Review van de Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD

De Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD is een elektrische boiler die jouw woning voorziet van warm water. Maar wat is dit voor boiler en hoe ervaren anderen het gebruik ervan? Dat en meer lees je in deze blog!

Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD

De Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD elektrische boiler voorziet de kleinere huishoudens van een comfortabele hoeveelheid warm water. Met deze elektrische boiler geniet je altijd direct van warm water, wanneer je maar wil. Het fijne aan dit toestel is dan ook dat je niet meer hoeft te wachten tot het water is opgewarmd. Je tapt het gewoon direct! Daarnaast stemt de boiler zich precies af op jouw gebruik en kun je de temperatuur naar eigen wens instellen (max. 85 graden Celsius). Verder ligt het energieverlies op slechts 0,67 kWh per 24 uur en het vermogen ligt tussen de 1 kWh en 6 kWh.

Review Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD

De Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD krijgt veel waardering van de gebruikers. Een van de eerste dingen die men zegt over deze elektrische boiler is dat hij goed te installeren is. Het installatieproces wordt dan ook ervaren als snel en eenvoudig. Gebruikers die een monteur hebben laten komen om de installatie over te nemen waren ook erg te spreken over de service.
Verder is gebleken dat gebruikers de voordelen van de boiler terugzagen in de rekeningen. Het SHZ LCD model is voorzien van een geavanceerde en nauwkeurige bediening, waardoor gebruikers hun warmwaterverbruik kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften. Uit response van de gebruikers blijkt dat dit heeft geresulteerd in aanzienlijke dalingen in de rekeningen. Het feit dat het water direct warm is en de boiler elektrisch is spelen hier natuurlijk ook een rol in. Al met al zijn de gebruikers van deze boiler dus erg te spreken over de kwaliteit alle voordelen die erbij komen kijken!

Welke boiler heb ik nodig?

Je kunt bij Stiebel Eltron terecht voor grote boilers van 30 liter tot 150 liter. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om te weten welk formaat boiler je nodig hebt. Bekijk daarom vooral het onderstaande overzicht om een beeld te krijgen van welke boiler bij jouw huishouden past.
30 liter: geschikt voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden.
50 liter: geschikt voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden dat iets meer warm water gebruikt.
80 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 3 personen. Bekijk hier goede 80 liter boilers.
100 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 3 à 4 personen.
120 liter: geschikt voor een gemiddeld huishouden van 4 personen.
150 liter: geschikt voor grote gezinnen die veel warm water gebruiken.

Andere Stiebel Eltron grote boilers

Stiebel Eltron biedt verschillende soorten elektrische boilers. Naast verschillen in capaciteit vind je in het aanbod van het merk ook verschillen in type. De verschillende typen grote boilers van Stiebel Eltron zijn:
PSH Classic: standaard elektrische boiler met een vermogen van 1800W.
PSH Universal: standaard elektrische boiler met een vermogen van 3000W.
SHZ LCD: voorzien van een meer geavanceerde en nauwkeurige bediening waarmee jij jouw warmwaterverbruik kunt aanpassen aan je behoeften. Hiermee bespaar je dus meer water en energie. Heeft een vermogen tussen de 1kW en 6kW.
Had je nog twijfels over de aanschaf van de Stiebel Eltron 80 liter SHZ LCD? Dan kun je naar aanleiding van de bovenstaande informatie een weloverwogen keuze maken. Twijfel niet om indien nodig nog even te overleggen met een expert, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw huishouden.

Share