NederlandReview

  Ervaringen Catawiki

  Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

  Geschiedenis

  Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

  Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

  In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.

  Catawiki - Find your wow, sell your wow

  Diensten

  Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

  Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

  Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

  Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

  Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

  Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op NederlandReview!

  Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

  Catawiki
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (67)

  2.8
  25% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  3.2
  Service
  rating
  2.4
  Prijs
  rating
  2.8
  Leveren
  rating
  2.8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Patek Philippe eyeglass loupe

  Eén grote boevenbende bij Catawiki. De bekende slager die zijn eigen vlees keurt. Nep horloges en nep artikelen. Als je een slechte review schrijf, veranderen ze de review zelf naar neutraal. Als je een klacht hebt moet je het zelf oplossen met de verkoper, dan krijg je altijd het ja en nee spelletje.

  Door: Patrick Verdonk14-01-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schilderij met lijst 50 euro

  Ik heb een schilderij gekocht op Catawiki. Ik kende de kunstenaar niet, maar ik vond het een heel mooi schilderijtje.

  Het was erg goedkoop, ik heb maar 50 euro betaald en het is een echt schilderij met olieverf op een doek en ook met een mooie lijst eromheen.
  Er staan best veel leuke schilderijen op de website, maar soms zijn ze eerst een euro en dan denk je dat ze voor niks gaan maar als het dan bijna tijd is, dan gaat ineens iedereen heel hard zitten bieden. Dus ik heb een paar keer flink moeten balen daarvan.
  Maar ik ben nu wel heel blij met mijn schilderijtje. Niet veel anderen hadden erop geboden volgens mij, daarom lekker goedkoop.

  Ik ga vaker kijken of er iets voor weinig weggaat!

  Door: K. Piets12-07-2017
  bianca van beele04-10-2020

  de man van titanic hebt gebeld kan het niet versturen is niet kompleet ikan ik dan mijn geldvan 81 euro terug krijgen mvg mevrouw van beeld

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  marklin modeltreinen HO Analoog

  Ik heb eerder een bericht gedaan over de kwaliteit van het aanbod. Ik wil een opmerking plaatsen over de uitbetaling aan de verkopende partij. Pas wanneer het is afgeleverd zou er een uitbetalen moeten plaats vinden.Verkoper en ontvanger krijgen tegenwoordig een bericht dat het pakket is afgeleverd. Dit mag dan pas het sein voor Catawiki zijn om de verkoper uit te betalen.Boter bij de vis : ik het gekochte en hij/zij het geld. Eerlijk zaken doen toch.

  Door: Ad30-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Misleidende waardebepaling door expert van Catawiki

  Wij hebben een armband 14 kt. goud met diamanten gekocht, volgens de Expert met een waarde van € 8000. Na ontvangst hebben wij deze door 2 juweliers laten taxeren, het is nog geen 14 kt. goud en de diamanten zijn van bedroevende kwaliteit. De armband is nog geen € 800 waard. Kan dit opgelost worden?

  Door: Rob Schenkeveld22-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Ik heb een object gekocht bij catawiki

  De klantenservice is niet bereikbaar ook niet via de chat. Daarbij had ik een aankoop gedaan en betaald , maar dit word niet verwerkt in de app wel een bewijs van mijn afschrift. Ik kan hierdoor geen contact opnemen met de verkoper, wat nu!! Dit is de 4 de aankoop bij catawiki die al misgaat en ze verdienen een dikke 1 nadat er zoveel is misgegaan!!!!! Zeker omdat ze van de verkoper en koper , dus aan beide kanten flink harken. Je moet veel veilingkosten betalen maar ben niet goed gedekt voor aankopen. Goed de kleine lettertjes lezen!!! Een gewaarschuwd mens telt voor 2!!!

