NederlandReview

  Ervaringen Catawiki

  Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki. 

  Geschiedenis
  Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

  Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

  In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.


  Catawiki - Find your wow, sell your wow

  Diensten
  Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden. 

  Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst. 

  Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven. 

  Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki
  Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook

  Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

  Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

  Catawiki
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (19)

  3
  32% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  3,4

  Service

  2,8

  Prijs

  2,8

  Leveren

  2,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Alleen nog maar interessant voor handelaren

  René 14-04-2019

  Was tot ruim een jaar geleden heel interessant om zelf iets op te verkopen of kopen.
  Tegenwoordig is minimaal 50% van wat erop staat geplaatst door professionele handelaren.
  Zelf iets aanbieden heeft totaal geen zin meer, je moet ik weet niet hoeveel keer over en weer mailen met hun zogenaamde veilingmeester over de tekst bij jou lot, dit terwijl het b.v. al drie keer geaccepteerd is met de huidige tekst.
  Ook kopen heeft geen zin, veel handelaren uit Oost Europa en daar moet je je vraagtekens zetten bij de echtheid van het merk, Catawiki neemt absoluut geen verantwoordelijkheid voor de aangeboden items, dus eigen risico.
  Klantenservice is enorm slecht bereikbaar en op mail naar de veilingmeesters wordt heel erg langzaam op gereageerd.
  Dus advies, niet doen en koop het in de winkel of outlet, ben je sowieso geen veilingkosten en verzending kwijt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3

  Ik herhaal: oplichters

  Jacqueline Verweij20-03-2019

  Er zijn eigenlijk geen pluspunten das ik begin bij de minpunten. O ja ik eindig ook bij de minpunten.
  Ik dacht een leuke viool te kopen. Ik bood op 2 violen. Van 1 kan ik de kwaliteit nog niet beoordelen maar van de ander is er iets aan de hand met de nek en toets. alleen als ik een dure reparatie laat doen is deze viool speelbaar.
  Direkt na de ontvangst heb ik mijn beklag gedaan en gevraagd om mijn geld terug te krijgen. Natuurlijk zou ik de viool dan terugsturen.
  Enkele emails en telefoontjes later vond 'de expert' dat de viool als beschreven was. Het was beschreven als 'signs of wear' wat betekent dat je kan zien dat de viool is gebruikt.
  Het mankement is op geen enkele foto te zien en werd niet beschreven. Er waren meer dingen aan deze viool die niet deugden, zoals de poging om de viool te lakken. Dit was niet zichtbaar op de foto en werd ook niet beschreven.
  Een echte expert zou dat wel doen of eisen.
  Ik heb gevraagd om met de expert te spreken maar die is niet 'bereikbaar' .Ondertussen hebben ze alweer een nieuwe 'expert' en ik heb de volgende vragen;

  Hoeveel expertise hebben ze eigenlijk? Waarom zijn ze niet te spreken? Bestaan ze eigenlijk wel?

  CW lijkt doet veel aan hun uiterlijk. De website lijkt van een gerenommeerd bedrijf. Je ziet de foto van een expert en je denkt dat je echt te maken hebt met een goed bedrijf.
  Jammer dat ik niet eerst wat onderzoek heb gedaan want het zijn gewoon oplichters.

  Ik hoop dat het Europese consumentenburo wat voor me kan doen. Zo niet dan hoop ik dat mijn review een aantal mensen voor ze bieden wakker schudt.

  Ik heb een dure les geleerd.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  oplichting

  Josephina15-03-2019

  Wanneer men telefonisch contact opneemt met een gegronde klacht, trekken ze hun handen terug. U kunt het beste naar de politie gaan en aangifte doen. Schandalig!! Ze willen niet luisteren en laten anderen hun klachten oplossen

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Opgelicht

  Monique Franke24-02-2019

  Na een verkoop beweerde koper Muntmarkt uit Heerlen dat ik een andere munt verzonden had dan aangegeven via foto's. Door de slechte onderzoeken van veilingmeesters van Catawiki werd hij nog in het gelijk gesteld ook.
  Conclusie, ik werd opgelicht en koper werd onterecht in het gelijk gesteld. Schatting van waardes worden niet gedaan door veilingmeesters maar door verkopers zelf en er wordt gepretendeerd dat dit een schatting is van de veilingmeester.

