Waarom relaxstoelen helpen ontspannen en zitcomfort belangrijk is?

Wist jij dat relaxstoelen helpen ontspannen en zitcomfort belangrijk is? Niet alleen voor jou comfortabele gevoel maar ook om gezondheidsklachten tegen te gaan. Een relaxstoel kan goed zijn voor opa en oma tijdens het oppassen. Iedere relaxstoel zorgt voor een ergonomisch gezondheidsvoordeel. Bij Velderhof.nl kan je kiezen uit een unieke relaxstoel collectie. De beste relaxstoelen worden bij Velderhof aangeboden.

5 tips om goed te zitten

Naast een goede relaxstoel is het van belang om goed te zitten. Maar wat is nu eigenlijk een goede zithouding? Hoe zit je goed terwijl je gezondheid er niet onder lijdt? Dat zetten we, speciaal voor jou, met 5 goede tips op een rijtje:
Juiste Zithouding
Houd rekening met de zithouding tijdens het lezen van een boek of het gebruik van een laptop. Het advies is om alleen zittend achter een tafel of bureau op een laptop actief te zijn. Het hoofd zal dan niet te veel naar voren buigen, waardoor de nek niet wordt belast. Tijdens het lezen kan het helpen een kussen op schoot te leggen. Hiermee wordt voorkomen dat nek, armen en schouders onder spanning blijven staan, vanwege het vasthouden van het boek.
Voeten op grond
Hou de voeten plat op de grond. Wordt de grond met de tenen geraakt? Dan staat de stoel te hoog. Naast verstellen is het mogelijk een kleine verhoging voor de stoel te plaatsen. Te laag zitten zorgt dat knieën en heupen niet in goede positie staan. Veel mensen zijn dan geneigd om onderuit te zakken. Het is niet raadzaam om benen onder het lichaam te positioneren. Benen over elkaar heen slaan is zo nu en dan geen probleem. Maar doe dit niet voor een lange periode.
Positie schouders
Controleer als je zit of de schouders de leuning raken. Hierdoor komt de nek als verlenging van de ruggengraat te zitten. Resultaat is minder kans op vervelende lichamelijke klachten.
Voldoende bewegen
Regelmatig bewegen doet wonderen. Blijf absoluut niet de hele dag onafgebroken op de stoel zitten. Experts adviseren om ieder half uur op te staan en rond te lopen. Als je aan het werk bent kun je bijvoorbeeld een glaasje water halen. Ander advies is om het lichaam op zijn tijd lekker uit te strekken.
Goed zitten
Tenslotte de tip om goed op de stoel te gaan zitten. Neem dus niet op de rand of op de leuning plaats. De onderrug moet de leuning raken. Als de knieholten de voorzijde van een zitting raken is deze te diep voor iemands lengte. Een perfect scenario is dat er een gebalde vuist tussen de zitting en knieholten past.

Zitcomfort verrijken met relaxbanken

Een andere manier om zitcomfort te verrijken is met de relaxbanken van Velderhof. Deze unieke banken beschikken over diverse mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Naast lekker zitten maakt een relaxbank het interieur compleet. Deze relaxbanken zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren.
Sommige woonkamers zijn al voorzien van een of meerdere relaxstoelen. Het kan een goed idee zijn dit te combineren met een originele relaxbank.

Share