NederlandReview

    Ervaringen Fonteyn

    Wanneer je je tuin gaat inrichten wil je natuurlijk graag zoveel mogelijk keuze hebben en een ruim aanbod bekijken. Dit kan bij Fonteyn, zij hebben zich volledig gespecialiseerd op tuinartikelen. Je kunt bij hen niet alleen meubelen, maar ook veranda’s, barbecues, zwembaden, buitenkeukens, etc. vinden. Niet alleen hebben zij een hele grote winkel in Gelderland waar je alles kunt bekijken, maar je kunt in de webshop ook alle artikelen bestellen. Wat andere klanten zeggen over Fonteyn lees je hier op NederlandReview.

    Over Fonteyn

    Fonteyn is een bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd op tuinartikelen. Zij bestaan al meer dan 25 jaar en bieden in hun assortiment niet alleen de merken van anderen in hoge kwaliteit, maar ook hun eigen huismerk wat vele jaren meegaat. In de showroom van 35.000 m2 die je in Uddel (Gelderland) kunt vinden kun je bij vele sfeer- en impressietuinen inspiratie opdoen. Deze zijn allemaal volgens de laatste woon- en tuintrends ingericht. En Fonteyn heeft een 60.000m3 grote opslagkelder, dus het meeste is op voorraad en direct mee te nemen of af te leveren door hen. Deze grote ruimte heeft als bijkomend voordeel dat zij groot kunnen inkopen, waardoor ze het voor gunstige prijzen aan de klant kunnen aanbieden. In Uddel staat ook het grootste tuinhuizen en blokhutten dorp. Hier vind je ook nog veranda’s, tuinkassen, etc. Ook maatwerk spa’s, zwembaden, tuinhuizen, sauna’s en veranda’s behoren tot de mogelijkheden. In juni 2017 kregen zij de award voor Beste Tuinmeubelwinkel van Nederland. De tuinmeubelen die zij verkopen zijn van vele materialen gemaakt zoals teak, steigerhout, rvs, wicker en kunststof. Natuurlijk verkopen ze ook ligbedden, loungesets, parasols en diverse accessoires.


    De prachtige Hampton Court Palace Gardens 

    Diensten

    Fonteyn kent zeven tuinspecialiteiten, die je ook weer kunt vinden in de online webshop:

    • Tuinmeubelen
    • Tuinhuizen
    • Buitenkeukens
    • Zwembaden
    • Spa’s
    • Sauna’s
    • Veranda’s

    Mocht je een product in de winkel vinden wat elders goedkoper is, dan kun je bij Fonteyn meteen een korting aanvragen. Je kunt een bestelling in de webshop van Fonteyn betalen met iDeal, GiroPay, Sofort Banking, PayPal, MasterCard, Mister Cash of Visa.

    Nieuw: de Spa Experience

    Je kunt de laatste spa’s en bubbelbaden zelf ontdekken in de Spa Experience. Daarvoor kun je op afspraak gebruik maken van een afgesloten sparuimte met douche en kleedruimte. Hier staan vier modellen spa’s klaar om uit te proberen.

    Klachten

    Als je de producten ontvangt moet je meteen controleren of ze aan de overeenkomst beantwoorden. Is dit niet zo, geef dit dan zo snel mogelijk, in ieder geval binnen zeven werkdagen, schriftelijk en gemotiveerd door aan Fonteyn. Fonteyn kan de producten tegen retournering vervangen voor nieuwe producten of het geld terugbetalen. Buiten de garantie vallen gebreken die het gevolg zijn van het niet in acht nemen van de bediening en het onderhoud, anders dan voorzien normaal gebruik. Je krijgt een garantie van 1 jaar op tuinmeubelen en buitenkeukens.

    Laat hier ook jouw review over Fonteyn achter!

    Zijn de prijzen voor de tuinartikelen en meubelen van Fonteyn echt scherp of valt dit tegen? Wat zeggen andere klanten met ervaring over dit bedrijf?

