NederlandReview

  Ervaringen Catawiki

  Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki. 

  Geschiedenis
  Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

  Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

  In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.


  Catawiki - Find your wow, sell your wow

  Diensten
  Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden. 

  Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst. 

  Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven. 

  Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki
  Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook

  Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

  Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

  Catawiki
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (12)

  3
  33% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  3,6

  Service

  2,8

  Prijs

  3

  Leveren

  2,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Praktijken van catawiki

  John 31-10-2018

  Veilingen in de Praktijk

  Veilingen in de Praktijk

  Omdat de mensheid nou eenmaal door en door verrot is, wordt iedere mogelijkheid waar de één de andere kan naaie benut. En alle betrokken partijen krijgen hier zat mogelijkheden om slechts dat te doen wat vooral hunzelf het beste uitkomt. Yolo!

  De Zogenaamde “Veilingmeesters”

  Zelfs mensen die al langere tijd verkopen via Catawiki blijken het handelen van de zogenaamde “veilingmeesters” niet te snappen. Is het nou incompetentie of oplichting? Alle reacties van klanten van Catawiki samenvattend, denkt men ongeveer als volgt over die zogenaamde “veilingmeesters”:

  Het zijn een stelletje amateurs die maar wat doen.
  Soms zijn ze zelf ook verkopers en accepteren ze liever hun eigen kavels of die van vrienden en familie! Belangenverstrengeling kon aan dit verhaal uiteraard niet ontbreken.
  Als er bij de koop iets misgaat blijken ze schijt te hebben aan de (ver)koper. Ze kiezen liever voor hun werkgever / opdrachtgever Catawiki.
  Ze verschuilen zich altijd achter de regeltjes van Catawiki die hun uitspraken bindend maakt en ze nergens voor aansprakelijk stelt. In de gebruiksvoorwaarden worden ze niet eens genoemd; hun handelen is dat van Catawiki.

  Bij aanhoudende (trage) (beleefde) mailwisselingen met “veilingmeesters” stopt de communicatie uiteindelijk bij een droge verwijzing naar de regels of wordt gewoon doodleuk helemaal niet meer gereageerd. Als het je lukt een telefoonnummer van ze te vinden “hang je eindeloos in de wacht en na vele minuten wordt de verbinding verbroken met de melding dat ze niet bereikbaar zijn”. Klachten over de zogenaamde “veilingmeesters” legt Catawiki vervolgens gewoon naast zich neer; ze printen die hooguit uit om er toiletpapier van te maken. Niemand lijkt de juridische band tussen hun en Catawiki te kennen, maar in ieder geval kunnen ze alleen worden betaald door Catawiki en handelen ze slechts als ordinaire medewerkers van Catawiki zelf.

  Faciliteren Oplichterij

  Mogelijkheden tot oplichterij die de veilingsdienst van Catawiki hier zoal bieden zijn:

  De zogenaamde “veilingmeester” kan op elke willekeurige grond besluiten een kavel te weigeren en kan er iedere willekeurige schatting aan geven.
  De verkoper kan besluiten niets te verzenden (of aangetekend bijvoorbeeld een baksteen verzenden met daarop een briefje “gefopt”) en daarna doodleuk beweren dat het product is verzonden. De aantekening van de verstuurde baksteen is uiteraard “bewijs” dat het product is verstuurd. Dan hopen dat de koper Catawiki iets mailt als: “Het is netjes afgeleverd bij buren alleen weet ik niet precies waar die buren wonen. Of de koper is gewoon geduldig en reageert na meer dan 10 dagen niet. En dat Catawiki dan denkt: “Hee, het product zal wel aangekomen zijn!” Die krijgt zijn geld en Catawiki de commissie. Catawiki is gemakkelijk dit te denken wanneer u koopt bij een bekende van Catawiki, van de veilingmeester of heimelijk bij de veilingmeester zelf uiteraard.
  Vooral wanneer niet aangetekend is verstuurd kan de koper na ontvangst besluiten doodleuk te gaan blijven beweren dat het product nooit is aangekomen en afwachten of Catawiki weer geld terugstort. Als hier de zogenaamde “veilingmeester” op basis van geloofwaardigheid van e-mail de kant van de koper kiest, krijgt de koper zijn geld terug en mag de verkoper nog even de commissie dokken.
  De verkoper kan besluiten de kavel gewoon nooit op ‘verzonden/afgehaald’ te zetten. Zo kan de koper lekker ook geen feedback geven op de verkoper.
  Wanneer de koper feedback kan geven op een koper, kan hier ieder volstrekt willekeurig verhaal uit de duim gezogen worden. Dit kan ook iets onschuldigs zijn als “product nog niet ontvangen”, terwijl het een dag later alsnog werd ontvangen, maar werd niet de moeite genomen de feedback aan te passen.
  Iedereen weet: Geld overmaken naar een instantie moet altijd meteen; geld ontvangen duurt lang. Zo ook bij Catawiki. De verkoper krijgt de eerste 10 dagen zijn geld sowieso niet; dat houden ze zelf. In tussentijd kan Catawiki druk uitoefenen op zowel de verkoper als de koper door te dreigen “uitbetaling van alle gelden van de betreffende Gebruikers op te schorten, enige vordering van Catawiki te verrekenen en, indien nodig, eventueel aanwezige tegoeden van die Gebruikers te bevriezen” (3.8)!