  Site en koper/verkoper (muntmarkt) om te mijden.

  MuntMarkt23-03-2019

  Reactie op originel review d.d. 7 sept 2018 M. Franke 10772249 We gebruiken Catawiki al een tijd bedrijfsmatig en uiteraard gaat er wel eens iets fout bij verkoop (toch hebben wij 100% feedback op meer dan 1000 verkochte kavels!) maar ook bij aankoop (een 50-tal). Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt dat is nu eenmaal menselijk. De negatieve 1 ster beoordeling van de M. Franke op 7 september jl. is volkomen onterecht en zelfs bedrieglijk. Wij zijn koper van betreffend kavel (nederland-1-cent-1892-1944-wilhelmina-45-stuks-brons-en-zink) en wij hebben NIET aangegeven een ander object (munt in dit geval) te hebben ontvangen. WEL hebben wij aangegeven met duidelijke foto's dat het kavel verkeerd is omschreven en dat één munt niet conform de omschrijving was (andere kleur metaal). Ondanks het nette verzoek om het dispuut op te lossen met meerdere voorstellen kregen we diverse betichtingen (zie ook review oplichtende partij) en verwijten met schuttaal... Tussenkomst van Catawiki was noodzakelijk en wij zijn dan ook na het aanleveren van het bewijs in het gelijk gesteld en krijgen het aankoop bedrag terug. Verkoper heeft te kennen gegeven dat het kavel niet geretourneerd dient te worden en we zullen dit dan ook kosteloos op Catawiki veilen waarbij de opbrengst volledig naar 2 verschillende non-profit stichtingen gaat. Over het feit dat wij zogenaamd veel disputen hebben dat zijn er in totaal 2 namelijk M. Franke, verkeerde omschrijving en een inmiddels geblokkeerde frauderende verkoper die meermaals een dure munt heeft aangeboden en niet heeft verzonden. De vele negatieve feedbacks die wij zouden hebben geven zijn er 4 van 50 aankopen waarbij oa. M. Franke, de drie anderen hebben betrekking op porto en verzending en verpakking. Aardig is wel dat er aangehaald wordt dat wij het goed als verkoper doen, ja dat klopt, wij bieden aan met duidelijke hq foto's en met een zorgvuldige omschrijving en als een koper onverhoopt om welke reden dan ook ontevreden is, bieden wij altijd een gepaste oplossing aan. Wij zijn mans genoeg om toe te geven als we ook wel eens foutje maken. Wellicht kan M. Franke hier iets van opsteken? Met numismatische groet, MuntMarkt

  MuntMarkt23-03-2019

  Update : Kavel is inmiddels geveild en de volledige opbrengst is naar Stichting LHBT Emmen en Stichting Gedupeerden Gevaarlijk Stoffen NL-POMS Z.N. overboeking is bekend gemaakt op onze Facebook Pagina en aan Catawiki. 8 maanden na dato (aankoop dateert van 28 augustus 2018) is mevrouw nog steeds verbitterd voor het zogenaamde onrecht, zo erg dat wij zonder reden nog steeds door het slijk worden gehaald terwijl wij nog steeds op eBay, Marktplaats, Catawiki en Facebook geen negatieve score hebben mogen ontvangen op 1000den transacties dat zegt in onze ogen meer dan de rancune van M. Franke

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Catawiki geen aanrader

  Bert Haan19-02-2019

  Heb me aangemeld bij Catawiki en een aantal keren mee gedaan met een veiling maar kwam er al snel achter dat er achter de schermen zelf door Catawiki ook geboden wordt om zo meer geld te vangen.
  Heb me toen weer afgemeld en ondanks meerdere pogingen blijven ze me bestoken met nieuwsbrieven.
  Catawiki stop aub met het sturen van ongewenste mail.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Catawiki fake

  Pascal13-01-2019

  Catawiki is slechts een klein kantoor met juridische dwang maatregelen voor mensen die niet betalen.
  Catawiki interesseert het geen ene flikker hoe de gedupeerde eruit komt.
  Daarnaast helpt catawiki grootverkopers (bedrijven) de bedrag intern te verhogen met nepboden.
  Voorbeeld:

  U bied 120€ voor een gouden ring en er is te weinig animo voor en catawiki denkt er meer voor te vangen, dan helpen ze dan verkoper toch een handje voor extra commissie.
  Catawiki bied dan zelf 130 waardoor u 140 bied.
  Bied u niet, is dit item volgende week weer te koop, meerdere kavels in de gaten gehouden en dit is 100% waarheid!
  Intern onderzoek is nog bezig.

