NederlandReview

    Ervaringen Birkenstock

    Birkenstock is uitgezonderd van de moderne kledingindustrie een merk dat van oorsprong al bestaat vanaf het jaar 1774. Birkenstock is een wereldmerk, dat in de top vijf van de Global Footwear Brands staat. Het is ook één van de meest bekende Duitse merken ter wereld. Zij produceren het grootste deel van de producten in eigen productievestigingen in Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen, Hessen en Saksen. De producten van Birkenstock worden in ongeveer 90 landen van over de hele wereld verkocht. Zij staan bekend als de uitvinder van het unieke, anatomisch gevormde voetbed. Die staan voor een hoog comfort, grote functionaliteit en goede kwaliteit.

    Diensten

    In de webshop van Birkenstock kun je een ruim assortiment schoeisel vinden van verschillende types en modellen. Ze worden echter gekenmerkt door één ding, het hoge draagcomfort dankzij het voorgevormde voetbed. Je kunt de artikelen vinden door de verschillende artikelgroepen te bekijken:

    Sandalen en Slippers – In deze categorie vind je sandalen en slippers voor dames, heren, meisjes en jongens. Je kunt eenvoudig zoeken op geslacht, maat, type, breedte, etc. Schoenen – In deze categorie vind je schoenen voor dames, heren, jongens en meisjes. Van lage veterschoen tot instappers of hoge schoenen, te filteren op geslacht, soort, maat, etc. Accessoires – In deze categorie vind je sokken, inlegzolen, mutsen, sjaals en tassen voor dames en heren.


    Als je gevonden hebt wat je zocht, kun je je bestelling betalen met Paypal, Creditcard, iDeal of op factuur. Voor standaard verzending via PostNl betaal je daar bovenop een bedrag van € 4,95. Kies je voor een Express Zending, dan ontvang je de bestelling die je op maandag t/m donderdag vóór 14.00 uur plaatst, de volgende werkdag in huis. Een Express Zending kost € 15,00 in plaats van € 4,95. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan krijg je een tegoedbon van € 10,- voor de webshop.

    Voor- en nadelen van Birkenstocks

    Inspiratie en Magazine

    Als je bovenaan de pagina op ‘Inspiratie’ klikt, dan krijg je een selectie van het aanbod te zien die je kunt verfijnen op modellen, kleuren, thema’s, collectie of materiaal. Handig als je nog niet precies weet wat je zoekt. Je kunt ook meer inspiratie opdoen en meer te weten komen over het verhaal achter Birkenstock door te klikken op ‘Magazine’.

    Klachten

    Je kunt na aankoop je bestelling altijd binnen 14 dagen retour sturen. Daarvoor moet je een ingevuld retourformulier meesturen, en de bijgeleverde retoursticker gebruiken. Je krijgt dan, nadat zij het ontvangen hebben, binnen 14 dagen je geld teruggestort. Op de website staan veelgestelde vragen beantwoord. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, of een klacht hebt, dan kun je telefonisch of via een contactformulier contact opnemen met de klantenservice.

    Laat hier ook jouw review achter over Birkenstock!

    Wat vind jij van de artikelen die je bij deze webshop besteld hebt? Zijn ze hun geld waard, of gingen je schoenen veel sneller stuk dan je had verwacht bijvoorbeeld? Of jij nu positieve of negatieve ervaringen hebt met deze webshop, wij horen er graag alles over, daar kunnen anderen van leren!

    Zitten schoenen met het speciale voetbed van Birkenstock nog altijd goed? Of zijn de ervaringen negatief, en is de prijs/kwaliteit verhouding zoek?

    Birkenstock
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (13)

    4.4
    31% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.6
    Service
    rating
    2.6
    Prijs
    rating
    5
    Leveren
    rating
    4

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Birkenstock

    Uw beoordeling

    2 paar birkenstock nora 36/37

    juli 25, 2020 besteld en 26 juli retour gedaan

    Ze zaten beiden niet lekker, vandaar dat ik 2 paar tegelijk bestelde om te proberen!

    Het zou ongeveer 5 werkdagen duren dat het geld gestort zou worden!!

    Nu is het de 19 augustus en nog steeds niks ontvangen :-(

    IK heb tig keer gebeld,waarvan acte vandaag ook weer,
    HIj zei, ik zie dat ze terug zijn gestuurd en ik zal met het magazijn bellen wellicht ze een foutje hebben gemaakt en dat het papiertje is blijven liggen..menselijke fout dus!
    Maar ja, daar heb je als consument weinig aan.......
    IK moet dus nog een week geduld hebben pffff zei die meneer aan de telefoon......Als ik mijn geld terug hebt ontvangen bericht ik dat ook hier!
    Zulke fijne schoenen om lang je werk te kunnen blijven doen, maar zal zodra ik mijn geld terug heb , ze nooit meer bestellen hier!!

    Door: Esther-Gabrielle19-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Minder last van rug en benen

    De hele zomer op Birkenstocks gelopen. De kwaliteit is echt vele malen beter dan de slippertjes waar ik normaal mee doe. Ik heb minder last van mijn rug en benen bij het lopen.

