NederlandReview

    Ervaringen Catawiki

    Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

    Geschiedenis

    Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

    Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

    In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.

    Catawiki - Find your wow, sell your wow

    Diensten

    Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

    Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

    Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

    Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

    Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

    Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

    Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

    Catawiki
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (75)

    3
    25% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.4
    Service
    rating
    2.6
    Prijs
    rating
    3
    Leveren
    rating
    3

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Catawiki

    Uw beoordeling

    Verkoop

    Catawiki manipuleert de verkopers zo met het te hoog verklaren van transportbedrag en wil de minimumprijs steeds boven de € 200 om hun commissie te kunnen opstrijken. Tweemaal hebben ze mij zo liggen gehad. Dus Catawiki voor mij NOOIT meer. Echte onbetrouwbare Hollanders zijn het.

    Door: Van Torre14-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schilderij met lijst 50 euro

    Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

    Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
    Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
    Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

    Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

    Door: K. Piets12-07-2017
    bianca van beele04-10-2020

    de man van titanic hebt gebeld kan het niet versturen is niet kompleet ikan ik dan mijn geldvan 81 euro terug krijgen mvg mevrouw van beeld

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    marklin modeltreinen HO Analoog

    Ik heb eerder een bericht gedaan over de kwaliteit van het aanbod. Ik wil een opmerking plaatsen over de uitbetaling aan de verkopende partij. Pas wanneer het is afgeleverd zou er een uitbetalen moeten plaats vinden.Verkoper en ontvanger krijgen tegenwoordig een bericht dat het pakket is afgeleverd. Dit mag dan pas het sein voor Catawiki zijn om de verkoper uit te betalen.Boter bij de vis : ik het gekochte en hij/zij het geld. Eerlijk zaken doen toch.

    Door: Ad30-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Tapijten

    Heb al 5 tapijten, apart, gekocht. 4 werden perfect afgeleverd.
    Die ene andere : verkoper had corona, kon niks opsturen, vanuit Italie en dus kwamen we samen overeen de zaak te laten vallen.
    Catwiki heeft vervolgens het bedrag geheel terug gestort.
    Alles in goed overleg. Tot nu toe ben ik tevreden,

    Door: Han Peters12-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    Poppenkastpoppen

    Nadat de biedingen gesloten zijn, werden de goederen keurig verpakt binnen 3 dagen geleverd. De kwaliteit was zoals omschreven en heb daarom ook en positieve feedback bij de verkoper achtergelaten.

    Door: Jeroen04-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Misleiding veilingmeester

    Ik koop en verkoop al jaren via Catawiki.

    Na een kritische vraag aan een veilingmeester worden mijn kavels steeds afgekeurd. Inmiddels 18 keer.

    Vergelijkbare kavels worden door deze veilingmeester wel goedgekeurd.

    Deze vergelijkbare kavels komen toevallig van twee landgenoten van hem. [Frankrijk]. Elke week gaat het dan om 30 - 40 kavels die zij voor € 3.00 inkopen bij Alibaba en verkopen als antiek of 20 jaar oud. De opbrengst per kavel is dan gemiddeld € 40.00 met uitschieters boven de € 100.00.

    Ik heb sterke aanwijzigingen dat er hier sprake is van een deal tussen de veilingmeester en de twee aanbieders. Pure oplichting en fraude. Het gaat dan om minimaal € 100.000 op jaarbasis.

    Inmiddels heb ik tientallen screenprints met bewijzen van dit handelen.

    Contact hierover met Catawiki is eigenlijk niet mogelijk. Dit omdat zij deze info direct doorgeven aan de betreffende veilingmeester... Bizar.

    Ik overweeg nu aangifte te doen bij justitie. Als mijn bevindingen kloppen dan is er sprake van een criminele organisatie.

    Voor alle duidelijkheid: Ik ga niet over 1 nacht ijs. Als iets zwart en wit is, het loopt in een wei en zegt Boe dan kun je met 100% zekerheid zeggen dat het een koe is..

