledingwinkels, of dat nu online is of in buiten op straat, biedt Heine ook echt kwalitatief goede kleding. Er zijn kledingstukken bij die ik na 20 jaar nóg draag. De prijs is er dan ook wel naar, maar dat neem ik voor lief. Uiteindelijk ben je goedkoper uit, want je doet langer met het spul. Dus ik blijf een trouwe klant.

    Door: G.29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Catalogus met vertraging

    Wij wachten nog steeds op de laatste catalogus en begrijpen niet waarom dat zo lang moet duren! Verder kopen we graag bij Heine, vooral voor broeken en blousen, daarom wachten we met smart...

    Door: Door03-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Erg tevreden

    Plus:
    Superleuke kleding, apart, mooie kwaliteit.
    Maatvoering goed.
    Min:
    Lastige website, hou de betaling in de gaten.

    Door: Kato09-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Meerdere artikelen

    Plus: Best veel leuke dingen.
    Min: 1.Beschikbaarheid van artikelen - net geadverteerd en al uitverkocht, nou jaaa...
    2. Service - luisteren echt niet naar de klant, echt niet!
    3. Administratie is een grote drama - eerst met geleverde artikelen. Alas je 3 van krijgt en je wil passen, kan je moeilijk de juiste verpakking vinden om terug te sturen omdat je alle soorten codes vindt maar niet de bestelnummer!
    4. En retourzendingen zijn een nog grotere drama - waardelos!
    5. Schromen ze niet aanmaningen en waarschuwingen te sturen al ligt de vertraging bij Heine’s verwerking van de retourzendingen.
    De gehele ervaring is vreselijk!

    Door: Aneta22-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Heel veel

    PLUSPUNT: kleding op foto komt overeen met de geleverde kleding, ook de maat klopt goed. MINPUNTEN: 1: al jaren bestel ik bij Heine voor duizenden euros, ook in de tijd dat in maandelijkse termijnen kon betalen maar nu kan dat niet meer. Ik koop daarom ook bij a niets meer. 2: alle maten een prijs volgens hun! Echter wanneer je in een iets grotere maat (42-44) wilt wat bestellen wordt het gelijk duurder! Ik voel me gewoon met €100-en euros in het loop van al die jaren opgelicht! 3: de website werk heel slecht! 4: de levering is erg traag en ook geen track en trace code. De verwerking van de gegevens loopt behoorlijk achter. 5. Ruilen is een ramp, duurt eeuwig en als je iets gekocht heb met korting en wil ruilen maar de actie is ondertussen verlopen dan word de korting niet verrekend. Dus eigenlijk krijg je helemaal geen korting in dit geval, dus weer opgelicht. 6: producten zijn veel duurder dan elders ( bijv: Lascana , Ashley Brook). 7. Collectie loopt achter, sommige zijn al jaren op de site. Te veel ingekocht maar weinig nieuwe. De meeste is al lang uit de mode.

    Door: Gabriella van Vossen10-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Broek

    Op de kwaliteit van de artikelen is niets aan te merken, maar dat mag je ook verwachten gezien de prijzen. De clientenservice is ronduit waardeloos en een webshop onwaardig. Lange wachttijden, medewerkers beheersen de Nederlandse taal onvoldoende en op e-mail wordt niet gereageerd. Zij vinden het normaal dat je 4 weken op creditering van een retour gestuurd artikel moet wachten, nadat je via track en trace hebt gezien dat het artikel bij Heine is afgeleverd. Na die 4 weken is het bedrag nog steeds niet gecrediteerd. Ik heb mijn account opgezegd.

    Door: Birgit27-01-2020
    Aneta21-05-2020

    DRAMA! Administratie is echt een drama bij Heine: referentie nummer, artikel nummer, booking nummer - niets matcht met elkaar. Eens vinden wat en wannier is besteld, geleverd in hoeveel keer en verpakkingen is onmogelijk. Net zoals vinden hoe retourzendingen zijn afgeboekt. Duurt zeker 5 a 6 weken. Ongelofelijk rommelig! Nooit meer dat gedoe!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    4 truien

