NederlandReview

  Ervaringen Halfords

  Bijna iedereen kent de naam Halfords, niet alleen van de vele winkels die er eerst waren, maar ook vanwege het grote faillissement in 2014. Toch bestaat Halfords nog steeds, in 2016 telde de onderneming nog 49 winkels en zij hebben een webshop in België en Nederland. Bieden zij nog steeds die goede kwaliteit fiets- en auto- onderdelen en andere accessoires? Wat is de service van dit bedrijf nu? Hier kun jij zelf je review achterlaten over dit bedrijf en lezen wat anderen ervaren hebben toen zij hier iets kochten.

  Over Halfords
  De naam Halfords vindt zijn oorsprong in Engeland. In 1892 begon daar Frederick W. Rushbrooke (1861-1953) een ijzergroothandel in Birmingham. Deze winkel verhuisde in 1902 naar Leicester aan de Halford Street, vandaar de naam Halfords, waar hij fietswaren begon te verkopen. De eerste Halfordswinkel in Nederland werd in 1973 geopend. Het aantal vestigingen groeide en het bedrijf breidde uit naar België, waar het tien winkels opende. In juni 2012 telde Halfords ongeveer 160 winkels in Nederland en België samen, het aantal nam af tot 130 vestigingen in 2014. Inmiddels zijn alle winkels in België gesloten, er is daar alleen nog een webshop. Op 7 oktober 2014 werd het faillissement uitgesproken voor de Nederlandse keten met 102 filialen waar 536 mensen werkten. Er waren daarnaast nog 28 zelfstandige franchisenemers, die hier buiten vielen. Na een mislukte doorstart, werden zeven weken later de filialen gesloten en alle werknemers ontslagen. Alleen de franchisenemers bleven open. Zij namen samen met oud-personeelsleden een aantal winkels uit de failliete boedel over. Halfords.2 BV zoals de nieuwe onderneming heet telde in 2016 49 winkels. Het hoofdkantoor staat in Veenendaal.


  Do the Bicycle!

  Diensten
  Het assortiment van Halfords bestaat uit autoradio's en andere autoaccessoires, fietsen en fietsaccessoires, navigatiesystemen, motorhelmen en -kleding, kampeerartikelen en producten waarmee ouderen mobiel kunnen blijven (rollators, scootmobielen, wandelstokken). Daarnaast hebben de winkels een werkplaats waar men terecht kan voor fietsreparatie. Je kunt bij Halfords online betalen met iDeal, Visa, Mastercard, Paypal of achteraf betalen. Dit laatste kost € 1,95 extra. De bezorgkosten zijn € 1,95 voor kleine artikelen die door de brievenbus passen, kleine pakketten € 4,95 en grote pakketten als fietsen, fietsdragers en dakkoffers € 19,95. Bestellingen, met uitzondering van grote artikelen, van boven de € 75,- worden gratis bezorgd.

  Gratis rijklaar maken en eerste onderhoudsbeurt
  Wanneer je bij Halfords een nieuwe fiets koopt, wordt deze op jouw lengte afgesteld en afgemonteerd. Na 6 tot 8 weken mag je weer terugkomen voor een gratis eerste onderhoudsbeurt ter waarde van € 34,99. Dit is natuurlijk alleen handig als er een Halfords filiaal bij jou in de buurt zit.

  Klachten
  Voor vragen en klachten kun je contact opnemen met het Support Center (maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 17.00 uur) Het telefoonnummer is (085) 48 318 10. Je kunt je vraag ook via Twitter stellen: @halfordsnl, via Whatsapp: 06 1403 5613 of via e-mail: klantenservice@halfords.nl. Wanneer je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht kun je deze voorleggen aan de Stichting Webshop Keurmerk waarbij Halfords is aangesloten, zij kunnen voor jou bemiddelen. Mocht dit ook niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan kun je het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie (SGC).

  Benieuwd naar reviews van klanten van Halfords? Je vindt ze hier online! Hoe beoordelen zij de kwaliteit, service, prijs van een fiets van Halfords?