  MENSEN KOOP HIER NIET !!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Beetje dom

  FPM VAN ROY23-11-2018

  Omschrijving van kavel - zilver bestek 19e/20e eeuw - bevat wel omschrijving van hedendaagse nieuwwaarde, maar niet de hedendaagse 'sloopwaarde' van zilver.
  Als je aan het bieden bent heb je kans in de laatste 2 minuten voor afloop veilig extra zekerheid middels creditcard te moeten stellen. Tegen de tijd dat je die gegevens hebt ingevoerd is de veiling afgelopen. Beetje dom om dat op deze manier te doen: de verkoper krijgt minder dan mogelijk, zelf lopen ze 2 x extra commissie mis en jijzelf bent buiten spel gezet.
  Beide issues heb ik aan catawiki gemeld, maar geen reactie.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Veiling Catawiki

  FH23-11-2018

  Min is de amateuristiche veilingmeester t.av de Modelauto's 1:43/1:18
  De rest heb ik geen ervaring. Een spreekt er geen Nederlands. lastig communiceren. Dhr. Michael Michhalak. Hij keurt alle kavels af die door particulieren worden aangeboden. Om ze erop te krijgen moet je minstens drie modellen aanbieden. De minimum waarde wil hij op 75 euro hebben. Dat betekend dat je in principe jou spullen voor een habbekrats weg geeft. De vaste adverteerders/verkopers doorgaans handelaren kunnen wel 1 model aanbieden. Hij bepaald ook de minimum prijs terwijl ik dat graag zelf wil bepalen. Vaak halen de modellen de prijs van 75euro niet eens. Ook Mw. Barbara Bieshaar z.g expert staat met haar handel altijd op de NAMAC beurs in Houten. Zij is de Dinky Toys deskundige. Er gaan zeldzame Dinky's voor een hebbekrats weg. Je bent verplicht om te verkopen. De truck is om een kennis mee te laten bieden en hem terug te laten kopen. Dat kost dan wel veiling kosten. En z.g thuis laten ophalen. !!!De veiling duurt ook ontzettend lang. Voordat je kavel eindelijk is goedgekeurd tot verkoop ben je al minstens een maand verder. Dan als alles oke is moet je nog eens 14 dagen wachten op je geld. Ook de verzendkosten is "natte vinger werk " In Nederland wordt 6,95e tot 8.15euro gerekend. Al met al....zeer twijfelachtig allemaal. Ik biedt in ieder geval niets meer aan. Heeft ook geen zin omdat particulieren aanbieders/verzamelaars eruit gedrukt worden om ze het heel erg tegen te maken met allerlei rare regels terwijl de handelaren/bedrijven vrij spel hebben.
  Plus: soms kan je mazzel hebben met bieden. Komt wel hoge veilingkosten bij !!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Praktijken van catawiki

  John 31-10-2018

  Veilingen in de Praktijk

  Veilingen in de Praktijk

  Omdat de mensheid nou eenmaal door en door verrot is, wordt iedere mogelijkheid waar de één de andere kan naaie benut. En alle betrokken partijen krijgen hier zat mogelijkheden om slechts dat te doen wat vooral hunzelf het beste uitkomt. Yolo!

