Waarom je altijd eerst reviews moet lezen voordat je een internetabonnement afsluit

Sinds de komst van het internet zijn reviews steeds belangrijker geworden. Een tijd geleden, voor het internettijdperk, vroeg je doorgaans aan een buurman of buurvrouw waar die zijn of haar tv had gekocht. Dan vroeg je daarna of de kwaliteit goed was en hoe hij of zij de service ervoer. Tegenwoordig doen mensen dit echter een stuk minder vaak.
Overigens nog wel bij grote projecten, zoals het inschakelen van een aannemersbedrijf. Of bij lokale ondernemers. Maar de meeste mensen lezen eerst reviews voordat ze een televisie of een ander product kopen. Maar wist je dat het ook zeer relevant is om eerst reviews te lezen voordat je een internetabonnement afsluit? In dit artikel vertellen we je graag waarom dit zo belangrijk is.

Je bent op de hoogte van de service

Een internetabonnement afsluiten is een belangrijke keuze voor zowel particulieren als bedrijven. Als particulier wil je immers constant goed internet hebben, want je hebt het nodig voor veel plezierige activiteiten. Denk aan het spelen van online games, maar ook voor streamingdiensten. En je hebt al best weinig vrije tijd in deze drukke prestatiemaatschappij en die tijd wil je wel nuttig gebruiken. Dus niets is zo frustrerend als een internetstoring of traag internet, waardoor je leuke serie net op een interessant moment begint te stotteren.
Als bedrijf is het ook zeer belangrijk, want stel dat het zakelijk glasvezel niet meer werkt en je een belangrijke deadline hebt. Door reviews te lezen, ben je op de hoogte van de service van een internetabonnement. Je leest hoe vaak er storingen aanwezig zijn, wat er wordt gedaan bij storingen en ga zo maar door.

Je ziet hoe providers reageren

Een ander voordeel van het checken van reviews is dat je kunt zien hoe providers reageren op de klachten. Bij de meeste reviewwebsites hebben de organisaties namelijk de mogelijkheid om te reageren. Dit is ook wel handig en eerlijk, want natuurlijk is niet elke slechte review terecht. Op die manier kan er ook wederhoor gepleegd worden.
Bij sommige providers zie je dat er altijd correct en netjes gereageerd wordt. Andere providers besteden er echter iets minder aandacht aan.
Maar je kunt ook zien of de manier van communiceren bij je past. Sommige providers reageren op een gesjeesde en meer olijke manier, terwijl je ook providers hebt die wat conservatiever en zakelijker reageren. Beide kanten hebben zo hun voordelen en nadelen en het is afhankelijk van jou als persoon wat je het meeste waardeert. Al met al interessant om de reacties op reviews eens door te lezen.

Conclusie

Het lezen van reviews is niet alleen belangrijk voor het afnemen van standaard producten en diensten, maar ook voor het afsluiten van een internetabonnement.

Share