De inrichting bepaalt de beleving van de gasten

De inrichting bepaalt de beleving van de gasten

De juiste restaurantstoelen, kies je voor comfort of stijl?

De keuze voor de restaurantstoelen is allereerst natuurlijk afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Zorg voor een goede indeling, zodat je voldoende couverts kwijt kunt, maar je gasten nog wel comfortabel kunnen zitten. Ga niet alleen uit van zoveel mogelijk plekken, maar denk ook aan het comfort van je gasten.

Terrasstoelen, de eerste indruk

Je terras is het eerste wat mensen zien, dit moet dan ook uitnodigen om te gaan zitten of binnen te komen. Gingen we vroeger aan de toog hangen, tegenwoordig willen we buiten zitten, ook in de winter. Dat vraagt om comfortabele stoelen. Kies je voor armleuningen of niet? Plastic, riet of toch comfortabele kussens? En wat doe je aan verwarming? Wist je dat er ook verwarmde kussen zijn voor terrasstoelen? Hiermee hoef je de buitenruimte minder te verwarmen en bespaar je energie.

Horeca inrichting, je visitekaartje

Natuurlijk heb je bepaalde ideeën over hoe je je restaurant ingericht wilt hebben. Zoek je strak en stijlvol, of juist gemoedelijk en veel kleuren? Kunnen je gasten plaatsnemen op een lange bank, of juist knus in een hoekje zitten? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, en je inrichting bepaalt voor een belangrijk deel wat voor soort mensen je binnen krijgt. Het is altijd goed een partij in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Homint helpt je veel gemaakte fouten te voorkomen. Hierdoor kun jij je richten op andere belangrijke zaken, dit scheelt op de langere termijn veel geld.

Verlichting, vaak vergeten, maar zo belangrijk

Een belangrijk onderdeel in elke horecazaak is de verlichting. Je wilt niet dat mensen een vreetschuur binnenlopen, met felle bouwlampen, maar je wilt ook voorkomen dat mensen met hun telefoon moeten schijnen om te zien wat op hun bord ligt. Het maakt niet uit hoe je nagedacht hebt over het interieur, verkeerde verlichting kan al je inspanning om zeep helpen. Bij Homint hebben ze niet alleen veel ervaring met de inrichting, zoals tafels en stoelen, maar ook met de juiste verlichting. Maak gebruik van hun experts en voorkom dure aanpassingen in de toekomst.

De stamtafel, een onverwachte sfeerbepaler

Een stamtafel zorgt voor een huiskamer sfeer, zeker met leuke mensen eraan. Je weet waar je in terecht komt, en voor veel mensen geeft het wat extra. Zorg dat de stamtafel niet te ver van de bar staat, maar ook weer niet in de weg van andere gasten. En het is belangrijk te zorgen dat nieuwe gasten zich welkom voelen, de stamtafel mag niet het hele café overnemen.

Decoratie

Over decoratie heeft iedereen zijn eigen gedachten. Net zoals thuis is je eigen smaak hier belangrijk in. In de horeca moet je ook rekening houden wat voor stijl jouw zaak heeft. Een café met kleine keuken en stamtafel richt je anders in dan een klassiek restaurant met duurdere gerechten. Hou ook rekening met de omgeving. Zit je in de buurt van veel kantoren, en krijg je veel zakenmensen die voor een snelle lunch komen, dan maak je andere keuzes dan wanneer je ‘s avonds mensen krijgt die uitgebreid komen dineren of borrelen. Homint kun je hierbij adviseren. Met hun ervaring weten ze wat wel, en vooral wat niet, werkt.

Gerelateerd