Keukenkasten: spuitverf of keukenfolie?

Overweeg je om je keuken opnieuw in te richten? Wil je de look bijwerken en een fris gevoel hebben? Nou, er zijn veel manieren om dat te doen. De twee methoden bovenaan de lijst die je niet zoveel kosten als het kopen van een hele keuken, zijn waarschijnlijk spuiten of keuken wrappen. Beslissen welke methode te gebruiken kan een uitdaging zijn, aangezien deze methoden duidelijk verschillend zijn. Maar maak je geen zorgen; je kunt hier meer lezen over deze methoden en onderzoeken welke voor jou werkt.

Spuitverf

Met spuitverf kun je de kleur van je keukenkasten permanent veranderen. Het moet professioneel worden gespoten om je die 'geïnstalleerde' look te geven, maar de resultaten zijn echt prachtig. Hierdoor zien ze eruit alsof ze oorspronkelijk in de nieuwe kleur zijn geverfd door keukenkastjes te spuiten. Er zijn geen gaten of naden in de afwerking en je kunt een satijnen, matte of glanzende afwerking kiezen die bij jouw stijl past. Je kunt deze verf kopen online of bij de lokale markt. Tenzij de verf beschadigd is, is het mogelijk om goede spuitverf op kasten te spuiten zonder primer en zonder bestaande verf te verwijderen. Hoewel keukenfolie sneller te installeren is, is spuiten ook niet echt tijdrovend. Spuitverf kan achteraf echter niet gemakkelijk worden verwijderd. Hoewel keukenfolie kan worden verwijderd, moet je bij het spuiten soms opnieuw spuiten. Spuitverf is een pluspunt voor degenen onder ons die een meer permanente oplossing willen.

Keuken wrappen

Je keukenkasten en kasten worden tijdelijk in een andere kleur geverfd als je kiest voor keuken wrapping. Keuken wrapping ziet er prima uit, is minder duurzaam dan verf, maar is ook minder duur. Dit resulteert in strakke, fris ogende keukenkasten. Je kunt materiaal krijgen in matte, satijnen, glanzende afwerkingen of zelfs metallic kleuren als je wilt. In principe heb je dezelfde keuze als spuitverf als het gaat om de afwerking. Keuken wrappen is echter niet zo duurzaam als spuitverf. Omdat het zacht is, krast het vrij gemakkelijk. Dat komt omdat het rekbaar is. Keuken wraps zijn niet krasvrij te polijsten; daarom is het onherstelbaar en moet het worden vervangen. Toch kan het met goed materiaal en een goede keuken wrap wel tien jaar meegaan. Dus als je niet zoveel geld hebt, maar een verfijnde look wilt, kun je kiezen voor keuken wrapping. Welke van deze twee keuzes lijken jou een geschikte oplossing? Doe wat onderzoek en maak een keuze!

Share