Hoe kun je (toch) op vakantie deze winter? #zon

Op vakantie is dit jaar door corona anders dan normaal. Toch zijn er mogelijkheden, zoals overwinteren in Spanje. NederlandReview geeft tips!

Helaas zit een gewone skivakantie of winterbreak er dit jaar waarschijnlijk niet in. Corona is immers nog steeds niet weg. Op zich 'mag' je als Nederlander op vakantie naar gele landen, die als veilig zijn gemarkeerd.

Maar dat zijn er niet zoveel. Bovendien verandert die status constant en is het advies om toch zoveel mogelijk in eigen land te blijven. 

Dat betekent echter niet dat je helemaal niets kunt doen deze winter. Wil je toch de zon opzoeken, dan zijn er echt nog mogelijkheden. Je moet dan wel rekening houden met wat veranderingen, maar die kunnen ook juist gunstig uitpakken. NederlandReview geeft graag tips!

1. Ga dit jaar extra lang op vakantie

Voor verschillende landen geldt een verplichte quarantaine nadat je bent aangekomen. Een weekendje weg is daarom de moeite niet. Maar waarom niet van de nood een deugd maken en extra lang op vakantie gaan? 

Veel mensen kozen er al voor om te overwinteren in Spanje. De Spaanse winters zijn immers veel zachter en warmer dan de Nederlandse. Dus een paar maanden verblijven in Spanje kan dan echt de moeite waard zijn. Je doet daar gewoon mee met het gewone leven en verblijft bijvoorbeeld in een eigen Spaanse vakantievilla of vakantieappartement.

In coronatijden is dat overwinteren extra handig. Zo kun je immers gemakkelijk die verplichte quarantaine uitzitten, als dat verplicht is. Bovendien houd je zo eenvoudig afstand van anderen. Lekker in je eigen Spaanse villa. 

Heb je werk dat op afstand moet worden uitgevoerd, dan kun je dat gewoon meenemen. In tijden van thuiswerken, zoals nu, kan dat steeds vaker, of is dat zelfs verplicht.

Overwinteren kan natuurlijk ook in Italië of Portugal. Portugal geldt nu zelfs als een van de veiligste landen van Europa!

2. Vier dit jaar vakantie in eigen land

Even een weekje naar het buitenland is dit jaar niet zo handig. Daarom gaan veel Nederlanders dit jaar in eigen land op vakantie. Ook al wordt geadviseerd om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Vooral bungalowparken in Gelderland zijn populair, zo berichtte onder andere De Gelderlander. Logisch ook wel, want daar is veel natuur om in te wandelen en kan dus goed afstand gehouden worden.

Maar er zijn meer plekken in Nederland waar je met relatief veel ruimte op vakantie kunt, zoals Friesland en Overijssel. Let wel goed op dat je altijd minimaal 1,5 meter afstand bewaart tot anderen en de adviezen van de overheid opvolgt. 

3. Vier jouw eigen zonvakantie… gewoon thuis!

Vanaf het begin van de coronacrisis zijn mensen al erg creatief met de combinatie lockdown en vakantie. Zonder het land of zelfs maar het huis uit te hoeven, hebben mensen zo toch een echt vakantiegevoel weten te creëren.

Voorbeelden daarvan? Sla eens flink in in een winkel met zonnige artikelen, zoals een Xenos. Haal bijvoorbeeld hangmatten, zonneschermen en een receptenboek met cocktails in huis. En verander je eigen huis in een zonparadijs. Toch weer eens wat anders, maar wel helemaal coronaproof. Je komt aan budget doordat je toch niet (echt) op vakantie gaat. Online bestellen maakt dit concept nog veiliger, want dan hoef je de deur niet uit.

Je kunt bijvoorbeeld ook een huizenruil doen. Ruil dan bijvoorbeeld een week van huis met een vriend of vriendin die het liefst in een heel andere omgeving woont. Zo heb je allebei een vakantiegevoel, maar ben je toch veilig in lockdown. Wel goed alles schoonmaken als je weer terug naar je eigen huis gaat! 

Als je echt op vakantie wil dit jaar, zijn er dus genoeg manieren om dat te doen. Blijf altijd de adviezen van de overheid in de gaten houden, waar en hoe je ook op vakantie gaat.

Share