NederlandReview

    Ervaringen Bruna

    De Bruna is een bekend fenomeen in Nederland. Winkelstraten, stations, kiosken: de Bruna is overal. Maar wat vind je eigenlijk in deze winkels? Hebben ze er meer dan alleen Nijntje? Waarom zou je hier je kantoorartikelen, boeken en wenskaarten afrekenen? Kom hier bij NederlandReview alles te weten over deze marktleider en laat ook zelf je review achter over de Bruna!

    Over Bruna
    De geschiedenis van de Bruna gaat ver terug: het bedrijf werd opgericht in 1868 door Albert Willem Bruna in Haarlem. Het was toen een kleine boekhandel en tevens een uitgeverij. Later verhuisde het bedrijf naar Utrecht en werd een aantal spoorwegkiosken en stadskiosken toegevoegd aan de onderneming. Dat was een groot succes: er was vooral veel vraag naar goedkope pocketboeken. In 1954 werd de naam van het bedrijf op aandringen van de Nederlandse Spoorwegen veranderd van Algemene Spoorweg Boekhandel (A.S.B.) naar BRUNA Kioskonderneming en Lectuurcentrale. Uit de Verenigde Staten was net de warenhuisformule overgewaaid. Bruna haakte in op de trend en begon met zogeheten inloopwinkels, wat aansloeg bij het publiek. Een van de belangrijkste leidinggevers van het bedrijf is Henk Bruna geweest, oom van Nijntje-tekenaar Dick Bruna. De uitgeverij, die vanaf 1955 onder andere furore maakte met de Zwarte Beertjesreeks, werd in 1980 losgekoppeld van de boekhandelketen. Inmiddels is kantoorboekhandel Bruna een dochteronderneming van Postkantoren B.V.

    Diensten van Bruna
    In de bijna vierhonderd winkels kun je terecht voor boeken, tijdschriften, dagbladen, schoolartikelen, waaronder schoolagenda’s en zelfs Eastpaks, en kantoorartikelen, zoals papier- en schrijfwaren, agenda’s en ansichtkaarten. Maar inmiddels kun je de producten van Bruna ook via de website Bruna.nl bestellen en thuis laten bezorgen (gratis verzending vanaf €50,- en voor 19.00 besteld, de volgende dag binnen) of gratis afhalen in één van de winkels. Op de website, in de folder en in de digitale nieuwsbrief vind je ook allerlei aanbiedingen en acties, via de online winkelzoeker kun je de dichtstbijzijnde Bruna-winkel vinden. En voor wie een eigen Bruna-winkel wil beginnen, is de website ook een goede eerste stap: hier staat uitgebreid beschreven hoe je franchisenemer kunt worden bij Bruna. Bruna biedt ook een abonnement voor veellezers: Bliyoo, waarmee je onbeperkt boeken en tijdschriften kunt lezen op een tablet, smartphone, computer of de Bliyoo eReader voor €9,95 (boeken of tijdschriften) of €14,95 (boeken en tijdschriften) per maand. BrunaTablisto is een andere eigentijdse dienst: een ‘digitale leesomgeving’, waarmee je digitale boeken en tijdschriften kunt lezen en kopen voor eReaders, tablets en smartphones. De App is te downloaden via Google Play of in de App Store.

    Klachten over Bruna
    Heb je problemen, dan kun je op werkdagen van 9.00 tot 17.00 bellen met de klantenservice, online kun je 24/7 vragen stellen via een vragenformulier. Ook kun je natuurlijk naar één van de vestigingen van de Bruna gaan met klachten, vragen en problemen.

    Wat vind jij van de Bruna? Is het een winkel waar jij graag komt, of ga je liever naar een andere zaak voor je kantoorartikelen, boeken en andere producten? Laat hier je mening achter over de Bruna!

    Wat vindt u van Bruna? Lees wat Nederland ervaren heeft bij bruna. Makkelijk online boeken bestellen of retourneren? Lees ervaringen bij NederlandReview!