    Fonteyn
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (72)

    3.8
    28% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.6
    Service
    rating
    2.6
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    3

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Fonteyn

    Uw beoordeling

    Terras overkapping

    Een tuin overkapping gekocht 3 meter bij 5 meter. Prijs was goed echter de afhandeling totaal niet de overkapping zou binnen 3 maanden geleverd worden. Dit is uiteindelijk 4,5 maanden geworden (overmacht)
    Echter zat er een staander niet bij dit was vergeten te bestellen. Na 7 mailtjes en 9 telefoontjes geen reactie de persoon die over de overkapping ging was er steeds niet en na alle terug bel verzoeken is niet op gereageerd. Uiteindelijk toch de juiste perssoon weten te spreken hij zou de staander met spoed na bestellen hij zou kijken of ik gecompenseerd zou kunnen worden omdat ik pas na 5 maanden alles compleet zou hebben. De staander is uiteindelijk geleverd. Maar nooit meer terug gebeld of een email gekregen zelf na dat ik naar de winkel ben gereden was de persoon niet aanwezig en ik zou weer terug gebeld worden dit is niet gebeurd en ben ooo niet gecompenseerd voor 5 maanden te moeten wachten voor een overkapping.

    Door: wichard oosterga22-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Jacuzzi

    Wat een fantastische service!! Dali onze verkoper had ons uitgebreid informatie verschaft over de diverse spa's. Wij hadden onze keus gemaakt. In no time stond ie bij ons thuis. Maar toch beviel onze keus ons niet. Door eigen fout namelijk het kiezen van te weinig vermogen, maar één pomp, had onze keuze de Key Largo te weinig vermogen. Wij werden uitgenodigd om een dagje te komen spa-ën. Bij beide bezoeken verzorgd ontvangen en in de watten gelegd. Dali had alle tijd voor ons, was heel duidelijk terwijl hij pas 8 maanden Nederlands spreekt. Ook alle medewerkers die we daar tegen kwamen van onderhoudmonteur tot administratief medemedewerker waren ontzettend klantvriendelijk. Mensen die over dit bedrijf iets te klagen hebben, moeten waarschijnlijk iets vaker in de spiegel kijken. Of eens kijken of hun eigen gedrag misschien aan wat verbetering toe is.
    Wij zijn ontzettend onder de indruk van hun service. Dat dit soort bedrijven nog bestaan!!

    Door: Truus Bois en Geert Walters17-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    serre

    Merk serre eigen merk. Levering door corona wat lang. Maar ze komen dan een maand eerder. we zijn kritischer en lastiger geworden. Dat moeten we wat minder zijn. Ze meten hem in en geven advies. Dan komen ze. In no time staat hij er. Ze betrekken je in alles. Dit bedrijf is groot, heeft wisselend verloop in personeel. Ze kwamen in het tv programma radar aan de orde met schuren. Ook op het gebied van de sauna schieten ze misschien te kort. Maar ik ben zeer tevreden over de serre. En de service erna ook. een eigen product en moet gewoon kwaliteit hebben. laktip gekregen, om de kleine montage beschadigingen bij te werken. Ze geven je korting. En ze schieten echt onder de prijs van menig ander. echt een topper. Zou hier zo weer kopen.

    Door: P.A. Molleman26-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Inbouw barbeque

    Gisteren een bezoek aan de Fonteyn gebracht omdat we opzoek zijn naar een inbouw barbeque. We zijn zeer vakkundig geholpen door medewerker Joel! Hij wist veel van de barbeque's af en kon goed onze vragen beantwoorden. Verder is hij prettig in het klantencontact. De Fonteyn heeft verder een heel breed scala aan barbeques staan. Wij zijn zeer tevreden weg gegaan en kunnen een bezoek zeker aanraden!

    Door: Robin en Geerke 10-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Tuinhuis met overkapping

    Goede hulp bij het bestellen
    Tijdige en complete levering
    Hulp op afstand bij montage
    Uitstekende nazorg
    Geweldige serviceverlening

    Door: hein van der Aat15-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Spa

    Na anderhalfjaar nog steeds cover niet bezorgd slechte service. Ik zal nooit meer iets kopen. Na de betaling wordt je als klant niet meer serieus genomen.

