NederlandReview

    Ervaringen Beliani

    Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed, een nieuwe bank, stoel of tuinmeubilair, dan kun je hiervan vele aanbieders vinden. Eén daarvan is Beliani. Zij hebben een ruim assortiment designmeubelen en accessoires die zij tegen scherpe prijzen aanbieden zonder verzendkosten. Wat de klanten vinden van de producten, prijzen en diensten van dit bedrijf lees je hier.

    Over Beliani


    Beliani is een Zwitserse online onderneming die sinds 2009 bestaat en zich sindsdien naar vele landen heeft uitgebreid. Samen met hun logistieke partners hebben zij magazijnruimte in verschillende landen met een totale oppervlakte van ruim 50.000 m2. Zij verkopen kwalitatieve meubels zoals bedden, eettafels, tuinmeubilair, stoelen, lampen, etc. tegen een betaalbare prijs. Dit doen zij alleen via de online shop waardoor er geen derde partijen nodig zijn wat de kosten laag houdt. Hierdoor kunnen zij een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbieden. Zij bieden zelfs een herroepingsrecht van 365 dagen aan. Op alle meubels die Beliani levert zit tot 5 jaar garantie.

    Beliani CH Sofas (voiceover)

    Diensten


    Beliani biedt in hun webshop meubilair aan met strakke lijnen in eenvoudige vormen en een tijdloos design. Daardoor kun je het aanbod gemakkelijk combineren met andere stijlen zoals een moderne, landelijke, industriële of stoere stijl. Doordat zij rechtstreeks vanaf de fabriek verkopen, zijn de meubels tot zo’n 70% goedkoper dan bij de traditionele meubelwinkels. Op de website kun je ook de nodige materiaalbeschrijvingen en onderhoudsinstructies vinden.

    Het ruime assortiment wordt aangeboden in een aantal verschillende categorieën:

    • NIEUW
    • Woonkamer
    • Slaapkamer
    • Eetkamer
    • Badkamer
    • Werkkamer
    • Tuin
    • Stoel
    • Lampen
    • Tafel

    Naast deze categorieën is er nog een apart gedeelte genaamd ‘Inspiratie’. Hier kun je plaatjes van verschillende soorten inrichtingen vinden om op die manier een idee te krijgen wat jou aanspreekt. Als je jezelf op de website inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je altijd het laatste nieuws en kun je profiteren van extra kortingen.

    Levering en betaling


    Alle bestellingen die je bij Beliani doet worden in Nederland gratis geleverd. Voor bezorging op de eilanden kunnen toeslagen gelden. Wanneer je voor extra gemak wilt gaan kun je ook nog voor de montage-service kiezen zodat het meubelstuk voor jou wordt gemonteerd. Je kunt je bestelling vooruitbetalen, met iDeal, creditcard, PayPal, achteraf via Klarna of onder rembours. Bovendien kun je bij aflevering betalen d.m.v. pinnen bij de chauffeur. Je bestelling wordt binnen maximaal 14 dagen verzonden.

    Klachten


    Je kunt voor je producten de garantietermijn verlengen van 2 naar 5 jaar en wanneer je binnen 14 dagen wilt afzien van je aankoop mag je het artikel gratis, dus zonder verzendkosten, retourneren. Wanneer je een klacht hebt kun je dat via de afdeling klantcontact doorgeven, dit kan per e-mail, maar ook telefonisch of per post. De afdeling klantcontact zal de klacht bekijken en proberen deze naar ieders tevredenheid op te lossen. Je ontvangt in principe binnen 14 dagen een ontvangstbevestiging en een antwoord op je klacht. Het is ook mogelijk om voor klachten contact op te nemen met de Stichting Webshop Keurmerk waar Beliani Nederland bij is aangesloten.

    Schrijf hier ook jouw review op!


    Heb jij een aankoop gedaan bij Beliani en ben jij zeer tevreden of juist niet en waarom wel/niet? Laat het hier weten zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen!

    Kunnen klanten bij Beliani echt tegen de scherpste prijzen designmeubelen kopen van een hoge kwaliteit? En hoe is de ervaring met hun klantenservice?

    Beliani
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (16)

    5.4
    47% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.8
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    5.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Beliani

    Uw beoordeling

    SUPERmatras gekocht

    Ik heb er een SUPERmatras besteld. Nog nooit zo blij geweest met een matras. Hij slaapt het best van allemaal (ik heb swiss, aupin etc allemaal geprobeerd) en niks kan aan deze tippen. Wat een verschil met wakker worden en je moe/wakker voelen. En zo duur was hij niet eens (239 euro). Echt een aanrader!!!

