NederlandReview

    Ervaringen Catawiki

    Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

    Geschiedenis

    Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

    Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

    In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.

    Catawiki - Find your wow, sell your wow

    Diensten

    Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

    Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

    Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

    Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

    Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

    Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

    Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

    Catawiki
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (115)

    3.2
    31% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.6
    Service
    rating
    2.8
    Prijs
    rating
    3.4
    Leveren
    rating
    3

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Catawiki

    Uw beoordeling

    Mijn aanmelding

    Bij deze tent zijn zulke ontzettend domme mensen aanwezig. Paar jaar geleden heb ik zelf mijn account verwijderd wegens een ernstige ziekte waar het nu gelukkig beter mee gaat, maar ik kan mij niet meer aanmelden. Ik sta geblokkeerd. Ik stuur daar een nette mail over, leg precies uit hoe het zit - maar hij snapte het niet bleek uit zijn antwoord - dus ik leg het nogmaals Jip en Janneke uit. Begon ie te stotteren phepheeuup... jamaar ik blijf toch bij mijn standpunt dat u geblokkeerd blijft. Dus ik vraag onderbouwing, ja, nee gewoon, ik blijf er gewoon bij. Het lijkt wel een vraag Thierry aan Hugo. Domme mensen, echt.... zo'n hekel aan. En Domme meneer kan vanavond bij z'n vriendje tijdens het veganistische samenkomen dit verhaaltje vertellen, maar dan dat hij superieur is natuurlijk.

    Door: Oscar Gons 26-01-2022
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Gebroken Murano vaas

    Tussen alle negatieve beoordelingen nu ook maar eens een wat positiever bericht over Catawiki. De vaas die ik verkocht aan een Italiaan heeft de reis niet overleefd. De koper meldde de schade wel aan mij, maar niet aan Catawiki, dus ik kreeg keurig het aankoopbedrag op mijn rekening gestort. Strikt genomen was voor Catawiki de transactie daarmee afgesloten. Op mijn advies heeft de koper alsnog de schade gemeld bij Catawiki. Nadat ik de aankoopsom aan de koper heb terugbetaald, heeft Catawiki, hoewel ze daar niet toe verplicht zijn, de veilingkosten in de vorm van een voucher terugbetaald aan de koper. Dat vind ik netjes. Ook het mailverkeer verliep goed; er werd vlot gereageerd. Deze affaire was binnen twee dagen afgehandeld.
    Tot slot. Ik lees hieronder toch aardig wat zaken die fout zijn gegaan en waarvan Catawiki de schuld krijgt. En niet altijd terecht. Je kunt Catawiki niet kwalijk nemen dat er oplichters tussen de verkopers zitten. En je kunt Catawiki ook niet kwalijk nemen dat er vaak onnozele kopers zijn, die zich onvoldoende informeren en zich niet realiseren waar ze mee bezig zijn. Hoe dom kun je zijn om een Rolex via internet te kopen! Dan vraag je er toch om!

    Door: Frans19-05-2021
    Frederiek Blaauw Steenmeijer20-06-2021

    Catawiki doet zich wel voor als veilingsite met EXPERTS, hoe zit dat dan ????

    H Schouwman 13-08-2021

    Een Rolex via internet kan niet. Nu moet ik ff nadenken, want de logica van u is nogal kronkelig. Dus u mag een dure vaas verkopen maar iemand mag niet eerlijk een Rolex verkopen. Dat is krom. Van u zou ik dus nooit wat kopen. U staat in de lijst.

    HB04-10-2021

    Schouwman, als u niet snapt dat je Rolex-horloges en ander duur, populair merkspul beter niet via veilingsites kunt kopen, kan ik u enkel aanraden om hier éxtra voorzichtig te zijn...

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Schilderij met lijst 50 euro

    Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

    Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
    Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
    Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

    Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

    Door: K. Piets12-07-2017
    bianca van beele04-10-2020

    de man van titanic hebt gebeld kan het niet versturen is niet kompleet ikan ik dan mijn geldvan 81 euro terug krijgen mvg mevrouw van beeld

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Diverse

    Bieden via Catawiki werkt fantastisch. Goede beschrijvingen en foto’s. Bieden is spannend maar is goed geregeld. Veilig: pas als je het lot in ontvangst gekregen en bekeken hebt, wordt de betaling vrijgegeven; zoniet dan kan het lot zonder problemen teruggestuurd worden, zonodig met hulp van Catawiki. Alleen jammer dat -sinds kort- bij het kavel niet meer vermeld wordt het tijdstip waarop de bieding gesloten is; hopelijk wordt dit teruggedraaid want dit maakt het bieden zeer moeilijk!

