Overname easyEnergy door NieuweStroom

Na enige tijd te hebben samengewerkt, is het jonge easyEnergy onlangs overgenomen door NieuweStroom. Hun doel is dat die samenwerking door de overname nog efficiënter gaat worden. Alle activiteiten en verantwoordelijkheden van easyEnergy, worden overgedragen aan NieuweStroom.


Op zich zal er voor de consumenten waarschijnlijk weinig veranderen. Beide energieleveranciers streefden al naar het dagelijks inkopen van gas en elektriciteit voor actuele inkoopsprijzen op de handelsmarkt. Deze prijs berekenen zij vervolgens door aan de verbruiker. In de praktijk komt dit er dus op neer dat het energietarief dagelijks anders kan zijn, en soms zelfs flexibel per uur. Afhankelijk van wat er op de energiemarkt gebeurt. Zelf omschrijven ze hun werkwijze als een eerlijke en transparante manier naar de klant toe.


Vergroening

Doordat het leveren van gas en elektriciteit voor een voordelige prijs voorop staat bij NieuweStroom, betekent dit dat de stroom uit het stopcontact niet per se groen is. Als de opgewekte stroom uit een kolencentrale die dag goedkoper is, zal daarvoor gekozen worden. Wel is  het mogelijk om de stroom die je bij deze energieleverancier afneemt, te vergroenen of verduurzamen. Dit doe je door een keuze te maken uit een van de Garanties van Oorsprong (GvO), waarbij je kunt kiezen uit windenergie, zonne-energie en energie die is opgewekt uit biomassa. Hiermee verzeker je jezelf dat er altijd een deel van de stroom die je verbruikt van een duurzame oorsprong is.  



Besparing

Naast een besparing voor je portemonnee doordat je voordelig uit bent dankzij bijvoorbeeld lage tarieven, is het ook nog eens heel milieubewust om aan energiebesparing te doen. Dit houdt in dat je niet meer elektriciteit of gas gebruikt dan je daadwerkelijk nodig hebt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor water. Wellicht klinkt het wat zweverig, maar als je het nieuws een beetje volgt, weet je dat het ondertussen eerder noodzaak is. En zuinig doen met brandstoffen, betekent echt niet dat je niks kan of mag. Het komt er meer op neer dat je bewust bezig bent met wat je doet. Doe de gordijnen bijvoorbeeld wat eerder dicht als het buiten koud is, dat scheelt namelijk in het warmteverlies. Die verwarming mag best aan, maar trek wel eerst een trui of pantoffels aan voordat je de thermostaat omhoog draait. Of wat dacht je van de verlichting? Moet echt alles aan als je toch alleen maar op je telefoon of naar de televisie zit te kijken? Dat lukt ook prima met één enkele lamp. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar zoals je ziet, is het echt geen strafkamp. Kost het moeite of heb je motivatie nodig? Denk dan aan al het geld wat je bespaart.


Niet nul

Maar al doe je nog zo zuinig en milieubewust, helemaal nul gaat je energieverbruik waarschijnlijk niet worden. Het is toch wel prettig om die cv aan te kunnen zetten als het buiten vriest en voor die warme maaltijd komt het fornuis toch weer om de hoek kijken. Dan is het toch prettig als je evengoed niet onnodig teveel betaalt zodra die slimme meter weer eens uitgelezen is.
 


Share