    Door: Mees26-12-2017
    paul02-06-2020

    schandalig hoe je word behandelt, 18-april iets besteld, nog niet in huis en gewoon niet meer op ons reageren!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    lampen

    de lampen die ik bij beliani had besteld, waren snel binnen.

    ik twijfelde vooraf of het allemaal wel goed zou passen en geen krassen zou hebben, want dat heb ik eerder wel eens meegemaakt, maar het was allemaal goed gelukkig.

    bedankt!

    Door: r.12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Bed Ayette

    Fantastisch, helemaal volgens plan binnen 3 weken, volgens de duidelijke handleiding kunnen monteren. Het bed is echt prachtig en indrukwekkend en voor een hele goeie prijs. Echt heel blij mee, Beliani bedankt!

    Door: Leonie van Dijke23-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Bank

    Prima service , héél aardig te woord gestaan . En problemen werden meteen opgelost.
    Chapeau..!!

    Door: H.a. Visser 25-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Waarschuwing: Geroyeerd door Keurmerk Stichting Webshop

    Tot afgelopen vrijdag stond zowel op de startpagina als bij de voorwaarden dat Beliani het keurmerk van de Stichting Webshop had. Een in Nederland bekend en betrouwbaar keurmerk. Bij het indienen van een klacht bij de Stichting bleek dat ik Beliani niet kon selecteren. Vandaag blijkt waarom, namelijk ze zijn geroyeerd. Kortom dat zegt voldoende. Overigens hebben ze het er nu wel vanaf gehaald. Maar wees gewaarschuwd!

    Door: Sharon Sneevliet06-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Arvika Bank en Chaise Longue

    Arvika bank en Chaise Longue gekocht, beiden deugden niet.

    Dan begint de vertragingstechniek van Beliani. Na een mail moet je foto's sturen. En nog meer en nog meer, anders kunnen ze de klacht niet beoordelen. En video's.
    Het goedkoopste product - chaise longue - is na maanden vervangen. Maar de bank daarvan sluiten ze simpelweg de melding aangezien het product heel is aangekomen.
    Na ruim een half jaar heen en weer gemail is dit nu de reactie:

    ''Wij hebben samen gekeken naar het probleem van de bank en jij geeft aan dat de armleuning van de bank los zit. Dit kan wellicht te maken hebben met verkeerde montage. Daarom willen wij je vragen om de armleuning die los zit te demonteren en weer opnieuw te monteren op de bank. Dit zou het probleem kunnen oplossen.
    Tevens willen wij jou vragen om het demonteren en opnieuw monteren te filmen en dat naar ons op wilt sturen zodat wij vanaf deze kant kunnen mee kijken en kunnen concluderen of dat op de juiste manier gebeurd. Het probleem kan wellicht ook te maken hebben met kwaliteitsdoeleinden maar dat is nu erg lastig te concluderen. Mocht dat het geval zijn kunnen wij kijken of er onderdelen zijn die wij opnieuw voor je kunnen bestellen''

    Kortom slechte producten en slechte service.

    Door: Sharon Sneevliet29-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Loungeset en ligstoel

    Wat een gebrek aan service bij Beliani. Ik heb zelf ooit de domme fout gemaakt door bij hen iets te bestellen. Zelfs met foto’s van een doorgezakte lounge nemen ze geen verantwoordelijkheid. Het werd een welles nietes spelletje. Niet over het gebrek, dat was zó overduidelijk. Dan maar zoeken naar een andere oplossing om onder hun verantwoordelijkheid uit te komen. Uiteindelijk putten ze je zó uit dat je, moegetergd, genoegen neemt met een schamele tegoedbon. En als je dan denkt van de belabberde klantenservice van Beliani af te zijn, dan heb je het mis. Door het gebruik van de tegoedbon liep ik een eerdere telefonisch toegekende korting van 10% mis. Vóór je bestelling worden er beloftes gemaakt en zodra de bestelling geplaatst is, verdraait de klantenservice haar woorden in haar eigen voordeel. Vervolgens blijkt de tegoedbon van € 337 slechts een waarde van € 80 te hebben (waarvoor hun excuses). Na herstel blijkt de nieuwe tegoedbon ineens een veel kortere geldigheidsduur te hebben (waarvoor hun excuses). Toen ik dan eindelijk mijn bestelling heb gedaan (op 10 mei 2021) werd vermeld dat mijn artikel vanaf 13 augustus 2021 geleverd zou worden. Vandaag eens even op de website gekeken en tot mijn verbazing zag ik dat mijn artikel vanaf februari 2022 geleverd wordt. Ondertussen heb ik niets van Beliani vernomen dus vandaag toch maar weer een mailtje gestuurd. Hierop kreeg ik als reactie dat de levering inderdaad verplaatst is naar februari 2022 en dat ze me hierover nog moesten informeren (waarvoor hun excuses).
    EENS MAAR NOOIT WEER!!!
    WEES GEWAARSCHUWD VOOR JE MET BELIANI IN ZEE GAAT!!!
    Note voor de klantenservice: Excuses hebben enkel waarde als deze gemeend zijn, als er uit geleerd wordt èn als er verantwoordelijkheid wordt genomen.

