NederlandReview

    Ervaringen Catawiki

    Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

    Geschiedenis

    Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

    Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

    In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.

    Catawiki - Find your wow, sell your wow

    Diensten

    Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

    Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

    Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

    Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

    Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

    Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

    Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

    Catawiki
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (104)

    3.2
    100% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.8
    Service
    rating
    2.8
    Prijs
    rating
    3.4
    Leveren
    rating
    3.2

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Catawiki

    Uw beoordeling

    Schilderij (poging)

    Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Catawiki gebruikt wordt door handelaren die de hoogste prijs voor hun waar willen vangen.
    1 minuut voor de sluitingstijd wordt ik met €150 overboden op een bedrag van €500!!??
    Heel onwaarschijnlijk allemaal!

    Catawiki meteen verwijderd, en ik adviseer u datzelfde te doen.

    Door: Geert17-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Gebroken Murano vaas

    Tussen alle negatieve beoordelingen nu ook maar eens een wat positiever bericht over Catawiki. De vaas die ik verkocht aan een Italiaan heeft de reis niet overleefd. De koper meldde de schade wel aan mij, maar niet aan Catawiki, dus ik kreeg keurig het aankoopbedrag op mijn rekening gestort. Strikt genomen was voor Catawiki de transactie daarmee afgesloten. Op mijn advies heeft de koper alsnog de schade gemeld bij Catawiki. Nadat ik de aankoopsom aan de koper heb terugbetaald, heeft Catawiki, hoewel ze daar niet toe verplicht zijn, de veilingkosten in de vorm van een voucher terugbetaald aan de koper. Dat vind ik netjes. Ook het mailverkeer verliep goed; er werd vlot gereageerd. Deze affaire was binnen twee dagen afgehandeld.
    Tot slot. Ik lees hieronder toch aardig wat zaken die fout zijn gegaan en waarvan Catawiki de schuld krijgt. En niet altijd terecht. Je kunt Catawiki niet kwalijk nemen dat er oplichters tussen de verkopers zitten. En je kunt Catawiki ook niet kwalijk nemen dat er vaak onnozele kopers zijn, die zich onvoldoende informeren en zich niet realiseren waar ze mee bezig zijn. Hoe dom kun je zijn om een Rolex via internet te kopen! Dan vraag je er toch om!

    Door: Frans19-05-2021
    Frederiek Blaauw Steenmeijer20-06-2021

    Catawiki doet zich wel voor als veilingsite met EXPERTS, hoe zit dat dan ????

    H Schouwman 13-08-2021

    Een Rolex via internet kan niet. Nu moet ik ff nadenken, want de logica van u is nogal kronkelig. Dus u mag een dure vaas verkopen maar iemand mag niet eerlijk een Rolex verkopen. Dat is krom. Van u zou ik dus nooit wat kopen. U staat in de lijst.

    HB04-10-2021

    Schouwman, als u niet snapt dat je Rolex-horloges en ander duur, populair merkspul beter niet via veilingsites kunt kopen, kan ik u enkel aanraden om hier éxtra voorzichtig te zijn...

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Schilderij met lijst 50 euro

    Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

    Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
    Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
    Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

    Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

    Door: K. Piets12-07-2017
    bianca van beele04-10-2020

    de man van titanic hebt gebeld kan het niet versturen is niet kompleet ikan ik dan mijn geldvan 81 euro terug krijgen mvg mevrouw van beeld

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Diverse

    Bieden via Catawiki werkt fantastisch. Goede beschrijvingen en foto’s. Bieden is spannend maar is goed geregeld. Veilig: pas als je het lot in ontvangst gekregen en bekeken hebt, wordt de betaling vrijgegeven; zoniet dan kan het lot zonder problemen teruggestuurd worden, zonodig met hulp van Catawiki. Alleen jammer dat -sinds kort- bij het kavel niet meer vermeld wordt het tijdstip waarop de bieding gesloten is; hopelijk wordt dit teruggedraaid want dit maakt het bieden zeer moeilijk!

    Door: Kater11-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    marklin modeltreinen HO Analoog

    Ik heb eerder een bericht gedaan over de kwaliteit van het aanbod. Ik wil een opmerking plaatsen over de uitbetaling aan de verkopende partij. Pas wanneer het is afgeleverd zou er een uitbetalen moeten plaats vinden.Verkoper en ontvanger krijgen tegenwoordig een bericht dat het pakket is afgeleverd. Dit mag dan pas het sein voor Catawiki zijn om de verkoper uit te betalen.Boter bij de vis : ik het gekochte en hij/zij het geld. Eerlijk zaken doen toch.