    Door: Kater11-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    marklin modeltreinen HO Analoog

    Ik heb eerder een bericht gedaan over de kwaliteit van het aanbod. Ik wil een opmerking plaatsen over de uitbetaling aan de verkopende partij. Pas wanneer het is afgeleverd zou er een uitbetalen moeten plaats vinden.Verkoper en ontvanger krijgen tegenwoordig een bericht dat het pakket is afgeleverd. Dit mag dan pas het sein voor Catawiki zijn om de verkoper uit te betalen.Boter bij de vis : ik het gekochte en hij/zij het geld. Eerlijk zaken doen toch.

    Door: Ad30-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Vintage design lamp bleek Made in China te zijn

    In het verleden heb ik wel eens via Catawiki gekocht. Ik doe dit niet meer vanwege de onbetrouwbaarheid van de foto's, omschrijvingen en taxaties. Catawiki is een soort "Marktplaats plus" met een vrij hoog risicogehalte op aankopen van slechte kwaliteit en halve waarheden. Een traditioneel veilinghuis heeft kijkdagen waarop objecten van alle kanten bekeken kunnen worden op beschadegingen en defecten. Op Catawiki kun je alleen afgaan op foto's en beschrijvingen. In het verleden heb ik via Catawiki een veronderstelde Verner Panton Deense design lamp voor 100 euro gekocht. Deze lamp bleek hedendaagse namaak uit China te zijn, compleet met sticker "Made in China" op de onderkant. Op Ebay kun je deze lampen voor 15 euro kopen. De verkoper heeft bewust deze lamp aangeboden zonder hierop te wijzen, en de onderkant met de sticker bewust niet gefotografeerd. Kortom, pas op met Catawiki! Overigens heb ik daarvoor op Catawiki enkele objecten met wisselende kwaliteit gekocht waarvan defecten wel meer of minder waren beschreven. Voldoende om er bewust van te zijn bij het bieden.

    Door: Jan29-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    servies

    Ik zit in een bieding die nog een paar dagen loopt en krijg onverwacht onderstaand bericht:
    'Het spijt ons je te moeten mededelen dat de expert dit object heeft verwijderd uit de ............... (object verwijderd).
    Maak je geen zorgen, je biedingen zijn geannuleerd en je hebt nu de kans om een nog bijzonderder object te ontdekken om op te bieden.
    Veel plezier met bieden!'

    Geen verdere toelichting. Alsof de spelregels tijdens het spel worden veranderd. Je wordt toch gewoon in de maling genomen

    Door: M.J. Krijnsen27-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Vintage menorah

    Goede duidelijke website met mogelijkheid eenvoudig te bieden. Catawiki houdt je netjes het hele proces van bieden op de hoogte met meldingen via mail of app.
    Gewonnen product is direct na betaling aan catawiki verzonden en keurig en professioneel verpakt ongeschonden aangekomen. Dit was mijn eerste aankoop en bieding en zou zeker een volgende keer weer hier aan meedoen.

    Door: A.N19-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Tapijten

    Heb al 5 tapijten, apart, gekocht. 4 werden perfect afgeleverd.
    Die ene andere : verkoper had corona, kon niks opsturen, vanuit Italie en dus kwamen we samen overeen de zaak te laten vallen.
    Catwiki heeft vervolgens het bedrag geheel terug gestort.
    Alles in goed overleg. Tot nu toe ben ik tevreden,

    Door: Han Peters12-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Poppenkastpoppen

    Nadat de biedingen gesloten zijn, werden de goederen keurig verpakt binnen 3 dagen geleverd. De kwaliteit was zoals omschreven en heb daarom ook en positieve feedback bij de verkoper achtergelaten.

    Door: Jeroen04-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Tag Heuer Super Professional horloge

    Slechts 1 maal hier wat gekocht.
    Horloge en toebehoren in nieuwstaat.
    Snelle verzending.
    Alles perfect verlopen.

    Door: André24-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    SCAM Catawiki.com SCAMMERS

    Uit de ervaringen van ons incassobureau is gebleken dat de meest effectieve manier om de oplichters die zich veilighuis Catawiki noemen te laten afdokken is om hun veiligen proactief te dwarsbomen door kavels weg te kapen van echte kopers dmv hoger bod terwijl je zelf natuurlijk geen bal betaalt. Hun bendeleider Ravi Vora rijdt voorlopig nog door A'dam in z'n tweedehands Mercedes maar dat duurt niet erg lang meer.

    Door: Ome Joop24-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Hond reliëf brons

    Nooit iets ontvangen, volgens bpost geleverd op een volledig ander adres = vuile bedriegers.

    Door: Willy De Cock23-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Venus van Milo (namaak dus)

    Deze bende oplichters verdient niet alleen een baksteen in het gezicht, maar ook de brandstapel. Deze beeldenstormers en barbaren stoppen verzamelaars ouwe rommel en waardeloze troep in de handen en durven het dan nog klassieke kunst te noemen. Made in Hong Kong.

    Door: Jos19-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Perzische tapijten en horloge

    Mooie site ik ben tevreden over alles wat ik via Catawiki heb gekocht.