  De Zogenaamde “Veilingmeesters”

  Zelfs mensen die al langere tijd verkopen via Catawiki blijken het handelen van de zogenaamde “veilingmeesters” niet te snappen. Is het nou incompetentie of oplichting? Alle reacties van klanten van Catawiki samenvattend, denkt men ongeveer als volgt over die zogenaamde “veilingmeesters”:

  Het zijn een stelletje amateurs die maar wat doen.
  Soms zijn ze zelf ook verkopers en accepteren ze liever hun eigen kavels of die van vrienden en familie! Belangenverstrengeling kon aan dit verhaal uiteraard niet ontbreken.
  Als er bij de koop iets misgaat blijken ze schijt te hebben aan de (ver)koper. Ze kiezen liever voor hun werkgever / opdrachtgever Catawiki.
  Ze verschuilen zich altijd achter de regeltjes van Catawiki die hun uitspraken bindend maakt en ze nergens voor aansprakelijk stelt. In de gebruiksvoorwaarden worden ze niet eens genoemd; hun handelen is dat van Catawiki.

  Bij aanhoudende (trage) (beleefde) mailwisselingen met “veilingmeesters” stopt de communicatie uiteindelijk bij een droge verwijzing naar de regels of wordt gewoon doodleuk helemaal niet meer gereageerd. Als het je lukt een telefoonnummer van ze te vinden “hang je eindeloos in de wacht en na vele minuten wordt de verbinding verbroken met de melding dat ze niet bereikbaar zijn”. Klachten over de zogenaamde “veilingmeesters” legt Catawiki vervolgens gewoon naast zich neer; ze printen die hooguit uit om er toiletpapier van te maken. Niemand lijkt de juridische band tussen hun en Catawiki te kennen, maar in ieder geval kunnen ze alleen worden betaald door Catawiki en handelen ze slechts als ordinaire medewerkers van Catawiki zelf.

  Faciliteren Oplichterij

  Mogelijkheden tot oplichterij die de veilingsdienst van Catawiki hier zoal bieden zijn:

  De zogenaamde “veilingmeester” kan op elke willekeurige grond besluiten een kavel te weigeren en kan er iedere willekeurige schatting aan geven.
  De verkoper kan besluiten niets te verzenden (of aangetekend bijvoorbeeld een baksteen verzenden met daarop een briefje “gefopt”) en daarna doodleuk beweren dat het product is verzonden. De aantekening van de verstuurde baksteen is uiteraard “bewijs” dat het product is verstuurd. Dan hopen dat de koper Catawiki iets mailt als: “Het is netjes afgeleverd bij buren alleen weet ik niet precies waar die buren wonen. Of de koper is gewoon geduldig en reageert na meer dan 10 dagen niet. En dat Catawiki dan denkt: “Hee, het product zal wel aangekomen zijn!” Die krijgt zijn geld en Catawiki de commissie. Catawiki is gemakkelijk dit te denken wanneer u koopt bij een bekende van Catawiki, van de veilingmeester of heimelijk bij de veilingmeester zelf uiteraard.
  Vooral wanneer niet aangetekend is verstuurd kan de koper na ontvangst besluiten doodleuk te gaan blijven beweren dat het product nooit is aangekomen en afwachten of Catawiki weer geld terugstort. Als hier de zogenaamde “veilingmeester” op basis van geloofwaardigheid van e-mail de kant van de koper kiest, krijgt de koper zijn geld terug en mag de verkoper nog even de commissie dokken.
  De verkoper kan besluiten de kavel gewoon nooit op ‘verzonden/afgehaald’ te zetten. Zo kan de koper lekker ook geen feedback geven op de verkoper.
  Wanneer de koper feedback kan geven op een koper, kan hier ieder volstrekt willekeurig verhaal uit de duim gezogen worden. Dit kan ook iets onschuldigs zijn als “product nog niet ontvangen”, terwijl het een dag later alsnog werd ontvangen, maar werd niet de moeite genomen de feedback aan te passen.
  Iedereen weet: Geld overmaken naar een instantie moet altijd meteen; geld ontvangen duurt lang. Zo ook bij Catawiki. De verkoper krijgt de eerste 10 dagen zijn geld sowieso niet; dat houden ze zelf. In tussentijd kan Catawiki druk uitoefenen op zowel de verkoper als de koper door te dreigen “uitbetaling van alle gelden van de betreffende Gebruikers op te schorten, enige vordering van Catawiki te verrekenen en, indien nodig, eventueel aanwezige tegoeden van die Gebruikers te bevriezen” (3.8)!

