Wat zijn de kledingtrends voor kinderen dit najaar?

Het waait, het regent en het is koud. We merken het al een tijdje: een nieuw seizoen is aangebroken. Tijd om de kledingkast eens goed te vernieuwen! Niet alleen jouw eigen kledingkast kan een update gebruiken, ook die van jouw kinderen. Veel webshops voor baby's en kinderen bieden allerlei leuke kinderkleren aan voor het najaar. Wat zijn de leukste trends voor kinderkleding dit najaar? 


1. Kies voor vrolijke kleuren in deze donkere dagen


Niet alleen wordt het weer steeds kouder en natter nu het einde van het jaar langzaamaan in zicht komt. Het is ook een stuk donkerder buiten. Helemaal nu de klok weer een uurtje terug is gegaan (hoe lang wisselen we eigenlijk nog tussen zomer- en wintertijd?). 


Veel mensen worden wat somber van dat donkere weer en kiezen al gauw voor een zwarte regenjas of andere donkere kleren. Maar doe dat eens anders, en kies voor vrolijke kleuren, zoals geel en rood! 


Vooral bij kinderen staan deze vrolijke tinten vaak goed. Denk aan schattige rode regenlaarsjes of een felgeel regenjasje met roze stippen. 


2. Kies kleding met warme stoffen


Kies voor kleding met warme stoffen. Het wordt immers steeds kouder en dan is het fijn als jouw kindje daar goed tegen beschermd is. Thermokleding werkt vaak het beste tegen de kou. Vooral synthetische thermo werkt dan goed. Ook fijn materiaal is wol; dat ademt goed en is lekker warm. 


3. Kies een goede winterjas


Een goede winterjas is waterdicht en winddicht, niet per se superdik. Er is een verschil tussen waterbestendig en waterdicht; door een waterdichte jas (meestal met een speciale techniek, zoals Goretext) komt écht geen water heen, een waterbestendige jas kan na een flinke regenbui aan de binnenkant wat vochtig zijn. Voor kinderen is een waterbestendige jas meestal voldoende, maar misschien wil je investeren in een waterdichte jas. 


Let op dat je kind natuurlijk nog in de groei is, en dat een al te goede (lees: dure) jas niet jarenlang mee zal kunnen, zoals jouw eigen jas dat wel kan. Heeft het broertjes of zusjes? Dan kunnen die een goede winterjas natuurlijk later ook nog gebruiken!


4. Kies voor hippe stijlen


Laat jouw kind zich niet zo gemakkelijk aankleden, bijvoorbeeld omdat het een eigen smaak en willetje heeft en daar niet vanaf wil wijken? Laat het zelf haar of zijn kleren uitzoeken en ga niet standaard voor 'saaie', effen truien en broeken. Kijk bijvoorbeeld eens op een website zoals jayno.nl; daar vind je allerlei hippe stijlen.


5. Pak je kind niet té dik in


Dit klinkt misschien tegenstrijd met de vorige tips, maar ervoor zorgen dat je kind het niet koud heeft, betekent niet dat je het zo dik mogelijk moet inpakken. Kinderen zijn beweeglijk; geef ze die ruimte. Dit is meteen een extra argument om rekening te houden met de materialen; je hoeft niet per se de dikste stoffen te kiezen, wel graag de beste.


6. Vergeet de accessoires niet


Warme truien, jassen, broeken en schoenen shoppen voor de herfst en de winter is harstikke leuk, maar vergeet de accessoires niet! Handschoenen, wanten, sjaals en mutsen maken een herfst- en winteroutfit helemaal af en zijn voor kinderen vaak beschikbaar in allerlei leuke kleuren en met allerlei leuke patronen.


En dan nu lekker met zijn allen het bos in om de mooie herfstkleuren te bewonderen en in de plassen stampen!


Share