    Meerdere truien besteld. Aantal moeten ruilen ivm de maat. Dit ging goed. Nog gevraagd hoe het zat met de korting. Ik moest bellen als de truien die ik hield binnen waren. Zo gezegd zo gedaan. Allemaal goed gegaan.
    Totdat ik het bedrag wilde gaan betalen dat ik volgens mij met de korting moest betalen. Het bedrag kwam namelijk niet overeen met het bedrag in mijn account. Ik kreeg na 35 min een medewerkster aan de telefoon die haar ingestudeerde bandje afspeelde. Na ongeveer een half uur waren we eruit welke truien ik gehouden had omdat ik geen bestel nummers meer had. (Later wel gevonden in mijn account). Communicatie met deze mevr bleef uit. Ze vertelde niet wat ze deed en het viel regelmatig stil, waarop ik een aantal keren vroeg wat ze aan het doen was, omdat het zolang duurde. Uiteindelijk werd er gezegd dat ik in de wacht werd gezet om het bedrag aan te passen.
    De medewerkster heeft mij zeker 20 min in de wacht laten staan en kwam niet meer terug in het gesprek om te zeggen wat ik uiteindelijk moest betalen. Ik werd er uiteindelijk uitgegooid door het systeem en moest opnieuw terugbellen om te weten wat ik nou moest betalen.
    De andere medewerkster leek ervan te weten en bood haar excuses aan voor het gedrag van haar collega.
    Ik moet zeggen dat dit nieuw is voor mij. Normaal heeft Heine goede service. Ik bestel hier al jaren. Maar misschien was dit een nieuwe medewerkster. Ik vond gedrag onprofessioneel.En als je telefonisch met iemand ingesprek bent is het de bedoeling dat je uitlegd wat je doet!! Misschien nog even een cursus voor deze dame en anders ander werk zoeken!

    Door: Jacqueline Brox03-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7
    rating

    Wattéjas

    Op 16-12 jas via site €94.99 bij bestellen €149.99 twee maten besteld en via callcenter medewerkster die dit in orde zou maken. Wilde ook de Sinterklaaskorting van 30% hiervoor gebruiken. Dat zou allemaal prima in worden gemaakt.
    18-12 pakket binnen. Mooie jas ik wil die wel voor €94.99 -30%= €66.49
    Net gebeld met callcentermedewerker die zegt dat alleen de Sinterklaas korting geldig is op de originele prijs, dus kost die jas mij dan €104.99!
    Het is een fout van hun systeem en dat de korting al op 9 december was afgelopen. Ik heb een printscreen van 16 december! 7 dagen foutieve informatie op HeineShop.nl het gaat niet goed met dit bedrijf!
    Ik ben zo teleurgesteld, ik stuur alle bestellingen terug!

    Door: Jikkenien Deerenberg18-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Pantoffels

    Maar weer eens een poging gewaagd om iets te bestellen. Bijna wekelijks ligt er wel een catalogus op de mat, en ja, dan zit er wel iets tussen wat je wil bestellen. Aangezien de leveringen in het verleden altijd zo lang op zich lieten wachten, eerst maar gekeken of het artikel op voorraad was. Ja dus. Na 2 weken maar eens gebeld waar het bleef. De dame aan de lijn vertelde al direct dat er altijd een levertijd van minimaal 5 werkdagen gehanteerd wordt. Het pakket was wel al aangemeld. Ik kreeg een track-en-trace code. Nu volg ik deze al 4 werkdagen en blijkt dat het pakket wordt verwacht maar nog niet bij de post is. Gèk wordt je er van.
    Gelukkig heb ik gekozen voor betaling achteraf, en ben benieuwd of ik de pantoffels deze winter nog kan dragen.

    Door: Karin25-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Slippers

    Slippers staan op de website als nieuw, maar je kunt ze niet bestellen want alles is uitverkocht..heel vreemd. Klantenservice weet er ook niks van. Beter dus iets op de website zetten wat mensen ook echt kunnen kopen. Nu maar afwachten of ze ooit in de verkoop gaan. Nog nooit meegemaakt.

    Door: Virona Stijnman11-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Stopzetten catalogus wordt genegeerd.

    Ruime een maand ben ik al bezig om de wekelijkse catalogus niet meer te willen ontvangen.
    Vandaag gebeld en ronduit slecht te woord gestaan. Op 16 april mijn verzoek ingediend en de Mw. van de "klantenservice" durfde ijskoud te beweren dat het verzoek pas vanaf 10 mei is ontvangen.
    Mijn e-mail box bewijst iets anders......
    De mededeling was dat er nog wel wat catalogi konden volgen.......
    Negeren en onwaarheden verkopen voeren de boventoon.
    Tja......geen hoogstandje van "klantenservice"!

    Door: M. K.17-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Opnemen telefoon

    Als je ze opbelt en de niet bestellen keuze maakt hang je na 20 minuten nog in de wacht met om de 30 seconden een bericht dat je het ook via het internet kan regelen
    Opgehangen nu voor de bestel optie gekozen werd meteen opgenomen waardeloos bedrijf

    Door: Wim17-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Slechte levering en communicatie

    Zoals bij andere reviews ook al vermeld staat, is de levering slecht. Ik had een vest besteld, daarbij stond vermeld dat deze direct leverbaar zou zijn. Echter, lange tijd na mij bestelling en betaling, had ik het vest nog steeds niet ontvangen. Na 2(!) telefoontjes bleek dat het geld was terug gestort en dat het vest er niet was...? Zonder mail, zonder uitleg, kortom een knudde bedrijf.

    Door: Agnes10-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Heine Shop

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Heine Shop een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 28 ervaringen geplaatst over Heine Shop. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6 gekregen, waarbij 57% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Heine Shop actief?

    Heine Shop is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Heine Shop gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.