NederlandReview

  Ervaringen Bruna

  De Bruna is een bekend fenomeen in Nederland. Winkelstraten, stations, kiosken: de Bruna is overal. Maar wat vind je eigenlijk in deze winkels? Hebben ze er meer dan alleen Nijntje? Waarom zou je hier je kantoorartikelen, boeken en wenskaarten afrekenen? Kom hier bij NederlandReview alles te weten over deze marktleider en laat ook zelf je review achter over de Bruna!

  Over Bruna

  De geschiedenis van de Bruna gaat ver terug: het bedrijf werd opgericht in 1868 door Albert Willem Bruna in Haarlem. Het was toen een kleine boekhandel en tevens een uitgeverij. Later verhuisde het bedrijf naar Utrecht en werd een aantal spoorwegkiosken en stadskiosken toegevoegd aan de onderneming. Dat was een groot succes: er was vooral veel vraag naar goedkope pocketboeken. In 1954 werd de naam van het bedrijf op aandringen van de Nederlandse Spoorwegen veranderd van Algemene Spoorweg Boekhandel (A.S.B.) naar BRUNA Kioskonderneming en Lectuurcentrale. Uit de Verenigde Staten was net de warenhuisformule overgewaaid. Bruna haakte in op de trend en begon met zogeheten inloopwinkels, wat aansloeg bij het publiek. Een van de belangrijkste leidinggevers van het bedrijf is Henk Bruna geweest, oom van Nijntje-tekenaar Dick Bruna. De uitgeverij, die vanaf 1955 onder andere furore maakte met de Zwarte Beertjesreeks, werd in 1980 losgekoppeld van de boekhandelketen. Inmiddels is kantoorboekhandel Bruna een dochteronderneming van Postkantoren B.V.

  kerstverhaal van Dick Bruna • nijntje

  Diensten van Bruna

  In de bijna vierhonderd winkels kun je terecht voor boeken, tijdschriften, dagbladen, schoolartikelen, waaronder schoolagenda’s en zelfs Eastpaks, en kantoorartikelen, zoals papier- en schrijfwaren, agenda’s en ansichtkaarten. Maar inmiddels kun je de producten van Bruna ook via de website Bruna.nl bestellen en thuis laten bezorgen (gratis verzending vanaf €50,- en voor 19.00 besteld, de volgende dag binnen) of gratis afhalen in één van de winkels. Op de website, in de folder en in de digitale nieuwsbrief vind je ook allerlei aanbiedingen en acties, via de online winkelzoeker kun je de dichtstbijzijnde Bruna-winkel vinden. En voor wie een eigen Bruna-winkel wil beginnen, is de website ook een goede eerste stap: hier staat uitgebreid beschreven hoe je franchisenemer kunt worden bij Bruna. Bruna biedt ook een abonnement voor veellezers: Bliyoo, waarmee je onbeperkt boeken en tijdschriften kunt lezen op een tablet, smartphone, computer of de Bliyoo eReader voor €9,95 (boeken of tijdschriften) of €14,95 (boeken en tijdschriften) per maand. BrunaTablisto is een andere eigentijdse dienst: een ‘digitale leesomgeving’, waarmee je digitale boeken en tijdschriften kunt lezen en kopen voor eReaders, tablets en smartphones. De App is te downloaden via Google Play of in de App Store.

  Klachten over Bruna

  Heb je problemen, dan kun je op werkdagen van 9.00 tot 17.00 bellen met de klantenservice, online kun je 24/7 vragen stellen via een vragenformulier. Ook kun je natuurlijk naar één van de vestigingen van de Bruna gaan met klachten, vragen en problemen.

  Wat vind jij van de Bruna? Is het een winkel waar jij graag komt, of ga je liever naar een andere zaak voor je kantoorartikelen, boeken en andere producten? Laat hier je mening achter over de Bruna!

  Wat vindt u van Bruna? Lees wat Nederland ervaren heeft bij bruna. Makkelijk online boeken bestellen of retourneren? Lees ervaringen bij NederlandReview!

  Bruna
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (26)

  6.6
  58% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7.4
  Service
  rating
  6.6
  Prijs
  rating
  7
  Leveren
  rating
  5.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Bruna

  Uw beoordeling

  Verkeerde boeken besteld en gewoon terug kunnen sturen

  Bij de Bruna een setje boeken besteld - een paar leesboeken en wat leuks voor de kinderen.
  Maar toen het aankwam, zaten er twee verkeerde boeken tussen! Ik boos op de Bruna, maar toen ik beter keek, bleek dat ik scheef had geklikt en niet goed gekeken. Dom, dom dom! Had ik zomaar een of ander vaag boek besteld over tuinieren en nog iets over een lugubere moord. Omdat ik het zelf had gedaan, dacht ik dat ik er nu mee zat, ik had het toch zelf aangeklikt?

