NederlandReview

    Ervaringen FonQ

    Wat vindt u van FonQ? En natuurlijk wat vinden de consumenten over het bedrijf FonQ? Wij, NederlandReview, verzamelen reviews van andere consumenten die ervaring hebben meegemaakt met het bestellen van producten, het omgaan met de klachtencentrum en of het wel of niet op tijd wordt aangeleverd. NederlandReview is een platform waar u uw mening/review kunt achterlaten over een bedrijf zodat wij als NederlandReview weten hoe het bedrijf is. Ook kunnen de consumenten hier aan profiteren en kunnen ze hierdoor weten of het bedrijf wel of niet geschikt is om daar iets te gaan kopen. Hiermee bieden we een goede service en samen met andere consumenten kijken we dus of het een geschikte bedrijf voor je is om daar je spullen te gaan kopen. Graag willen we weten wat uw mening is over Fonq.nl.

    Over Fonq

    Wat is FonQ? FonQ is een webwarenhuis met meer dan 40.000 artikelen/producten in hun assortiment. Het zijn kleurrijke en bijzondere producten die het leven iets of net beter maken met cadeau’s, voor je huis of voor in de schuur. Je vindt unieke cadeau- en designproducten en een groot assortiment op het gebied van wonen, koken en tuin producten die je bij Fonq.nl kan vinden voor in en om het huis. Het is een eigentijdse webwarenhuis waar je zeker leuke en unieke designproducten kunt vinden volgens FonQ. In hun grote enorme assortiment met ruim 50.000 producten en de beste merken vind je alles voor in en om het huis volgens hen. Klopt dit volgens jou dat je alles kan vinden voor in en om het huis? En dat er een groot assortiment is op het gebied van wonen, koken en tuin producten? Zo ja, laat je review achter.


    FonQ is onderdeel van RFS Holding BV waaronder ze ook de baas zijn over wehkamp.nl RFS is de marktleider op het gebied van online winkelen in Nederland. Het webwarenhuis is opgericht in het jaar 2003 die een jong en snelgroeiend e-commercebedrijf is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en er werken ongeveer 190 personen in het gehele ordertraject; Marketing, logistiek, voorraad, inkoop klantenservice en flfillment.

    Love or hate? Een van de typische reclames van FonQ

    FonQ

    diensten
    FonQ is een groot bedrijf met een grote assortiment zoals ik het net heb verteld. Je hebt categorieën zoals Wonen & Design, Koken & Tafelen, Lifestyle, Tuin & Vrijetijd & Huishouden , Body & Sport en Baby & Kids. In de Wonen & Design categorie heb je producten voor in de badkamer, heb je accessoires voor in de toilet, vloerkleed of zitzak om te luieren.

    Ook hebben ze natuurlijk horloges van verschillende merken, boeken en gadgets. Volgens FonQ kon je van alles vinden en lijkt het dat jou ook zo? Graag willen we uw review horen.

    Klachten

    Een bedrijf als FonQ heeft natuurlijk een klantenservice waar u uw vragen kunt stellen of als u klachten heeft. FonQ streeft namelijk naar een uitstekende klantenservice waarbij het doel van hun de verwachting is. FonQ heeft ook een telefonisch contactlijn die bereikbaar is op werkdagen van 09:00 – 22:00 uur, en zaterdag + zondag van 10:00 – 17:00 uur.

    Heeft u een keer de klantenservice van FonQ benaderd? Zo ja, klopt het dat zij een uitstekende klantenservice hebben? Laat uw mening achter voor de consumenten.

    Beoordelingen & reviews over FonQ. Leuke producten maar ook goed en makkelijke bestellen en retourneren? Lees ervaringen van klanten die u voorgingen. Bij NederlandReview

    FonQ
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (69)

    4.4
    46% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.4
    Service
    rating
    3.2
    Prijs
    rating
    5
    Leveren
    rating
    3.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over FonQ

    Uw beoordeling

    Fontein set en lampen

    Maandag via fonq een fonteinset besteld die bij andere leveranciers langer dan 3 weken zou duren. Via fonq zou dit uiterlijk donderdag bezorgd worden.

    Vandaag mijn pakket binnen gekregen en zeer te spreken over de service. Het pakket was daarnaast goed verpakt en is zonder beschadigingen afgeleverd.

