Wat doet een event manager; wat zijn de voordelen?

Een feest organiseren kan altijd: bruiloft, vergadering, vrijmibo… Het is wel slim om een event manager in te schakelen, zeker nu!

Zin in een feest of evenement? Je bent niet de enige! Wij Nederlanders houden er wel van om bijeen te komen.

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi zelf een leuke partij regelen. Maar je kunt het ook wat professioneler aanpakken en een event manager gebruiken of inhuren. Juist in deze tijd van corona is dat handig, maar zeker ook daarna. Wat zijn precies de voordelen van zo'n event manager?

1. Een event manager neemt veel werk uit handen

Het eerste voordeel spreekt misschien wel het meeste voor zich. Als je een event manager hebt, dan kun je daar veel aan overlaten. Je hoeft bijvoorbeeld zelf geen hapjes te bestellen of de locatie te regelen. En die onoverzichtelijke mappen en excelsheets kun je ook wegdoen. 

Met een event manager als systeem voor event management kun je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel hapjes wanneer geserveerd moeten worden. Dat scheelt veel werk, zowel tijdens de voorbereiding als op de dag van het evenement zelf.

2. Een event manager komt met originele ideëen

Je hebt wellicht zelf al goed voor ogen wat je precies wilt doen. Of je hebt nog geen idee, dat kan natuurlijk ook. In beide gevallen kan event management extra helpen. 

Zo heb je met een event manager vaak overzichtelijker voor ogen wat er precies mogelijk is. Of kan een event manager met originele toevoegingen komen. Persoonlijke touches waar je zelf misschien niet aan had gedacht. Of die ene leverancier die je zelf nooit had gevonden. 

3. Een event manager heeft een groot bereik en netwerk

Dat brengt ons op het volgende punt: een event manager weet vaak de krenten uit de pap te vissen. Veel bijzondere leveranciers en mogelijkheden zijn niet voor iedereen bekend óf beschikbaar.

Een goede event manager heeft vaak een groot bereik en netwerk. Dat ene, perfecte gezellige orkestje voor tijdens de borrel? De event manager heeft deze gewoon in het systeem staan! Die bijzondere bakker om de hoek van jouw feestlocatie? De event manager heeft deze bij voorbaat al voor jou geselecteerd. 

Dit scheelt jou tijd bij het zoeken naar al deze verschillende adresjes (zie ook punt 1!). En bovendien kom je door dit grote netwerk van de event manager op plaatsen en ideeën die je zelf misschien nooit had gevonden. Maak daar dus zeker gebruik van!

4. Evenementen organiseren ten tijde van corona

We mogen dan graag een feestje geven, door de coronacrisis is veel onduidelijk over wat nu wel en niet mag. Bovendien wisselt dat telkens.

Onlangs werd na een persconferentie bijvoorbeeld de horeca gesloten, inclusief zalencentra en feestlocaties. Ook zijn de meeste (grote) evenementen afgelast. Dat betekent echter niet dat je niks meer kunt organiseren. Zo zijn hotels wel open. Daar kun je dus nog wel terecht.

Ook daarom is het juist nu handig om gebruik te maken van een event manager; die weet goed wat wel en niet kan. En ook hoe je binnen de regels toch zo veel mogelijk kunt genieten.

Hou nu altijd de laatste maatregelen en ontwikkelingen rond het virus in de gaten via de website van de Rijksoverheid. Of laat jouw event manager dat doen, natuurlijk!

Share