  Toch maar even aan Bruna gevraagd, want ik kon echt niks hiermee. En ze waren zo aardig om de boeken gewoon terug te nemen, verder niet moeilijk over gedaan. En ik heb gewoon de twee boeken besteld die ik al wilde!

  Goede service van de Bruna dus!

  En een goede tip voor iedereen: kijk even goed na wat je nou eigenlijk besteld, voordat je definitief op BESTELLEN klikt...

  Door: Rosanna29-09-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Leuke boekenwinkel!

  Ik vind zelf de Bruna een hele leuke boekenwinkel. Ik kocht er vroeger ook veel schoolspullen, zoals pennen en agenda's. Ik vind ze ook altijd erg vriendelijk.

  Voor boeken hebben ze volgens mij hun collectie echt uitgebreid en ze hebben altijd leuke categorieën, zoals Spanning.

  Ik heb ook wel eens online besteld, toen hadden ze een boek dat ik wilde lezen en kopen niet in de winkel liggen, want die was al uitverkocht! Maar toen ik het online ging bestellen, werd het de volgende dag al geleverd, binnen 24u! Daar was ik heel blij mee, want ik had het voor school nodig en wilde het snel hebben en lezen.

  Dus een hele leuke winkel met goede service en ze leveren ook heel snel als je online bestelt!

  Door: Jouke26-02-2017
  Hanneke Hoogenboom25-05-2020

  Het is fijn dat Bruna zo dichtbij is, klant vriendelijk is en je wordt er accuraat geholpen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  goede winkelervaring

  Het personeel is altijd allervriendelijkst en ja ze hebben vooral de bekende standaard boeken maar het valt me op dat er toch altijd wel iets moois tussen ligt iets wat je niet verwacht
  en de collectie Engelse boeken valt eigenlijk helemaal niet tegen

  Natuurlijk, voor de ruimere collectie literair werk en vooral ook poëzie moet je echt naar de betere boekhandel,
  maar voor veel dorpen en stations is de Bruna een heel welkome aanvulling op de winkels.

  Door: Francien de Jager27-02-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Karig assortiment

  De Bruna heb ik zien afglijden van een winkel vol boeken naar een winkel vol bijproducten. Het boek dat ik zoek, vind ik er nog maar zelden. En dat is jammer. De winkels zijn verder nog altijd prettig en het personeel erg vriendelijk, maar ik word steeds vaker teleurgesteld door het assortiment. Of is dat misschien een algemene trend? Leest er niemand meer een GOED boek?

  Door: Van Ostade30-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7.5
  rating

  Ontvang €15,- eBook shoptegoed bij Bruna.nl

  Om gebruik ervan te maken moet je het naar de volgende link gaan:

  cashbackkorting.nl/u/194467315

  je komt niet voor vervelende verrassingen te staan of ingewikkelde voorwaarden

  bovenin kan je lid worden Bovendien krijg je dan ook extra een welkomsbedrag

  Door: remco02-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  thrillerabonnement

  leuk, een thrillerabonnement. een welkomstboek, lijkt leuk maar helaas, mail na mail na telefoon na telefoon, en elkaar dr schuld geven. en nog geen boek.
  heb er nu al spijt van. never meer iets van Bruna.

  Door: jany t Hooft08-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Helaas steeds minder in het straatbeeld

  Waar is toch de Bruna? Ik zie ze helaas steeds minder in het straatbeeld! Overal AKO's nu. Gelukkig is mijn favoriete winkel nog niet verdwenen, die in Utrecht aan de Nachtegaalstraat. Die zit er ook al zeer lang! Altijd aardig daar. Online heb ik nog nooit besteld, maar dat schijnt ook te kunnen zie ik. Hoop niet dat ze alleen nog daar te vinden zijn later.

  Door: S.02-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Boeken besteld vakantie

  Twee boeken besteld voor de vakantie, een thriller en een Herman Koch.
  Ze waren allebei met een dag al in huis en daarmee op tijd voor de vakantie.

  Netjes verpakt en snel besteld. Wel duur, maar dat waren ze overal helaas geen aanbiedingen. boeken zijn duur.

  Door: Lisa23-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Engelse boeken

  Gelukkig hebben ze bij de Bruna in onze straat nu ook wat meer Engelse boeken, want die miste ik.
  Ze hebben een leuke collectie en vind het gewoon fijn om boeken nog in een winkel te kunnen kopen om de hoek

  Door: L. Klingel15-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Utrecht Centraal

  Wat leuk dat er weer een Bruna op Utrecht Centraal zit! En de collectie is groter dan je zou denken. Handig als je een trein mist of gewoon wat minuten overhebt, want je loopt naast de winkel zo het spoor op.