  Halfords
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (6)

  4,6
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  4,6

  Service

  5

  Prijs

  4

  Leveren

  4,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  slechte service Halfords Enschede

  Bij Halfords Enschede wilde ik een rijwiel laten repareren.
  Er waren 2 spaken gebroken waarvan een in het derailleur was vast komen te zitten. Hierdoor moest ook de derailleur vervangen worden.
  Ik bood mijn rijwiel aan voor reparatie en kreeg te horen ,wij hebben weinig tijd. Hierop bekeek hij de reparatie en kwam snel tot de conclusie dat de derailleur niet meer vervangen kon worden omdat de fabriek niet meer bestond. Hij adviseerde om toch maar ergens anders te informeren voor reparatie. Een erg vreemde opmerking. Bovendien kwam het totaal bedrag op een paar honderd euro als dit gerepareerd moest worden. Met deze boodschap werd ik heengezonden en thuis gekomen belde ik naar een andere rijwielzaak. Deze adviseerde mij om toch even langs te komen. Deze zaak kon mij reparatie aanbieden inclusief een nieuw derailleur + 2 spaken voor €75.-.IK krijg de indruk van Halfords Enschede dat zij liever koffie drinken dan een klant serieus te behandelen met afschrikwekkende prijzen van een paar honderd euro voor een derailleur. Ik zal in de toekomst geen bezoek meer brengen aan deze Halfords vestiging.

  Door: Anko Schol08-03-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Personeel

  Kwam bij de kassa alwaar er storing aan het pin apparaat was, dus contant diende te betalen.
  Ik zei toch wel gemakkelijk dat er nog met gewoon geld betaald wordt; waarop de jongeman aan de kassa zei dat er veel met zwart geld betaald werd . Wat een rare manier van doen!
  Het product ga ik maar terugbrengen en mij geld terug vragen.
  De man beschuldigd de klant en Halfords zelf.

  Door: Keulemans18-11-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3,5

  Verlichting rolstoel

  Ik had verlichting op mijn rolstoel gekocht op alle wielen omdat ik er ook een handbike op heb en nu al sneller donker wordt.
  Alleen de verlichting deed het vrijwel niet en had het nog amper gebruikt dus ik terug en blijkt dat de bijgeleverde batterijen al leeg waren doordat ik een rolstoel zit kan ik er niet bij de medewerker had niet echt veel zin om te helpen en gaf nog de opmerking dat ik geen batterijen bij de Action moest kopen compleet idiote opmerking want had hij zelf geleverd waarschijnlijk moet ik het voortaan inderdaad maar bij de Action denk dat ik daar zelfs een betere service krijg dan bij Halfords wat mij betreft mogen ze Halfords Almere weer sluiten een compleet onbeschofte en onvriendelijke behandeling wat een waardeloze winkel

  Door: M.Dael16-10-2018
  Jaap20-10-2018

  Dit is voor u geen leuke ervaring, alleen vind ik het jammer dat u uw vorige ervaring bij mij in hetzelfde filiaal niet vermeld. Dat u binnenkort met uw vrouw en vraagt om verlichting in de wielen van uw rolstoel. Heb ik er gelijk in gemonteerd(service). U ging tevreden de deur uit. Jammer dat u ervaring met mijn collega minder was, graag praat ik hier nog een keer met u over in mijn winkel onder het genot van een bakje koffie. Groet Jaap Halfords Almere-stad

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  voel mij zwaar besoedemieterd

  Ik hebt bij deze firma 2 e bike,s gekocht.Maar 2 mnd later zie ik de winkel steeds leger worden.Dus ik informeer bij de verkopers jullie gaan toch niet sluiten.IK KRIJG ALS ANTWOORD NEE,NEE,NEE nee wij gaan alleen verbouwen verder niets.Ja nee hoor ze logen in Maastricht DAT ZE BARSTEN NEE ZE GINGEN NIET Sluiten wel dus.Dus daar zat ik miet mijn beide aankopen weg garantie weg service beurten .Ik zou bij zulke KUT ZAKEN NOOIT MEER EEN FIETS OF WAT DAN OOK KOPEN.Dan nog liever bij een echte fietsen zaak waar ze de klanten niet beliegen.BAH WAT EEN VOOR MIJ MISSELIJKE WINKEL.

  Door: W HEUBEL26-07-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  fijne winkel maar niet de goedkoopste

  Fijne winkel met goed personeel en goed assortiment. Ik kom er graag voor onderdelen. Jammer wel dat ze niet de allergoedkoopste (meer) zijn.

  Door: R13-12-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Prettige winkel - fijn dat ze nog bestaan

  Ik heb Halfords altijd een prettige winkel gevonden en ben blij dat ze na alle ellende nog steeds bestaan.

  Meerdere fietsen aangeschaft bij Halfords en ben er vaak langs gegaan voor advies en hulp. Goede service en vriendelijk personeel. Filiaal Utrecht

  Door: Jonathan Leentjes19-04-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Schrijf zelf een review over Halfords

  Uw beoordeling