Hoe schaf je de beste horeca-apparatuur aan?

Je moet rekening houden met eisen die aan die apparatuur wordt gesteld, zeker als het gaat over voedselbereiding, maar ook het gebruiksgemak en de juiste plaatsing van apparatuur is belangrijk. Natuurlijk kun je de complete inrichting van je keuken of bar uit handen geven, vaak tegen een fors prijskaartje. Of je koopt je spullen zelf, waarbij je kiest tussen nieuwe apparatuur of tweedehands. Wij helpen je de juiste keus te maken, door de ervaringen van anderen te delen. Zoek je zelf op marktplaats, of kies je voor een vertrouwd bedrijf? Zoek je behalve een nette prijs ook goede service, garantie en energiezuinige horeca apparatuur, dan valt marktplaats eigenlijk al af.

De meeste fouten bij aanschaf horeca koelkast

Laat je niet alleen leiden door een lage prijs, of hoe iets eruit ziet. Veel mensen beginnen te zoeken met een vaag idee wat ze nodig hebben. Welke kwaliteit zoek je, hoe groot mag het zijn, en waar wordt het geplaatst? Vaak vergeten ondernemers dat met alle koelingen achter de bar het daar erg warm wordt. Hou er rekening mee dat je die warmte ook afvoert. Zorg voor ook voldoende stroomgroepen en zorg dat je horeca apparatuur kan aansluiten want horeca apparatuur gebruikt meer stroom dan apparatuur voor consumenten.  Met alle koelingen achter de bar wordt het daar erg warm. Hou er rekening mee dat je die warmte ook afvoert. Kies je voor tweedehands op marktplaats, of toch voor een betrouwbaar bedrijf? Hecht je meer belang aan de prijs, dan is marktplaats prima, maar wil je garantie en goede service dan voldoet marktplaats vaak niet meer. Zoek je energiezuinige horeca apparatuur dan valt veel tweedehands apparatuur al af. Zoek je een vrieskist of een vrieskast? En welke bier koelkast heb je nodig, eentje onder de bar, of juist een groot model wat de aandacht trekt? Is een pizzaoven voor één pizza per keer voldoende, of kun je beter een model kiezen waarin je meerdere pizza’s tegelijk kan klaarmaken? Laat je bijstaan door mensen die hier ervaring mee hebben, mensen die je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Horeca apparatuur

Kies voor horeca apparatuur wat makkelijk te onderhouden is, en niet snel beschadigd. Roestvrij staal wordt het meest gebruikt, maar niet iedereen vindt de industriële uitstraling mooi. Het is wel mogelijk roestvrij staal een kleurtje te geven door schilderen of poedercoaten, maar zorg wel dat de afwerking dan perfect is. Of kies andere materialen zoals bijvoorbeeld emaille. 

Vrieskast

De vrieskast is misschien wel de belangrijkste aanschaf die je doet. Kies voor een kast waarvan de deurrubbers goed zijn en waarvan de motor goed werkt. Deze onderdelen van de vrieskast sluiten het snelst en zijn regelmatig aan onderhoud en vervanging toe.

Bier koelkast

Bij een bier koelkast heb je de keuze tussen een model onder de bar, of een staande kast achter de bar. Met name de laatste is een echte blikvanger, hou deze dus netjes en maak elke dag de deur schoon. Zorg dat je de koelkast “spiegelt”, waarbij je de producten naar voren schuift, zodat de kast vol lijkt. En haal de oudste flesjes naar voren en plaats nieuwe flesjes achteraan. Controleer dat de koelkast goed werkende verlichting heeft, niets is zo vervelend als in het donker moeten zoeken, terwijl de gast zit te wachten.

Pizza Oven

Pizzaovens zijn er in veel verschillende soorten, op hout, gas of elektrisch. Voor de meeste bedrijven zijn de gas- of elektrische ovens het makkelijkst, een houtoven is eigenlijk alleen voor de echte pizzeria geschikt. Vaak wordt gekozen voor een te kleine oven. Hoe vaak gebeurt het niet als iemand een pizza besteld dat iemand anders ook plotseling trek krijgt in een pizza? Kies dus zorgvuldig of je met een oven voor één pizza voldoende hebt, misschien heb je meer aan een oven voor 3 pizza’s, of een oven waarin je 2 pizza’s boven elkaar kan maken? Bij gastrodeals.nl kunnen ze je helpen de juiste keuze te maken, neem simpelweg even contact met ze op.


Share