  Door: Blommers19-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Crusader munt

  ik heb via Catawike een Cusader munt gekocht bij FBNumis in Frankrijk kreeg na paar weken legen envelop geleverd! hij was niet op gemaakt! hij is gewoon leeg verstuurd meteen gemeld bij Catawiki en verkoper word zeer onvriendelijk behandeld en door verkoper bedreigd! Catawiki geeft niet thuis! koop nooit bij deze oplichters ze versturen steeds lege enveloppen!!

  Door: michel 29-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  lang geleden

  Gisteren gebeld voor het verwijderen van mijn emails die ik zonder dat er OOIT om gevraagd is dagelijks krijg toegezonden!!!
  Op de site staat nergens hoe je het kunt verwijderen...
  Als je de instructies volgt kom je steeds op de pagina WELKOM!!!
  U kunt zich inschrijven!!!
  Dit heeft niets meer met privacy te maken zoals het antwoord aan de telefoon.
  Slechte zaak... SLECHTE SERVICE...

  Door: Frederiek Blaauw25-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Verkoop

  Waardeloos betalingsvoorwaarden, duur, laat en niet transparant los vd gammele expertise. Het liefst zo snel mogelijk verkopen en de prijs naar beneden praten. Dat is dan snel en gemakkelijk van 2 kanten commissie opstrijken. :-(

  Door: Armandd15-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  adviezen

  Adviezen voor kopers
  Kopen op Catawiki is niet veilig. Daarom heb ik de volgende adviezen voor kopers:
  • Vertrouw de beschrijving van het kavel niet. Die wordt bepaald door de verkoper en niet gecontroleerd door Catawiki. Je kunt je er niet op beroepen.
  • Vertrouw de feedback niet. De verkoper bepaalt welke feedback hij krijgt.
  • Vertrouw de veilingmeester niet. Hij behartigt niet jouw belangen maar die van Catawiki.
  • Ga bij twijfel het kavel inspecteren. In de gebruiksvoorwaarden zegt Catawiki dat de verkoper dat moet toestaan. Als de verkoper inspectie weigert, weet je genoeg

  Door: Peter 10-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Geen

  Catawiki is een oplichterssite vermoed ik. Ik volg nu al meer dan n jaar 1:24 automodellen en heb nog niets kunnen kopen beneden de marktprijs. Telkens als ik iets zie en ik volg het of bied automatisch wordt het overboden boven de marktprijs die ik goed ken. Vervolgens al 100en keren gezien dat na de zogenaamde verkoop hetzelfde objekt door dezelfde verkoper met de zelfde foto's wordt aangeboden. Ok. Dat kan n paar keer toeval zijn, maar 100en keren is absurd. Hier zit n luchtje aan en dit zou eens echt onderzocht moeten worden door een actualiteiten programma of een undercover site. Ik vernoed dat vaste verkopers en Catawiki zelf onder 1 hoedje spelen en elkaar bevoordelen door de prijs op te drijven. Ik koop zelf in voor 30-50% vd catawiki prijzen via Ebay en Marktplaats. Mensen wees verstandig en laat deze site links liggen tenzij je als gewetenloze verkoper er wel van wil profiteren.

  Door: Henry12-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Ik dacht een mooi en echt horloge te hebben gewonnen.

  Net als zovelen heb ik ook een zeer vervelende ervaring met Catawiki.

  Onlangs een veilig gewonnen voor een mooie horloge (Rolex Daytona). Aangezien er alles echt uit zag op de foto's en dit door een veilingmeester als authentiek was beoordeeld, dacht ik een goede koop gedaan te hebben. Ook zat er certificaat bij, die blijkbaar door twee (2) verschillende veilingmeesters als "echt" was beoordeeld. Helaas bleek dit alles niet waar te zijn.

  Het horloge in kwestie was bedoelt voor mijn partner als cadeau omdat we 15 jaar samen zijn.

  Eénmaal het horloge ontvangen bleek dit een zeer slechte namaak te zijn. Volgens mij kun je op de Beverwijkse Bazaar nog betere exemplaren bemachtigen. Ondanks deze schrik, dacht ik dat alles wel goed geregeld was bij Catawiki... Maar helaas, het tegenovergestelde bleek waar te zijn.

