Weerperikelen in Nederland: regen na de hitte

Weerperikelen in Nederland: regen na de hitte

Het is altijd een dankbaar gespreksonderwerp, vooral in de zomer: het weer. En helemaal als dat weer zo'n invloed heeft op onze dagelijkse bezigheden. 

Hebben we de afgelopen paar weken kunnen doen alsof we in een tropisch land wonen - temperaturen rond de 35 graden waren geen uitzondering meer, bovendien viel er ineens geen regen in ons land, een unicum! - vanaf vandaag zijn de temperaturen weer beduidend lager. 'Slechts' 28 graden vandaag, morgen is de voorspelling 24 en wow, vrijdag daalt het kwik naar 20 graden! En, nog vreemder: het heeft geregend en gaat dat nog meer doen de komende dagen!

Dus... regenjaswinkels kunnen weer open, mensen hoeven niet meer wanhopig op zoek naar airco's en ventilators (het woord 'airco' was even het meestgezochte woord op Markplaats, vaker gebruikt dan 'gratis') en we hoeven niet meer iedere dag te barbecuen. 

Maar we gaan niet direct terug naar het 'extreem lekkere weer' waarover De Speld in juli een weerrecord had vastgesteld. Want anders dan toen, met oneindig 'warm, niet te warm' weer en natuurlijk geen regen, wordt er ditmaal wel regen voorspeld. En het duurt maar even: volgende week wordt volgens sommige voorspellingen de dertig weer aangetikt... Maar dan hebben de plantjes tenminste te drinken gehad.

Foto: Christopher Farmer

Gerelateerd