NederlandReview

    Ervaringen FonQ

    Wat vindt u van FonQ? En natuurlijk wat vinden de consumenten over het bedrijf FonQ? Wij, NederlandReview, verzamelen reviews van andere consumenten die ervaring hebben meegemaakt met het bestellen van producten, het omgaan met de klachtencentrum en of het wel of niet op tijd wordt aangeleverd. NederlandReview is een platform waar u uw mening/review kunt achterlaten over een bedrijf zodat wij als NederlandReview weten hoe het bedrijf is. Ook kunnen de consumenten hier aan profiteren en kunnen ze hierdoor weten of het bedrijf wel of niet geschikt is om daar iets te gaan kopen. Hiermee bieden we een goede service en samen met andere consumenten kijken we dus of het een geschikte bedrijf voor je is om daar je spullen te gaan kopen. Graag willen we weten wat uw mening is over Fonq.nl.

    Over Fonq

    Wat is FonQ? FonQ is een webwarenhuis met meer dan 40.000 artikelen/producten in hun assortiment. Het zijn kleurrijke en bijzondere producten die het leven iets of net beter maken met cadeau’s, voor je huis of voor in de schuur. Je vindt unieke cadeau- en designproducten en een groot assortiment op het gebied van wonen, koken en tuin producten die je bij Fonq.nl kan vinden voor in en om het huis. Het is een eigentijdse webwarenhuis waar je zeker leuke en unieke designproducten kunt vinden volgens FonQ. In hun grote enorme assortiment met ruim 50.000 producten en de beste merken vind je alles voor in en om het huis volgens hen. Klopt dit volgens jou dat je alles kan vinden voor in en om het huis? En dat er een groot assortiment is op het gebied van wonen, koken en tuin producten? Zo ja, laat je review achter.


    FonQ is onderdeel van RFS Holding BV waaronder ze ook de baas zijn over wehkamp.nl RFS is de marktleider op het gebied van online winkelen in Nederland. Het webwarenhuis is opgericht in het jaar 2003 die een jong en snelgroeiend e-commercebedrijf is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en er werken ongeveer 190 personen in het gehele ordertraject; Marketing, logistiek, voorraad, inkoop klantenservice en flfillment.

    Love or hate? Een van de typische reclames van FonQ

    FonQ

    diensten
    FonQ is een groot bedrijf met een grote assortiment zoals ik het net heb verteld. Je hebt categorieën zoals Wonen & Design, Koken & Tafelen, Lifestyle, Tuin & Vrijetijd & Huishouden , Body & Sport en Baby & Kids. In de Wonen & Design categorie heb je producten voor in de badkamer, heb je accessoires voor in de toilet, vloerkleed of zitzak om te luieren.

    Ook hebben ze natuurlijk horloges van verschillende merken, boeken en gadgets. Volgens FonQ kon je van alles vinden en lijkt het dat jou ook zo? Graag willen we uw review horen.

    Klachten

    Een bedrijf als FonQ heeft natuurlijk een klantenservice waar u uw vragen kunt stellen of als u klachten heeft. FonQ streeft namelijk naar een uitstekende klantenservice waarbij het doel van hun de verwachting is. FonQ heeft ook een telefonisch contactlijn die bereikbaar is op werkdagen van 09:00 – 22:00 uur, en zaterdag + zondag van 10:00 – 17:00 uur.

    Heeft u een keer de klantenservice van FonQ benaderd? Zo ja, klopt het dat zij een uitstekende klantenservice hebben? Laat uw mening achter voor de consumenten.

    Beoordelingen & reviews over FonQ. Leuke producten maar ook goed en makkelijke bestellen en retourneren? Lees ervaringen van klanten die u voorgingen. Bij NederlandReview

    FonQ
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (25)

    5
    48% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.8
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5.6
    Leveren
    rating
    4.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Lamp voor Sinterklaas besteld

    Ze hebben inderdaad wel wat leuke spulletjes
    Ik had een gekke lamp besteld voor Sinterklaas voor mijn moeder. Die was gelukkig op tijd geleverd, een dag later dan ik deze had besteld, net op tijd voor Sinterklaas.
    Bestellen ging makkelijk en ik vond de prijs wel ok. Niet extreem goedkoop, maar hij was in het echt erg mooi!

    Door: Nina Witmans 06-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Veel leuke aanbiedingen

    ze hebben echt heel veel leuke spulletjes en aanbiedingen.

    het leukste als je NIET op zoek bent naar iets speciaals, maar gewoon eens wil shoppen.