  Vandaag gaat dit verhaal de deur uit echt dit zal een zaak worden catawiki komt hier niet meer mee weg. Ik heb Gebeld naar catawiki en Gerben gaf aan dat jij over mijn zaak gaat (Esha) ik hoop dat je niet een foute beslissing hebt gemaakt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Onbeschofte veilingmeester

  Dennis18-10-2018

  Ik had een klacht omdat deze man geen nederlands kan en elke keer mijn kavel afkeurt terwijl het gewoon een goed kavel is alle info staat erin maar de man kan geen nederlands ik heb hem gemeld een klacht intedienen als hij hem blijft afwijzen. Na 2 weken gekloot van de veilingmewster staat mijn object er nog niet op dit was zijn reactie“What you are doing here is intimidation and verbal attack. I don't accept this agressive attitude. My boss also won't accept this. I am free to accept or reject any lot if I feel it's not suited for our auctions. Your lot description was not complete. At the moment we receive sufficient lot submissions from regular sellers, so I will not give the priority to a new seller who attacks me verbally. Next time you submit lots with such messages, I will simply reject your lots. Feel free to send your complains to my hierarchy.”

  Met vriendelijke groet,
  Frédéric Diebold
  Catawiki Expert

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Prijzen

  Kavel ongewis 16-10-2018

  5 artikelen gekocht 2 beschadigt maar met de verkoper opgelost. Minimum prijzen van schaalmodellen minsten of zelfs hoger dan de retail prijzen terwijl de modellen nog gewoon verkrijgbaar zijn. Sieraden juwelen en diversen is een gok die ik niet neem op een niet gecertificeerde site, idem kunst fashion en antiek. Iets leuks voor een zacht prijsje is er zelden tot niet, voor op het oog waardevolle kavels zijn onbetaalbaar maar omdat catawiki niet garant staat voor authenticiteit ervan zou ik liever een avondje casino wagen!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4

  Slechte klantenservice

  Dennis10-10-2018

  183 veilingmeesters indienst en geen 1 neemt op na 30 minuten bellen. Zeeeeeeer slecht

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Beloven veel komen niks na

  Blommers10-10-2018

  Zeer slecht tot niet bereikbare klantenservice. Eerstvolgende ben ik , maar na 30 minuten nog geen contact 2 dagen geprobeerd. Zeeer slecht ook klachtafhandeling is zeer onduidelijk.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Oneerlijke veilingmeesters

  Monique Franke07-09-2018

  Koper beweert een ander object gekregen te hebben. Wordt helaas na bewijs geleverd te hebben aan Catawiki toch in het gelijk gesteld. Eerlijke handel is hier niet mogelijk. koper in kwestie doet het erg goed als verkoper maar heeft een behoorlijk aantal negatieve feedbacks/ disputen op naam staan bij aankopen. Helaas is hier door Catawiki goed aan te verdienen en wordt de oplichtende partij in het gelijk gesteld. Schatting van verkoopprijs van veilingmeesters zijn schatting die verkoper maakt tijdens het aanbieden van het kavel en niet wat Veilingmeesters als schatting aangeven.