    Door: Ad30-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Versteend hout

    Met nog een paar uur te gaan was ik de hoogste bieder op een stuk versteend hout. Plots was het verdwenen van de veiling en kreeg ik een mailtje met de mededeling dat de expert het uit de veiling had gehaald en dat er nog wel bijzonderder voorwerpen waren.
    Lekker dan :(

    Door: Frank 29-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Nvt

    Ik heb wel eens gekocht en wel eens aangeboden op Catawiki, ik raad het niemand aan. Je staat er in alle gevallen alleen voor, de klantenservice staat alleen aan de kant van Catawiki, nooit aan jouw kant

    Door: Rick Tiemens10-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Vintage menorah

    Goede duidelijke website met mogelijkheid eenvoudig te bieden. Catawiki houdt je netjes het hele proces van bieden op de hoogte met meldingen via mail of app.
    Gewonnen product is direct na betaling aan catawiki verzonden en keurig en professioneel verpakt ongeschonden aangekomen. Dit was mijn eerste aankoop en bieding en zou zeker een volgende keer weer hier aan meedoen.

    Door: A.N19-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Tapijten

    Heb al 5 tapijten, apart, gekocht. 4 werden perfect afgeleverd.
    Die ene andere : verkoper had corona, kon niks opsturen, vanuit Italie en dus kwamen we samen overeen de zaak te laten vallen.
    Catwiki heeft vervolgens het bedrag geheel terug gestort.
    Alles in goed overleg. Tot nu toe ben ik tevreden,

    Door: Han Peters12-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Poppenkastpoppen

    Nadat de biedingen gesloten zijn, werden de goederen keurig verpakt binnen 3 dagen geleverd. De kwaliteit was zoals omschreven en heb daarom ook en positieve feedback bij de verkoper achtergelaten.

    Door: Jeroen04-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Tag Heuer Super Professional horloge

    Slechts 1 maal hier wat gekocht.
    Horloge en toebehoren in nieuwstaat.
    Snelle verzending.
    Alles perfect verlopen.

    Door: André24-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Miniatuurvrachtwagens

    Om te beginnen hebben de experts van Catawiki weinig verstand van de kavels die zij veilen. Ik wilde 2 miniatuurvrachtwagens aanbieden bij Catawiki. Maar men wil alleen maar kavels aannemen onder de minimum prijs. Zo had ik 2 modellen (adviesprijs fabrikant ver boven de € 200,00) dus ik dacht, komt mooi uit. Nee, worden beiden modellen geweigerd door Catawiki, omdat die modellen dat nooit waard konden zijn. Ongelooflijk, experts van lik me vesje. Ze hebben er totaal geen verstand van. Amateurs zijn het. De meest mogelijke troep wordt getaxeerd voor veel te hoge bedragen en dingen die van waarde zijn wimpelen ze af alsof het niks waard is. Ik zal een voorbeeld geven; Met grote regelmaat worden er "exclusieve" objecten aangeboden van Michelin. Om precies te zijn zijn dat Michelin poppen, voorzien van verlichting. Deze worden door Catawiki dan getaxeerd op € 175,00 tot € 250,00!! Argeloze bieders denken een zeer exclusief object te kopen, maar in werkelijkheid kopen ze een kat in de zak.
    Ten eerste zijn dit IMITATIE Michelin poppen, die volop te koop zijn in o.a. truckshops voor maximaal € 55,00. Vervolgens koopt men bij de Action een lampenstandaart voor € 4,95 en met een beetje prutsen rommel je dit aan elkaar. Met andere woorden, de verkoper is voor zo'n € 60,00 klaar en die dombo's bij Catawiki taxeren dit op minimaal € 150,00. Zeer lucratieve handel dus. Dus ja, ik weet niet wat voor experts ze daar bij Catawiki in dienst hebben, maar het zijn gewoon een stelletje PRUTSERS!!

    Door: H. J. Wiegel09-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Een boek met afbeeldingen

    Book gekocht, wordt het verkeerde opgestuurd, namelijk een boek zonder afbeeldingen, een andere titel en ander jaar van uitgave. Ik contact Catawiki nog diezelfde dag (8 sept) - een help center in de UK. Ik krijg een paar minuten later een mail met instructies die ik pas de volgende dag open (9 sept). Helaas had ik blijkbaar voor 9 sept moeten reageren met bewijzen (de dag van aangifte), met foto's en met het aangeven van de verschillen tussen de twee boeken (die overigens totaal verschillend waren). Ze laten me weten dat ze niks meer voor me kunnen doen en dat ze de verkoper al betaald hebben. Het ruikt naar een scam. Ik kom erachter wie de verkoper was, ene Eddy de Keyser uit Rillaar in Belgie. Ik bel. Een oudere vrouw neemt op, zijn moeder blijkt. Haar zoon is de komende weken in Tunesia en dus hoef ik daar niet veel van te verwachten. Catawiki gaat zich steeds meer als een onbereikbare maffia organisatie gedragen met schijt aan de kleine klantjes. Ik ga hier nog wel werk van maken. Het gaat maar om een klein bedrag, maar het principe telt.

