Welke verzekering heeft jouw bedrijfswagen nodig?

Als ondernemer moet je soms risico’s nemen, maar je wilt niet meer risico’s nemen dan nodig is. In dat geval doe je er verstandig aan om de juiste verzekeringen te kiezen. Met deze verzekeringen kun je veel problemen voorkomen. Heb jij een bedrijfsauto, dan is het belangrijk om deze goed te laten verzekeren. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en de gevolgen kunnen groot zijn. Niet zelden betekende een ongeluk met de auto het einde van een onverzekerd bedrijf. Dat is zonde van al die uren werk die je in je bedrijf gestoken hebt, dus zorg ervoor dat je de juiste verzekering voor je auto kiest. Kies je slim, dan ben je goed verzekerd voor een heel scherpe prijs. 

Waarom een bedrijfsautoverzekering? 

Een verzekering zorgt dat je niet diep in de (financiële) problemen komt wanneer er eens iets gebeurt dat je niet had ingepland. Denk hierbij aan een ongeluk, diefstal of brand. Een bedrijfswagen is een forse investering en dus is het verstandig om deze te laten verzekeren. Dat kun je doen met een bedrijfsautoverzekering. Het maakt in dit geval niet uit in wat voor auto je rijdt, dit kan een bestelbusje zijn, een vrachtwagen, maar ook een personenauto die je voor je bedrijf gebruikt. Met de juiste verzekering wordt schade snel afgehandeld en kun jij weer de weg op. Daardoor blijft de schade die jouw bedrijf oploopt vaak tot een minimum beperkt. Wel zo prettig in deze moeilijke economische tijden. 

Wat zijn de opties? 

Je kunt je bedrijfswagen op meerdere manieren verzekeren. Kies je voor de minimale verzekering dan is schade gedekt die jij aan anderen hebt toegebracht. Kies je voor de allrisk-optie, dan is ook de schade die jij aan je auto hebt opgelopen gedekt. Bekijk ook de aanvullende pakketten goed. Zo kun je bijvoorbeeld ook de inzittenden mee laten verzekeren. Dat is belangrijk voor bedrijven die aan personenvervoer doen. Je kunt ook kiezen voor pechhulp. Kom je een keer met problemen langs de kant van de weg te staan, dan komt er gelijk iemand naar je toe om je te helpen. Ook kun je kiezen voor de rechtshulpoptie. Dit is juridische hulp die je kunt krijgen wanneer je een conflict hebt gekregen over je bestelauto of over je vrachtwagen. 

Pak je voordeel

Een goede verzekering hoeft niet duur te zijn. Ten eerste is een verzekering bijna altijd goedkoper dan zelf de schade betalen na een ongeluk. Daarbij kun je vaak profiteren van pakketkorting. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.unive.nl/zakelijk/bedrijfsautoverzekering. Bij deze aanbieder kun je meerdere verzekeringen afsluiten waardoor je uiteindelijk kunt profiteren van een mooie korting. Bij een autoverzekering is het bovendien zo dat hoe langer je schadevrij rijdt, hoe lager de kosten zullen worden. Ben je dus een heer in het verkeer, dan realiseer je een mooie korting. 

Share