  MuntMarkt23-03-2019

  Reactie op originel review d.d. 7 sept 2018 M. Franke 10772249 We gebruiken Catawiki al een tijd bedrijfsmatig en uiteraard gaat er wel eens iets fout bij verkoop (toch hebben wij 100% feedback op meer dan 1000 verkochte kavels!) maar ook bij aankoop (een 50-tal). Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt dat is nu eenmaal menselijk. De negatieve 1 ster beoordeling van de M. Franke op 7 september jl. is volkomen onterecht en zelfs bedrieglijk. Wij zijn koper van betreffend kavel (nederland-1-cent-1892-1944-wilhelmina-45-stuks-brons-en-zink) en wij hebben NIET aangegeven een ander object (munt in dit geval) te hebben ontvangen. WEL hebben wij aangegeven met duidelijke foto's dat het kavel verkeerd is omschreven en dat één munt niet conform de omschrijving was (andere kleur metaal). Ondanks het nette verzoek om het dispuut op te lossen met meerdere voorstellen kregen we diverse betichtingen (zie ook review oplichtende partij) en verwijten met schuttaal... Tussenkomst van Catawiki was noodzakelijk en wij zijn dan ook na het aanleveren van het bewijs in het gelijk gesteld en krijgen het aankoop bedrag terug. Verkoper heeft te kennen gegeven dat het kavel niet geretourneerd dient te worden en we zullen dit dan ook kosteloos op Catawiki veilen waarbij de opbrengst volledig naar 2 verschillende non-profit stichtingen gaat. Over het feit dat wij zogenaamd veel disputen hebben dat zijn er in totaal 2 namelijk M. Franke, verkeerde omschrijving en een inmiddels geblokkeerde frauderende verkoper die meermaals een dure munt heeft aangeboden en niet heeft verzonden. De vele negatieve feedbacks die wij zouden hebben geven zijn er 4 van 50 aankopen waarbij oa. M. Franke, de drie anderen hebben betrekking op porto en verzending en verpakking. Aardig is wel dat er aangehaald wordt dat wij het goed als verkoper doen, ja dat klopt, wij bieden aan met duidelijke hq foto's en met een zorgvuldige omschrijving en als een koper onverhoopt om welke reden dan ook ontevreden is, bieden wij altijd een gepaste oplossing aan. Wij zijn mans genoeg om toe te geven als we ook wel eens foutje maken. Wellicht kan M. Franke hier iets van opsteken? Met numismatische groet, MuntMarkt

  MuntMarkt23-03-2019

  Update : Kavel is inmiddels geveild en de volledige opbrengst is naar Stichting LHBT Emmen en Stichting Gedupeerden Gevaarlijk Stoffen NL-POMS Z.N. overboeking is bekend gemaakt op onze Facebook Pagina en aan Catawiki. 8 maanden na dato (aankoop dateert van 28 augustus 2018) is mevrouw nog steeds verbitterd voor het zogenaamde onrecht, zo erg dat wij zonder reden nog steeds door het slijk worden gehaald terwijl wij nog steeds op eBay, Marktplaats, Catawiki en Facebook geen negatieve score hebben mogen ontvangen op 1000den transacties dat zegt in onze ogen meer dan de rancune van M. Franke

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Pure oplichting

  Henk Tromp04-09-2018

  Bende gangsters ofwel "veiling maffia". Waardeloze "veilingmeesters" die geen flauw benul hebben van de waarde van aangeboden objecten. Eenzelfde object eerst afkeuren en later toch in een veiling opnemen. Ondeskundige waarde taxaties. Onbereikbare klantenservice. Opdoeken die oplichtersbende!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Opgelicht

  R.vov20-07-2018

  Ik heb op Catawiki een weegschaal gekocht, betaald maar nooit ontvangen.
  Op mailberichten wordt niet gereageerd.
  Trieste onderneming.

  Fred 01-04-2019

  CEO over eigen club ....

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Een onbetrouwbaar en oplichters platform genaamd CATAWIKI.

  Ronald15-06-2018

  Catawiki is een zeer onbetrouwbaar platform. (Ik heb twee jaar ervaring met deze oplichters).
  Catawiki houd zich niet aan de wet met betrekking tot o.a. notarieeltoezicht (dat is er niet) en herroepingsrecht. Dit is zeer kwalijk en gaat ten koste van uw geld.
  De "experts" zijn zeer incompetent en willekeurig.
  U kunt onbeperkt accounts aanmaken, zonder gevolgen en ook bieden op uw eigen producten!
  Verkopers leveren erg vaak het product niet, je bent dan maanden lang je geld kwijt, als u het al terugkrijgt. En via mijn creditkaart hebben ze ook nota bene nog 1000,- euro afgeschreven zonder mijn weten!!!
  Hier heb ik ook aangifte van gedaan bij de politie.

  Mijn advies: PAS OP met bieden via Catawiki, het zijn onbetrouwbare oplichters!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Dure diamanten

  M den Hartog20-04-2018

  Twee diamanten gekocht. Voor ong 700euro. Waarde volgens veilingmeester ongeveer 1500 euro. Waarde volgens 3 juweliers: 50 ( VIJFTIG) Euro... Nooit meer doen en nooit vertrouwen die hap..

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Schilderij met lijst 50 euro

  K. Piets12-07-2017

  Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

  Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
  Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
  Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

  Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Schrijf zelf een review over Catawiki

  Uw beoordeling