NederlandReview

  Ervaringen Charlie Temple

  Vind jij het ook zo leuk om af en toe eens een andere bril op te zetten? Wanneer je een bril op sterkte hebt, dan loopt dit al gauw in de papieren. Maar bij Charlie Temple kun je voor een klein bedrag al een bril op sterkte bestellen. Maar of het niet erg lastig is om dit online te doen zonder dat je kunt passen, kun je hier lezen. Ook kom je hier de ervaringen van anderen met dit bedrijf tegen.

  Over Charlie Temple

  Toen het zoontje Charlie van oprichter Leon Planken in 2014 een bril moest hebben, was hij verbaasd dat dit meer dan twee weken duurde. Daarnaast vond hij de rekening van maar liefst € 400,- ook erg hoog. Omdat hij geen verklaring kon vinden waarom dit zo duur moest zijn is hij zelf het avontuur Charlie Temple begonnen. De opzet is dat je gemakkelijk een leuke bril van de beste kwaliteit moet kunnen kopen, zonder veel geld kwijt te zijn. Ze zijn zelf brillen gaan maken, omdat dit goedkoper was en omdat ze geloven dat het beter kan. Ze ontwerpen hun eigen brillen, laten de monturen maken bij de beste fabrikant en slijpen zelf de glazen in het eigen glasatelier in Delft.

  Cheap Glasses - Charlie Temple (dutch ) Review

  Diensten

  Wanneer je bij Charlie Temple een bril wilt bestellen, wordt je via de site stap voor stap door het proces geholpen. Ten eerste dien je bij een bril op sterkte een oogmeting van je opticien bij de hand te hebben. Op de site staat met woord en beeld uitgelegd hoe je die moet lezen. Dan volg je de volgende stappen:

  • Stap 1 - Kies een bril: Je hebt de keuze uit een mannenbril, vrouwenbril, zonnebril, computerbril en multifocale bril in monturen van verschillende materialen en maten. Kijk dus goed bij elke bril wat de opgegeven maten van het model zijn.
  • Stap 2 - Klik je brilbehoefte aan - Enkelvoudig

  Met een enkelvoudige bril kies je om beter ver te zien óf om beter dichtbij te kunnen zien.

  - Multifocaal

  Met een multifocale bril kies je voor een bril waarmee je ver én dichtbij beter kunt zien. (p.s. het is ook mogelijk om een bril zonder sterkte te bestellen)

  • Stap 3 - Geef je oogsterkte door (van recept)
  • Stap 4 - Kies het type glas dat je wil hebben
  • Stap 5 - Kies voor basic, premium of dunner glas
  • Stap 6 - Bestel en betaal de bril

  Na aankoop ontvang je de bril met factuur welke je zelf eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Wil je weten welke vergoeding jouw verzekeraar biedt? Kijk dan op de website voor een zorgvergoeding check.

  Klachten

  Wanneer je een bril bij Charlie Temple aanschaft heb je 30 dagen de tijd om deze te proberen. Bevalt het niet, dan stuur je hem terug en krijg je je geld terug. Heb je nog vragen of advies nodig, dan kun je eerst kijken op de pagina met veelgestelde vragen. Ook kun je van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur bellen met (020) 40 400 00. Of mail naar: hallo@charlietemple.nl. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een online contactformulier in te sturen, of een berichtje met je vraag naar Facebook of Twitter te sturen.

  Jouw ervaring

  Ben jij tevreden met je bestelde bril van Charlie Temple? Of zou je het anderen afraden? Laat ook jouw mening hier achter!

  Wat zijn de beoordelingen, meningen en ervaringen van klanten van Charlie Temple? Is dit de ideale plek om een perfecte bril te vinden? Lees reviews!

  Charlie Temple
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (9)

  6.6
  33% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8
  Service
  rating
  4.8
  Prijs
  rating
  8.2
  Leveren
  rating
  5.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Charlie Temple

  Uw beoordeling

  Goed maar zeer beperkt aanbod smalle monturen

  Bij Charlie Temple terecht gekomen vanwege de prijzen, met name die voor multifocale glazen. Goedkoper heb ik nergens gevonden. Brillen24, waar ik eerder heb gekocht, heeft ook goedkope monturen maar de multifocaal glazen zijn daar relatief duur.
  Ik zocht een niet al te breed montuur. Echter, bij Charlie Temple heb ik daar maar één van gevonden (128mm breed, het merendeel is 133mm breed). Het model stond mij wel aan, hoewel ik andere modellen mooier vond maar te breed.
  Ik ben tevreden met de aankoop. Montuur ziet er goed uit en past perfect, glazen zijn goed, sterkte is goed. Geen minpunten. Alleen het aanbod in monturen in kleinere breedtematen is dus minimaal.