    Oh en heb nu al een paar keer iets besteld en elke keer is dat gewoon keurig verpakt en snel verstuurd. Fijn dat ze er nog zijn, winkels die gewoon waarmaken

    Door: L. Kuchar 13-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Nr 1 vind ik

    Beter dan wehkamp, bol.com en coolbue. Deze gasten zouden eigenlijk op nr1 moeten staan. Bestel veel online en fonq heeft me nog nooit teleurgesteld. Andere grote warenhuizen wel. factuurtje verkeerd, nooit aangekomen enzo. Bij fonq tot op heden elke keer nagekomen wat ze beloven. Vandaar even een reviewtje wat ik eigenlijk nooit doe.

    Door: Tolzan 05-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Top

    Na helemaal gek te worden van de reclame van Fonq op tv ben ik toch eens gaan kijken naar wat ze nou eigenlijk allemaal verkochten. Ik was aangenaam verrast en heb toen een aantal leuke accessoires besteld voor in de woonkamer. Goede kwaliteit voor een mooi prijsje. Ik zou zeker nog een keer bij fonq bestellen.

    Door: Marielle 24-04-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Hanglamp besteld maar kreeg salontafel

    Wat een waardloze (web)winkel. Ik heb een hanglamp besteld en kreeg na 7 dagen een salontafel.
    Ik heb ze gebeld en aangegeven dat ze een verkeerde artikel verstuurd hebben en gevraagd om de salontafel op te halen. Ik heb geen auto en z'n tafel/doos kan ik niet lopend of met fiets wegbrengen.
    Ik heb per mail reactie ontvangen dat voor het ophalen van tafel moet ik 20 euro betalen.
    Sorry?? maken jullie van jullie probleem nu mijn probleem?
    Tafel staat al meer dan een week in mijn woning en nog geen hanglamp gezien :(.
    Een onprofessioneel bedrijf die niet eens het juiste artikel in de juiste verpakking kan doen en van eigen probleem, probleem van klant maakt. bahhh
    Ik zal nooit meer bestellen via fonq/tvwonen website!

    Door: Timo 22-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Fatboy add the wally lamp

    Ik heb in januari een fatboy lampje (add the wally) besteld en geleverd gekregen, deze was direct kapot en heb dit gelijk gemeld.
    Ben nu al 5 maanden bezig een vervanger te krijgen en wordt steeds van kastje naar muur gezonden. Eerst zou deze direct van fatboy zelf naar mij toegezonden worden, na een aantal weken niets te hebben gehoord heb ik weer eens contact gezocht.
    Er is mij toen gezegd dat het vervangend lampje in hun magazijn nu ligt maar ze kunnen zij er niet aankomen ivm corona.
    Nu na 35 mails krijg ik de melding dat het lampje niet meer toegezonden kan worden en na 5 maanden dat het lampje nu uit het assortiment is. Het vervangend artikel van fatboy is 20 euro duurder geworden (zelfde naam en specificaties alleen een andere kleur)
    Deze weigeren ze te leveren ondanks dat ik al dik 5 maanden bezig ben en nog altijd geen werkend lampje heb
    Nu willen ze een cadeaubon geven ter waarde van het eerst bestelde lampje. Aangegeven dat ik geen cadeaubon accepteer maar ze weigeren het geld terug te storten of het vervangend lampje te leveren (deze is overigens gewoon op voorraad)

    Door: Davy 14-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Leuke dingen die je elders niet ziet

    Ook al vind ik die reclames een beetje debiel, ik werd toch verleid eens te kijken bij Fonq en ik moet zeggen: ze hebben er echt leuke dingen die ik elders nog niet was tegengekomen. Mooi!

    Verzending telkens snel en alles goed gegaan steeds.

    Door: L. Rijer 29-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Leuke gekke spullen

    Leuke collectie aan gekke spullen en ze hebben veel keuze!

    Mijn bestelling duurde drie dagen om te arriveren, niet heel snel vond ik dat, maar het was wel goed verpakt en zag er net zo uit als op de foto

    Door: Else 15-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Traditional wijnrek

    We moesten het pakketje helemaal zelf in elkaar inzetten, dit was niet te doen. Alles was scheef, waardeloze aankoop dit. Heel teleurgesteld.