    Door: Nicolle Ketelaars27-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Bank

    Een prachtige mooie bank besteld, waar in beginsel (op een ontbrekende schroef voor 1 van de poten) niks mis mee leek. Echter, ik heb de bank nu zo'n 4 maanden en 1 van de zittingen is al doorgezakt! Ik heb hier meermaals contact over gehad met Beliani. Zij hebben mij verzocht om filmpjes en foto's van de verzakking te maken. Ondanks diverse pogingen blijkt dit nog best lastig vast te leggen. Het is iets wat immers vooral voelbaar aanwezig is. Ik heb Beliani gevraagd of zij anders iemand langs konden sturen, zij zijn nota bene in dezelfde woonplaats als ikzelf gevestigd. Maar dit weigerde Beliani. Ook konden (wilden) ze me verder niet helpen. Nu zit ik dus met een nieuwe doorgezakt bank. Eens maar nooit weer bij Beliani!

    Door: Cynthia24-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Badkuip

    Mijn badkuip twv 1200 euro geleverd op 3 augustus. Ondertussen moest de badkamer nog verbouwd worden. Op 13 augustus was de badkamer eindelijk klaar. Met verpakking en al de badkuip naar boven gebracht en de verpakking verwijderd. Toen zag ik de schade en direct gemeld. Conclusie: omdat het niet aan te tonen was dat dit niet transportschade is en de dagen tussen levering en melden te lang waren, want ik had volgens hun gelijk moeten controleren of er geen schade was kreeg ik hem niet omruilen. Mijn uitleg dat we nog bezig waren met de verbouwing en op het moment bij het uitpakken en zagen dat er schade was ( ook door de aannemer die de badkuip naar boven had gebracht), de schade bovenin is een bobbeltje van binnenuit, hoe moet ik dat in godsnaam kapot hebben gemaakt???? en dat ik vond dat ze de badkuip zonder schade moesten bezorgen, interesseerde ze niet!!!!! Ofwel daar nooit meer iets kopen!!!!! Echt waardeloos!!

    Door: Yeung24-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    bank en chaise longue

    Mijn oude moeder heeft hier een bank en een chaise longue gekocht. Heel mooie aparte kleur. De chaise longue, die zag er na iets meer dan een maand uit als het limburgse heuvelland. Kuil en gesprongen veer. De bank waar ze bijna niet op zat, heeft een leuning die je heen en weer kunt rammelen. Kortom je kunt niet aan die kant zitten. Heel veel foto's en video's sturen. Kwamen niet aan, waren niet goed zichtbaar etc etc. Klacht bank doen ze niets mee. ''Het product is heel aangekomen mevrouw, daar houdt onze verantwoordelijkheid op''. Hetgeen overigens niet klopt, je hebt als consument gewoon rechten maar dat maakt hen niet uit. De chaise longue is na veel gezeur opgelost. Maar over de bank hoor je niets terug. En het is hetzelfde stof met een aparte kleur, dus je kunt ook nergens anders een bank kopen. Slechte service, de prijs is regulier, maar de producten die geleverd worden zijn gewoon slecht. Nooit meer kopen dus

    Door: Sharon Sneevliet07-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Matras Joy

    Heel slechte kwaliteit. Na 2 weken slapen al zonk in matras. Binnen 24u al gemeld om te retourneren maar klantendienst weigert terugname. Veel betaald voor matrassen die ons heel slechte nachtrust geven.

