Vloerkleden, het middel tegen koude voeten

Een vloerkleed kan een hele goede uitstraling geven aan je huiskamer en voelt ook nog eens lekker warm aan je voeten. Het uitzoeken van het juiste vloerkleed lijkt echter vaak best lastig te zijn. Moet je nou een hoogpolig tapijt doen of toch een iets minder dikke optie? En moet het nou echt allemaal zo duur zijn? Dat hoeft helemaal niet. Goedkope vloerkleden bij Webkarpet.nl wil dat graag bewijzen. Maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Maar wat zijn die dingen nou eigenlijk? Hoe helpt een tapijt om een eenheid te creëren in je huis? En wat voor een verschillende soorten vloerbedekking zijn er nou eigenlijk allemaal? Wij zullen proberen wat antwoorden op die vragen te geven.


De Criteria van een Vloerkleed

Dat je niet meteen voor het allerduurste tapijt gaat hoeft niet te betekenen dat je de kwaliteit van een vloerkleed niet in de gaten hoeft te houden. Kijk goed naar de structuur van het vloerkleed en ook het materiaal dat ervoor is gebruikt. Vooral belangrijk is het om te kijken hoe de randen van het vloerkleed zijn afgewerkt. Bij de vloerkleden die niet gewoon goedkoop  zijn maar ook van goedkope kwaliteit zijn gaan ze namelijk al snel omkrullen. Dat staat niet alleen niet mooi, je kunt er ook nog eens lelijk over vallen. Dat is het laatste dat je wilt. Verder moet je nog om een andere reden aandacht schenken aan het materiaal. Sommige materialen houden namelijk erg veel stof vast en niet iedereen kan daar evengoed tegen. Houd hier goed rekening mee als je zelf allergisch bent voor huisstofmijt of regelmatig iemand over de vloer hebt die hier last van heeft. Of je kiest voor een ander materiaal zoals sisal of patchwork.


Welke Vloerkleden Bestaan Er?

Er zijn verschillende soorten vloerkleden en andere vloerbedekkingen waaruit je kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt dat, zoals de naam al zegt, hoge polen heeft en dus erg dik is. Het voordeel van zo’n hoogpolig tapijt is dat het lekker warm is. Het nadeel is wel dat het snel vies zal worden. Kruimels, dierenharen, stof en andere viezigheid verdwijnt al snel in het tapijt en is er daarna weer lastig uit te halen. Mocht je het tapijt dus makkelijk willen kunnen stofzuigen kan je beter voor een minder dik vloerkleed gaan. Je hebt ook nog verschil in grootte. Je kunt een heel tapijt in je kamer leggen zodat de hele vloer bedekt is, maar je kunt ook gaan voor een vloerkleed dat maar een gedeelte van de ruimte inneemt. Ze zijn er in verschillende vormen zoals rond, vierkant en langwerpig.


Waarom een Vloerkleed?

En waarom zou je nou eigenlijk een vloerkleed aanschaffen? Allereerst is het natuurlijk lekker warm aan je voeten. Je stapt dan niet meteen op de koude stenen, laminaten of houten vloer als je opstaat van de bank of uit bed. Verder staat een vloerkleed ook nog eens erg chique. Het kan een eenheid maken van je zithoek. Kies hiervoor wel een redelijk neutrale kleur, vooral als de kleur van je bank al vrij opvallend is. Kies een tapijt in de rustigste kleur die er in je zithoek te vinden is en zorgt dat deze kleur op wat andere plekken in je huiskamer of slaapkamer voorkomt.


Share