Met de huurcamper door Nederland

Met de camper of caravan op vakantie, het is niet langer alleen weggelegd voor bezitters van zo'n rijdend appartementje. Sterker nog, veel camperbezitters verhuren hun mobiele vakantiehuisje graag wanneer ze er zelf niet mee op pad zijn.

En als je geen zin hebt om dagenlang achter het stuur te zitten: Nederland kent veel mooie plekjes en daar kun je tijdens je campervakantie alle tijd voor nemen.

Het boek Nederland al uit?

Van Lauwersoog tot Renesse en van Texel tot het Geuldal, we vergeten vaak hoe mooi ons land eigenlijk is. Soms is een vakantie in eigen land helemaal geen raar idee; je bent nergens lost in translation, hoeft geen speciale visa en inentingen te regelen en je komt tot de ontdekking dat je het boek Nederland nog lang niet uit hebt.

Struin over de Veluwe, slenter door Hanzesteden, ontdek dorpjes en bezoek eindelijk dat natuurgebied waar je nog niet eerder de tijd voor vrijmaakte. Gaan en staan waar je wilt, het is een cliché, maar de camper maakt dit natuurlijk wel mogelijk. Daarnaast scheelt een dergelijke vakantie enorm in reiskosten.

Campers in alle soorten en maten

Het huren van een camper was nog nooit zo makkelijk. Je kiest een ophaallocatie, een inleverlocatie, prikt de data en geeft het aantal personen op.

En hop, dan verschijnen er allerlei campers op het scherm. Groot of klein, modern of vintage, met een luifel, met zonnepanelen op het dak, met douche: de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt zelf een budget in je hoofd en er zit ongetwijfeld wel een camper tussen die bij jou past.

Feest voor de kinderen

Met de camper op pad is een waar feest voor kinderen. Heerlijk uitslapen terwijl papa of mama - al dan niet in pyjama - de wagen al start om koers te zetten naar de volgende camping. Tijdens het rijden een plas doen of iets te drinken uit de koelkast pakken. Het kan allemaal.

Kinderen zijn avontuurlijk ingesteld en zullen enthousiast reageren als je ze vertelt dat jullie met een gehuurde camper op pad gaan. Het woord 'roadtrip' prikkelt de zintuigen en er op de bonnefooi op uit trekken vinden ze waarschijnlijk vele malen spannender dan een paar weken op dezelfde plek verblijven.

De wereld ligt voor je open

Overigens wordt hier alleen Nederland genoemd als betaalbare suggestie, maar wereldwijd kun je overal campers huren. Waarschijnlijk smaakt je eerste campervakantie naar meer en ga je daarna sparen voor een camper in pakweg Noorwegen, Canada of Australië. Het buitenleven is namelijk gezond en je komt echt tot rust in de vrije natuur.

Share