NederlandReview

  Ervaringen Babboe

  Bakfietsen zijn er al sinds de vorige eeuw. Ze werden gebruikt als transportfiets door de lokale bakker om bij iedereen brood langs te brengen of door de melkboer. Dat de bakfiets 50 jaar later ook voor het vervoeren van kinderen gebruikt zou worden, had toen waarschijnlijk niemand gedacht. Vooral in de steden waar autovervoer soms alleen maar stress en vertraging oplevert is een bakfiets om meerdere kinderen en bagage, speelgoed of boodschappen in te vervoeren dé uitkomst. Babboe is een initiatief van ouders die in 2005 gezamenlijk de ideale bakfiets wilden ontwikkelen. 10 jaar verder leveren ze in meer dan 30 landen en werken ze steeds opnieuw aan innovatieve modellen.

  Keuze uit verschillende modellen

  Babboe levert tweewielbakfietsen of driewielondersteuning. Afhankelijk of je licht en wendbaar wilt of stabiel kies je voor twee of drie wielen. Alle fietsen zijn geschikt om een Maxi-Cosi in te vervoeren voor de allerkleinsten. En is je fiets vaak zwaar beladen of moet je flinke afstanden door het Nederlandse weer en wind fietsen, dan kunnen deze bakfietsen uitgevoerd worden met elektrische ondersteuning. Dat vliegt! Dan is er nog de revolutionaire Babboe Carve, een driewieler maar met de wendbaarheid van een tweewieler voor een betere wegligging. Je kunt er scherpe bochten mee nemen zonder te kantelen.

  De bakfiets in Nederland - YouTube

  Hoe maak je nu een keuze?

  Als je nog geen bakfietservaring hebt, is het best lastig kiezen. Welke fiets past bij jou en misschien ook wel de oppas die er regelmatig mee moet rijden? Babboe heeft geen fysieke winkels waar je zelf kunt uitproberen. Speciaal daarvoor organiseren ze regelmatig en op verschillende plekken in Nederland testdagen. Kijk op de Babboe-website voor de testkalender om een proefrit te plannen.


  Onderhoud en reparatie

  Elke fiets moet onderhouden worden om langer mee te gaan. Voor een bakfiets is goed onderhoud misschien nog wel belangrijker. Je vervoert tenslotte kinderen en ongelukken wil je voorkomen. Via de website kun je hiervoor een monteur aanvragen die bij je thuiskomt. Je geeft aan wat je wensen zijn en je krijgt meteen een prijsopgave. Garantie op de fietsen vind je per bakfiets uitgebreid beschreven op de website.

  Levertijden en -opties

  Babboe-fietsen bestel je alleen online. Op de website vind je een indicatie van de levertijden die variëren van 5 tot 15 werkdagen. Wanneer je bestelt, geef je aan of je de fiets als montagepakket wilt ontvangen of door een monteur afgemonteerd wilt hebben. De prijzen voor de verschillende opties vind je op de website.

  Fiets jij rond op een Babboe-bakfiets? Laat via NederlandReview weten wat jouw ervaringen met de fiets zijn en wat je vindt van de service van het bedrijf. Zijn de levertijden betrouwbaar? En heb je al eens gebruik gemaakt van een monteur voor onderhoud of reparatie? Denk jij erover een bakfiets bij Babboe aan te schaffen, lees dan hier de beoordelingen van mensen die al eerder in zee gingen met Babboe.

  Lees hier wat mensen van de bakfietsen en service van Babboe vinden!

  Lees hier wat bakfietsgebruikers van Babboe-fietsen en de service van het bedrijf vinden. Zijn de levertijden betrouwbaar en de monteurs deskundig?

  Babboe
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (2)

  4
  0% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4
  Service
  rating
  4
  Prijs
  rating
  4
  Leveren
  rating
  4

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Babboe

  Uw beoordeling

  Levensgevaarlijke situatie door brekend frame van Babboe City (van slechts 5.5 jaar oud)

  Wij raden niemand een bakfiets aan van Babboe, zowel door de slechte service als de kwaliteit van de fiets.

  Wij hebben sinds mei 2012 een nieuwe Babboe City gekocht. De fiets is dus inmiddels 5.5 jaar oud. Echter, wat is er gebeurd: het frame is compleet, uit het niks, volledig door gebroken!!!! Een levensgevaarlijke situatie.

  Mijn partner reed op het moment van breken op een heel drukke weg met de bakfiets en onze 3 kindjes (waarvan de oudste, 5 jaar, achterop zat en de jongste gewoon op het bankje zaten ( 4 en 2 jaar)). Ineens zakte de bak naar beneden en daardoor maakte mijn vriend een vreemde slinger naar het midden van de weg (gelukkig net geen auto naast hem). Ikzelf had die fiets nooit kunnen houden en zou vermoedelijk zijn gevallen met fiets en al.

  Wij hebben direct contact opgenomen met Babboe. Zij gaven aan dat ze het een vervelende situatie vonden, maar dat de fiets buiten de garantieperiode valt (nogmaals, onze fiets is 5.5 jaar oud en de garantieperiode is 5 jaar....). Zij hadden dit echter nog nooit mee gemaakt, dus ze zouden in overleg gaan.

  Het feit alleen al dat dit nog nooit is mee gemaakt, lijkt mij al dat je als bedrijf zijnde direct tot een passende oplossing komt, zeker omdat het een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt heeft voor een jouw klanten.

  Na ruim 1.5 week hadden wij nog steeds geen reactie gekregen. Dus wij hebben nogmaals gemaild. Vervolgens heeft Babboe ons pas 2 weken na het incident gebeld (al die tijd zitten wij sowieso zonder fiets, die wij absoluut niet kunnen missen) en zij kwamen met het volgende voorstel:

  Uit coulance mogen jullie een nieuw frame van €360 bij ons kopen, de monteur komt het bij jullie plaatsen en jullie hoeven geen voorrijkosten te betalen.

  Wij stonden perplex: dit is toch geen passende oplossing? Wij verwachten eerlijk gezegd helemaal niks te betalen. Als je een frame niet kan vertrouwen, waarom zou je überhaupt dan nog gaan fietsen? Zeker een bakfiets waar je kinderen mee vervoert, moet betrouwbaar zijn. Dat is onze Babboe in ieder geval totaal niet... Bovendien is de service is in dit geval barslecht. Wat als het wel verkeerd was gegaan en mijn partner met kids onder de auto was gekomen en er een (ernstig) ongeluk was gebeurd?

  Wij hebben nooit vreemde dingen met de fiets gedaan en onze kinderen zijn nog heel klein, dus totaal niet zwaar. Een brekend frame mag gewoon echt nooit gebeuren (en zeker niet na 5.5 jaar)! Levensgevaarlijk!

  Wij raden een Babboe in ieder geval niemand aan in onze vrienden- en kennissenkring, en hebben ons verhaal inmiddels al verspreidt in onze omgeving.

  Door: M&I18-02-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Ondingen in het parkeervak

  Die fietsen zijn ondingen in het parkeervak. Het zal vast hartstikke leuk zijn om zo'n megafiets te hebben, maar ik vind de overlast dermate hoog voor andere gebruikers van fietsenstallingen, dat ik alleen al daarom niet zelf zo'n kar ga aanschaffen. Sorry.

  Door: Tobias Maaswinkel02-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  FAQ

  Is Babboe een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 2 ervaringen geplaatst over Babboe. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4 gekregen, waarbij 0% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Babboe actief?

  Babboe is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Kinderen & baby, Sport & Outdoor

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Babboe gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.