    Door: Jaco 14-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7.5
    rating

    Trampoline

    Trampoline op voorraad besteld. In de bevestigingsmail stond leveren op afspraak. Gelijk over gebeld, ging via hun leverancier. Aangegeven dat het op voorraad staat op de site en nu dus niet zo bleek te zijn. Daar gingen ze niets aan doen. Uitgelegd dat ik het over 5 weken nodig heb voor een verjaardag, dus of ze mij meer konden vertellen. Ze zouden erachteraan gaan. Na paar dagen weer gebeld, ze gaan erachteraan. Na nog een paar dagen weer bellen. Dagenlang word ik eruit gegooid omdat het te druk is aan de telefoon. Vervolgens wordt na 3 weken de trampoline uit het niets, per mail, geannuleerd. Gebeld voor uitleg. Onze excuses, niet onze fout. Nou zeker wel fonq, jullie kiezen ervoor om met die leverancier samen te werken. Enige compensatie oid is niet mogelijk, er wordt enkel genoteerd dat ik weer heb gebeld over de order. Nu zijn alle trampolines overal uitverkocht die wij willen, arm ventje op zijn verjaardag...

    Door: Anne 13-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Bureau van woood

    Bureau besteld in maart. Op 20 april kreeg ik bericht dat 't geleverd zou worden. Tot op heden inmiddels mei niets. Na diverse mails geen reactie. Na telefonisch contact verwijzen ze steeds naar de leverancier. Afspraak dat of we een datum van levering krijgen of geld terug. Na weer een week wachten geen enkele reactie en ook geen geld terug!! Nooit meer Fonq.,

    Door: Marijnissen 08-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Rolgordijn

    Op dag van levering mailtje dat er een laadfout was en ze niet meer weten waar mijn bestelling is. Doen geen moeite om te achterhalen waar. Ik hoor het vanzelf wel een keer kreeg ik van de klantenservice te horen.

    Wat blijkt nu, 1 jaar geleden zo'n zelfde product besteld en ook daar op de dag van levering een laadfout. Precies dezelfde mail.

    Wat blijkt, ze gebruiken dat trucje om zo langer over de levering te kunnen doen. Natuurlijk innen ze wel het geld direct.

    Door: Marc 04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    VT Wonen kast

    In maart een VT wonen kast bestelt bij Fonq. Helaas voldoet de kast niet aan onze verwachting. Zat niet mooi in de verf en erg wankel en wiebelig. Op 1 april 2020 is de kast door Dutch Ned bij ons opgehaald, prima service van deze vervoeder. Kast is vanuit hun verzonden naar De Eenhoorn, echter verzuimd deze aanbieder een bericht te sturen aan Fonq. Wij wachten nu dus al geruime tijd op ons geld, €500 om precies te zijn. Fonq is telefonisch niet bereikbaar, per mail krijg je sorry en we nemen contact op de aanbieder. Dit hoor ik nu al al bijna 2 weken! De klant opbellen doen ze blijknaar niet, en zelf ook niet telefonisch bereikbaar.
    De Eenhoorn kan mij ook niet verder helpen, dit ligt bij Fonq.

    Ik zal nooit meer iets bestellen bij Fonq of de Eenhoorn. Al moet ik ergens ander meer betalen voor een artikel, de service en afhandeling kan al gauw een stuk beter!!!!

    Door: Lianne 04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Zoutmolen

    Van een retourzending op 8 april nog steeds geen geld terug terwijl dit maximaal 2 weken zou duren. Telefonisch contact gehad wanneer ik dit geld mocht verwachten, zou op 1 mei zijn en nog steeds niks terug. Nu niet meer te bereiken, na 10 minuten in de wacht staan word je er continu uitgegooid. Heel slecht geregeld allemaal.

    Door: A 04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Tuinstoelen

    Ik heb 6 tuinstoelen besteld die zoals aangegeven was op voorraad waren
    Moest van te voren betalen
    Keurig gedaan en kreeg maar 2 geleverd
    Moest ze maar retour sturen dan kreeg ik geld terug
    Slechte service maar nog skechter te bereiken via de telefoon waar een ondeskundige dame de telefoon op nam en zeer ongeïnteresseerd reageerde
    Kortom ik bestel nooit meer is bij deze organisatie

    Door: Anita 13-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Zelfklevend decoratiefolie

    Ik heb 2 rolletjes besteld maar ik heb alleen maar eentje ontvangen. Ik heb twee e-mails gestuurd. Ik wacht op een antwoord. Nog geen oplossing gevonden