    Bruna
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    7,6
    72% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    7,8

    Service

    8,2

    Prijs

    7,4

    Leveren

    6,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Ontzettend slecht

    Wim 08-09-2018

    Ruim 2 weken voordat ik het artikel nodig had, was het besteld.
    Na meer dan een week wachten, toch maar gebeld.
    Excuus was dat er een fout was in het systeem. (Kunnen ze inmiddels geen betere smoes voor incompetentie verzinnen?)
    Het zou geregeld worden.......een week geleden.
    Geen bericht, dus ik heb het geannuleerd en NOOIT meer zal ik iets bestellen bij bruna.
    Kwam ik er later achter dat precies hetzelfde artikel bij een andere site €10,- goedkoper was. Dus Nee!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    kranten op station

    Brenda van den Heuvel23-10-2017

    goede collectie kranten op het station, ik loop er altijd even langs, erg handig
    maar met spitstijden mogen ze wel wat meer personeel aannemen, want het is soms wel heel druk

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    boek te laat

    Remco 25-09-2017

    leuke winkel maar mijn boek was 1 dag te laat!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Engelse boeken

    L. Klingel15-09-2017

    Gelukkig hebben ze bij de Bruna in onze straat nu ook wat meer Engelse boeken, want die miste ik.
    Ze hebben een leuke collectie en vind het gewoon fijn om boeken nog in een winkel te kunnen kopen om de hoek

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Boeken besteld vakantie

    Lisa23-06-2017

    Twee boeken besteld voor de vakantie, een thriller en een Herman Koch.
    Ze waren allebei met een dag al in huis en daarmee op tijd voor de vakantie.

    Netjes verpakt en snel besteld. Wel duur, maar dat waren ze overal helaas geen aanbiedingen. boeken zijn duur.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Leuke boekenwinkel!

    Jouke26-02-2017

    Ik vind zelf de Bruna een hele leuke boekenwinkel. Ik kocht er vroeger ook veel schoolspullen, zoals pennen en agenda's. Ik vind ze ook altijd erg vriendelijk.

    Voor boeken hebben ze volgens mij hun collectie echt uitgebreid en ze hebben altijd leuke categorieën, zoals Spanning.

    Ik heb ook wel eens online besteld, toen hadden ze een boek dat ik wilde lezen en kopen niet in de winkel liggen, want die was al uitverkocht! Maar toen ik het online ging bestellen, werd het de volgende dag al geleverd, binnen 24u! Daar was ik heel blij mee, want ik had het voor school nodig en wilde het snel hebben en lezen.

    Dus een hele leuke winkel met goede service en ze leveren ook heel snel als je online bestelt!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Verkeerde boeken besteld en gewoon terug kunnen sturen

    Rosanna29-09-2016

    Bij de Bruna een setje boeken besteld - een paar leesboeken en wat leuks voor de kinderen.
    Maar toen het aankwam, zaten er twee verkeerde boeken tussen! Ik boos op de Bruna, maar toen ik beter keek, bleek dat ik scheef had geklikt en niet goed gekeken. Dom, dom dom! Had ik zomaar een of ander vaag boek besteld over tuinieren en nog iets over een lugubere moord. Omdat ik het zelf had gedaan, dacht ik dat ik er nu mee zat, ik had het toch zelf aangeklikt?

    Toch maar even aan Bruna gevraagd, want ik kon echt niks hiermee. En ze waren zo aardig om de boeken gewoon terug te nemen, verder niet moeilijk over gedaan. En ik heb gewoon de twee boeken besteld die ik al wilde!

    Goede service van de Bruna dus!

    En een goede tip voor iedereen: kijk even goed na wat je nou eigenlijk besteld, voordat je definitief op BESTELLEN klikt...