  Door: Paulien de Smet18-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Boek-niet leverbaar

  Ontzettend slechte service! Er wordt totaal niet gecommuniceerd, je moet echt zelf overal achteraan gaan om informatie te verkrijgen over hetgeen je besteld hebt. Ze roepen maar wat om vervolgens hun eigen woorden niet na te komen. Je zit weken te wachten op iets dat nooit zal aankomen en zonder dat ze ook maar een woord vuil maken zie je dat de aanbetaling zomaar is gestorneerd. Via email geen enkele respons, dan maar naar Facebook waar je een slap excuus krijgt en daarmee is de kous direct af. WAARDELOOS!!!!!!!

  Door: Primera01-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Slechts service en e-boek voor de prijs van een gewone!

  Op zoek naar een klein boekje voor iemand die Nederlands aan het leren is, de voorlezer. Boek kost overal ongeveer 10 euro. Bruna staat tussen de aanbieders ook voor 10 euro, dus dan ga je voor de naamsbekendheid. Fout! Afgezet... Zij verkopen namelijk blijkbaar voor hetzelfde geld een e-boek aan je. En als je daar pas na de koop achter komt, zelfs als je inmiddels het boek al ergens anders op papier hebt gekocht ook voor een tientje en hier bewijs van meestuurt, word je gewoon afgeserveerd door de klantenservice. Kleine lettertjes geen herroepingsrecht op e-boeken. Geen begrip en geen service!

  Door: Maarten Sira28-01-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  rijmwoordenboek Jaap Bakker

  Op 3 december besteld en betaald. Was sinterklaaspresentje. Inmiddels is het 8 december. Geen boek, geen bericht. Telefonisch onbereikbare klantenservice.
  Eerste en meteen laatste keer bij Bruna besteld.

  Door: Niek Kalberg08-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Boeken

  Ik wacht al 7 weken op mijn bestelling boeken. Bij DHL kan men mij niet helpen vanwege ontbrekend referentienummer. Het door Bruna verstreekte nummer is onjuist. Telefonisch krijg ik géén contact met de klantenservice en een mail beantwoorden ze pas na een paar dagen. Telkens zonder een oplossing. Ben zéér teleurgesteld en mijn geduld is op. Wel heeft men al het geld voor de boeken geïncasseerd. Zo gaat men toch niet om met trouwe klanten ?!?

  Door: Yan Severeijns26-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  boek

  levering is snel, maar boek beschadigd (doos ook) boekenweekgeschenk ontbreekt. Na telefonisch contact: boek mag geretourneerd worden via DHLpunt...erg onhandig en boekenweekgeschenk wordt nagestuurd. Mijn conclusie: te snel en slordig!

  Door: Yvonne10-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  De Uitverkorene van Taran Matharu

  Goede en snelle levering, helaas wel 1 dag te laat, en geen enkel bericht via mail. Het boek is goed en onbeschadigd aangekomen, maar helaas werd er niet goed gecommuniceerd, het boek kwam namelijk 1 dag later aan, hierover werd geen enkel bericht gestuurd en nadat ik gemaild had, werd er gezegd om gewoon maar te wachten.

  Communicatie is dus een minpuntje, maar voor de rest een prima levering!

  Door: Julius Kurvers12-06-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  Ontzettend slecht

  Ruim 2 weken voordat ik het artikel nodig had, was het besteld.
  Na meer dan een week wachten, toch maar gebeld.
  Excuus was dat er een fout was in het systeem. (Kunnen ze inmiddels geen betere smoes voor incompetentie verzinnen?)
  Het zou geregeld worden.......een week geleden.
  Geen bericht, dus ik heb het geannuleerd en NOOIT meer zal ik iets bestellen bij bruna.
  Kwam ik er later achter dat precies hetzelfde artikel bij een andere site €10,- goedkoper was. Dus Nee!

  Door: Wim 08-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  kranten op station

  goede collectie kranten op het station, ik loop er altijd even langs, erg handig
  maar met spitstijden mogen ze wel wat meer personeel aannemen, want het is soms wel heel druk

  Door: Brenda van den Heuvel23-10-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  boek te laat

  leuke winkel maar mijn boek was 1 dag te laat!!

  Door: Remco 25-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  boek besteld

  het boek dat ik had besteld kwam een dag te laat binnen maar het was goed verpakt en ik had gratis verzending omdat het een duur boek was.

  Door: bettinej.21-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  FAQ

  Is Bruna een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 26 ervaringen geplaatst over Bruna. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.6 gekregen, waarbij 58% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Bruna actief?

  Bruna is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Multimedia & Bladen, Kantoor, hobby, feest & merch

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Bruna gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.