    Door: Gert Berrens10-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7
    rating

    Poef

    Een poef gekocht bij deze winkel. In de omschrijving staat dat je hem kan gebruiken als zitje of als voetenbankje. De poef heeft hier een half jaar voor de sier gestaan en is enkel af en toe als voetenbankje gebruikt. Nu ligt mijn woonkamer vol piepschuimballetjes en blijken er scheuren in de stof te zitten. De stof is te dicht op de kant gestikt en heel dun. Voor 56 euro mag je een poef verwachten die lang meegaat en gebruikt kan worden. Helemaal als je hem verkoopt als zitje! Waarschijnlijk gaat hij bij gebruik als zitje zelfs maar een week mee met deze kwaliteit stof. Beliani wil ons nergens in tegemoet komen en zegt dat het door verkeerd gebruikt komt. Hoe dan? Als je de poef verkoopt als zitje en ter ondersteuning van de voeten en hij hier niet anders gebruikt is dan dat. De service en klachtafhandeling van Beliani is ronduit slecht te noemen, de levering lang. Ik raad niemand aan hier iets te kopen.

    Door: Floor27-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Dinam storage bed

    shame of a company, spent THREE hours today trying to get in touch with your service because you sent a faulty bed. Was supposed to be called back at 3, they called back at 3.40, as soon as I answered the line dropped. Ever since then have been on the phone in position 1 of the queue for 30 minutes and then the line dropped again. And now there are no "medewerkers" available. Shame on you! This company is a joke, I'll make sure to inform as many people as possible to refrain from doing business with you.

    Door: Francesco Azzarello17-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating
    Afgehandeld

    Waardeloos product

    Vorig jaar september 2017 een Staande lamp wit - lamp - vloerlamp - stalamp - verlichting - leeslamp - NOGAT gekocht bij belani.nl. Een dramatische constructie. De lamp ging steeds schever hangen. De metaal-hout verbinding is m.i. een onmogelijke en slijt van lieverlee. Ondanks de zogenaamde 365 dagen opzicht-optie en 24 maanden fabrieksgarantie , beroept men zich op binnen 2 maanden reageren, volgens hun voorwaarden, die ik nergens kan lezen, ook niet als ik daarom vraag. Er zit een aardige mevrouw achter de telefoon, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verder totaal geen service, geen kennis van zaken en antwoord op al je vragen. Ik koop daar nooit meer een product.

    Door: Rosendaal06-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    365 dagen bedenktijd is een farce

    In januari 2017 heb ik een lamp gekocht bij Beliani. Op de website van Beliani staat dat je een bedenkttijd hebt van 365 dagen. Ik heb de lamp mede door ziekte twee dagen na de 14 dagen terug gestuurd, en kreeg te horen dat ik het aankoopbedrag van EUR 129,- niet zou terug krijgen, maar een tegoedbon. Ik heb ze erop gewezen dat je er als klant op moet kunnen vertrouwen dat als er staat 365 dagen bedenktijd zonder verdere uitleg, die klant dan ook zijn geld terug krijgt. Inhoudelijk is er niet meer gereageerd door Beliani. De kwestie is thans aanhangig gemaakt bij de Keurmerk Geschillencommissie en zal op korte termijn tevens aanhangig worden gemaakt bij de Geschillencommissie Webshop. Typisch geval van klanten om de tuin leiden en totaal niet de insteek hebben om klanten op een goede manier te helpen eruit te komen. Gelet hierop lijkt Beliani klantvriendelijker dan dat het is. Ik zou deze winkel nooit aanbevelen al is het alleen maar omdat klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid bij online aankopen cruciaal is. Als klant moet je erop kunnen vertrouwen dat wat er staat, ook in jouw voordeel wordt uitgelegd en niet zoals Beliani het uitlegt. Dan ben je mijns inziens verkeerd bezig en stelt je bedenktijd van 365 dagen dus in de praktijk niks voor. Typisch geval van dwaling!

    Door: P. Galant30-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Wat een slecht bedrijf

    Ik heb een hoekbank bij Beliani gekocht. De eerste levering had de bank meerdere gebreken en die is retour gehaald en is er een andere geleverd. Ook bij de 2de levering was de hoekbank beschadigd, krom pootje, scheurtje in materiaal. Heb hiervan melding gedaan via WhatsApp, weken later is mij gevraagd nogmaals de foto’s te sturen en heb verder nooit meer van ze gehoord. Wel blijf ik via de mail nieuwsbrieven van dit bedrijf via de mail ontvangen, ondanks het feit dat ik al meerdere keren aangegeven heb niets meer met dit waardeloze bedrijf te maken te willen hebben.
    De producten zijn niet duur, maar ook hier geldt goedkoop is duurkoop en Cheap & Nasty. De service is echt om te huilen, ze willen wel vriendelijk zijn maar zijn ontzettend slecht bereikbaar.

    Door: G. van Faassen08-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    FAQ

    Is Beliani een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 16 ervaringen geplaatst over Beliani. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 47% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Beliani actief?

    Beliani is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Beliani gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.