NederlandReview

  Ervaringen Beliani

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed, een nieuwe bank, stoel of tuinmeubilair, dan kun je hiervan vele aanbieders vinden. Eén daarvan is Beliani. Zij hebben een ruim assortiment designmeubelen en accessoires die zij tegen scherpe prijzen aanbieden zonder verzendkosten. Wat de klanten vinden van de producten, prijzen en diensten van dit bedrijf lees je hier.

  Over Beliani 
  Beliani is een Zwitserse online onderneming die sinds 2009 bestaat en zich sindsdien naar vele landen heeft uitgebreid. Samen met hun logistieke partners hebben zij magazijnruimte in verschillende landen met een totale oppervlakte van ruim 50.000 m2. Zij verkopen kwalitatieve meubels zoals bedden, eettafels, tuinmeubilair, stoelen, lampen, etc. tegen een betaalbare prijs. Dit doen zij alleen via de online shop waardoor er geen derde partijen nodig zijn wat de kosten laag houdt. Hierdoor kunnen zij een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbieden. Zij bieden zelfs een herroepingsrecht van 365 dagen aan. Op alle meubels die Beliani levert zit tot 5 jaar garantie.

  Diensten 
  Beliani biedt in hun webshop meubilair aan met strakke lijnen in eenvoudige vormen en een tijdloos design. Daardoor kun je het aanbod gemakkelijk combineren met andere stijlen zoals een moderne, landelijke, industriële of stoere stijl. Doordat zij rechtstreeks vanaf de fabriek verkopen, zijn de meubels tot zo’n 70% goedkoper dan bij de traditionele meubelwinkels. Op de website kun je ook de nodige materiaalbeschrijvingen en onderhoudsinstructies vinden.

  Het ruime assortiment wordt aangeboden in een aantal verschillende categorieën:

  • NIEUW
  • Woonkamer
  • Slaapkamer
  • Eetkamer
  • Badkamer
  • Werkkamer
  • Tuin
  • Stoel
  • Lampen
  • Tafel

  Naast deze categorieën is er nog een apart gedeelte genaamd ‘Inspiratie’. Hier kun je plaatjes van verschillende soorten inrichtingen vinden om op die manier een idee te krijgen wat jou aanspreekt. Als je jezelf op de website inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je altijd het laatste nieuws en kun je profiteren van extra kortingen.

  Levering en betaling 
  Alle bestellingen die je bij Beliani doet worden in Nederland gratis geleverd. Voor bezorging op de eilanden kunnen toeslagen gelden. Wanneer je voor extra gemak wilt gaan kun je ook nog voor de montage-service kiezen zodat het meubelstuk voor jou wordt gemonteerd. Je kunt je bestelling vooruitbetalen, met iDeal, creditcard, PayPal, achteraf via Klarna of onder rembours. Bovendien kun je bij aflevering betalen d.m.v. pinnen bij de chauffeur. Je bestelling wordt binnen maximaal 14 dagen verzonden.

  Klachten 
  Je kunt voor je producten de garantietermijn verlengen van 2 naar 5 jaar en wanneer je binnen 14 dagen wilt afzien van je aankoop mag je het artikel gratis, dus zonder verzendkosten, retourneren. Wanneer je een klacht hebt kun je dat via de afdeling klantcontact doorgeven, dit kan per e-mail, maar ook telefonisch of per post. De afdeling klantcontact zal de klacht bekijken en proberen deze naar ieders tevredenheid op te lossen. Je ontvangt in principe binnen 14 dagen een ontvangstbevestiging en een antwoord op je klacht. Het is ook mogelijk om voor klachten contact op te nemen met de Stichting Webshop Keurmerk waar Beliani Nederland bij is aangesloten.

  Schrijf hier ook jouw review op! 
  Heb jij een aankoop gedaan bij Beliani en ben jij zeer tevreden of juist niet en waarom wel/niet? Laat het hier weten zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

  Kunnen klanten bij Beliani echt tegen de scherpste prijzen designmeubelen kopen van een hoge kwaliteit? En hoe is de ervaring met hun klantenservice?

  Beliani
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (6)

  5,4
  33% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7

  Service

  4,4

  Prijs

  4,6

  Leveren

  5,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Retourbeleid een wassenneus!

