Wat is een incasso en hoe kan ik het inschakelen?

Een incasso is in te delen in twee groepen, het minnelijke incasso en het gerechtelijke incasso. Het minnelijke incasso is het incasso zoals deze wordt uitgevoerd door uzelf. Dit incasso is in principe gelijk aan de manier die ook wordt toegepast door een incassobureau. Ook wel standaardprocedures van uw debiteurenbeheer om niet betaalde rekeningen alsnog te kunnen innen. Loopt het minnelijke incasso niet tot een betaling? Dan kunt u overgaan tot een gerechtelijke incasso. Bij een gerechtelijk incasso worden er juridische stappen ondernomen om de klant over te laten gaan tot betaling. Bij de gerechtelijke incasso is het belangrijk om iemand in vertrouwen te nemen die de juridische stappen goed weet en over kan gaan tot actie.

 

Incassobureau inschakelen

Dutch Credit Brokers helpt u graag bij het optimaliseren van het incasso proces. Waar valt nog winst te behalen om het minnelijke incasso succesvoller te laten verlopen? We willen natuurlijk allemaal dat dit proces zo snel mogelijk verloopt. Zo heeft u eerder het geld op uw rekening, wat beter is voor uw werkkapitaal en hoe minder omkijken u hiernaar heeft. Zo kunt u uw bedrijf gezond houden en de volledige controle hebben over de openstaande facturen.

 

Creditmanagement

Bij Dutch Credit Brokers detacheren wij credit professionals, deze zijn inzetbaar voor korte of lange termijn. Onze credit professionals zijn beschikbaar voor de volgende functies:

 

Credit Collectors

Credit collectors zijn tijdelijke medewerkers, die hulp bieden bij het daadwerkelijk incasseren van uw uitstaande vorderingen. Veelal betreft dit het telefonisch incasseren van uitstaande saldi. Creditcollectors kunnen voor korte of langere termijn worden ingezet om tijdelijke capaciteitsproblemen op te vangen.

 

Credit Managers

Credit managers kunnen naast het daadwerkelijk assisteren bij het incasso van uitstaande saldi, ook tijdelijk of permanent worden ingehuurd om uw afdeling debiteurenbeheer in breder perspectief te begeleiden en te coachen. Een creditmanager heeft namelijk inzicht in de verschillende disciplines van het debiteurenbeheer.

 

Credit Controllers

Credit controllers zijn medewerkers die op hoog niveau binnen uw organisatie inzetbaar zijn. Dankzij hun ruime ervaring met creditmanagement zijn zij in een positie om daadwerkelijk beleid te ontwikkelen voor uw debiteurenbeheer enzo de gevolgen daarvan voor uw organisatie inzichtelijk te maken. Veelal beschikt een creditcontroller over internationale ervaring.

Wilt u meer weten over hoe onze credit professionals effectief voor u kunnen worden ingezet of wilt u algemene informatie over de mogelijkheden van detachering? Neem contact met ons op, dan nemen wij graag de mogelijkheden met u door.

Share