    Door: Olcay Karadavut21-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Boukje

    Boukje nog steeds niet ontvangen div keer weer gebeld wanneer geleverd wordt we gaan wel de herfst in, we worden terug gebeld u krijg een mail. maar iedere keer niks geen gehoor

    Wij willen ons geld terug want daar zijn de klanten wel goed in gelijk betalen maar gelijk antwoord of terug bellen oeps ojaa de dame aan de telefoon zeg iedere keer ik krijg niemand te pakken
    Ik heb geen vertrouwen meer in dit bedrijf

    Door: Aaij15-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Barbeque met rvs plaat

    Goed geleverd minus de rvsplaat vele malen beloofd dat het goed zou komen alleen wanneer en in welk jaar zeggen ze niet

    Door: Rj Gravemaker10-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Overkapping

    Kapotte overkapping, al een jaar bezig voor nieuwe platen. 6 keer langs geweest! Zou een oplossing komen.... Maar nee. Iedereen zou zich er hard voor maken!!!
    Medewerkers komen en gaan! Ik ben als een schoft behandeld door dit bedrijf!
    Ik laat het er echt niet bij zitten. Wat een k... 't bedrijf is dit!!!! Ik ga er nooit meer heen!

    Door: Rita Hoppers02-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Swimspa energy deep

    Jets gaan kapot, loopt leeg, roest, draaiknoppen lekken, zeer slecht geïsoleerd, verschrikkelijke service, geen juiste onderdelen vast te krijgen, ik verkoop mijne en koop elders een nieuwe.

    Door: Elke Fagard31-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Tuinhuisje

    Een groot fiasco deze tent ga hier nooit naar toe oplichters. Komen de afspraken niet na geen verstand van zaken medewerkers staan ruzie te maken bij bouwen van tuinhuis. Scheef neergezet. Heeft een zzp er. Later opgelost .

    Door: Van bemmel 28-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tuinhuis Mandy

    Plus punten zou ik niet weten . Slechte communicatie staat bovenaan bij dit bedrijf. Minpunten ; gros van de planken is krom en groeven stuk. Koop niet bij dit bedrijf.

    Door: Judith Bruynzeels17-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Mistsproeiers

    15 juni mistsproeiers besteld en nu 2 maanden en 3 mails later geen enkele reactie.
    Dit voelt als bestolen zijn!!!!

    Door: Bianca15-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Loungebank Ego

    In Mei bestelling geplaatst, levering zou binnen twee weken plaatsvinden. Nooit meer wat van gehoord. Zelf steeds er achteraan moeten bellen. Levering zou begin juli plaatsvinden, toen augustus en nu eind september. Dus geen tuinset in de zomer. Slechtste service ooit! Elke keer een half uur in de wacht voordat er iemand opneemt. Ik hoef die bank niet meer. Ik geef als advies: koop hier niet.

    Door: Sherin05-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Tervo Stoomcabine

    Net als vele anderen was ik bij het doornemen van de reviews in de veronderstelling dat de service en bereikbaarheid toch niet zo slecht kon zijn als mensen schreven. Helaas is niets minder waar.

    Los van het voortraject bij de bestelling van onze stoomcabine (wat ook niet geheel foutloos verliep) zitten we nu met een behoorlijk probleem waar Fonteyn simpelweg geen aandacht voor heeft. De stoomcabine Tervo Links Red cedar, die nog steeds te koop wordt aangeboden op de website, wordt namelijk geleverd met een 5.000 watt (5 kW) stoomgenerator terwijl deze aangesloten moet worden op een normale wandcontactdoos middels een standaard stekker. Wellicht is dit mogelijk in andere landen maar in Nederland is het onmogelijk om dit te realiseren. Ik zal de berekeningen hier achterwege laten maar het resultaat na 1 keer proefdraaien was dat de stoppen er letterlijk uit vlogen bij ons thuis.

    Dus contact opgenomen met Fonteyn om te kijken naar een passende oplossing. Immers aangezien ze deze stoomcabine nog steeds verkopen kan het niet zo zijn dat ik de enige ben met dit probleem of wellicht hebben ze per ongeluk een verkeerde stoomgenerator geleverd. Maar helaas is de service ver te zoeken. Ter illustratie:
    • Op 1 juni gemaild naar contactpersoon en algemeen e-mailadres over bovenstaande probleem, geen reactie.
    • Op 10 juni opnieuw gemaild naar contactpersoon en algemeen e-mailadres, geen reactie.
    • Op 14 juni weer gemaild naar contactpersoon en algemeen e-mailadres, automatische reactie dat de contactpersoon uit dienst is gegaan.
    • Op 14 juni gebeld met de klanten’service’ en na 30 minuten te horen gekregen dat zij hier geen verstand van had en dat ik maar een mail moet sturen naar een collega.
    • Op 14 juni dus gemaild naar de collega, geen reactie.
    • Op 22 juni weer gemaild naar deze collega, geen reactie
    • Op 6 juli gemaild met de mededeling dat dit de laatste mail werd voor ingebrekestelling en na 3 uren reactie dat de betreffende persoon geen kennis heeft van de techniek en dit direct door zal geven (persoonlijk nog wel) aan zijn technische collega’s die contact met mij op zullen nemen. Helaas nadien radiostilte
    • Op 20 juli maar weer gemaild dat de maat nu vol is, indien er niet voor 23 juli een reactie met passende oplossing komt dan volgt uiteindelijk toch het aangetekende schrijven met de ingebrekestelling.
    • Op 26 juli ingebrekestelling verzonden middels aangetekend schrijven. Hierop nog geen reactie ontvangen.
    • Op 2 augustus de rechtsbijstandsverzekering geïnformeerd met het verzoek om deze zaak over te nemen.