    En het kan mij niet zoveel schelen dat ze niet de schoonheidsprijs verdienen. Ik heb schoenen om op te lopen, niet om naar te kijken.

    Wel jammer dat ze zo prijzig zijn.

    Door: Marieke Dijkstra09-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Arizona slippers

    Bestelling is nooit aangekomen! Gebeld met klantenservice en nu moet ik een formulier uitprinten, dit naar Duitsland sturen incl kopie legitimatie.. Ik vind dit echt belachelijk.. ik bestel iets, het komt niet aan ( dat zien ze ook aan de tracking van het pakket) en IK moet allemaal stappen ondernemen om mijn geld terug te krijgen. De eerste én zeker de laatste keer dat ik hier iets bestel!

    Door: Maaike30-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Sandalen

    Ik kreeg mijn Birkenstock sandalen binnen, maar ze waren te groot. Toen heb ik ze terug gestuurd en stond er op 29-06 dat ik mijn geld binnen een aantal werkdagen terug zou moeten hebben. Dat gebeurde niet. Toen heb ik gemaild en kreeg ik als antwoord dat het door vertragingen wat langer zou duren en het 13-07 uiterlijk op mijn rekening zou staan. Je raadt het al: de €80 stond er nog steeds niet op. Nu hoort het er volgens de klantenservice vandaag op te staan maar heb er een hard hoofd in dat dat gaat gebeuren. Schandalig dat je zo lang op je geld moet wachten.

    Door: Sam17-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Birckenstock sandalen

    Hier hier kopen mensen!! De levering was al vertraagd en vervolgens wilde ik de sandalen retour zenden en wacht ik al ruim n maand!!!! Op mijn geld. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Hele slechte retourservice

    Door: Verwijst15-07-2020
    Verwijst15-07-2020

    Hier moet natuurlijk: ‘niet’ zijn

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Slippers

    3 mnd geleden bestelling via website. Tot op heden niets ontvangen. Er wordt niet of weken later gereageerd op e-mail. Er wordt geen service geboden. Krijg het betaalde geld niet terug.

    Door: .18-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Birckenstock dames slippers

    Op 5 mei jl heeft birckenstock mijn retourzending ontvangen. Nu 5 weken later wacht ik nog altijd op mijn geld. Email wordt niet op gereageerd, klantenservice niet te bereiken. Echt slecht, eerste en laatste keer voor mij Birckenstock

    Door: Ellen Kleywegt10-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Birkenstock Gizeh

    Hele slechte service, zit al veel langer te wachten op de bestelling dan beloofd (schoenen waren wel op voorraad) Telefonisch niet bereikbaar, Je bent dan wel "altijd de eerst volgende wachtende" vervolgens word je heel lang in de wacht gezet. Ik ga bij dit bedrijf niet meer online bestellen en rad dit ook iedereen af.

    Door: Maiworm08-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Sandaal Madrid Big Buckle

    Ondanks dat op de website staat dat je bij een retour het maximaal 5 werkdagen duurt voordat je je geld terugkrijgt zit ik er nu al bijna vier weken op te wachten. Twee keer gebeld naar de klantendienst, de laatste keer werd beloofd het geld direct terug te storten maar nu een paar dagen later is het er nog steeds niet. Blijkt dus een hele dubieuze tent te zijn en ik ben benieuwd of ik ooit mijn geld terug zie

    Door: J.H. Winkler25-05-2020
    Ellen Kleywegt10-06-2020

    Hier dezelfde ervaring wacht al 5 weken

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Sandalen

    Aangekocht 10.04.2020, helaas door corona pas 24.04.2020 geleverd, sandalen zijn stuk, retourneren op 25.04.2020, tot op heden 12.05.2020 mijn geld niet terug ontvangen, telkens smoesjes met corona verhaal, of onderzoek dat weken moet duren, ben helemaal klaar met dit bedrijf, slechte service en kwaliteit onder de maat, nooit meer koop ik iets van Birkenstock

    Door: Buderath12-05-2020
    Ellen Kleywegt10-06-2020

    Hier hetzelfde wacht al 5 weken

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Wanneer geld terug weet niemand

    Bestellen en leveren ging snel. Slippers prima. Bestelde schoenen zaten niet goed dus retour. Wanneer geld terug geen idee.
    Bellen en mailen. Zou ws wel komen maar wanneer?

    Door: Marie13-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Zeer slechte service en klachtafhandeling

    03-04-2018 heb ik 2 x slippers besteld die niet geleverd konden worden. Wel betaald. Wacht nu nog steeds op terugbetaling. Ze gaan het steeds uitzoeken, duurt dan weer weken.

    Door: M.van Veen02-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    zeer slechte retour afhandeling

    slecht advies per mail, verkeerde zooltjes toegezonden. 3 weken geleden retour gestuurd. Veel gemaild en gebeld, nog steeds geen bevestiging. Maar helaas ook geen geld ontvangen

    Door: BP20-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    FAQ

    Is Birkenstock een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 13 ervaringen geplaatst over Birkenstock. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 31% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Birkenstock actief?

    Birkenstock is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Birkenstock gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.