    Ook 2 lampen besteld waarvan 1 keurig op tijd binnen was. Van de andere lamp had ik een nette mail ontvangen dat deze vertraagd was. Nu alsnog de 2de lamp binnen het termijn binnen gekregen dat zij aangaven bij aanschaf.

    Ik zou zeker meer bestellen via fonq!

    Door: Romy16-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    oxo knoflookpers

    Het is opmerkelijk dat mijn review van de Oxo knoflookpers niet werd geplaatst. Ik beschreef dat ik hem op een aantal punten prima vind, maar dat het materiaal uiteindelijk corrodeert in de afwasmachine. Alles overigens in keurige bewoordingen beschreven.
    Deze gang van zaken heeft mij wantrouwiger gemaakt t.a.v. de reviews op de Fonq-website. Het heeft er immers de schijn van, dat kritische geluiden worden uitgefilterd.

    Door: Elise16-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Lamp voor Sinterklaas besteld

    Ze hebben inderdaad wel wat leuke spulletjes
    Ik had een gekke lamp besteld voor Sinterklaas voor mijn moeder. Die was gelukkig op tijd geleverd, een dag later dan ik deze had besteld, net op tijd voor Sinterklaas.
    Bestellen ging makkelijk en ik vond de prijs wel ok. Niet extreem goedkoop, maar hij was in het echt erg mooi!

    Door: Nina Witmans06-12-2017
    Wenny Verbeek 03-06-2020

    Waardeloze webwinkel. Wacht al sinds 12 april op de levering van 2 tuintafeltjes. Wordt van alles beloofd maar afspraken worden niet nagekomen. Zal hier nooit meer iets bestellen!

    Wenny Verbeek 03-06-2020

    Waardeloze webwinkel. Wacht al sinds 12 april op de levering van 2 tuintafeltjes. Wordt van alles beloofd maar afspraken worden niet nagekomen. Zal hier nooit meer iets bestellen!

    Kelly Bakens03-07-2020

    Hier ook, de klantenservice doet helemaal niets. En mijn review word nog vanzelf aangepast naar goed ook nog!

    Joke Smith15-07-2020

    Heel erg slecht. Ze leveren niets. Niet eens te laat maar gewoon helemaal niet. Het lukt mij maar niet hun giftcard te verzilveren. Gouden tip: bestel hier niets.

    Hans Gabr 06-08-2020

    Dinsdag besteld voet voor parasol, zou andere dag gelvererd worden. Komt nu pas vrijdag.. geef een bestelling meteen af bij post.nl en niet twee dagen later. Lijkt wel een eenmanszaak.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Veel leuke aanbiedingen

    ze hebben echt heel veel leuke spulletjes en aanbiedingen.

    het leukste als je NIET op zoek bent naar iets speciaals, maar gewoon eens wil shoppen.

    Oh en heb nu al een paar keer iets besteld en elke keer is dat gewoon keurig verpakt en snel verstuurd. Fijn dat ze er nog zijn, winkels die gewoon waarmaken

    Door: L. Kuchar13-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Karlsson Flip klok

    Klok is binnen een jaar helaas defect gegaan.
    Wanneer de Fonq garantiebepaling zegt "Bij gebreken heb je recht op vervanging of een reparatievergoeding" en ik geef de voorkeur voor vervanging wordt er toch bepaald dat ik een reparatievergoeding ontvang terwijl ik de klok voor dat bedrag niet kan repareren of vervangen, product is nog steeds op voorraad bij Fonq weliswaar in een andere kleur waar ik ook akkoord mee ben.
    Erg jammer, ik zit nu met een defect klok en een klein deel van het geld retour.

    Door: Marcel13-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Eettafel

    WAT EEN WAARDELOZE KLANTENSERVICE! Dit bedrijf zou niet eens meer mogen bestaan zó klantonvriendelijk en onprofessioneel! Deze mensen zouden allemaal een training moeten krijgen zoals al het personeel van bol.com & wehkamp etc.

    Echt de meest klantonvriendelijke en WAARDELOZE service die je maar kan krijgen is bij firma fonq!! Jammer dat ik minstens 1 ster moet geven, maar zelfs die is er 1 te veel.

