Hoe zet je jouw bedrijf online op? Stap 1: een website!

Wil je jouw bedrijf digitaal maken? Nu tijdens de coronacrisis is dat extra slim. Maar hoe je dat goed?

NederlandReview geeft tips! Zo kun jij extra shinen met jouw eigen online omgeving!

Waarom is een eigen website juist nu een goed idee?

Ook al zijn steeds meer winkels inmiddels open, toch doen online verkopen het steeds beter. Die trend was al gaande, maar is door de coronacrisis nu nog extra hard gegaan. Logisch natuurlijk. Want online zaken regelen, boodschappen doen en op andere manieren digitaliseren is en blijft een veiligere manier van communceren dan alles in levende lijve ondernemen.

Daarnaast werken veel mensen nu vanuit huis, en daar doen ze meer dan alleen werken; online shoppen is kennelijk ook een populaire bezigheid. Daardoor lopen de zaken voor bedrijven die online verkopen doen nu veel beter dan voor fysieke winkels in de winkelstraat. Sterker nog: sinds de coronacrisis stijgt hun omzet vaak explosief, zo berichtte het NOS al.

Eerder schreven we daarom al een blog over hoe je als winkelier een webwinkel kunt beginnen, vooral nu tijdens de coronacrisis. Maar ook als jij andere diensten aan te bieden hebt, is een eigen website, juist nu, een goed idee. 

Kun je helemaal zelf een eigen website opzetten?

Een eigen website opzetten kan zo complex zijn als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om een ingewikkeld en uitgebreid portal op te bouwen, maar ook juist een simpele doorverwijspagina maken. Aan jou de keuze!

In beide gevallen, maar natuurlijk vooral bij een ingewikkeldere constructie, is externe hulp vaak geen overbodige luxe. We leggen dus graag even uit wat dat inhoudt, en welke keuzes je daarbij hebt.

Hoe kies je de juiste partner bij het opzetten van een website?

Veel bedrijven willen graag een handje helpen. Wil je from scratch een volledige website opbouwen, dan zijn daar veel verschillende bedrijven voor. Sommige zijn duur, andere goedkoop; sommige leveren kwaliteit, andere misschien niet.

Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je nog geen ervaring met dergelijke bedrijven, dan is het verstandig om eerst reviews van eerdere klanten te lezen. Zij hebben immers eerstehands ervaringen met deze bedrijven, en zo kun jij een goede keuze maken met wie jij in zee wilt gaan. NederlandReview verzamelt daarom reviews over bedrijven die diensten aanbieden

Wat heb je nodig als je zelf een website hebt gebouwd en live wilt gaan?

Ook kun je ervoor kiezen om jouw website zo veel mogelijk zelf te bouwen. Wel heb je dan meestal een domeinnaam en een webserver nodig. Die domeinnaam is vaak het begin. Je hebt bijvoorbeeld een leuke bedrijfsnaam bedacht, of die had je al, en daar wil je nu een url van maken. Die moet je dan wel eerst registreren en eigen maken. Is dat geregeld, dan moet je jouw website nog vullen met informatie, misschien nog met beelden en filmpjes. Dat kost ruimte en die vind je op een server. Die kun je huren of kopen, of je kunt dit procues uitbesteden. 

Voor al deze zaken heb je in de meeste gevallen ook een extern bedrijf nodig. En die zijn er genoeg: van grote aanbieders tot intiemere b2b-bedrijven. Ook hierbij is het verstandig om over deze bedrijven eerst reviews van echte klanten te lezen. Je vindt deze reviews over Internet & Hosting op NederlandReview.
 

Share