    Door: Bartele Santema09-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Portable minidis player

    Een mooie, draagbare minidisc speler. Volgens de taxateur toch 250 Euro waard. Volgend de advertentie een goed werkende minidisc speler in mint conditie.
    Bij aankomst heb ik het niet gelijk getest. Na een weekje had ik er tijd voor. Toen bleek dat de speler rubber toetsen plakten en daar beschadigden bij het aanraden. Dat stond niet in de advertentie. Maar goed. het ergste was , dat de speler helemaal niet werkte. Catawiki opgebeld en die vermelde dat ik het binnen 2 dagen had moeten controleren. Ik was toch te naief, door er vanuit te gaan dat Catawiki een betrouwbaar platform is. Nu voor veel geld een apparaat wat niet werkt en in de kast ligt.
    Ik kan dus net zo goed via Marktplaats of Ebay iets kopen. En dan betaal ik geen 10 % veilingkosten.
    Ik zou trouwens niet weten waar ik die 10 % voor moet betalen. Er wordt niets gecontroleerd door de zg veilingmeester. Maar ik heb er wel van geleerd en koop niets meer via Catawiki.

    Door: Alfred de Groot02-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Hermes belt buckle

    Monica Borsotte uit San Marino verkocht mij een Hermes belt buckle echter levert ze nep. Catawiki zorgt ervoor dat hij terug kan en dat ik mijn geld terug krijgt echter de verkoopster van fake producten gaat gewoon door. Sterker nog dezelfde belt buckle staat een paar weken later gewoon weer online. De tassen die ze verkoopt zijn overigens ook aantoonbaar fake.

    Mensen die bij haar kopen denken een echter Louis Vuitton of Hermes tas gekocht te hebben maar krijgen een fake geleverd. Catawiki weet dit, maar omdat ze al zolang verkoopt mag ze gewoon doorgaan.

    Helaas is Catawiki hierdoor voor mij zeer onbetrouwbaar geworden.

    Door: Jansen30-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    kalk beeldje van user

    de beschrijving was fout ,verkoop kapotte stukken.
    Verzending kom in gebroken stukken aan.
    Direct gemaild maar catiwiki ,maar geen reactie gekregen ,alleen dat het laat was dag na levering. Probleem regelen met verkoper zeg catawiki , service een dikke nul van zo een grote firma

    Door: ronny puyneers13-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Japanse mes

    Japans mes besteld, levertijd van 2 weken. Nu na 3 maanden nog niks binnen gekregen. Eerste mail naar de Catawiki 'klantenservice' word gehoord en zei sturen een mail naar de verkoper. Hierna meerdere mails gestuurd dat ik het geld terug wil maar steeds geen reacties. Zowel Catawiki en de verkoper geven geen gehoor meer, eerste ervaringen waren goed maar nu er geld retour moet gaan ze echt richting de oplichting!

    Door: Cas Hendriks11-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Meerdere items

    Alle aankopen verliepen snel en de beschrijving was ook correct. Nog geen probleem gehad. Mooie deals gedaan. Aanrader

    Door: Peter01-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Porcelein

    De grote jongens van Catawiki willen blijkbaar absoluut achter de tralies. Dit is wat ze me schreven, dit is onverdoezelde illegale fraude in Nederland en voor zover ik weet overal in Europa.

    Geachte,
    U woont in hetzelfe flatgebouw als een andere gebruiker wiens account werd geblokkeerd. Er bestaat bijgevolg een verband tussen uw account en een reeds geblokkeerde account dus blokkeren wij ook uw account.
    Aangezien uw account werd geblokkeerd weigeren we de door u betaalde bestelling te leveren. U krijgt uw geld (1280 euro) niet terug daar uw account geblokkeerd werd. Wij verbieden u een nieuwe account te openen, contact met ons op te nemen, aangifte te doen bij de politie en uw geld terug te vorderen omdat, u raad het reeds, uw account werd geblokkeerd.
    Fijne dag nog,
    Het Catawiki Team

    Door: Govert27-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    halsband met bijbehorende ringen

    Kocht een halsband met bijbehorende ringen. Verkoper stuurde alleen de halsband op dus gaf ik een negatieve review. Verkoper belde met Catawiki en zij haalden mijn review weg. Verkoper heeft nu dus vrij spel verder te frauderen

    Door: janneke18-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Halsband

    Ontving een incompleet product en was ontevreden. Catawiki veranderde mijn beoordeling naar neutraal zonder mijn toestemming.

    Catawiki is dus oneerlijk, pas op met wat je koopt je hebt geen enkel recht.

    Door: Janneke07-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is Catawiki een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 104 ervaringen geplaatst over Catawiki. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.2 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Catawiki actief?

    Catawiki is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen, Kantoor, hobby, feest & merch

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Catawiki gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.