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    boek besteld

    bettinej.21-05-2016

    het boek dat ik had besteld kwam een dag te laat binnen maar het was goed verpakt en ik had gratis verzending omdat het een duur boek was.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Fijne winkel

    A.Nahon12-03-2016

    Ik heb de Bruna altijd een ontzettend fijne winkel gevonden, er waren altijd wel leuke spulletjes te vinden en de prijs/kwaliteit verhouding waren altijd top!. Maar de laatste tijd is hij ontzettend achteruit gegaan, ze hebben veel minder boeken in het assortiment een veel meer bureau accessoire. Ook de webshop vindt ik niet helemaal je van het, hij is onoverzichtelijk. Jammer van zo een mooie winkel.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6

    goede winkelervaring

    Francien de Jager27-02-2016

    Het personeel is altijd allervriendelijkst en ja ze hebben vooral de bekende standaard boeken maar het valt me op dat er toch altijd wel iets moois tussen ligt iets wat je niet verwacht
    en de collectie Engelse boeken valt eigenlijk helemaal niet tegen

    Natuurlijk, voor de ruimere collectie literair werk en vooral ook poëzie moet je echt naar de betere boekhandel,
    maar voor veel dorpen en stations is de Bruna een heel welkome aanvulling op de winkels.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    boekbestelling nooit geleverd!

    Dieuwke15-02-2016

    Had een boek besteld via de website van Bruna
    Dat ging aan alle kanten mis.
    - Ten eerste werd het boek niet geleverd. Het zou er met een dag zijn, maar kwam helemaal niet.
    - Toen ben ik naar een winkel geweest en daar 'konden ze mijn bestelling niet vinden'. Misschien omdat het online was en niet in de winkel, maar daar heb ik niks mee te maken!

    Wat een slechte service!!
    Heb het boek toen maar laten zitten daar en het elders gekocht.
    Volgende keer koop ik gewoon weer in een boekwinkel...
    Dacht dat het handiger was thuis bestellen
    Nou niet dus!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5

    Beperkte service en keuze in boeken

    F. de Zwart12-01-2016

    Het is dat het de enige boekwinkel in de buurt is, maar ik vind de service vaak tegenvallen en de keuze in boeken ook erg populair (ik zou wat meer literaire pareltjes zien). Online is de keuze al groter, maar ik vind het maar niks om boeken in een webshop te kopen. Noem me ouderwets.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6

    Goede winkel

    Nguyen11-11-2015

    Ik kom graag in deze winkel en bestel om die reden ook wel eens wat online. Je wordt er goed geholpen en ze hebben er (meestal) wat ik zoek.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Utrecht Centraal

    Paulien de Smet18-10-2015

    Wat leuk dat er weer een Bruna op Utrecht Centraal zit! En de collectie is groter dan je zou denken. Handig als je een trein mist of gewoon wat minuten overhebt, want je loopt naast de winkel zo het spoor op.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Beter dan de AKO

    Brenda van Dalen18-10-2015

    De Bruna is toch wel beter dan de AKO. Personeel is aardiger en het lijkt alsof ze iets meer keus hebben bij de Bruna

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Top 10 en standaardwerkjes

    Schipper06-10-2015

    Helaas kun je hier vandaag de dag enkel nog terecht voor de standaard top 10 -lijstjes en standaardwerken. De betere lezer moet naar de betere boekhandel.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5

    Helaas steeds minder in het straatbeeld

    S.02-10-2015

    Waar is toch de Bruna? Ik zie ze helaas steeds minder in het straatbeeld! Overal AKO's nu. Gelukkig is mijn favoriete winkel nog niet verdwenen, die in Utrecht aan de Nachtegaalstraat. Die zit er ook al zeer lang! Altijd aardig daar. Online heb ik nog nooit besteld, maar dat schijnt ook te kunnen zie ik. Hoop niet dat ze alleen nog daar te vinden zijn later.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Karig assortiment

    Van Ostade30-09-2015

    De Bruna heb ik zien afglijden van een winkel vol boeken naar een winkel vol bijproducten. Het boek dat ik zoek, vind ik er nog maar zelden. En dat is jammer. De winkels zijn verder nog altijd prettig en het personeel erg vriendelijk, maar ik word steeds vaker teleurgesteld door het assortiment. Of is dat misschien een algemene trend? Leest er niemand meer een GOED boek?

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7,5

    Schrijf zelf een review over Bruna

    Uw beoordeling