    Mogelijk dat andere aanbieders dezelfde ervaring hebben.

    Door: Tom14-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Meerdere

    Heren van CATAWIKI:
    1) Jullie leveren een beeldje dat helemaal niet zwaar is, maar van gips!
    2) Jullie willen een schilderij niet opnemen bij jullie kavels, terwijl er talloze andere van zijn op jullie site.
    3) Bieden doe je op een kavel toto het laatste moment, en opeens halen jullie 'm zonder enige reden weg.
    4. Valse foto met handtekening worden aangeboden.
    5. Jullie communiceren binnen 2 tot 4 dagen reactie te geven op je mails, maar doen het nooit!
    WAARDELOOS!!!

    Door: M. Bax08-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    aanbieder

    Slechte kavelmeesters kunnen de boel aardig verzieken.
    Van een goede samenwerking naar het absolute dieptepunt.
    Ze vonden het nodig om een expert in Lego op een veiling te zetten waar hij geen kaas van had gegeten. Met de botte bijl ging hij van alles aanpassen zonder verder goed te communiceren. Ik ben er helaas mee gestopt omdat met de man niet te werken was, en dit na jarenlang kavels aanbieden van mijn verzameling. Triest ..

    Door: Bob Janssens06-03-2021
    M. Bax08-03-2021

    Zeer slechte service: 1) leveren een beeldje dat helemaal niet zwaar is, maar van gips! 2) willen een schilderij niet opnemen bij hun kavels, terwijl er talloze andere van zijn. 3) Bieden doe je op een kavel toto het laatste moment, en opeens halen ze 'm zonder enige reden weg. 4. Valse foto met handtekening worden aangeboden. 5. Communiceren binnen 2 tot 4 dagen reactie te geven op je mails, maar doen het nooit!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Radio

    1 woord
    Oplichters

    Door: Jan04-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    sabel

    Ik heb op catawiki een sabel gekocht (kavel 43598785) en heb dat betaald op 23/12/2020. Dit pakje moet uit Frankrijk komen dus heb ik 39 euro verzendkosten betaald aan de verkoper. Samen met de kosten die catawiki rekent aan de koper 9% (en nog eens 12,5% aan de verkoper) heb ik 224,30 euro betaald. Het pakje zou met het franse dochterbedrijf van la poste ' colissimo' worden geleverd. Als je kijkt naar de ervaringen met colissimo dan is dat om je ogen uit te huilen, slechts 10% tevreden klanten. Reeds enkele dagen na mijn betaling zette catawiki mijn pakje automatisch op ontvangen wat helemaal niet zo was en dat heb ik ze onmiddellijk laten weten ook maar geen reactie. We zijn intussen een dikke 3 weken verder en nog niks ontvangen. Ik heb daarover met catawiki gemaild en op hun site staat maximum na 2 werkdagen antwoord. Ik kreeg direct een mail terug dat het gezien de drukte 4 dagen zou duren, niks meer gehoord. Ze gebruiken bij catawiki dure woorden als notarieel toezicht en experts maar als dat al zou waar zijn heb je daar als koper niets aan. De pakjesdienst colissimo verandert iedere dag zijn geschatte levering en dat al 3 weken lang. Met hun zogezegde track and trace systeem weet ik enkel dat mijn pakje ergens in Frankrijk is in een postkantoor. Ik krijg nu sinds enkele dagen ook mails van nevenfirma's die beweren dat er nog kosten moeten betaald worden en dat ze nog gegevens missen maar op hun mails kan je niet antwoorden. Ik kan u verzekeren dat zoiets toch de nodige stress en kopzorgen meebrengt. Let dus als koper extra op bij catawiki en zeker in combinatie met de pakjesdienst colissimo.

