Hoe koop je slim een tweedehands auto?

Door de coronacrisis zijn tweedehands auto's ongekend populair. Waar moet je dan vooral op letten?

NederlandReview geeft graag tips: lees reviews, want ervaringen helpen jou de beste keuze te maken.

Waarom worden er nu zo veel tweedehands auto's verkocht?

Door de coronacrisis worden er veel meer tweedehands auto's verkocht dan normaal, zo bericht onder andere het Financieel Dagblad.  En dat is ook niet zo vreemd.

- Veel mensen durven nu niet meer met de trein en gaan daarom liever met de auto naar het werk of naar familie.

- Daarnaast is het nu ineens voor veel mensen bedreigend om met een vliegtuig op vakantie te gaan; zij gaan liever met de auto. Dan kom je toch minder mensen tegen en kun je dus gemakkelijk die anderhalve meter afstand houden.

- Tot slot kiezen veel mensen nu liever voor een tweedehands dan voor een nieuwe auto, omdat de crisis veel mensen in de portemonnee raakt. Een goedkopere optie is daarom ineens veel aantrekkelijker.

Waar kun je het beste een tweedehands auto kopen?

Een tweedehands auto kun je op verschillende plekken kopen. Online zijn er veel websites en platforms waarop auto's te koop worden aangeboden. Daarnaast kun je terecht bij een garage, online of fysiek, eentje die je al kent of eentje die je toevallig bent tegengekomen. 

De ervaringen van klanten zijn wisselend; sommigen zijn echt blij met de daar gevonden auto, anderen zijn minder tevreden over de geleverde service of de prijs. Het is dus slim om vooraf de ervaringen van eerdere klanten te controleren, dan weet je goed waar je aan toe bent. NederlandReview verzamelt daarom reviews over Autodiensten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Natuurlijk controleer je vooraf eerst de standaardkenmerken van de auto: wat is de kilometerstand, hoe oud is de auto, welk merk en type is het, wat is de geschiedenis van de wagen en wie is de aanbieder? 

Daarnaast is het verstandig om een kentekencheck uit te voeren, bijvoorbeeld bij KentekenCheck.nl. Zo kun je onder andere achterhalen of de auto eerder schade heeft gehad. Heeft de verkoper dat niet gemeld en uitgelegd, dan kan dat een teken zijn om extra op te letten.

Als je een tweedehands of een nieuwe auto importeert, bijvoorbeeld uit Duitsland, dan moet je bpm betalen. Online kun je bijvoorbeeld gemakkelijk bpm berekenen. Dat is handig om te weten, want misschien is die goedkope auto die je in het buitenland hebt gevonden, zo alsnog duurder dan een auto uit eigen land.

 

Veel plezer met jouw 'nieuwe' tweedehands auto!
Zit je verlegen om leuke plekken om heen te rijden? Dan kun je onze blog over leuke en coronaveilige uitjes lezen.

Share