    Door: Sanne06-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Nr 1 vind ik

    Beter dan wehkamp, bol.com en coolbue. Deze gasten zouden eigenlijk op nr1 moeten staan. Bestel veel online en fonq heeft me nog nooit teleurgesteld. Andere grote warenhuizen wel. factuurtje verkeerd, nooit aangekomen enzo. Bij fonq tot op heden elke keer nagekomen wat ze beloven. Vandaar even een reviewtje wat ik eigenlijk nooit doe.

    Door: Tolzan05-02-2017
    En dan geef je 1 ster ?27-12-2020

    Als je zo vol bent van de website en je geeft maar 1 ster vin ik ongeloofwaardig

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Top

    Na helemaal gek te worden van de reclame van Fonq op tv ben ik toch eens gaan kijken naar wat ze nou eigenlijk allemaal verkochten. Ik was aangenaam verrast en heb toen een aantal leuke accessoires besteld voor in de woonkamer. Goede kwaliteit voor een mooi prijsje. Ik zou zeker nog een keer bij fonq bestellen.

    Door: Marielle24-04-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Leuke dingen die je elders niet ziet

    Ook al vind ik die reclames een beetje debiel, ik werd toch verleid eens te kijken bij Fonq en ik moet zeggen: ze hebben er echt leuke dingen die ik elders nog niet was tegengekomen. Mooi!

    Verzending telkens snel en alles goed gegaan steeds.

    Door: L. Rijer29-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Leuke gekke spullen

    Leuke collectie aan gekke spullen en ze hebben veel keuze!

    Mijn bestelling duurde drie dagen om te arriveren, niet heel snel vond ik dat, maar het was wel goed verpakt en zag er net zo uit als op de foto

    Door: Else15-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Crockpot express

    De meest klantonvriendelijke en waardeloze service die maar kan krijgen is bij firma fonq!! Jammer dat ik minstens één ster moet geven, maar zelfs die is er één te veel.
    Ik heb een crockpot express besteld, wat overigens goed ging.

    Het apparaat ging echter binnen de garantie kapot. Kan gebeuren. Teruggestuurd naar Fonq. Het apparaat kan niet meer gerepareerd worden. Het apparaat was ook niet meer leverbaar (zegt fonq). Ik kon een giftcard krijgen of een alternatief bestellen. Dat is niet wat ik wil. Ik wil een crockpot expressie anders had ik meteen wel een alternatief genomen.

    Nu staat deze weer op de site van Fonq. Ik ga bellen; kan niet, want deze wordt geleverd door een partnerbedrijf! Hij staat gvd op jullie site!!! En omdat deze dus via een partner gaat, kan ik hem niet betalen met de giftcard die ik dus krijg. Geld terug ipv een giftcard kan ook niet, want dat is witwassen!

    Als ik dan wel een alternatief zie, met bijbetaling; kan niet, wordt geleverd door een partnerbedrijf!

    Wat een waardeloze, slechte firma dat fonq. Ik heb bij hen besteld, aan hun betaald en aan hun geretourneerd. Is het dan de verantwoording voor Fonq? Ja, maar die nemen ze dus niet. Dit loopt nu al maanden maar de heren/dames van het bedrijf Fonq houden voet bij stuk. Misschien dat ik de geschillencommissie maar ga benaderen, want dit slaat werkelijk nergens op.

    Kijk uit voordat je bij fonq besteld. Geld ontvangen graag, maar service van niets.

    Dringend advies; niet bij Fonq kopen. Gebeurt er iets, doen ze niets voor je!

    Door: Roger17-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Opberg bank

    Eerste bankje kapot, tweede bankje kapot, beide dozen zouden woensdag opgehaald worden.. niet dus
    Communicatie niet pro actief en te laat want ik heb de gehele middag gewacht!

