Wie wint dit jaar de Formule 1?

We zitten volop in het Formule 1-seizoen en de spanning is om te snijden. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas vechten om het hardst om wedstrijdtitels en uiteindelijk dé titel. Maar wie wordt dit jaar kampioen?


Max Verstappen

‘Ons’ eigen Max Verstappen heeft al weer wat nare crashes achter de rug dit jaar en loopt nog niet zo ver voor in het puntensaldo als we zouden hopen, maar dat mag zijn populariteit niet drukken. Hij was onlangs nog in Nederland en verscheen onder andere voor zijn jonge fans in het Jeugdjournaal, waar hij gezellige kijkersvragen beantwoordde zoals ‘Is het moeilijk om zo’n goede racer te worden’ (ja), ‘Mag je thuis bij verlies het servies kapot gooien?’ (nee) en ‘wat zou je zijn geworden als je geen Formule 1-coureur zou zijn?’ (racer). En binnenkort komt hij wat langer naar Nederland om zijn kunsten te vertonen op het circuit van Zandvoort!


De echte fan kijkt live races

Maar wie pakt dit jaar de titel? Gaat Max misschien toch nog wat races winnen (of tenminste uitrijden…)? Maakt Vettel de belofte van zijn sterke voorstand waar? Of gaat Hamilton hem later nog evenaren? De raceliefhebber heeft heel wat jaren moeten zoeken naar waar de races werden uitgezonden: BBC, Veronica, RTL7 en als dat niet voldeed een of andere live stream online (en dan eentje vinden die ook echt werkt). Maar tegenwoordig kunnen tenminste de klanten van Ziggo ‘gewoon’ op televisie genieten van het geluid, de beelden en de spanning die elke Formule 1-race weer biedt. Zowel de kwalificaties als de races zelf zijn voor alle Ziggo-abonnees op kanaal 14 op Ziggo Sport te zien, en voor de echte fan zijn de vrije trainingen te bekijken met Ziggo Sport Totaal. En dan lekker vroeg opstaan omdat de race aan de andere kant van de wereld gereden wordt (in Albert Park, Australië bijvoorbeeld) en er een groot tijdsverschil is. Wat een romantiek!


Regels en dramatiek

Ieder jaar zijn de regels net weer even anders, met de nodige dramatiek die daar natuurlijk bijhoort. Dit jaar zorgde de zogenaamde ‘halo’ misschien wel voor de meeste opschudding. Want hoe lelijk is dat ding boven het hoofd van de coureurs? En kunnen ze nog wel normaal rijden met dat apparaat in het blikveld? Veiligheid boven alles… Ook ieder jaar weer interessant zijn de kleine relletjes tussen coureurs, in het bijzonder tussen leden van hetzelfde team, zoals eerder al met Lewis Hamilton vs. Nico Rosberg of Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Dit seizoen al heeft Lewis Hamilton zijn excuses aangeboden aan Max Verstappen, en Verstappen heeft weer zijn excuses aangeboden aan Sebastian Vettel omdat hij hem van de baan had afgereden en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Het moge duidelijk zijn, wij zijn fan van de Formule 1!

 


Share