    Door: fabian deblauwe19-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Patek Philippe eyeglass loupe

    Eén grote boevenbende bij Catawiki. De bekende slager die zijn eigen vlees keurt. Nep horloges en nep artikelen. Als je een slechte review schrijf, veranderen ze de review zelf naar neutraal. Als je een klacht hebt moet je het zelf oplossen met de verkoper, dan krijg je altijd het ja en nee spelletje.

    Door: Patrick Verdonk14-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Misleidende waardebepaling door expert van Catawiki

    Wij hebben een armband 14 kt. goud met diamanten gekocht, volgens de Expert met een waarde van € 8000. Na ontvangst hebben wij deze door 2 juweliers laten taxeren, het is nog geen 14 kt. goud en de diamanten zijn van bedroevende kwaliteit. De armband is nog geen € 800 waard. Kan dit opgelost worden?

    Door: Rob Schenkeveld22-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ik heb een object gekocht bij catawiki

    De klantenservice is niet bereikbaar ook niet via de chat. Daarbij had ik een aankoop gedaan en betaald , maar dit word niet verwerkt in de app wel een bewijs van mijn afschrift. Ik kan hierdoor geen contact opnemen met de verkoper, wat nu!! Dit is de 4 de aankoop bij catawiki die al misgaat en ze verdienen een dikke 1 nadat er zoveel is misgegaan!!!!! Zeker omdat ze van de verkoper en koper , dus aan beide kanten flink harken. Je moet veel veilingkosten betalen maar ben niet goed gedekt voor aankopen. Goed de kleine lettertjes lezen!!! Een gewaarschuwd mens telt voor 2!!!

    Door: Blommers19-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Crusader munt

    ik heb via Catawike een Cusader munt gekocht bij FBNumis in Frankrijk kreeg na paar weken legen envelop geleverd! hij was niet op gemaakt! hij is gewoon leeg verstuurd meteen gemeld bij Catawiki en verkoper word zeer onvriendelijk behandeld en door verkoper bedreigd! Catawiki geeft niet thuis! koop nooit bij deze oplichters ze versturen steeds lege enveloppen!!

    Door: michel 29-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    lang geleden

    Gisteren gebeld voor het verwijderen van mijn emails die ik zonder dat er OOIT om gevraagd is dagelijks krijg toegezonden!!!
    Op de site staat nergens hoe je het kunt verwijderen...
    Als je de instructies volgt kom je steeds op de pagina WELKOM!!!
    U kunt zich inschrijven!!!
    Dit heeft niets meer met privacy te maken zoals het antwoord aan de telefoon.
    Slechte zaak... SLECHTE SERVICE...

    Door: Frederiek Blaauw25-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop

    Waardeloos betalingsvoorwaarden, duur, laat en niet transparant los vd gammele expertise. Het liefst zo snel mogelijk verkopen en de prijs naar beneden praten. Dat is dan snel en gemakkelijk van 2 kanten commissie opstrijken. :-(

    Door: Armandd15-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    adviezen

    Adviezen voor kopers
    Kopen op Catawiki is niet veilig. Daarom heb ik de volgende adviezen voor kopers:
    • Vertrouw de beschrijving van het kavel niet. Die wordt bepaald door de verkoper en niet gecontroleerd door Catawiki. Je kunt je er niet op beroepen.
    • Vertrouw de feedback niet. De verkoper bepaalt welke feedback hij krijgt.
    • Vertrouw de veilingmeester niet. Hij behartigt niet jouw belangen maar die van Catawiki.
    • Ga bij twijfel het kavel inspecteren. In de gebruiksvoorwaarden zegt Catawiki dat de verkoper dat moet toestaan. Als de verkoper inspectie weigert, weet je genoeg

    Door: Peter 10-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is Catawiki een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 75 ervaringen geplaatst over Catawiki. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3 gekregen, waarbij 25% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Catawiki actief?

    Catawiki is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen, Kantoor, hobby, feest & merch

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Catawiki gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.