  Catawiki reageert opeens nergens meer op per email en hangen gewoon de telefoon na ruim 40 minuten in de wacht te hebben gestaan. Vanzelfsprekend ook al aangifte gedaan bij de politie. Online kon dit helaas niet, daar de waarde van het horloge te hoog lag.

  Inmiddels, naar eigen zeggen van de politie, is er een speciaal team bezig met het handelen bij Catawiki. Blijkbaar zijn er genoeg klachten binnen gekomen om hier een speciaal team op te zetten.

  Hier schrok ik toch wel van. Na enige dagen speuren op het internet heb ik zoveel schrikbarende verhalen gelezen over Catawiki dat ik hier dan ook niks verder mee te maken wil hebben.

  Tot op heden heeft Catawiki mij nooit meer te woord willen staan. Waarschijnlijk hebben ze aan mij al voldoende verdient.

  Hoe dan ook; ik zal mijn geld van Catawiki terug krijgen. Ik heb een ondertekende aangifte van de politie. Wat mij wel ten zeerste bevreemd is het feit dat een dergelijke website nog altijd mag bestaan en gewoon dit soort praktijken verder kan blijven uitvoeren?

  Door: Jan Versteegen25-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Exclusieve tafel

  Nog nooit zo'n WAARDELOOS bedrijf meegemaakt als Catawiki!

  Experts? Natuurlijk! Enige waar men een expert in is, is in het oplichten van mensen! Niet alleen worden allerlei discutabele kavels aangeboven (= nep producten), maar men vraagt maar liefst 15.1% commissie!

  Zelfs eBay i.c.m. Paypal is goedkoper (terwijl ik deze combinatie al duur vond).

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over "fatsoen" bij de werknemers bij Catawiki. Ik kan hier behoorlijk kort in zijn, want die hebben ze dus absoluut niet bij deze malafide onderneming!

  Wees verstandig en ga je producten elders verkopen. Maar in ieder geval niet bij Catawiki. Deze geldbeluste boevenbende is absolute schande voor de veilig wereld. Nog nooit ben ik zo behandeld als bij #Catawiki.

  Ik hoop dat deze bovenbende snel opgerold wordt en dat er juridische stappen worden ondernomen tegen Catawiki en diens werknemers. En die zogenaamde experts mogen allemaal aan de publieke schandpaal.

  Die experts denken echt dat ze de koning zijn op Catawiki. Hun wil is wet. Concessies doen of meedenken met een nieuwe gebruiker van Catawiki doen ze niet. Ze "waarderen" expres een kavel (extreem) laag, zodat deze met zekerheid verkocht wordt en dat Catawiki vervolgens de 15.1% kan incasseren. Zo kan iedereen een dergelijke corrupte veiligssite draaien.

  Als je met Google gaat zoeken op Catawiki, dan kom je allerlei zaken tegen, van oplichting tot afpersing allemaal (in)direct te maken met hoe men te werk gaat bij Catawiki. Zo worden gewoon nep Rolexen beoordeelt als een "juweeltje" en vervolgens krijg je een Rolex made in China opgestuurd (zoek maar op Google).

  Dan regent het klachten bij Radar, Consumentenbond, Klachtenkompas en ga zo maar door! Hoe kan het dan een boevenbende zoals Catawiki nog altijd een bestaansrecht heeft vandaag de dag? Onbegrijpelijk!

  Maar ja, ik kan alleen hopen dat dit zogenaamde bedrijf zo snel mogelijk onderzocht wordt door juridische instanties en vervolgens permanent opgedoekt wordt!

  Dus nogmaals; wil je dure c.q. exclusieve spullen verkopen? Doe dan dit niet bij de experts in oplichting van Catawiki! Je kan dan beter meteen je spullen naar de stort brengen.