    Door: Nicole D01-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Barbecook billy

    Bij mijn billy barbecook zijn de lassen van de pootjes losgelaten dit is na 2mnd na verlopen van garantie op vakantie geconstateerd en na vakantie een mail gestuurd naar fonQ, helaas zijn zij niet bereid om mij te helpen om dat het na garantie is. maar je hebt als consument ook nog een zogenaamde levensduur verwachting van een product en daar is fonQ niet toe beried om deze verantwoordelijkheid te nemen ik vind dit een slecht services

    Door: Peter18-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tuinstoel exotan

    Blunder na blunder...
    Tuinstoel besteld en kies voor levering in pakketpunt aangezien ik niet heel de dag thuis ben. Die dag krijg ik bericht dat het aangeboden is maar ik niet thuis ben... neem contact op aangezien ik thuis was en vraag hun wat er mis gelopen is?! Het pakket is idd geweigerd door het pakketpunt dat door hun werd aangeboden. Dan maar thuislevering (waar ik de hele dag voor thuis moet blijven), maar ik zou ´s morgens op de hoogte gebracht worden wanneer de levering ongeveer zou plaatsvinden. Niet dus?! In de plaats krijg ik een mail met excuus dat zij het bezorgadres helaas niet hebben kunnen bereiken vanwege de kermis in het dorp terwijl mijn adres perfect bereikbaar is.. dan maar bellen naar klantendienst waar ik niet echt (vriendelijk)werd verdergeholpen.. zo is het excuus na excuus... blijkbaar tot je opgeeft.

    Door: Eva Wuyts04-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Ecopots hangbloempot Brussels

    Wat een super slechte service en product info. Ik heb een hangploempot besteld en nu blijkt dat deze niet ingekort kan worden terwijl dit niet op de site staat aangegeven. Maar ook niet hoelang de kabels zijn. Het contact met de klantenservice was ook echt bedroevend diegene die ik aan de lijn had begreep totaal niets en wilde ook helemaal niet tegenmoet komen terwijl het bedrijf geen goede product informatie heeft gegeven. Nu zit ik met een dure hangbloempot waar ik niets mee kan. Nog nooit zo’n slechte service en dergelijk meegemaakt.

    Door: Kathinka01-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tuinschuur

    Ik heb een tuinschuur besteld via Fonq op 7 mei deze dezelfde dag geannuleerd . Na 1 uur in de wacht te hebben gehangen de klantenservice te pakken. De bestelling kon nog worden geannuleerd volgens de klantenservice. 2 dagen later kreeg ik een mail dat de schuur verstuurd was. Gebeld met de klantenservice eindelijk te pakken na 1 uur en 21 minuten in de wacht. Het pakket niet aannemen was het antwoord. Het pakket werd op het verkeerde adres bezorgd deze mensen hadden het pakket aangenomen.
    Weer gaan bellen , mailen. Fonq is ineens niet meer verantwoordelijk maar stuurt alle verantwoording naar Vida lux. En nu 16 juni nog steeds geen geld retour. Fonq gemaild , die geven aan opdracht te hebben gegeven aan Vida lux en zo wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Bestel direct bij de juiste leverancier en laat Fonq ertussen uit !

    Door: Anneke van Beek16-06-2021
    Hier kopen nee zeker niet! vergeten aan te vinken .16-06-2021

    Hier kopen nee zeker niet! vergeten aan te vinken

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Kave Home Passo Fauteuil

    Ik zou liever 0 sterren willen geven aan dit bedrijf. Was een vaste klant, maar dit is de laatste keer dat ik hier iets bestel. Ik bestel een fauteuil wat op voorraad is en die de volgende dag geleverd moet worden door PostNL Extra@Home, zit de hele dag thuis en ontvang niks. Zelfs op de bezorgdag zeggen ze telefonisch dat ze het naar je verstuurd hebben. Daarna sturen jullie mij twee uur nadat ik gebeld heb een email dat de bestelling is vertraagd. Jullie hebben dus gewoon NIKS verstuurd.
    Het track and trace die jullie naar mij versturen werkt niet. Er staat PAKKET NIET GEVONDEN. Als jullie wel hadden verstuurd stond er PAKKET ONTVANGEN DOOR POSTNL. HET PAKKET IS ZELFS NIET AANGEMELD. Is dit nou een OPLICHTING.
    Op de track and trace pagina van PostNL staat dat dit track and trace code NIET BESTAAT.

    Hieronder staat de email die ik heb ontvangen van fonq
    ----------
    Beste Dhr. Serhat Emeni,

    Onlangs heeft u een bestelling geplaatst met ordernummer ******** bij fonQ.

