Motorboot huren: leuke vaarplekken in Nederland

Wil jij lekker genieten op de Nederlandse wateren? Dan is een Motorboot huren voor jou wellicht een hele goede optie. Het huren van een boot zorgt ervoor dat jij zelf kunt kiezen waar je lekker over het water heen wilt varen. Dit kan op een rivier zijn of over een van Nederlands vele open plassen. En misschien huur jij wel een motorboot waar je mee over de zee gaat. Terwijl je op een vaartuig zit kun je lekker tot rust komen. Je kunt ook ergens aanmeren om vervolgens lekker van het zonnetje te genieten. In eigen land gaan veel mensen jaarlijks op vaarvakantie. 

Loosdrechtse plassen

Kies je bijvoorbeeld voor een Boot huren Loosdrecht. Dan kun je lekker varen over de Loosdrechtse plassen. Dit zijn allerlei wateren gelegen rondom Loosdrecht. Op de boot ervaar je rust en stilte. Onderweg kom je veel mooie waterplanten en bijzondere vogels tegen. Het is een gebied voor echte natuurliefhebbers. Jaarlijks passeren er rond de 20.000 plezierboten de Loosdrechtse plassen. Je kunt ook vanuit Zaandam, via de Amsterdamse grachten, naar Loosdrecht varen. Onderweg kom je onder andere het Noordzeekanaal, Oude Schans, Weespertrekvaart en de Vecht tegen. Tijdens jouw boottocht zijn er voldoende opties om ergens stil te liggen. Je kunt dan lekker uitrusten of misschien een horecagelegenheid bezoeken.  

Friesland en Overijssel

Wellicht ga je wel liever naar het noorden van ons land. Kies dan bijvoorbeeld voor een route in Friesland en Overijssel. Je kan bijvoorbeeld een vaarroute doen van Sneek naar Ossenzijl. Dit is een route van ongeveer 40 kilometer. Je vaart over de wateren van het Prinses Margrietkanaal, de Ossenzijlstersloot, het Oudhof, het Tjeukemeer en Houkesloot. Hou je een beetje van een stadsaanzicht? Vaar dan ook door Sneek. Je kunt bijvoorbeeld langs de befaamde Sneeperpoort gaan. Ossenzijl is een groot laagveenmoerasgebied met meren, plassen, sloten en moerasbossen. 

Gelderland en Zuid-Holland

Je kan van Gorinchem naar Geldermalsen varen. Je kiest dan voor Zuid-Holland en Gelderland. Ga bijvoorbeeld over de Linge. Dit wordt door velen de mooiste rivier van Nederland genoemd. Je gaat dan door de Betuwe. Dit water stroomt van Doornenburg naar Gorinchem. Heb je een kleine boot of sloep? Dan kun je Buren aandoen. Leuke jachthavens om aan te meren bevinden zich in Leerdam, Arkel, Geldermalsen, Asperen en andere. Onderweg kun je stoppen bij leuke horecagelegenheden. 

De Biesbosch

Weleens gevaren in De Biesbosch? Dit is een uniek natuurgebied met groene oevers, kronkelende kreken en wilgenbossen. Vanaf het water kun je op optimale wijze genieten. In het gebied is sprake van getijdenverschil. De waterstand verschilt dan van tijd tot tijd. Je dient rekening te houden met stroming, ondiepten en grote afstanden. In dit gebied zijn leuke plekken om aan te meren. Het kan ook superleuk zijn om hier te wandelen. 

Elfstedentocht varen

Wat dacht je ervan om eens de beroemde Elfstedentocht te varen? Schaatsers moeten altijd maar hopen dat het doorgaat. Vaarders kunnen de route echter gewoon afleggen. Volgens vaarliefhebbers betreft dit een van de mooiste vaarroutes die we in Nederland hebben. Je kunt van start gaat in Leeuwarden en de finish over gaan op de Bonkevaart. Absoluut een mooi traject om eens per motorboot af te leggen. 

Share

Recent toegevoegd