Hoe investeer je slim in jouw horecagelegenheid?

De meeste horecagelegenheden zijn inmiddels weer open. Tijd om eens te investeren waar het restaurant behoefte aan heeft! Hoe doe je dat?

In de eerste maanden van de coronacrisis werden horecagelegenheden verplicht hun deuren te sluiten. Een behoorlijke domper voor het hele bedrijfswezen. Tegelijkertijd bood dit veel restaurants kansen. Want als je toch dicht bent, dan kun je net zo goed gaan verbouwen! 

Inmiddels zijn de horecagelegenheden weer open, zij het onder strikte voorwaarden van de Rijksoverheid. De voorraden kunnen dus weer worden ingeslagen. Dat geldt wellicht ook voor de apparatuur: die heeft misschien wel een upgrade nodig. Hoe bepaal je op een slimme manier waar je het beste in kunt investeren nu?

Wat voor apparatuur kan ik allemaal vervangen?

Het is natuurlijk afhankelijk van het type horecagelegenheid welke apparaten in aanmerking komen voor vervanging. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei onderdelen in de keuken vervangen, of juist de opslag een boost geven. 

Let wel op dat je apparatuur aanschaft die speciaal geschikt is voor de horeca, zoals een horeca koelkast. Zo'n professionele koelkast voldoet dan aan de strenge voorwaarden die aan horeca-apparatuur worden gesteld. Deze horeca-koelkasten zijn overigens niet per definitie groot en lomp. Ze komen in allerlei soorten, maten en kleuren.

Wil je speciaal voor wijn een koelkast toevoegen aan jouw keuken, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wijnkast of een inbouwwijnklimaatkast. Je gasten zullen er blij mee zijn!

Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor een koelwerkbank van HorecaRama. Een koelwerkbank zorgt voor extra werkruimte in de keuken en koelt daarbij de producten. Dit kan heel handig zijn tijdens het bereiden van het eten voor de gasten. Misschien echt wel iets om de chef van het restaurant eens mee te verwennen!

Is investeren nu wel een goed idee?

In tijden van crisis, zoals nu met corona, kan investeren een extra risico lijken. Je geeft immers extra geld uit, en dat kun je ook op de bank laten staan voor wanneer het (hard) nodig is.

Investeren kan nu echter juist een verstandig idee zijn. Zo sta je straks, als de crisis weer voorbij is, niet achteraan in de rij en is jouw onderneming helemaal up-to-date.

Een lening afsluiten kan wellicht zelfs een goed idee zijn. Zeker aangezien de rente nu historisch laag is. Overleg dit eventueel eerst met een adviseur.

Hoe kan ik nog meer investeren in mijn horecagelegenheid?

Wil je een minder heftige investering doen dan een volledige verbouwing, maar toch het restaurant of café een upgrade geven? Je kunt ook de inrichting aanpakken! En dat hoeft niet veel te kosten; het is maar hoe je het aanpakt.

Je kunt natuurlijk groots uitpakken en een stylist inhuren om alles een volledig nieuwe look te geven. Maar je kunt ook zelf op pad en bijvoorbeeld nieuwe tafeltjes, stoeltjes en decoraties uitzoeken! 

Weet waar je koopt: vergelijk klantervaringen!

Het aanschaffen van nieuwe horeca-apparatuur is een keuze die je het beste weloverwogen kunt nemen. Er gaan immers toch vaak hoge kosten bij gemoeid. En zeker in deze tijd is het verstandig om daar op te letten.

Vergelijk daarom altijd de ervaringen van andere klanten voordat je een aanschaf doet. Zo weet je wat je kunt verwachten. NederlandReview verzamelt reviews van klanten. Zo kun jij zeker weten dat je geen miskoop doet!

Share