    Momenteel ervaren wij grote drukte waardoor uw bestelling helaas niet op tijd is verstuurd. Uw bestelling zal daarom vandaag niet geleverd kunnen worden.

    Wij doen ons uiterste best om er voor te zorgen dat de levering morgen alsnog bij u bezorgd wordt. Zodra de bestelling is ontvangen door de bezorgdienst ontvangt u per e-mail een Track & Trace-code.

    Onze excuses voor het ongemak. Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Klantenservice fonQ
    ----------
    JULLIE GEVEN ZELF TOE DAT DE BESTELLING DOOR DE DRUKTE NIET AAN DE VERVOERDER KON WORDEN AFGEGEVEN. WAAROM ZEGGEN JULLIE DAN DAT DE BESTELLING IS VERZONDEN. WAAROM STUREN JULLIE MIJ EEN VALSE TRACK AND TRACE CODE.

    Als kers op de taart hangen jullie de telefoon op terwijl ik aan het praten ben met jullie collega. DAT IS NOG EENS SERVICE!!!

    Als laatste wil ik iedereen WAARSCHUWEN die hier iets willen bestellen, met name grote artikelen zoals meubels. Bespaar je de moeite en doe het ALSTUBLIEFT NIET, ze zeggen dat ze verstuurd hebben, maar je ontvangt NIKS.

    Door: Serhat Emeni02-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Two chairs that I wanted to return

    For some reason this site didn’t allow me to put in 1 star - guess that’s the reason why review scores are not as bad as they should be for FONQ !!!!



    I wanted to return two chairs (which are unnecessary packed in two enormous boxes) and trying to get them picked up by fonq for a week and a half. Their customer service screwed up so many times , not communicating properly with me and the pick up company with which they work. It costed me hours of writing mails back and forth and calling and today was supposed to be THE DAY just to get a laughable mail that it’s been delayed again - instead of asking when does it work for me or if does other day work for me THEY inform me that the packages will be picked up on SATURDAY 8-18h????? No exact time frame so customer sit on your ass at home the whole Saturday waiting for the most incapable company ever encountered. Their prices are also not super low that u can say.. ok well I get what i pay for. Customer service and organization is extremely bad AVOID THIS COMPANY AT ALL COSTS

    Door: Miljana 06-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Dressoir

    Afgelopen week een dressoir gekregen, die ik de week ervoor besteld had voor mijn vader. De kast afgelopen zondag bij mijn vader in elkaar gezet. Bij het open maken van de dozen viel mij al gelijk op dat het al eerder in elkaar gezet was. Daarna stapelde de problemen en mankementen zich op.
    Poot los (zelf geschroefd) kras op een paneel. Afgebroken magneet. Te kleine inkeping voor de handvatten. Uitgeboord gat in handgreep (waarschijnlijk door de vorige eigenaar). Deurtjes schreef. En tot overmaat van dit alles een gebroken dwarslatje boven de deur. Ik wilde alles terug sturen, maar omdat mijn vader pas in een verzorgingshuis zit en zo graag de boel gezellig wilde hebben, stond hij erop om de kast te houden en alles zo goed en kwaad te herstellen. Persoonlijk vind ik het schandalig dat een bedrijf zo'n rotzooi durft af te sturen.

    Door: Marc ter Heide30-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tafel (na 5 maanden nog steeds niet binnen)

    Wat een ongelofelijk onprofessionele partij. Nooit meer Fonq. Wij wachten al 5 maanden op een tafel die eigenlijk op voorraad was toen wij hem bestelde.
    Wij waren de eerst wachtende en door een een fout in het systeem gaat hij keer op keer naar een ander. Tussentijds ook nog de verkeerde tafel geleverd gekregen en tot op de dag van vandaag geen tafel.

    Ik heb al uren met ze aan de telefoon gezeten en elke keer wordt beloofd het op te lossen. Maar het probleem blijft zich herhalen.

    Door: Pia16-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is FonQ een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 69 ervaringen geplaatst over FonQ. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 46% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is FonQ actief?

    FonQ is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Wonen, Elektronica, Kantoor, hobby, feest & merch, Sport & Outdoor

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van FonQ gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.