Een lege accu? Hoe laad je een auto accu op?

Een lege accu? Hoe laad je een auto accu op?

 

Het kan je zomaar ineens overkomen dat de accu van de auto leeg is, waardoor de auto niet meer wil starten.  Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn, zo kan het komen door een koude winternacht, het maken van veel korte ritjes waardoor de auto accu niet voldoende is opgeladen, de lichten laten aanstaan of doordat simpelweg de accu versleten is.  Je wilt natuurlijk weer zo snel mogelijk de weg op, dus de accu moet worden opgeladen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Kijk ook goed naar het merk accu. Een Exide Technologies accu werkt op een andere manier dan een Varta Accu.  Je kunt hiervoor startkabels of een accubooster gebruiken.

Het gebruik van startkabels

Is er een andere auto in de buurt, dan kun je de auto met behulp van startkabels starten. Wil je de auto accu weer starten met startkabels, let er dan op dat je de juiste startkabels gebruikt. De startkabels kunnen namelijk verschillen in dikte. Dikkere kabels van 25 mm zijn bedoeld voor zwaardere (diesel) motoren. De dunnere kabels  van 15 mm zijn geschikt voor lichtere motoren zoals personenauto's en motoren. Wanneer je de startkabels gebruikt moet je als eerste de rode klem op de accu op de pluspool van de helpende auto aansluiten. De andere klem sluit je aan op de pluspool van de lege accu. Daarna sluit je de zwarte of blauw klem op de minpool van de helpende auto.  Zet de overgebleven klem op blank metaal in de auto, dit kan bijvoorbeeld op een oog of haak op het motorblok. Nu moet de helpende auto een paar minuten draaien zodat de accu vol genoeg is. Hierna kun je de auto met de lege accu starten. Maak de startkabels los en ga tenminste een half uurtje rijden om ervoor te zorgen dat de auto accu weer goed gevuld is. 

Het gebruik van een accubooster

Is er geen andere auto in de buurt om te helpen dan kan een accubooster hulp bieden. Het voordeel hiervan is dat je op elk moment de auto weer kunt starten. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van een andere auto zoals bij startkabels wel het geval is. Accuboosters worden ook wel jumpstarters, starthulp of startboosters genoemd. Een accubooster of jumpstarter is een krachtige accu die een hoge startstroom af geeft in een korte tijd. Hierdoor krijgt de accu een boost waardoor jouw auto weer kan starten. Het kan ook zijn dat de accu nog steeds niet werkt. Dan is de kans groot dat de accu versleten is en toe is aan vervanging. Je kunt dit zelf doen door een auto accu online te kopen en deze zelf te vervangen of door de auto naar de garage te brengen. Hoe dan ook, met een volle accu kun jij weer gerust de weg op.

Share

Recent toegevoegd