Waarom verduisterende gordijnen van toegevoegde waarde zijn

Wil jij weten waarom gordijnen van toegevoegde waarde zijn? Een gordijn is niet alleen bedacht om fraai te ogen in iemands woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Gordijnen worden in eerste instantie ingezet om iets te verbergen of af te schermen. In de meeste situaties worden gordijnen aan de binnenkant van een buitenraam bevestigd. Doelen van gordijnen kunnen zijn om een stukje privacy te waarborgen of dat ze dienen als warmte-isolatie. 

Het is mogelijk om kant en klare- of gordijnen op maat te nemen. Een andere optie is dat er verduisterende gordijnen worden opgehangen. Je kunt zelf het beste beslissen wat passend is bij jouw situatie. Overweeg jij om verduisterende gordijnen op te hangen? Dit kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Deze pluspunten zetten we hieronder stuk voor stuk voor je op een rijtje. 

Voordelen verduisterende gordijnen 

Verduisterende gordijnen kunnen van toegevoegde waarde zijn. Voor woonkamers worden (semi-)verduisterende gordijnen vaak geplaatst vanwege de privésfeer. Er is dan vanaf de buitenzijde niet te zien of er personen thuis zijn en of er lichten aan staan. Dit vinden sommige mensen belangrijk. Er zijn nog veel meer voordelen en mogelijkheden. Mocht je hier meer over willen weten adviseren we je verder te lezen.

Lekker slapen

Het is belangrijk om lekker te slapen. Een verduisterend gordijn kan daar een mooie bijdrage aan leveren. Veel mensen maken de keuze voor verduisterende stoffen in slaapkamers. Door deze stof oogt een kamer donker, waardoor er lekker in geslapen kan worden. Dit is bijvoorbeeld een ideale oplossing tijdens lange lichtdagen in de zomer. Ook worden ze vaak ingezet voor babykamers. Baby’s hebben veel slaap nodig, gedurende de gehele dag. Verduisterende gordijnen kunnen dan uitkomst bieden. 

Diverse sterktes 

Een verduisterend gordijn is te verkrijgen in diverse sterktes. Niet alle verduisterende gordijnen zorgen namelijk voor dezelfde verduistering. Assortimenten bestaan uit gordijnen van black-out tot semi-verduisterend. Mocht de keuze op black-out vallen dan is het goed te realiseren dat er totaal geen licht meer doorheen zal komen. Er is sprake van lichtdichte stof wat weer zorgt voor honderd procent verduistering. Zaklantaarns worden vaak gebruikt om te testen of je er iets doorheen kunt zien. 

Vouwgordijnen 

Bij de meeste gordijnbedrijven zijn ze verkrijgbaar als vouwgordijnen. Er is dan sprake van een verduisterend vouwgordijn. Deze worden vaak dicht bij een raam geplaatst, met als voordeel dat ze minder ruimte in beslag nemen. Dit is bijvoorbeeld perfect als er sprake is van een compacte slaapkamer. Verduisterende vouwgordijnen worden door veel mensen gecombineerd met ‘lichte’ siergordijnen. Dit moet de sfeer in een ruimte ten goede komen. Zorg er wel altijd voor dat het raam goed afgedekt wordt. 

Isolatie 

Een bijkomstigheid dat belangrijk kan zijn is de isolerende werking. Verduisterende stoffen zijn dikkere stoffen, wat zorgt voor hoge isolatie en geluiddemping. Als een ruimte goed geïsoleerd is kan dat weer goed zijn voor de portemonnee. De verwarming zal minder hoog gezet hoeven te worden. Aan het einde van de maand zal er sprake zijn van een lagere energierekening. 

Share