Toonaangevende marktplaats voor deposito's en spaarrekeningen

Op dit moment stijgen de spaarrentes in Nederland, maar nog veel sneller in de rest van de Europese Unie. Heb jij in de loop der jaren een behoorlijke spaarpot opgebouwd? Dankzij Raisin kun je nu eenvoudiger dan ooit profiteren van die hogere rentes bij banken in de EU. Je spaargeld wordt bovendien beschermd tot €100.000 per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta) door wettelijke depositogarantiestelsels, maar daarover later meer!

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online – met rentes tot wel 2,30% per jaar! Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 500.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij Raisin’s 128 partnerbanken.

Om te sparen bij de partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat Raisin alleen banken uit de EU aanbiedt, kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).

Depositogarantie

Binnen de EU is afgesproken dat het depositogarantiestelsel in alle landen een gelijkwaardige bescherming biedt. Doordat het aanbod bij Raisin is beperkt tot de EU, worden alle banktegoeden dus beschermd tot een bedrag van € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in de lokale valuta) door de nationale, wettelijke depositogarantiestelsels. Bovendien staan alle banken, net zoals in Nederland, onder toezicht van de eigen nationale bank en, waar van toepassing, de Europese Centrale Bank. Zo is sparen bij een bank uit een EU-land even veilig als sparen bij een Nederlandse bank.

Spaarrekeningen met rentes tot wel 2,30% p.j.

Raisin biedt alle gangbare soorten spaarrekeningen aan. De vrij opneembare spaarrekeningen zijn hetzelfde als de internetspaarrekeningen van Nederlandse (groot)banken. Je opent de rekening al vanaf € 1 en kunt altijd bij je spaargeld. De bemiddelaar werkt samen met Renault Bank uit Frankrijk en Klarna en Nordax Bank uit Zweden. Zo kan Raisin je spaarrentes tot 0,65% p.j. bieden die je bij geen enkele Nederlandse bank zult vinden.

Alternatief kun je je geld via Raisin vastzetten met rentes tot 2,30% p.j. op een termijndeposito. Een termijndeposito, ook wel spaardeposito of depositorekening genoemd, is een spaarrekening met een vaste looptijd. Je zet een bepaald bedrag opzij en bij verreweg de meeste rekeningen kun je tussentijds geen geld opnemen of bijstorten. Dit heeft voornamelijk te maken met de vaste rente. De rente staat voor de gehele looptijd vast en de bank kan deze rente niet aanpassen. Omdat het geld voor de hele looptijd op de rekening blijft staan, kan de bank beter plannen met het geld. Als beloning ontvang je vrijwel altijd een hogere rente dan bij een vrij opneembare spaarrekening.

Tijd om te sparen!

Ben je enthousiast geworden en wil je een Raisin-rekening openen? Wacht dan niet langer en haal het beste uit je spaargeld met toprentes tot 2,30% p.j.! Vergelijk deposito- en spaarrekeningen uit heel de EU en open de gewenste rekening(en) nu direct via Raisin.

Start nu met sparen

Share