Review: kredietkaarten

Review: kredietkaarten

Overal ter wereld gemakkelijk betalen
Een kredietkaart is een wettelijk betaalmiddel en wordt over de hele wereld geaccepteerd; je kunt met een kredietkaart op meer dan 900.000 plekken in de wereld geld opnemen en de kredietkaart wordt door meer dan 35 miljoen bedrijven geaccepteerd. Daarnaast kun je ook gemakkelijk betalen in een andere valuta. Een kredietkaart kan dus ontzettend handig zijn als u op vakantie gaat, een auto wilt reserveren of een restaurant wilt betalen. 

Hoe werkt een kredietkaart? 
Een kredietkaart ziet eruit als een normale pinpas, maar werkt op een hele andere manier. Bij een pinpas moet je namelijk een bedrag op je rekening hebben staan, voordat je het kan uitgeven. Bij een kredietkaart staat er geen geld op je rekening, maar heeft de kredietkaart een limiet. Je kunt het gelimiteerde bedrag uitgeven tot je het allemaal hebt uitgegeven. Je kunt niet meer uitgeven dan je limiet; in dat opzichte is een kredietkaart hetzelfde als op je gewone pinpas. Een pinpas stopt als er geen geld om staat en een kredietkaart stopt als je het limiet hebt bereikt. De limiet wordt elke maand weer gereset en de maand daarop heb je het geld weer ter beschikking. Het bedrag dat je in de maand hebt uitgegeven moet je of direct aan het einde van de maand terugbetalen of per maand. Als je het bedrag per maand kan betalen, kan je de betaling spreiden. Je moet dan gewoon net zolang afbetalen totdat je de schuld hebt afbetaald. Je betaalt dan wel rente over het bedrag dat je moet terugbetalen; dit geldt niet als je het direct aan het einde van de maand moet terugbetalen. 

Kredietkaart review
Er zijn veel verschillende kredietkaarten in Nederland te verkrijgen. Voordat je een kredietkaart aanschaft, kun je het beste verschillende kredietkaarten vergelijken. De maandelijkse en/of jaarlijkse bijdrage per kredietkaart verschilt per kredietkaart. Het rentepercentage is ook afhankelijk van de kredietkaart. Naast het vergelijken van kredietkaarten, is het ook verstandig om even wat reviews te lezen over de kredietkaarten. 

Gerelateerd