    Door: E.komdeur10-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Schilderij

    Na een heel slechte ervaring met een verkoper (oplichter) en een negatieve evaluatie gegeven. Een dag later bericht van Catawiki DAT ZE MIJN EVALUATIE GEWIJZIGD HEBBEN IN NEUTRAAL.

    Als je wat verder kijkt bij evaluaties, merk je dat ze dit altijd doen, het is daar standaard practice. Bekijk wat verkopers, je zal er geen vinden met negatieve ervaringen, enkel positief en neutraal. Maar als je dan de 'neutrale' bekijkt, zie je dat het ALLEMAAL negatieve ervaringen zijn, die zonder overleg met de koper in neutraal worden gewijzigd.

    Doe gewoon zelf de test, bekijk wat evaluaties voor je hier wat koopt. En denk dan heel goed na of je hier je geld wil uitgeven.

    Evaluaties zijn de enige hulp die je hebt om te weten of je een verkoper kan vertrouwen, en dit krapuul heeft als beleid dat ze alle negatieve kritiek veranderen in 'neutraal'. Je kan andere kopers niet eens waarschuwen, hun evaluatiesysteem heeft niets met eerlijke feedback te maken. Er zijn zelfs verkopers met 20+ negatieve evaluaties, allemaal gewijzigd in neutraal. Waanzin.

    Koop hier niets.

    Door: Frans05-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schilderijtje niet goed, geld ook weg

    Bedankt voor je mail waarvan ik dus wel de inhoud ken.
    Dat wordt nog meer smullen van het leedvermaak om de gemene gluiperds van Catawiki verder te zien bloeden en nog meer te dokken. Blog van Jos heeft hierbij veel geholpen.
    Laat de zwendelaars en oplichters van Catawiki nu maar flink afdokken: incassokosten, interesten, percenten, rente, administratieve kosten, extra toeslagen en diversen, maal vier voor het plezier, bedenk maar wat.
    Incassobureuas gebruikten tot op heden weinig efficiente invorderingsmethodes. Pas in de derde sommatie werd “dagvaarding” en “kort geding” vermeld.
    Het is effectiever om met verschillende accounts veilingen te dwarsbomen door biedingen te plaatsen en kavels weg te kapen van kopers die misschien wel betalen maar je betaalt Catawiki natuurlijk geen bal.
    Niet alleen om de reputatie van Catawiki om zeep te helpen maar ook om hun B.V. in de grond te boren.
    En wanneer deporteert de Immigratie en Naturalisatiedienst de gangster en oplichter van Flipkart en Catawiki Ravi Vora uit Europa?
    Als er een bom op de Overcingellaan ontploft kijken de drukke medewerkers misschien wel even op van hum pornoschermpje.

    Door: Joop Meloen01-12-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    schooiers eerste klas

    vuile schooiers zijn het eerste klas hier komen ze nog wel achter

    Door: maikel18-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Vervalst Antiek - Catawiki voor de rechter slepen!

    As soon as I added my credit card data to my account, my account was blocked by the scammers that run Catawiki. Catawiki.com is a phishing site, they stole my credit card data. NEVER add your credit card data on catawiki.com they steal money and credit cards. Never buy or sell on Catawiki. The scammer that runs Catawiki from the Netherlands is a fraud and we are now filing legal complaints with the official authorities the Netherlands where drugs, gambling and prostitution isn't profitable anymore to the Mafia, now they deal in fake antiques and engage in money laundering the proceeds of their illegal business activities.

    Door: Jos14-11-2021
    Herbert17-11-2021

    Dan weet je dat je op Catawiki niet moet kopen of verkopen, compleet nutteloze site.

    Herb17-11-2021

    Hun experts zijn inderdaad waardeloze, nutteloze nietsnutten.

    Sam17-11-2021

    Did you file a complaint with the police in your country?

    Herb17-11-2021

    Nee, heeft toch geen zin.

    Sam17-11-2021

    Ik bedoelde de topic starter die een buitenlandse gebruiker is.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schilderij (poging)

    Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Catawiki gebruikt wordt door handelaren die de hoogste prijs voor hun waar willen vangen.
    1 minuut voor de sluitingstijd wordt ik met €150 overboden op een bedrag van €500!!??
    Heel onwaarschijnlijk allemaal!

    Catawiki meteen verwijderd, en ik adviseer u datzelfde te doen.

    Door: Geert17-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Versteend hout

    Met nog een paar uur te gaan was ik de hoogste bieder op een stuk versteend hout. Plots was het verdwenen van de veiling en kreeg ik een mailtje met de mededeling dat de expert het uit de veiling had gehaald en dat er nog wel bijzonderder voorwerpen waren.
    Lekker dan :(

    Door: Frank 29-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    FAQ

    Is Catawiki een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 115 ervaringen geplaatst over Catawiki. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.2 gekregen, waarbij 31% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Catawiki actief?

    Catawiki is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen, Kantoor, hobby, feest & merch

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Catawiki gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.