  Vandaag gaat dit verhaal de deur uit echt dit zal een zaak worden catawiki komt hier niet meer mee weg. Ik heb Gebeld naar catawiki en Gerben gaf aan dat jij over mijn zaak gaat (Esha) ik hoop dat je niet een foute beslissing hebt gemaakt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Onbeschofte veilingmeester

  Dennis18-10-2018

  Ik had een klacht omdat deze man geen nederlands kan en elke keer mijn kavel afkeurt terwijl het gewoon een goed kavel is alle info staat erin maar de man kan geen nederlands ik heb hem gemeld een klacht intedienen als hij hem blijft afwijzen. Na 2 weken gekloot van de veilingmewster staat mijn object er nog niet op dit was zijn reactie“What you are doing here is intimidation and verbal attack. I don't accept this agressive attitude. My boss also won't accept this. I am free to accept or reject any lot if I feel it's not suited for our auctions. Your lot description was not complete. At the moment we receive sufficient lot submissions from regular sellers, so I will not give the priority to a new seller who attacks me verbally. Next time you submit lots with such messages, I will simply reject your lots. Feel free to send your complains to my hierarchy.”

  Met vriendelijke groet,
  Frédéric Diebold
  Catawiki Expert

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Prijzen

  Kavel ongewis 16-10-2018

  5 artikelen gekocht 2 beschadigt maar met de verkoper opgelost. Minimum prijzen van schaalmodellen minsten of zelfs hoger dan de retail prijzen terwijl de modellen nog gewoon verkrijgbaar zijn. Sieraden juwelen en diversen is een gok die ik niet neem op een niet gecertificeerde site, idem kunst fashion en antiek. Iets leuks voor een zacht prijsje is er zelden tot niet, voor op het oog waardevolle kavels zijn onbetaalbaar maar omdat catawiki niet garant staat voor authenticiteit ervan zou ik liever een avondje casino wagen!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4

  Slechte klantenservice

  Dennis10-10-2018

  183 veilingmeesters indienst en geen 1 neemt op na 30 minuten bellen. Zeeeeeeer slecht

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Beloven veel komen niks na

  Blommers10-10-2018

  Zeer slecht tot niet bereikbare klantenservice. Eerstvolgende ben ik , maar na 30 minuten nog geen contact 2 dagen geprobeerd. Zeeer slecht ook klachtafhandeling is zeer onduidelijk.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Oneerlijke veilingmeesters

  Monique Franke07-09-2018

  Koper beweert een ander object gekregen te hebben. Wordt helaas na bewijs geleverd te hebben aan Catawiki toch in het gelijk gesteld. Eerlijke handel is hier niet mogelijk. koper in kwestie doet het erg goed als verkoper maar heeft een behoorlijk aantal negatieve feedbacks/ disputen op naam staan bij aankopen. Helaas is hier door Catawiki goed aan te verdienen en wordt de oplichtende partij in het gelijk gesteld. Schatting van verkoopprijs van veilingmeesters zijn schatting die verkoper maakt tijdens het aanbieden van het kavel en niet wat Veilingmeesters als schatting aangeven.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Pure oplichting

  Henk Tromp04-09-2018

  Bende gangsters ofwel "veiling maffia". Waardeloze "veilingmeesters" die geen flauw benul hebben van de waarde van aangeboden objecten. Eenzelfde object eerst afkeuren en later toch in een veiling opnemen. Ondeskundige waarde taxaties. Onbereikbare klantenservice. Opdoeken die oplichtersbende!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Opgelicht

  R.vov20-07-2018

  Ik heb op Catawiki een weegschaal gekocht, betaald maar nooit ontvangen.
  Op mailberichten wordt niet gereageerd.
  Trieste onderneming.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  PAS OP MET BIEDEN BIJ CATAWIKI !!!

  John 17-06-2018

  Catawiki is een oplichters platform.
  Het heeft mij al duizenden euro's gekost!
  Pas op met kopen via deze website.
  Leest u ook dit stuk a.u.b! :

  https://josbertlonnee.wordpress.com/2017/06/09/oplichter-catawiki/

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Een onbetrouwbaar en oplichters platform genaamd CATAWIKI.

  Ronald15-06-2018

  Catawiki is een zeer onbetrouwbaar platform. (Ik heb twee jaar ervaring met deze oplichters).
  Catawiki houd zich niet aan de wet met betrekking tot o.a. notarieeltoezicht (dat is er niet) en herroepingsrecht. Dit is zeer kwalijk en gaat ten koste van uw geld.
  De "experts" zijn zeer incompetent en willekeurig.
  U kunt onbeperkt accounts aanmaken, zonder gevolgen en ook bieden op uw eigen producten!
  Verkopers leveren erg vaak het product niet, je bent dan maanden lang je geld kwijt, als u het al terugkrijgt. En via mijn creditkaart hebben ze ook nota bene nog 1000,- euro afgeschreven zonder mijn weten!!!
  Hier heb ik ook aangifte van gedaan bij de politie.

  Mijn advies: PAS OP met bieden via Catawiki, het zijn onbetrouwbare oplichters!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Dure diamanten

  M den Hartog20-04-2018

  Twee diamanten gekocht. Voor ong 700euro. Waarde volgens veilingmeester ongeveer 1500 euro. Waarde volgens 3 juweliers: 50 ( VIJFTIG) Euro... Nooit meer doen en nooit vertrouwen die hap..

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Schilderij met lijst 50 euro

  K. Piets12-07-2017

  Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

  Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
  Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
  Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

  Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Schrijf zelf een review over Catawiki

  Uw beoordeling