    Hopelijk helpt deze review enerzijds om potentiële klanten te informeren over de gebrekkige aftersales bij Fonteyn en anderzijds om Fonteyn in beweging te laten komen en het probleem op te lossen. Ik kom in ieder geval heel graag in contact met iemand van Fonteyn die me verder kan helpen aangezien de bouw van onze badkamer hierdoor ernstig vertraagd wordt.

    Door: Arjen Veenstra02-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Spa

    Wat een slecht bedrijf, bij de aankoop kan alles.
    Maar de levering duurde veel en veel te lang
    Als je belt krijg je geen antwoord en als je een antwoord krijgt komen ze die niet na.
    Nu een storing ik ben al een week aan het bellen en dan liegen ze weer of dat het gedrukt staat, ze zouden bellen voor een afspraak maar ze bellen niet ze zouden een mail sturen maar ze mailen niet.
    Ik heb me nog nooit zo bedonderd gevoeld.
    En de storing is nog niet verholpen wat moet je er mee.
    Dus wees wijs en koop niks meer bij Fonteyn in Uddel.

    Door: Robert Grootenboer30-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ik wacht al maanden op een offerte....

    Enorm slechte ervaring met Fonteyn. Gebeld voor een overkapping, 45 minuten in de wacht pffff maar toen kreeg ik Niels aan de telefoon, specificaties doorgegeven en gevraagd of ik de offerte per mail kon ontvangen, dan moest ik hem eerst mailen en dan pas kon hij de offerte in orde maken. Beetje vreemde gang van zaken maar goed zo gezegd zo gedaan, maar volgende dag geen offerte. Gebeld met Fonteyn en hoppa 55 minuten in de wacht. Ze verzekerden mij dat de offerte morgen zou worden opgepakt. 4 dagen later maar weer een mailtje gestuurd wat nog steeds geen offerte, kreeg ik een out of office van Niels dat hij uit dienst was. Mail doorgestuurd naar de info box en Steve die in de mail stond als zijn vervanger. 10 dagen later nog steeds helemaal niets gehoord, geen mailtje, geen telefoontje helemaal niets. Zelf maar contact opgenomen en hoppa wederom lang in de wacht dit keer 1 uur en 20 minuten, ik was er al zo goed als klaar mee toen er eindelijk iemand beschikbaar was. Ik kreeg via via eindelijk Steve aan de telefoon, het was op een vrijdagmiddag om 17:00 en hij stond op het punt om naar huis te gaan. Hij verzekerde mij dat ik morgenochtend de offerte zou krijgen. Twee dagen later je raad het al; nog steeds geen offerte!
    Mailtje gestuurd naar Steve dat ik wederom niets heb ontvangen en mijn ongenoegen geuit, wel op een nette manier. Daarna nooit meer iets vernomen van Fonteyn!!

    Mijn overkapping uiteraard elders besteld en alles was binnen één telefoontje geregeld, offerte binnen een uur binnen en na akkoord kwamen ze binnen twee weken opmeten.

    Ben blij dat ik nooit met ze in zee ben gegaan want als de klantenservice al zo'n zooitje is dan moet je je hart vasthouden met levering en montage.

    Door: Jolanda11-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    FAQ

    Is Fonteyn een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 72 ervaringen geplaatst over Fonteyn. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.8 gekregen, waarbij 28% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Fonteyn actief?

    Fonteyn is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Fonteyn gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.