  #nooitverkopenbijcatawiki!

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  Door: M197925-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Design zonnebril

  Er valt niet te controleren of de producten die je koopt, echt of bep zijn. Dit weet je pas zodra je het zelf door een expert laat onderzoeken. Op de foto's zag de zonnebril er echt uit. Ik heb de foto's vergeleken met de websites en prijzen van de echte bril. Dit kwam exact overeen. Na bieden en 'winnen van de bril tegen 1/3 van de nieuwwaarde, was ik blij. De verkoper had goede recensies, dus wat kan er misgaan? Direct betaald, product direct opgestuurd. Toch kwam ik er achter dat de bril bij het openen van de verpakking, verdacht nep aanvoelde. Niet van echt te onderscheiden, maar plastic en nep. Dus tja, de boot in gegaan voor 50 euro aan de bril en 20 euro aan commissie en verzendkosten.
  Ik heb mijn les wel geleerd!

  Door: Marjolein12-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  sony digital 8 camera

  Op 17 mei 2020 was ik de hoogste bieder op een Sony digital 8 video camera. Meteen betaald en kreeg vervolgens bericht dat het item reeds verkocht was en dus niet aan mij geleverd kon worden.
  Gisteren 24 aug 2020 was ik weer de hoogste bieder op een Sony digital 8 video camera. Meteen betaald en vandaag kreeg ik het bericht van Catawiki dat het item reeds een paar weken eerder verkocht was en dus niet meer aan mij leverbaar. Het ik dan gewoon pech of heeft Catawiki zijn zaakjes niet op orde? En waarom duurt het dan zo lang voor ik mijn geld terug krijg?

  Door: Hendriecus24-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Diverse

  Ik ben nu circa een jaar diverse producten aan het volgen en heb diverse producten gekocht. Dit was puur omdat ik in een moeilijke tijd zat met mijn vriendin gezien haar gezondheid. Dus ik was vaak thuis en had wat afleiding nodig. Ik heb in die tijd een aantal ringen en diamanten gekocht. Maar nu het wat beter gaat heb ik deze laten beoordelen. De conclusie was dat er in geen geval geboden was waar voor betaald was. Jammer hoor.. Ik begrijp dat de commerciële belangen voor gaan, maar het kan toch niet zo zijn dat mensen een beslissing nemen op basis van onjuiste informatie. Dat zou betekenen bedrog of misleiding. Ik ben nu een onderzoek gestart naar de prijzen van de horloges. Grappig om dat te volgen. Ik dacht dat het echt om een veilig ging, maar absoluut niet. De klokjes werden al op diverse sites aangeboden. En daar trap niemand in, dus catawiki proberen. Ongelofelijk. Een beetje horloge wordt op eBay voor vaak minder dan de helft aangeboden, dan waar hij voor weg gaat op catawiki. Kijk anders een naar een merk horloge, bijvoorbeeld Breitling. De geschatte waarde is minimaal 40% hoger dan de eBay waarde. Daarnaast krijg je bi j eBay vaak nog de papieren en terugstuurt garanties.
  Dus de conclusie is dat catawiki samenwerkt met een aantal bedrijven die incourante voorraad probeert te verkopen, daarnaast de zoekresultaten te beïnvloeden door gebruik te maken van partners, bijvoorbeeld chrono24. Tevens maakt zij gebruik van de onkunde van de consument die geen speciaslist wil betalen voor de beoordeling van het product. Jammer! Dus toch weer naar eBay. Kwaliteit veel beter, controle veel beter. En natuurlijk veel zwendelaar, maar wel met terugbetaald optie. Dus neem geen catawiki.
  Amsterdamse ondernemer

  Door: Martin Vermeulen 10-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over Catawiki

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Catawiki een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 67 ervaringen geplaatst over Catawiki. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 2.8 gekregen, waarbij 25% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Catawiki actief?

  Catawiki is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen, Kantoor, hobby, feest & merch

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Catawiki gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.