  Door: MIc01-03-2018
  Geza27-03-2018

  Ik vind het heel lastig een montuur te vinden met de gewenste breedtemaat. Het zou toch mogelijk moeten zijn ipv de foto met maten een tabel te maken waarin de maten staan. Ik kom op de huidige manier niet tot een keuze.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  perfect

  Zonnebril op sterkte besteld op maandagavond en op woensdagmiddag al in huis. glazen zijn prima en bril keurig recht en heel mooi verpakt in een mooi doosje met zakje voor bril en schoonmaakdoekje.

  Bril opgezet en zat gelijk goed. geen verschil met mijn andere zonnebril en gewone bril. en dat voor een bril van € 9,99

  Door: Johan12-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Geprobeerd en goed

  Toch maar gewoon geprobeerd want ze zijn spotgoedkoop en beetje wantrouwig want kan toch niet veel zijn voor die prijs. Maar ze zijn serieus goed. Viel me erg mee.

  Door: Zuza21-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  brill

  het is een leugen, een aanfluiting van de koper. Ik koop mijn hele leven niet meer. valse terugkeerbeleid. ren zo snel als je kunt!

  Door: john smith07-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  Geen garantie na 30 dagen

  Draag contactlenzen en voor noodgeval bril bij Charlie tempel besteld , vanaf begin problemen met linkerglas .
  Slecht zicht maar omdat ik weinig de bril draag dacht dat ik moest wennen aan een bril . Probleem bleef en contact gezocht met klantenservice omdat de 30 dagen garantie voorbij was het jammer maar helaas .
  Ook verzoek om op mijn kosten bril op te sturen ter reparatie werd gezegd dat ze dit niet deden . Hoezo goede service waardeloze service !

  Door: Rob 01-08-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Jammer

  Aantal brillen gekocht, verkeerde levering, schroefjes vliegen eruit, lange levering! Door mij gemaakte kosten niet retour!
  Laatste bril blijft mijn haar in de pootjes vastzitten! Doen ze niets mee want ik heb niet tijdig gereageerd! Naar mijn mening een ontwerp fout!
  Ben er nu klaar mee het is fout op fout!

  Door: Brenda 31-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  Nooit meer!!

  Nooit meer!!
  De eerste bril die ik ontving was niet naar mijn smaak, de kleur beviel mij niet. Dit was mijn eigen ‘fout’, dus ik vond t een goede service dat ik de bril op eigen kosten terug mocht sturen. Ik kreeg dan de bril opgestuurd in de juiste kleur. Ze hadden toevallig nog een montuur in de juiste kleur liggen. Toen ik deze bril ontving, kon de bril gelijk weer terug in het doosje. De glazen hadden nl dikke witte randen en het glas zat los. Het leek alsof de glazen te klein waren voor het montuur.De volgende bril had helaas weer de witte randen en het montuur was helemaal verbogen. Ik mocht het nog een keer proberen, want waarschijnlijk kwam het door de dikte van het glas. Helaas.....ook deze bril had weer de witte randen. Dit heb ik nog nooit eerder gehad met een bril. Ook deze ging weer retour. En nu begon de ellende eigenlijk pas echt.......het terugkrijgen van je geld. De beloofde retourkosten worden van je (betaalde) afterpay rekening betaald, het bedrag voor de bril wordt opeens verminderd met retourkosten en kosten van een montuur? De administratie is 1 grote bende daar en ze doen alsof de klant het niet begrijpt. Nu tientallen mailtjes later, heb ik het (totaal) bedrag nog steeds niet ontvangen.

  Door: P04-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Nu al 3 weken

  Ik heb een dure bril voor iedere dag maar dacht de gok te wagen om een zonnebril via charlie temple te bestellen, dit is nu ruim 3 weken geleden. Geen mail gezien over het waarom. Ik kan nu ook geen eens op de site, ook mijn mail komt retour. Ik hoop dat het bedrijf nog bestaat en ik niet mijn geld kwijt ben.

  Door: Marjo Brand19-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Leveren niet!!

  Dramatisch. Zouden leveren binnen drie werkdagen. Gebeurt niet. Ik moet zelf na een week contact zoeken met de vraag wanneer mijn bril eindelijk komt. Ik keijg dan te horen dat ze geen flauw idee hebben want ze hebben leveringsproblemen. Nu ga ik op vakantie zonder bril. Dit kan echt niet. Op zijn minst moet je dan zelf contact opnemen met de klant.

  Door: Van Bijsterveld 31-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  FAQ

  Is Charlie Temple een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 9 ervaringen geplaatst over Charlie Temple. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.6 gekregen, waarbij 33% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Charlie Temple actief?

  Charlie Temple is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Kinderen & baby

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Charlie Temple gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.