Tips voor wanneer je een nieuwe auto gaat kopen

Of je nu op zoek bent naar je droomauto of je huidige auto simpelweg uit elkaar valt: het kopen van een nieuwe auto kan een hele opgave zijn. Er is immers heel veel aanbod op de markt en dat maakt het lastig door de bomen het bos nog een beetje te kunnen zien. Daarom hier een aantal tips die je goed kunt gebruiken als je een nieuwe auto wilt gaan kopen. 


1. Bepaal wat je wensen zijn 

Er is een enorm groot aanbod aan auto's. Het is dus goed om te bepalen wat je wensen precies zijn, voordat je jezelf gaat verdiepen in alle soorten auto's. Zoek je een auto waar het hele gezin in past, wil je een auto die zuinig is, moet het een cabriolet zijn? Door voor jezelf op te schrijven wat jij allemaal verlangt van de nieuwe auto, wordt het een stuk makkelijker om deze te vinden. 


2. Vergelijken 

Door de grote hoeveelheid aanbieders is de kans groot dat je dezelfde auto ergens anders goedkoper kunt krijgen of met meer extra's. Laat je dus goed informeren en vergelijk zeker verschillende aanbieders. Dit kun je simpelweg online doen, maar je kunt ook reviews van verschillende autodiensten lezen. Dit geeft vaak een vrij reëel beeld. 


3. Maak een uitgebreide proefrit 

Een auto aanschaffen doe je een keer in de zoveel jaar. Het is een grote aankoop. Als je een auto op het oog hebt, is het dan ook van belang om een uitgebreide proefrit te maken. Zo kom je er gemakkelijk achter of de auto wel zo goed bij je past als je denkt. Maak een proefrit van minimaal tien minuten waarbij je over verschillende wegen rijdt. Door over verschillende wegen te rijden, kom je erachter of de auto fijn rijdt voor jou en bij je past. 


4. Denk aan de autoverzekering 

Als je een nieuwe auto gaat kopen, dan hoort hier natuurlijk ook een goede autoverzekering bij. Als je eerder al een auto had, dan had je natuurlijk al een verzekering. Maar misschien is het tijd om van een WA-verzekering bijvoorbeeld naar een allriskverzekering te gaan. Voor een nieuwe auto kun je vaak namelijk beter een uitgebreidere verzekering afsluiten, omdat de schadekosten hoog kunnen oplopen.


5. Garantie 

Wanneer je een nieuwe auto koopt, dan zit hier meestal minimaal twee jaar fabrieksgarantie op. Dit is erg fijn, want mocht er iets komen te mankeren aan je auto dan kan dit gratis worden gerepareerd. Wel is het verstandig om het garantiebeleid goed door te nemen, want lang niet alles wordt gedekt. Ook kan de garantie vaak tegen betaling verlengd worden. Denk goed na of je dit wilt doen. 


6. Probeer te onderhandelen 

De dealer is blij dat jij waarschijnlijk de dure aankoop van een auto bij hem wilt gaan doen. Het is dan ook slim om te proberen te onderhandelen over de prijs. Wellicht kunnen er enkele honderden euro's af; dat is toch mooi meegenomen. Of misschien kan je gratis wat extra's krijgen bij de auto. Niet iedereen is een ster in onderhandelen, maar het is altijd het proberen waard.
 


Share