    Door: Diana 08-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Duo rolgordijnen

    Wij hebben bij Fonq duo rolgordijnen besteld. De levering was vlot en op tijd. Helaas zat er kleur verschil in. Onze fout niet goed gekeken.
    Toen begon de ellende. We willen twee van de vier gordijnen om ruilen voor de goede kleur. Bellen, bellen ,bellen zonder succes. Uiteindelijk in de auto gestapt en naar de showroom gereden. De dame achter de balie daar hielp ons op weg. Er zou worden uitgezocht of omruilen mogelijk was. Nee natuurlijk dat zou te makkelijk zijn.
    Toen begon de lijdensweg pas echt. We hebben 3 weken gewacht om ons geld terug te krijgen. We hebben 5 uur gedocumenteerd besteed aan deze kwestie en nog de nodige tijd ongedocumenteerd om ons geld terug te krijgen en twee volledige nieuwe rolgordijnen (die op voorraad waren)geleverd te krijgen. We hebben 10 verschillende personen gesproken.
    Uiteindelijk hebben wij dit dossier bij de teamleider Martine van Fonq gedeponeerd (dossier met namen tijden en voorvallen) en haar om een reactie gevraagd.
    Er kwam een reactie terug. Sorry voor het ongemak gelukkig is nu alles in orde en we bespreken het met de betrokkenen. Eh sorry we hadden een wat meer inhoudelijke reactie verwacht en een mening over de exorbitante tijdsinvestering die wij hebben gedaan om het goed te krijgen. Dus wij reageren met een mail waarin we zeggen dat haar collega’s ook heel goed in sorry zeggen zijn maar niet in oplossen en dat we iets meer reactie terug hadden verwacht.
    Reactie ze bieden ons een tegoedbon van 20 euro aan als we voor 40 euro gaan bestellen. En of we even willen laten weten of we daar gebruik van willen maken.
    We voelen ons zwaar beledigd en zijn nu nog bozer op Fonq dan we al waren. Een klacht gebruiken om omzet te generen is onethisch, beledigend en onaanvaardbaar. En net als je denkt dat het niet erger kan krijgen we een berichtje dat ze ons coulance halve ook wel een bon van 20 euro willen sturen. Wel even bevestigen graag. We hebben beleefd bedankt voor deze coulance met de mededeling dat ze het niet helemaal goed begrepen heeft. Coulance halve je moet maar durven.
    Voor ons nooit meer Fonq. Jammer hun spullen zijn leuk maar de klantenservice is om te janken.

    Door: Mechthild 10-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Schrijftafel

    In september 2019 een schrijftafel gekocht bij fonq . Deze bleek van verkooppartner vidaxl te zijn. Nu in febr 2020 heb ik nog geen tafel en geen geld teruggestort. Word elke keer via fonq naar vidaxl verwezen en via vidaxl naar fonq. Ik baal ontzettend dat mijn 170 euro niet wordt terugbetaald. Vele uren aan de telefoon gezeten en veel mails verstuurd. Zonde van je geld!!

    Door: Ivonne 18-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Fauteuil

    Fonq is verschrikkelijk! Ik heb een stoel besteld waarvan de kleur niet naar smaak is, deze heb ik netjes in dezelfde verpakking gebracht naar een post nl punt en deze is gemeten, aangenomen en verwerkt. Krijg ik vanavond een mail dat ik het pakket weer moet ophalen bij het post nl punt omdat deze ineens te groot zou zijn. Ik moest iemand regelen mij te helpen het weg te brengen, ik ga niet weer de stoel ophalen en vervolgens verwachten zij dat je dan de hele dag thuis gaat zitten wachten tot ze het kunnen ophalen. Ik spreek hier de klantenservice over en hun reactie is , wij hebben u op de hoogte gebracht en succes ermee. Hoe is dit mogelijk? Dat mensen hier nog wat kopen! Ik nooooooit meer. Heb nog nooit een review geschreven over zoiets maar dit is zo asociaal ik zou het jammer vinden als dit een ander overkomt. Zo jammer dit! Zo wil je toch niet bekend staan als bedrijf?!

    Door: Sabine 31-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over FonQ

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is FonQ een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 25 ervaringen geplaatst over FonQ. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 48% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is FonQ actief?

    FonQ is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Wonen, Elektronica, Kantoor, hobby, feest & merch

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van FonQ gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.