Hoe houd je jezelf en je huis warm deze herfst?

De zomer is nu echt voorbij; herfst en winter staan voor de deur! Hoe bereid je je goed voor; waar vind je de beste verwarming voor je huis?

NederlandReview geeft graag tips voor wie wil investeren in een goede, veilige en duurzame verwarming. Let op reviews en testuitslagen, en hou (toekomstige) wetgeving in de gaten, dan komt het goed!

Het weer wordt weer kouder

Het is je vast niet ontgaan: het wordt weer kouder. Nu we, mede door de nieuwe coronamaatregelen, veel thuis zijn, is het nodig om de kachel weer (vaker) aan te zetten.

Het kan zijn dat jouw oude verwarming nog prima functioneert. Of misschien wil je wel investeren in een nieuwe verwarmingsvorm. Er zijn verschillende mogelijkheden, telkens met verschillende voor- en nadelen. Die zijn bovendien vaak nog afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren.

Welke soorten verwarming zijn er voor thuis?

Er zijn allerlei soorten verwarming die je kunt gebruiken om jouw huis te verwarmen. Bijvoorbeeld met een radiator. Die werkt meestal in combinatie met een cv-ketel, bijvoorbeeld een nefit cv ketel

Je kunt ook kiezen voor een wat ouderwetsere of 'gezelligere' verwarmingsbron, zoals een gaskachel of een houtbrander. Die kunnen echter niet goed voor de gezondheid zijn.

Elektrische verwarming, zoals een klein straalkacheltje, is bijvoorbeeld geschikt om naast je te zetten in een ruimte die je verder niet hoeft te verwarmen. Deze verbruiken wel erg veel stroom, dus zijn niet altijd even geschikt, zeker niet als je grotere ruimtes warm wilt houden.

Hoe vind je de beste verwarming voor jouw huis?

Het is belangrijk om je goed in te lezen voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe verwarmingsbron. Dat geldt eigenlijk voor ieder type verwarming en verwarmingsbron die je kunt kiezen. Je wilt natuurlijk geen enkel risico lopen met jouw gezondheid of die van jouw gezin!

Hou daarom goed in de gaten welke verwarmingsbronnen de beste reviews ontvangen. Wil je een cv-ketel aanschaffen, hou dan bijvoorbeeld ook de jaarlijke cv-ketel-test van de Consumentenbond in de gaten. 

Wanneer is een verwarming duurzaam?

Ook is het slim om op de duurzaamheid te letten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Bovendien zijn er steeds meer maatregelen en je wilt natuurlijk niet ineens je nieuwe installatie weg moeten doen omdat de regels veranderd zijn. Het is daarom wellicht niet zo verstandig om nu over te stappen op gasverwarming en daar investeringen in te doen. De Rijksoverheid wil immers dat vanaf 2050 niemand meer stookt op gas.

Share