Mode op de groene loper

Mode op de groene loper

Net zijn er op de rode loper weer verschillende uitbundige creaties voorbij gekomen tijdens de uitreiking van de Golden Globes. We kunnen onze eigen donkergroene loper halen en eens gaan kijken wat op het moment populaire outfits zijn. Maar wat zijn nou de meest uitbundige jurken die op het Golden Globes gala voorbij komen? En wat is nou eigenlijk de mode die op dit moment in het straatbeeld te zien is? Omdat iedereen er stijlvol uit wil zien hebben we hier een overzichtje gemaakt van wat typische mode op De Groene Loper.

Op de loper
Mensen die naar de Golden Globes hebben gekeken zullen vast een aantal jurken wel onthouden hebben. De blauwe jurk met lange sleep die Lady Gaga droeg, bijvoorbeeld, of de glitterjurk van Lupita Nyong’o. Ze kunnen het hebben en zien er mooi uit in deze creaties van bekende ontwerpers. In die gevallen is het een lust voor het oog om naar alle creaties op de rode loper te kijken en af te wachten wat je favoriete sterren deze keer weer uit de kast hebben getrokken of speciaal voor het evenement hebben laten creëren. Maar niet alle jurken waren even geslaagd. De jurk van Zoe Barnes was bijvoorbeeld niet heel flaterend en over de broekjurk van Julia Roberts zijn de meningen aardig verdeeld. Het is natuurlijk de nachtmerrie van iedere ster als er ineens iemand met dezelfde jurk voorbij komt. Thylane Blondeau en Svetlana Ustinova hebben dit tot hun grote schrik een keer meegemaakt. Dit is altijd nogal awkward, tenzij je het natuurlijk geplant hebt, zoals Aubrey Plaza en Elisabeth Olsen een keer hebben gedaan. 

Mode van 2019
Mode is natuurlijk erg subjectief en wisselt ook aardig snel, maar er zijn toch dingen die het merendeel van de mensen in ieder geval op een bepaald moment wel of niet mooi vinden. Dit is meestal niet de uitbundige mode zoals die op gala’s en feesten te zien is maar de meer bescheiden mode van alledag. Die is soms al lastig genoeg te bepalen. Een voorbeeld hiervan is fake fur of feux fur. Dit bond is lekker warm maar moet dan natuurlijk wel zonder dierenleed zijn geproduceerd en niet echt zijn. Ook spijkerstof, de zogenoemde denim, is en blijft als tijdloze klassieker nog even in het straatbeeld rondhangen, vooral omdat het eigenlijk bij alles past. Je hoeft hierbij niet uit te kijken voor logo’s of laagjes, want die worden algemeen geaccepteerd.

De juiste mode voor jou
Zoals hierboven al gezegd is de juiste mode erg subjectief. Het is vooral belangrijk om niet met alle modetrends mee te gaan maar in plaats daarvan de trends eruit te pikken die je leuk vind en die bij jou en je kledingstijl passen. Doe dus geen spijkerjasje aan als je daar eigenlijk niet echt van houdt maar hem alleen draagt omdat anderen dat nou eenmaal doen. Je ziet er immers altijd het beste uit in kleding waarin je jezelf prettig voelt. Alleen dan schijnt door wie je werkelijk bent.
 

Gerelateerd