  Eva15-04-2019

  Het bedrijf claimt dat je gratis kan retourneren en dat ze ophalen. Maar dan moet je wel de hele dag vrij nemen, staat er niet bij, ze kunnen geen tijd afgeven en alleen overdag. Hoe ik dat bij mijn baas moet regelen is een raadsel.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Review verwijderen

  Rosendaal12-07-2018

  Blijkbaar is het niet mogelijk de review te verwijderen, maar de klacht staande lamp is naar behoren met belania.nl opgelost

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Waardeloos product

  Rosendaal06-07-2018

  Vorig jaar september 2017 een Staande lamp wit - lamp - vloerlamp - stalamp - verlichting - leeslamp - NOGAT gekocht bij belani.nl. Een dramatische constructie. De lamp ging steeds schever hangen. De metaal-hout verbinding is m.i. een onmogelijke en slijt van lieverlee. Ondanks de zogenaamde 365 dagen opzicht-optie en 24 maanden fabrieksgarantie , beroept men zich op binnen 2 maanden reageren, volgens hun voorwaarden, die ik nergens kan lezen, ook niet als ik daarom vraag. Er zit een aardige mevrouw achter de telefoon, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verder totaal geen service, geen kennis van zaken en antwoord op al je vragen. Ik koop daar nooit meer een product.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  365 dagen bedenktijd is een farce

  P. Galant30-01-2018

  In januari 2017 heb ik een lamp gekocht bij Beliani. Op de website van Beliani staat dat je een bedenkttijd hebt van 365 dagen. Ik heb de lamp mede door ziekte twee dagen na de 14 dagen terug gestuurd, en kreeg te horen dat ik het aankoopbedrag van EUR 129,- niet zou terug krijgen, maar een tegoedbon. Ik heb ze erop gewezen dat je er als klant op moet kunnen vertrouwen dat als er staat 365 dagen bedenktijd zonder verdere uitleg, die klant dan ook zijn geld terug krijgt. Inhoudelijk is er niet meer gereageerd door Beliani. De kwestie is thans aanhangig gemaakt bij de Keurmerk Geschillencommissie en zal op korte termijn tevens aanhangig worden gemaakt bij de Geschillencommissie Webshop. Typisch geval van klanten om de tuin leiden en totaal niet de insteek hebben om klanten op een goede manier te helpen eruit te komen. Gelet hierop lijkt Beliani klantvriendelijker dan dat het is. Ik zou deze winkel nooit aanbevelen al is het alleen maar omdat klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid bij online aankopen cruciaal is. Als klant moet je erop kunnen vertrouwen dat wat er staat, ook in jouw voordeel wordt uitgelegd en niet zoals Beliani het uitlegt. Dan ben je mijns inziens verkeerd bezig en stelt je bedenktijd van 365 dagen dus in de praktijk niks voor. Typisch geval van dwaling!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  SUPERmatras gekocht

  Mees26-12-2017

  Ik heb er een SUPERmatras besteld. Nog nooit zo blij geweest met een matras. Hij slaapt het best van allemaal (ik heb swiss, aupin etc allemaal geprobeerd) en niks kan aan deze tippen. Wat een verschil met wakker worden en je moe/wakker voelen. En zo duur was hij niet eens (239 euro). Echt een aanrader!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Wat een slecht bedrijf

  G. van Faassen08-12-2017

  Ik heb een hoekbank bij Beliani gekocht. De eerste levering had de bank meerdere gebreken en die is retour gehaald en is er een andere geleverd. Ook bij de 2de levering was de hoekbank beschadigd, krom pootje, scheurtje in materiaal. Heb hiervan melding gedaan via WhatsApp, weken later is mij gevraagd nogmaals de foto’s te sturen en heb verder nooit meer van ze gehoord. Wel blijf ik via de mail nieuwsbrieven van dit bedrijf via de mail ontvangen, ondanks het feit dat ik al meerdere keren aangegeven heb niets meer met dit waardeloze bedrijf te maken te willen hebben.
  De producten zijn niet duur, maar ook hier geldt goedkoop is duurkoop en Cheap & Nasty. De service is echt om te huilen, ze willen wel vriendelijk zijn maar zijn ontzettend slecht bereikbaar.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Schrijf zelf een review over Beliani

  Uw beoordeling