NederlandReview

  Ervaringen Charlie Temple

  Vind jij het ook zo leuk om af en toe eens een andere bril op te zetten? Wanneer je een bril op sterkte hebt, dan loopt dit al gauw in de papieren. Maar bij Charlie Temple kun je voor een klein bedrag al een bril op sterkte bestellen. Maar of het niet erg lastig is om dit online te doen zonder dat je kunt passen, kun je hier lezen. Ook kom je hier de ervaringen van anderen met dit bedrijf tegen.

  Over Charlie Temple
  Toen het zoontje Charlie van oprichter Leon Planken in 2014 een bril moest hebben, was hij verbaasd dat dit meer dan twee weken duurde. Daarnaast vond hij de rekening van maar liefst € 400,- ook erg hoog. Omdat hij geen verklaring kon vinden waarom dit zo duur moest zijn is hij zelf het avontuur Charlie Temple begonnen. De opzet is dat je gemakkelijk een leuke bril van de beste kwaliteit moet kunnen kopen, zonder veel geld kwijt te zijn. Ze zijn zelf brillen gaan maken, omdat dit goedkoper was en omdat ze geloven dat het beter kan. Ze ontwerpen hun eigen brillen, laten de monturen maken bij de beste fabrikant en slijpen zelf de glazen in het eigen glasatelier in Delft.

  Diensten
  Wanneer je bij Charlie Temple een bril wilt bestellen, wordt je via de site stap voor stap door het proces geholpen. Ten eerste dien je bij een bril op sterkte een oogmeting van je opticien bij de hand te hebben. Op de site staat met woord en beeld uitgelegd hoe je die moet lezen. Dan volg je de volgende stappen:

  • Stap 1 - Kies een bril: Je hebt de keuze uit een mannenbril, vrouwenbril, zonnebril, computerbril en multifocale bril in monturen van verschillende materialen en maten. Kijk dus goed bij elke bril wat de opgegeven maten van het model zijn.
  • Stap 2 - Klik je brilbehoefte aan - Enkelvoudig

  Met een enkelvoudige bril kies je om beter ver te zien óf om beter dichtbij te kunnen zien.

                         - Multifocaal

  Met een multifocale bril kies je voor een bril waarmee je ver én dichtbij beter kunt zien. (p.s. het is ook mogelijk om een bril zonder sterkte te bestellen)

  • Stap 3 - Geef je oogsterkte door (van recept)
  • Stap 4 - Kies het type glas dat je wil hebben
  • Stap 5 - Kies voor basic, premium of dunner glas
  • Stap 6 - Bestel en betaal de bril

  Na aankoop ontvang je de bril met factuur welke je zelf eventueel kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Wil je weten welke vergoeding jouw verzekeraar biedt? Kijk dan op de website voor een zorgvergoeding check.

  Klachten
  Wanneer je een bril bij Charlie Temple aanschaft heb je 30 dagen de tijd om deze te proberen. Bevalt het niet, dan stuur je hem terug en krijg je je geld terug. Heb je nog vragen of advies nodig, dan kun je eerst kijken op de pagina met veelgestelde vragen. Ook kun je van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur bellen met (020) 40 400 00. Of mail naar: hallo@charlietemple.nl. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een online contactformulier in te sturen, of een berichtje met je vraag naar Facebook of Twitter te sturen.

  Jouw ervaring
  Ben jij tevreden met je bestelde bril van Charlie Temple? Of zou je het anderen afraden? Laat ook jouw mening hier achter!

  Wat zijn de beoordelingen, meningen en ervaringen van klanten van Charlie Temple? Is dit de ideale plek om een perfecte bril te vinden? Lees reviews!

  Charlie Temple
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

  7,8
  60% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  8,8

  Service

  6,8

  Prijs

  9,2

  Leveren

  6,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Nu al 3 weken

  Marjo Brand19-08-2018

  Ik heb een dure bril voor iedere dag maar dacht de gok te wagen om een zonnebril via charlie temple te bestellen, dit is nu ruim 3 weken geleden. Geen mail gezien over het waarom. Ik kan nu ook geen eens op de site, ook mijn mail komt retour. Ik hoop dat het bedrijf nog bestaat en ik niet mijn geld kwijt ben.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  6

  Leveren niet!!

  Van Bijsterveld 31-07-2018

  Dramatisch. Zouden leveren binnen drie werkdagen. Gebeurt niet. Ik moet zelf na een week contact zoeken met de vraag wanneer mijn bril eindelijk komt. Ik keijg dan te horen dat ze geen flauw idee hebben want ze hebben leveringsproblemen. Nu ga ik op vakantie zonder bril. Dit kan echt niet. Op zijn minst moet je dan zelf contact opnemen met de klant.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  perfect

  Johan12-07-2018

  Zonnebril op sterkte besteld op maandagavond en op woensdagmiddag al in huis. glazen zijn prima en bril keurig recht en heel mooi verpakt in een mooi doosje met zakje voor bril en schoonmaakdoekje.

  Bril opgezet en zat gelijk goed. geen verschil met mijn andere zonnebril en gewone bril. en dat voor een bril van € 9,99

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Goed maar zeer beperkt aanbod smalle monturen

  MIc01-03-2018

  Bij Charlie Temple terecht gekomen vanwege de prijzen, met name die voor multifocale glazen. Goedkoper heb ik nergens gevonden. Brillen24, waar ik eerder heb gekocht, heeft ook goedkope monturen maar de multifocaal glazen zijn daar relatief duur.
  Ik zocht een niet al te breed montuur. Echter, bij Charlie Temple heb ik daar maar één van gevonden (128mm breed, het merendeel is 133mm breed). Het model stond mij wel aan, hoewel ik andere modellen mooier vond maar te breed.
  Ik ben tevreden met de aankoop. Montuur ziet er goed uit en past perfect, glazen zijn goed, sterkte is goed. Geen minpunten. Alleen het aanbod in monturen in kleinere breedtematen is dus minimaal.

  Geza27-03-2018

  Ik vind het heel lastig een montuur te vinden met de gewenste breedtemaat. Het zou toch mogelijk moeten zijn ipv de foto met maten een tabel te maken waarin de maten staan. Ik kom op de huidige manier niet tot een keuze.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Geprobeerd en goed

  Zuza21-06-2017

  Toch maar gewoon geprobeerd want ze zijn spotgoedkoop en beetje wantrouwig want kan toch niet veel zijn voor die prijs. Maar ze zijn serieus goed. Viel me erg mee.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Schrijf zelf een review over Charlie Temple

  Uw beoordeling